ייעוץ תכנית לאחי הקטן

דני שובבני

משתמש משקיע
5,583
318
נק' מוניטין:
10,325
5,583
318
ביקורת על תכנית FBW לאחי הקטן

שלום אני רוצה להתחיל לאמן את אחי הקטן ורציתי לדעת על איזה תכנית אתם ממליצים , חח דבר ראשון אי אפשר SS כי הוא בעל עודף-משקל
ואני מעוניין לעשות לו מעיין חיטוב קל עם אירובי ומעוניין לשלב לו גם אימוני אנ-אירובי ... רציתי לדעת אם התכניות FBW מהפורטל יתאימו לו ? מבחינת ציוד יש לי הכל ובגלל שהוא בחיטוב אני ממש לא הולך להעמיס עליו משקלים ולכן אני יכול ללמד אותו את הטכניקה הבסיסית מה אתם אומרים אפשרי ?

נערך לאחרונה:
כן, תוכניות מהפורטל יכולות להתאים לו. אם הוא עובד עם סקוואט ודדליפט, תקפיד רק שיעשה טכניקה נכונה ושיצא לדרך. מאזן קלורי שלילי זה המפתח.

• פותח/ת השרשור
כן, תוכניות מהפורטל יכולות להתאים לו. אם הוא עובד עם סקוואט ודדליפט, תקפיד רק שיעשה טכניקה נכונה ושיצא לדרך. מאזן קלורי שלילי זה המפתח.
תודה רבה משה על התשובה המהירה את הטכניקה אני כבר יעלה לפורום פה לבדיקה

בקשר לאירובי (או כל דרך להגדלת ההוצאה הקלורית), אם הוא צריך לעשות שחייה יכולה להיות פיתרון טוב עבורו בגלל שבד"כ מי שבעודף משקל גבוה יהיה רגיש לפציעות בריצה וגם זה יהיה לו ממש-ממש קשה ויכול להוריד מוטיבציה
וגם כנראה שאין לו כל כך מסת שריר לשמור עליה אבל בדרך כלל שחייה עושים בעצימות יותר גבוהה מריצה שזה אולי יכול להיות יתרון נוסף

• פותח/ת השרשור
בקשר לאירובי (או כל דרך להגדלת ההוצאה הקלורית), אם הוא צריך לעשות שחייה יכולה להיות פיתרון טוב עבורו בגלל שבד"כ מי שבעודף משקל גבוה יהיה רגיש לפציעות בריצה וגם זה יהיה לו ממש-ממש קשה ויכול להוריד מוטיבציה
וגם כנראה שאין לו כל כך מסת שריר לשמור עליה אבל בדרך כלל שחייה עושים בעצימות יותר גבוהה מריצה שזה אולי יכול להיות יתרון נוסף
כן תאמת שבחודש הראשון אני לא עושה לו אירובי גם כי יש לו הרבה נוזלים והם ירדו אז תהייה ירידה יפה במשקל במשך החודש הראשון בערך ואז אני יתחיל את האירובי רק כאשר הירידה תאט/תתקע
מה אתה אומר על אופניים במכונה ?

לא קשור.. אבל אתה מתאמן ברמת ישי?

כן תאמת שבחודש הראשון אני לא עושה לו אירובי גם כי יש לו הרבה נוזלים והם ירדו אז תהייה ירידה יפה במשקל במשך החודש הראשון בערך ואז אני יתחיל את האירובי רק כאשר הירידה תאט/תתקע
מה אתה אומר על אופניים במכונה ?
הכל טוב אחי תבחר את מה שאח שלך הכי אוהב,זה ייתן לו הכי הרבה מוטיבציה

• פותח/ת השרשור
טוב אז מה אתם אומרים על התכנית הזאת :
סקוואט: 6*3 יש הרבה מה לעבוד על הטכניקה
בנ'ץ: 6*3 הטכניקה סבירה ביותר
מתח עם רגליים על הכסא עד שהוא יוכל לעשות בלי : 8*3
פולי עליון להכניס לו קצת יותר נפח לגב : 12*2
פרס: 6*3 גם את זה הוא יודע יפה
פולי עליון פשיטת מרפקים: 10*2
כפיפות מרפקים: 10*2
בטן [משתנה מפעם לפעם התרגיל בשביל הגיוון ] 12*3
מה אתם אומרים אשמח לתשובות !

שלום אני רוצה להתחיל לאמן את אחי הקטן ורציתי לדעת על איזה תכנית אתם ממליצים , חח דבר ראשון אי אפשר SS כי הוא בעל עודף-משקל

מה הקשר? שמנים לא יכולים לעשות סקוואט?

• פותח/ת השרשור
מה הקשר? שמנים לא יכולים לעשות סקוואט?
😃 מי אמר שלא ? אם היית רואה שמתי לו בתכנית סקוואט , ומסה אפילו הוא לא רוצה לעשות , בקיצור אני מקווה שאתה סתם מנסה להטריל אותי 😉

• פותח/ת השרשור
אז למה הוא לא יכול לעשות SS?
כי כתבתי שהוא הולך לעשות חיטוב הוא עם אחוז שומן גבוה ובעל עודף משקל ... אז יוצא שהוא הולך לעשות חיטוב עם FBW ואם הוא יירצה להמשיך בתחום גם אחר כך באופן רציני שיילך על SS בכיף

כי כתבתי שהוא הולך לעשות חיטוב הוא עם אחוז שומן גבוה ובעל עודף משקל ... אז יוצא שהוא הולך לעשות חיטוב עם FBW ואם הוא יירצה להמשיך בתחום גם אחר כך באופן רציני שיילך על SS בכיף

איך זה שהוא רוצה לרדת באחוזי שומן מונע ממנו לעשות תוכנית זו או אחרת?

• פותח/ת השרשור
איך זה שהוא רוצה לרדת באחוזי שומן מונע ממנו לעשות תוכנית זו או אחרת?
כי SS מטרתה להעלות את המשקלי עבודה מאימון לאימון מה שאני מאמין שהוא לא יוכל לעשות בחיטוב .. וזה יכול להוביל לפציעה

הוא יכול לעשות SS בהתחלה ולאחר למידת הטכניקה הוא יתקדם טיפה יותר לאט במשקלים
ולאחר מכן הוא יצטרך להחליף כבר תוכנית כי הוא לא יתקדם איתה

הגרעון לא צריך להפריע לפחות לא בחודש הראשון כיוון שהוא יתאמן עם משקלים קלים

• פותח/ת השרשור
הוא יכול לעשות SS בהתחלה ולאחר למידת הטכניקה הוא יתקדם טיפה יותר לאט במשקלים
ולאחר מכן הוא יצטרך להחליף כבר תוכנית כי הוא לא יתקדם איתה

הגרעון לא צריך להפריע לפחות לא בחודש הראשון כיוון שהוא יתאמן עם משקלים קלים
כן זה גם נכון , אבל מה אתה אומר בכל זאת על התכנית שהכנתי לו שם?

כך FBW לחיטוב מהפורטל עם אתה רוצה שאחרי החיטוב הוא יעשה SS, ככה שכבר עכשיו הוא ילמד את הטכניקות.
התרגיל היחיד שחסר שם זה דדליפט ולגבי זה אפשר לבצע סוג של רוטציה בין סקוואט לדדליפט בימי השבוע לדוגמא יום ראשון סקוואט יום שלישי דדליפט ויום חמישי סקוואט או משהו כזה...

חשוב להוסיף שאישית הייתי משאיר אותו על מאזן קלורי נייטרלי ולא פחות ושהכל ירד לו מפעילות אירובית ואימוני משקולות ורק אחרי איזה חודש+ מוריד את המאזן קלורי בהתאם לכמה שהוא ירד במשקל

טוב אז מה אתם אומרים על התכנית הזאת :
סקוואט: 6*3 יש הרבה מה לעבוד על הטכניקה
בנ'ץ: 6*3 הטכניקה סבירה ביותר
מתח עם רגליים על הכסא עד שהוא יוכל לעשות בלי : 8*3
פולי עליון להכניס לו קצת יותר נפח לגב : 12*2
פרס: 6*3 גם את זה הוא יודע יפה
פולי עליון פשיטת מרפקים: 10*2
כפיפות מרפקים: 10*2
בטן [משתנה מפעם לפעם התרגיל בשביל הגיוון ] 12*3
מה אתם אומרים אשמח לתשובות !

הוא לא צריך נפח נוסף לגב תוריד את הפולי העליון הגב שלו לא יתאושש מזה בחיטוב בתור מתאמן שרק עכשיו התחיל להתאמן ועוד אין לו שום ניסיון באימוני משקולות לגבי הידיים סט אחד לבייספ ואחד לטרייספ מספיק בטן גם 2 סטים יספיק וכמו שאמרתי קודם לבצע איזושהי רוטציה בין הדדליפט לסקוואט או לעשות דדליפט לחזור גבוהות 25-30 בשביל שהתנועה תשב חזק ואז לרדת בחזרות במהלך החיטוב

יותר מדי נפח לאימון FBW אחד
תחלק לו לשני אימוני FBW
A
סקוואט
בנצ'
דדליפט
עזר (פולי מתח ידיים מה שאתה רוצה להכניס)

B
סקוואט
פרס
בנט אובר/מתח עם משקל
עזר

שיעבוד 3X5, באימונים הראשונים אפשר לעשות יותר סטים עם עובדים על הטכניקה עם משקל נמוך
אבל ברגע שהיא סבירה להתחיל להעלות משקלים ולעבוד 3X5

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית