הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רוצה להתחיל SS

Gilad316

משתמש מתחיל
13
1
נק' מוניטין:
1
13
1
צהריים טובים ושבת שלום.
אני רוצה לעבור מ-FBW ל-SS. הבעיה היא שאני ממש לא יכול לעשות דדליפט עקב בעיות גב. למישהי יש תחליף?
כמובן שאת שאר התרגילים אני מתכוון לעשות כמו שמפורט בתוכנית.תודה

צהריים טובים ושבת שלום.
אני רוצה לעבור מ-FBW ל-SS. הבעיה היא שאני ממש לא יכול לעשות דדליפט עקב בעיות גב. למישהי יש תחליף?
כמובן שאת שאר התרגילים אני מתכוון לעשות כמו שמפורט בתוכנית.תודה

איזה בעיות גב מונעות ממך לעשות דדליפט אבל מאפשרות סקוואט?

השאלה אם מותר לך להפעיל לחץ על הגב התחתון בגלל הבעיות שיש לך.
אם אסור אז גם סקוואט וגם פרס לא מתאימים לך, כלומר SS לא מתאים לך. אני בכלל הייתי מתרכז בענף אחר כמו שחייה במקרה הזה ובחדר כושר הייתי עושה רק אימון "משלים".
אם בכל זאת מותר להפעיל לחץ על גב התחתון: הייתי ממליץ לך ללכת על מתח-חתירות+ עבודה על גב תחתון בעומס נמוך > פשיטת גב בשיפוע עם משקל גוף או עבודה איזומטרית על גב תחתון בשכיבה על המזרון או על הכדור נראים לי כתרגילים מעולים כעבודת עזר

מצטרף לשאלה.. גם לי כואב שם

מצטרף לשאלה.. גם לי כואב שם

איפה זה שם, באיזה אזור?
כעב כרוני או רק אחרי אימון? או בזמן האימון?
כעב בעצמות או בשרירי הגב, או במפקרים/גידים?
כעב בפון קבוע או רק עקב תנועות חדות?

אני שואל כי אם יש כעב רציני בגב אז דבר ראשון שצריך לעשות זה לא לחפש תרגיל שיחליף לך את הדדליפט אלא לחפס סיבה לכעב, זה יכול להיות מאוד רציני וכדאי לפנות לרופא.

מצד שני יכול להיות שכעב הוא פשוט תירוץ להחליף את הדדליפט "כי זה תרגיל ממש לא נוח ומסתכלים אליי מוזר במכון".

Back
למעלה תחתית