הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

חזק (יחסית)

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-27/10/17
@אריאל אני לא חושב שאתה צריך פרוטוקול, מתיחה במכופפי ירך זה לא ביג דיל. זה יכול לכאוב תופת כשזה רציני אבל אפשר להחלים מזה בצורה נכונה. עם עיסויים אל תשתמש בפואם רולר (בכלל באגן אל תשתמש עם פואם רולר למעט מרחיקים ומקרבים) אלא עם כל כדור קשה כל שהוא שמאפשר לך ללחוץ על אזור שמרגיש כואב (אתה תדע לבד) ופשוט להישאר עליו ל ~30 שניות או עד שהכאב מחליש.

ל @RussianHotGirl תלוי איפה בדיוק המתיחה, אני שמעתי על מקרים שהרבה כאבים בכתף העליון יכולים לנבוע מתפקוד לקוי\מתיחה\ כיווץ של אזור השכמות, אז הייתי ממליץ לך לתת סשנים של עיסויים עם פואם רולר על אזור השכמות\גב עליון תוך כדי תנועות של השכמות כדי למצוא אזורים שכואבים. גם כאן אני ממליץ להחזיק ברגע שאתה מגלה נקודה שכואבת יותר מדי...

@אריאל אני לא חושב שאתה צריך פרוטוקול, מתיחה במכופפי ירך זה לא ביג דיל. זה יכול לכאוב תופת כשזה רציני אבל אפשר להחלים מזה בצורה נכונה. עם עיסויים אל תשתמש בפואם רולר (בכלל באגן אל תשתמש עם פואם רולר למעט מרחיקים ומקרבים) אלא עם כל כדור קשה כל שהוא שמאפשר לך ללחוץ על אזור שמרגיש כואב (אתה תדע לבד) ופשוט להישאר עליו ל ~30 שניות או עד שהכאב מחליש.

ל @RussianHotGirl תלוי איפה בדיוק המתיחה, אני שמעתי על מקרים שהרבה כאבים בכתף העליון יכולים לנבוע מתפקוד לקוי\מתיחה\ כיווץ של אזור השכמות, אז הייתי ממליץ לך לתת סשנים של עיסויים עם פואם רולר על אזור השכמות\גב עליון תוך כדי תנועות של השכמות כדי למצוא אזורים שכואבים. גם כאן אני ממליץ להחזיק ברגע שאתה מגלה נקודה שכואבת יותר מדי...
הכאב עצמו נמצא בשכמה שמאל
ורק בנעילה בדדליפט

ההסבר לאיך המתיחה קרתה זה שבגלל תחת חלש אני מפצה על כך עם הטרפזים בנעילה בדד וזה לא משקל שהטרפזים אמורים ״לנשוא״ באופן אקטיבי (ולא סטטי)

מה דעתך על rice או כדורים/משחות/זריקות וללכת לעיסוי טוב (כמה זה כבר יעלה?) כדי שיעבור כמה שיותר מהר

אם כבר כולם שואלים...
מה עושים עם גב תחתון נוקשה?
זה גורם לי לעייפות יתר באיזור בזמן אימון, ומציק בחיי היום יום

מתיחה במקרבים זה חרא, זה קרה לי כבר כמה פעמים מהפוטבול.
קרח לא ממש עזר לי, זאת רקמה עמוקה יותר ממה שהקרח מגיע וגם זה חרא מקום לשים בו קרח.
חשוב להתחמם טוב מאוד לפני כל פעילות גופנית. אם אתה הולך להסקביט לא להתבייש גם לקחת חצי שעה-40 דקות של חימום יעודי למפרק.
אני דווקא כן חושב שמתיחות סטטיות עוזרות, זה גורם לטווח תנועה שמכאיב (למשל הוצאת ברכיים בסקוואט) להרגיש הרבה יותר טוב, כי אתה מגיע עם השרירים שלך לטווח תנועה גדול יותר ממנו ונשאר בפוזיציה.
הרבה כורכומין, הרבה אומגה 3, חימום טוב לאזור והרבה מתיחות לפני פעילות.

תעשה תנועות שדורשות פחות טווח תנועה במקרבים - דדליפט רק קלאסי ולא סומו, סקוואט תצר עמידה/תעבור לHB/פרונט.

בהצלחה ותרגיש טוב.

אם כבר כולם שואלים...
מה עושים עם גב תחתון נוקשה?
זה גורם לי לעייפות יתר באיזור בזמן אימון, ומציק בחיי היום יום
אתה יכול לעסות את הגב התחתון בזמן שאתה נח יומיים בן אימון לאימון (אם יוצא לך כזה)
אני לא ממליץ לעסות את הגב התחתון יום לפני או לפני אימון.
אם הגב התחתון שלך ממש מציק, סימן שהוא כנראה מקבל יותר מדי תשומת לב, משמע הטכניקה שלך צריכה תיקון...😲 תעבוד קצת על חימום האגן לפני דדליפט וסקוואט בשביל למנוע קומפנסיישן של הגב על חשבון האגן.
הכאב עצמו נמצא בשכמה שמאל
ורק בנעילה בדדליפט

ההסבר לאיך המתיחה קרתה זה שבגלל תחת חלש אני מפצה על כך עם הטרפזים בנעילה בדד וזה לא משקל שהטרפזים אמורים ״לנשוא״ באופן אקטיבי (ולא סטטי)

מה דעתך על rice או כדורים/משחות/זריקות וללכת לעיסוי טוב (כמה זה כבר יעלה?) כדי שיעבור כמה שיותר מהר
אין לך דלקות, אתה לא צריך משחות וכדורים. תתחיל עם סשן של פואםרולינג אינטנסיבים בשכמות, יכול להיות שהתנועת שכמות שלך מעט לקוי בגלל מתיחה כלשהיא..

ד"א לידע כללי קרח לא נועד לפציעות שריר.

מתיחה במקרבים זה חרא, זה קרה לי כבר כמה פעמים מהפוטבול.
קרח לא ממש עזר לי, זאת רקמה עמוקה יותר ממה שהקרח מגיע וגם זה חרא מקום לשים בו קרח.
חשוב להתחמם טוב מאוד לפני כל פעילות גופנית. אם אתה הולך להסקביט לא להתבייש גם לקחת חצי שעה-40 דקות של חימום יעודי למפרק.
אני דווקא כן חושב שמתיחות סטטיות עוזרות, זה גורם לטווח תנועה שמכאיב (למשל הוצאת ברכיים בסקוואט) להרגיש הרבה יותר טוב, כי אתה מגיע עם השרירים שלך לטווח תנועה גדול יותר ממנו ונשאר בפוזיציה.
הרבה כורכומין, הרבה אומגה 3, חימום טוב לאזור והרבה מתיחות לפני פעילות.

תעשה תנועות שדורשות פחות טווח תנועה במקרבים - דדליפט רק קלאסי ולא סומו, סקוואט תצר עמידה/תעבור לHB/פרונט.

בהצלחה ותרגיש טוב.
המתיחות הסטטיות זינו אותי היום, בחיים לא כאב לי ככה...
לגבי הפוזיציות אני כבר מסקביט מאוד צר + הייבאר ודדליפט קלאסי.

כרגע אני אקח הפסקה לשבוע , אני אעדכן.

המתיחות הסטטיות זינו אותי היום, בחיים לא כאב לי ככה...
לגבי הפוזיציות אני כבר מסקביט מאוד צר + הייבאר ודדליפט קלאסי.

כרגע אני אקח הפסקה לשבוע , אני אעדכן.
כשאתה מותח סטטי תמיד תעשה את זה בזהירות, אסור להכנס לפוזיציה בבום.
תמיד כדאי להתחיל בקטן ולאט לאט להגביר טווח תנועה.

שים שיכול להיות שיש לך קרע ולא סתם מתיחה. במקרה הזה סטטיות לא יעזרו ועלולות להחמיר, או להכאיב מאוד כמו שהיה לך.

ניסית לפמפם חזרות במכונה של הילדה טובה ילדה רעה (קירוב והרחקת ירך)? יש מצב שזה יעזור.

במקרה שמדובר בקרע זה סיפור קצת אחר אבל לא כזה שונה.

קרעתי לפני קצת יותר מחצי שנה את התאומים במשחק. הטיפול היה כזה:
הלכתי לפזיותרפיסט פרטי פעמיים שיעשה לי חשמל אולטרסאונד ועיסוי.
חוץ מזה, ביצעתי עיסויים עם משחה אנטי דלקתית 3 פעמים ביום. העיסויים חשובים מאוד כדי שלא תיווצר רקמה צלקתית בשריר.
כמו כן, עשיתי את הפרוטוקול של סטאר עם 3 תרגילים: פרונט סקוואט, עליות תאומים, ותאומים בישיבה (סולאוס). הפציעה עברה דיי מהר וכבר אחרי שבועיים-שלושה חזרתי למגרש.

כשאתה מותח סטטי תמיד תעשה את זה בזהירות, אסור להכנס לפוזיציה בבום.
תמיד כדאי להתחיל בקטן ולאט לאט להגביר טווח תנועה.

שים שיכול להיות שיש לך קרע ולא סתם מתיחה. במקרה הזה סטטיות לא יעזרו ועלולות להחמיר, או להכאיב מאוד כמו שהיה לך.

ניסית לפמפם חזרות במכונה של הילדה טובה ילדה רעה (קירוב והרחקת ירך)? יש מצב שזה יעזור.

במקרה שמדובר בקרע זה סיפור קצת אחר אבל לא כזה שונה.

קרעתי לפני קצת יותר מחצי שנה את התאומים במשחק. הטיפול היה כזה:
הלכתי לפזיותרפיסט פרטי פעמיים שיעשה לי חשמל אולטרסאונד ועיסוי.
חוץ מזה, ביצעתי עיסויים עם משחה אנטי דלקתית 3 פעמים ביום. העיסויים חשובים מאוד כדי שלא תיווצר רקמה צלקתית בשריר.
כמו כן, עשיתי את הפרוטוקול של סטאר עם 3 תרגילים: פרונט סקוואט, עליות תאומים, ותאומים בישיבה (סולאוס). הפציעה עברה דיי מהר וכבר אחרי שבועיים-שלושה חזרתי למגרש.
איך אני יודע אם זה קרע ?

איך אני יודע אם זה קרע ?
אצל אורותופד האבחנה תקח יותר מדי מזמן (הוא ישלח אותך לאולטרסאונד וכו'). ממליץ לך לשלם 200-250 ש"ח וללכת לפזיותרפיסט ספורט מקצועי. יש להם כושר אבחנה מצוין והם יכולים לתת אותה במקום, וגם להמליץ על טיפול מתאים.

בנץ: 82.5kg 2X5

בנץ צר: 72.5kg 2X5

בנץ עליון: 68-70kg 2X5

מתח+ 2-3קילו עלי: 4X10

ביספס: 2X10.

בנץ: 86kg 2x5

בנץ צר: 76kg 2x5

בנץ עליון: 71kg 2x5

מתח: 10 10 10 10

ביספס ובטן.

בנץ: 66kg 2x10

פרס: 40kg 3x10