הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

חזק (יחסית)

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-27/10/17
מה זה אומר?
ממה זה נובע?
איך נפטרים מזה?
השריר הזה נמצא תחת עומס רב בגלל המנוף שהוא נמצא בו וגם בגלל החיים המודרנים של האדם.
האדם כיום נוטה לשבת המון, ואיליופסואס(פסואס) מתכווץ במנח הזה ( בדיוק מה שקורה להמסטרינגס כשיושבים ישיבה מזרחית למשך זמן) ולכן מפתח חוסר גמישות רבה שיכולה להוביל לאין סוף בעיות ( עמידה, קריסה קדימה, שינוי כיוון של האגן [apt ppt] ( וחכן רוב האנשים שמסקסביטים רחב מותחים יותר מדי את השריר)

הסיבה השניה היא העומס המפגר שנוצר עליו בעט קריסה קדימה בסקוואט בגלל המנוף שהוא נמצא.

תסיקו מהמידע את מה שרלוונטי
תקראו על psoas

השריר הזה נמצא תחת עומס רב בגלל המנוף שהוא נמצא בו וגם בגלל החיים המודרנים של האדם.
האדם כיום נוטה לשבת המון, ואיליופסואס(פסואס) מתכווץ במנח הזה ( בדיוק מה שקורה להמסטרינגס כשיושבים ישיבה מזרחית למשך זמן) ולכן מפתח חוסר גמישות רבה שיכולה להוביל לאין סוף בעיות ( עמידה, קריסה קדימה, שינוי כיוון של האגן [apt ppt] ( וחכן רוב האנשים שמסקסביטים רחב מותחים יותר מדי את השריר)

הסיבה השניה היא העומס המפגר שנוצר עליו בעט קריסה קדימה בסקוואט בגלל המנוף שהוא נמצא.

תקראו על psoas
זה בערך כל מה שאמרת...נירא לך שקרח יעזור?

תקראו על psoas
תמיד הייתה לי בעיה של קריסה קדימה, אף פעם לא הצלחתי לסדר אותה ב100%.
נשמע מתאים למה שיש לי.

יצא לך לחוות כאב כזה?
האם יש לך מושג מהו הטיפול המומלץ?
המון תודה על המידע.

תקראו על psoas
אחת המתיחות של הלימבר 11 עובדת מאוד טוב על האליופסואס וההיפ פלקסור(שכנראה הם אותו הדבר...) , נקראת rear foot elevated hip flexor stretch
כמעט וסידר לי את הבאט ווינק 😃

נערך לאחרונה:
כן חוויתי אותם והם מאוד מתישים כי פתיחה של הרגליים היא פעולה מאוד נפוצה והכרחית (^^)
התעלמתי מהכאבים והם די ממשיכים ולא בדיוק נעלמים עם הזמן
די עבר לי בגלל שאני מסקביט מאוד צר ומשתדל לשמור על כל האלמנטים למנוע קריסה קדימה ( לא תמיד מצליח לי)

אופציה שניה היא לעבוד חזק חזק על הגמישות באזור _כל יום_ כי השריר נשאר מכווץ במשך היום ומתיחה לפני הסקוואט לא תעזור. לא חסר מתיחות לilliopsoas ביוטוב

שבוע 5 , אימון נפח תחתון:

סקוואט : חרא , והמתיחה ממש מציקה . בלי שום קשר פשוט היה לי כבד מידי.

הפסקתי פה.

יש לי חוסר מוטיבציה נוראי ואני חייב לשנות פה משהו!

טקסס שבוע 5 , נפח עליון:

בנץ: 85kg 5X5

מתח: 10 10 10 10

האימון מאתמול :

@MasterSplitter @הקובה

הערות על הטכניקה(בעיקר מבחינת חוקיות לתחרות הקרובה) תתקבל ביותר מברכה ,

נערך לאחרונה:
טקסס שבוע 6 , נפח עליון:

בנץ: 87.5KG 5X5

מתח מ.ג: 12 12 10 10

אני מאוד אשמח להערות אם הטכניקה תקינה לתחרות אני עוד לא ממש הבנתי אם התחת באוויר או לא.

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח קורונפלקס של אלופים, BoOoOoM!

לא אוהב את הקטע שאתה לא מרפה ידיים מהמוט כשאתה תופס שכמות,
אני אוהב להיעזר בספסל ולקרב עוד יותר את פלג גוף עליון לכיוון האגן, ולקרב את השכמות אחת לשנייה.
ותהיה אחיד עם המיקום אליו אתה מוריד את המוט.
אגב, החגורה לא מפריעה לך להקשתה?

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח קורונפלקס של אלופים, BoOoOoM!

לא אוהב את הקטע שאתה לא מרפה ידיים מהמוט כשאתה תופס שכמות,
אני אוהב להיעזר בספסל ולקרב עוד יותר את פלג גוף עליון לכיוון האגן, ולקרב את השכמות אחת לשנייה.
ותהיה אחיד עם המיקום אליו אתה מוריד את המוט.
אגב, החגורה לא מפריעה לך להקשתה?
החגורה לא מפריעה לי בכלל ובעיקר עוזרת לי לגרום לחולצה לא להחליק .
אני אנסה להיות יותר עקבי לגבי המיקום אליו אני מוריד את המוט ואנסה את המלצותיך בעניין השכמות אבל חוץ מזה , התחת לא עולה נכון ?

עדכון קטן , שימו לי קינזו טייפ באזור המתוח ואכן אני מרגיש הקלה בכאב אבל הוא עדיין מגביל אותי מאוד.
עשיתי סקוואטים , בקושי הצלחתי לשבור מקביל . עשיתי 140*5 עם חגורה ואחר כך 140 עם רצועות לאיזה 5 סטים של סינגלים כדי להתרגל אליהם.

דדליפט : 185*1 יכלתי לתת יותר אבל הגב היה סופר עגול , אני חושב שזה קשור למתיחה , בסהכ אני מאמין שיש לי גם 200 לפחות לסינגל.

מחר 100 בנץ!

מי שם לך? איך?
אתה מרגיש שזה באמת עוזר?
איזה מישהי מהמכון שעוסקת בתחום (אין לי מושג מה ההסמכה שלה) , יש הקלה מיידית אך הכאב לא נעלם לגמרי ומגביל בכל זאת. בנץ: 100kg 2*2

פרס: 40kg 12X2

שבוע 7 , "נפח" תחתון.

סקוואט 3X5 80 קילו , המתיחה מורגשת ומפריעה , ניסיתי לטפס קצת במשקל אבל הבנתי מהר מאוד שזה לא רעיון טוב, מצד שני המתיחה עצמה משתפרת מיום ליום , מחר יש לי עיסוי וכנירא שבוע הבאה אני אתפקד בצורה מלאה.

טקסס שבוע 6 , נפח עליון:

בנץ: 87.5KG 5X5

מתח +4 קילוס : 10 10 10 10

הגעתי לאימון אחרי שהדבר היחידי שאכלתי היה 6 קפסולות של אומגה 3 , לא הצלחתי להיות מקובץ ולשמור על השכמות , אין לי מושג למה זה קרה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית