הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוות דעת על תוכנית אימונים למתחיל

• פותח/ת השרשור Tomerb
  • פורסם בתאריך

Tomerb

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
הי רציתי לעלות פה תוכנית אימונים לאנשים מתחילים בלי ניסיון קודם בחדר כושר והשמח לקבל פה חוות דעת מאנשים.
fbw
1)לחיצת רגליים 3X10-12
2)לחיצת חזה במכשיר יעודי 3X10
3)משיכה כנגד פולי עליון באחיזה רחבה מאחורי העורף 3X10
4)חתירה כנגד מכשיר 3X12
5)לחיצת כתפיים 3X10
6)כפיפת מרפק בפולי תחתון 2X10
7)פשיטת מרפק פולי עליון עם חבל 2X10
8)בטן סטתי 3X30-60
9)פשיטות גו על מזרון 2X5-8
פתוח להצעות אולי להוסיף תרגיל מבודד לרגליים או עוד תרגיל כתפיים.
בנוסף חשבתי על אחרי שבועיים כבר להתחיל את האימון עם סט חימום של סקוואט כמובן אחרי שאני מראה את הטכניקה וככה לאט לאט להכניס תרגילים מורכבים שיעבדו יותר על מיצבים כמו לחיצת חזה חופשי וכ'ו.

חסר עבודה על כוח בטווחי חזרות נמוכים יותר (5-8)
כמה פעמים בשבוע אתה יכול להתאמן?

• פותח/ת השרשור
לא זה לא תוכית בשבילי ובאמת אני מתלבט האם להוריד את מספר החזרות ולהוסיף עומס או להגיע לזה עם הזמן.

אפשר לעשות את התוכנית 3 פעמים בשבוע, אימון ראשון כבד (4-6 חזרות), אימון שני בינוני (6-8 חזרות), אימון שלישי קל (8-10), המשקלים בהתאם כמובן. לא לעבוד לכשל.
להוריד קצת את הנפח, 3-4 סטים לרגליים, 2-3 סטים לחלקים אחרים (חתירה ומשיכה נחשבים אותו חלק, כנ"ל לגבי דחיקות חזה וכתפיים). ידיים מספיק 1-2 סטים ואפשר גם להוריד לגמרי.
בטן עדיף לעבוד בטווחי חזרות כמו שאר התרגילים, ואם רוצים היפרטרופיה ב"קוביות" אז עדיף לעבוד על טווח תנועה מלא ולא סטטי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בחתירה התכונתי באחיזה רחבה ככה שזה יעבוד יותר על rhomboides.
לגבי החלוקה לא יודע עם צריך כבר למתחיל לחלק לעומסים שונים בימים שונים.
בבטן התכונתי לטווח של שניות מצטער שזה לא היה ברור.
התכוונתי לעבוד בסטטי בגלל המאמר על כך שהבטן רוב הזמן עובדת סטטי בתרגילים קשים כמו בדד ליפט סקווט וכ'ו ומכיוון שקודם צריך ללמד את הטכניקה לתרגילים אלה אז חשבתי התחיל לחזק אותה בסטטי כבר מהתחלה.
תודה רבה על התגובה המהירה השמח לקבל מקור מידע לגבי החלוקה לעומסים שונים כבר למתחיל נדמה לי שקוראים לזה פריודיזציה אם אני לא טועה אבל אני יודע שמשתמשים בזה אצל מתאמנים מאוד מתקדמים ולמתחיל עם מנוחה מתאימה לא בהכרח צריך לעשות חלוקה כזאת.

אין קשר לפריודיזציה.
לכל טווח חזרות יש מטרה משלו. טווחי חזרות נמוכים יותר (4-6) אפקטיביים להתקדמות בכוח ובמשקלי עבודה. טווחי חזרות גבוהים יותר נותנים יותר דגש על "פאמפ", הזרמת דם ואבני בניין לשרירים, והיפרטרופיה. בשביל שהסטים עם טווחי החזרות הגבוהים יתנו גירוי מספק לשריר, יש להתקדם במשקלי העבודה לאורך זמן.
בנוסף בגלל נפח העבודה הגדול בתוכנית FBW יש להוסיף אימונים קלים כדי להמנע מאימון יתר.
יש תוכנית למתחילים שדי דומה למה ששמת למעלה. תריץ גוגל על "allpro beginner routine"

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התשובה קודם כל.
אני יודע כמובן שיש טווח חזרות שהוא אופטימלי לעבודה על מרכיב מסוים כמו שצינתה אבל אף פעם לא ראיתי מאמנים שמשלבים כמה טווחי חזרות אחת שיעבדו על מרכיבים שונים מה שכן ראיתי זה שינוי של טווחי חזרות בין תוכנית לתכנית לאמרות שלשלב בין כוח להיפרטרופיה זה דבר די הגיוני כי הם שני מרכים שדי הולכים ביחד.
לגבי מה שכתבתה על זה שאפשר להגיע לאימון יתר בתכנית fbw את זה לא ידעתי הבדוק את התכנית עבודה שהעלתה ואולי אני יקבל משם כמה ראיונות.

Back
למעלה תחתית