קורטה 3X3: לוג אימונים.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

שבוע שלישי, אימון שני:

א. בהתחשב בצום תשעה באב, יום ראשון האחרון על פי לוח השנה העברי, דילגתי על אימון אחד - מה שאומר, שצברתי קצת יותר זמן מנוחה בין האימון הקודם לזה הנוכחי.

ב. היה אימון קשה מאוד. דרש המון כוח רצון. ונדמה לי שדווקא ההפרש הגדול יחסית שהיה הפעם בין ימי האימונים, היה לרועץ: הרגשתי פחות 'חד' ויותר עצלן (מנגד, כל האמירות מהסוג הזה שכתבתי לאורך הלוג, הן קצת בבל"ת. יש לי עוד ארבעה אימונים לתום שלב הנפח, ואפילו אם התנאים יהיו אידאליים מכל הבחינות - זה הולך להיות עד הקצה).

ג. שכחתי להוסיף: ויתרתי בסוף האימון על הסט האחרון של הדדליפט, מפאת הזמן שאזל.

כשאתה אומר שאתה שותה תה ירוק וזה עושה לך צרבת ואחר כך עם סוכר ענבים בלי צרבת
הכוונה היא שאתה שותה תה ירוק עם תוספת סוכר ענבים או מים עם סוכר ענבים ואתה רוצה להוסיף לזה גם אבקת חלבון עם האימון?

תה ירוק, הכוונה כמובן בתוספת סוכר רגיל. יתכן שזה הסוכר, יתכן שזה התה הירוק, אבל בשורה התחתונה: בקבוק מים גדול, שעירבתי בו 200 גרם סוכר ענבים, וסקופ אבקת חלבון, מתפקד שם בצורה הטובה ביותר מבחינתי. ההתמודדות עם הדדליפט (התרגיל הבעייתי ביותר מבחינתי, בכל הנוגע להרגשה תוך בטנית) מספיק מאתגרת גם בלי להרגיש שעוד חזרה אחת נוספת ואני מקיא.

הדבר היחיד שאני משתוקק לדעת זה איך למען השם אתה מצליח לישון 12 שעות ביממה.? (אני מגיע לזה רק לאחר אירועים קיצוניים של 30 שעות ללא שינה או משהו בסגנון. ביומיום אני לא מצליח לישון יותר מ8-9 שעות מקסימום).

כשהגוף דורש את זה, אתה פשוט תישן. כמו יציאה לחמשוש בטירונות. כשיש לי את המותרות לנהוג בצורה הזו, אז אני נוהג לישון 8 שעות, לקום לצורך ארוחה וקצת התרעננות, ומשם העייפות לבד כבר לוקחת אותי בחזרה למיטה.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

שבוע שלישי, אימון שלישי: האימון התמשך לו על 3 שעות נטו, ובהתאם לזאת שוב נאלצתי לוותר על הסט האחרון של הדדליפט, מקוצר זמן. דרגת הקושי לא תתואר: מסיים כאן את העדכון, תוך כדי שתיית שייק "שמנת של פעם" (2 תבניות של שמנת, הווי אומר סה"כ 400 גרם, בשילוב עם קצת סוכר, 3 כוסות מים, ובערך 60 גרם אבקת חלבון. 1350 קלוריות במינימום מאמץ), ומייד נופל לישון. ההחלטה לקחת ימי חופשה לצורך השבוע הרביעי, מתבררת יותר ויותר בתור הדבר הנכון והמתבקש ביותר.

----------------------------------

מספרים לשבוע האחרון של שלב הנפח:

סקוואט:
172.5X8X5

דדליפט:
172.5X8X5

בנץ' פרס:
120X10X5 (יורד לחמש חזרות).

אה. ובנוגע להרגלים הקולינריים בימים הקרובים, אז כבר ממש לא רק 500 קלוריות מעל תחזוקה, אלא פשוט ככה:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
יצא לך להשתתף בתחרות? לראות איפה אתה ליד כולם?
נ"ב הלוג שלך אדיר, ואני עוקב אחריו כל הזמן.
🙌

תגיד אתה כבר עובד עם חגורה ומגנזיום או שאתה עדיין מצליח להחזיק בלי?
וד"א מה השם שלך?

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

יצא לך להשתתף בתחרות? לראות איפה אתה ליד כולם?
נ"ב הלוג שלך אדיר, ואני עוקב אחריו כל הזמן.
🙌

לא יצא לי עד היום להשתתף בתחרות. אבל אם תתארגן בארץ תחרות מלאה (קרב 3 RAW), זה בהחלט יכול להיות מעניין - והכל תחת סייג שאכן אצליח להחזיק מעמד תחת משטר האימונים שזה ידרוש ממני.
תודה רבה!

ללא ספק אחד הלוגים היותר מעניינים פה.
עדיין מתאמן בנחלאות?

למרבה הצער, בעקבות תככים אינסופיים בין כל מיני פקידים עירוניים, לפעמים על גבול ההזיה, חדר הכושר בנחלאות נסגר. הקבוצה עברה כרגע בשלמותה לחדר כושר אחר - שאמנם רחב ידיים הרבה יותר, אבל גם מחזיק בתוכו את כמות הליצנים הגדולה ביותר שראיתי אי פעם. קשה להסביר עד כמה חדר כושר שכונתי קטן, אבל עם הציוד הנכון, ולא פחות: עם האווירה הנכונה, שווה בערכו לאין ערוך - לעומת כל מיני מקומות עם ציוד משוכלל ופלצנות נפוחה.

תגיד אתה כבר עובד עם חגורה ומגנזיום או שאתה עדיין מצליח להחזיק בלי?
וד"א מה השם שלך?

עדיין בלי חגורה ומגנזיום.
השם הפרטי שלי: אליהו.

קשה להסביר עד כמה חדר כושר שכונתי קטן, אבל עם הציוד הנכון, ולא פחות: עם האווירה הנכונה, שווה בערכו לאין ערוך - לעומת כל מיני מקומות עם ציוד משוכלל ופלצנות נפוחה.

אני אחד שיעיד על כך.

לוג מעניין ללא ספק, מחכה שתגיע לבלוק עצימות לראות את המשקלים שתרים שם...

אפשר קצת פרטים עליך? גובה משקל וגיל?

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

(נאלץ לעדכן בקצרה).

האימון היום היה אנרגטי מאוד. השינה הממושכת של שישבת הועילה מאוד. למרות שאלה המשקלים הכבדים ביותר של שלב הנפח, ובצירוף לתשישות המצטברת, הרגשתי במלוא הכוח, ובהתאם לזאת גם זמני המנוחה היו קצרים יותר. מנגד, לרוע המזל, נאלצתי לפרוש לאחר שעתיים ורבע של אימון, כשעוד היו שם סט אחד של סקוואט, סט אחד של דדליפט וגם סט אחרון של בנץ'.

בימים הקרובים, אתחיל לפרוש כאן את ההתלבטויות שלי כלפי של העצימות, האם להמשיך בתצורה של הסבב הקודם שביצעתי קורטה 3X3 - מתכונת של RM3 לפני שבוע הסינגלים, או להתחיל מראש עם חזרה בודדת בסקוואט ובדדליפט - ורק בנפח גבוה יותר מאשר 1X1 או 2X1 במופיע במקור.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

שבוע רביעי, אימון שני:

ברוב חכמתי, הפרזתי רבות אתמול והיום בשתיית שוקו ושאר מוצרי חלב נוזלי. התוצאה הייתה חד כיוונית, ולא בכיוון הנכון... אפילו במהלך האימון עצמו, נאלצתי להתחפף איזה 4 פעמים לשירותים, אם לא יותר. לאחר עלייה מבורכת של כמעט 3 ק"ג מתחילת שלב הנפח, איבדתי ביממה האחרונה ק"ג שלם, למרות שמן הסתם רובו נוזלים. בהתאם לזאת, למרות שהתעקשתי בכל טיפת כוח רצון שעוד נשארה בי - להשלים את האימון ככתבו וכלשונו, ובהצלחה!, בסופו כבר הגעתי לכזאת חולשה, שאפילו להתלבש בחזרה מבגדי האימון לא היה לי כוח, רק לדדות באיטיות חזרה לבית.

התארגנתי בדרך על שני בקבוקי 1.5 ליטר של משקה קל, אחד תפוחים והשני משהו לא מזוהה ממשפחת פאנטה, ובשילוב עם 400 גרם גבינה צהובה וכל תרגיל עזר נוסף שאפשר למצוא במקרר, אנסה להשלים בשעה הקרובה כמה שיותר מהר את מכסת הקלוריות ואבות המזון (וגם נתרן - בהכרח, לנוכח אובדן הנוזלים). אין עכשיו זמן למשחקי "אכלו לי, שתו לי"!

--------------------------------

לקראת שלב העצימות:

א. התצורה שהשתמשתי בה בשני הסבבים הקודמים, הייתה סביב התקדמות בשלשות, כשבשבוע השלישי אני כבר אמור לקבוע RM3 חדש, ובשבוע הרביעי לנסות לשפר אותו (ולעומת התוכנית המקורית, שם PR אמור להגיע רק בשבוע החמישי). בסבב הראשון התוכנית הסתיימה בשבוע הרביעי. בסבב השני, הוספתי בשבוע החמישי סינגלים של סקוואט ודדליפט - בבנץ' עדיין נשארתי עם שלשות, ולא הלכתי על סינגל.

ב. ברמה מסויימת, סוס מנצח לא מחליפים. הצלחתי בתצורה הזו כבר פעמיים, בהתקדמות מרשימה, ואין אלא לחזור עליה בשלישית. מנגד, היות ועכשיו המטרה המוצהרת שלי היא שיפור של RM1, וכמו כן: משקלי העבודה כבר שונים לגמרי מימים עברו, אולי חכם יותר להתמקד בסינגלים, כבר מתחילת שלב העצימות (בנוגע לבנץ', היות שעוד לא התחלתי לעבוד על rest pause, אני מעדיף עדיין להישאר בשלשות), אמנם עדיין בתוספת קטנה של נפח, לעומת המקור.

אפשרות ראשונה אם כן, בנוגע לסקוואט ודדליפט:
שבוע א: 220X2X3 (שני סטים).
שבוע ב: 227.5X2X3.
שבוע ג: 235X2X3.
שבוע ד: 242.5X2X3.
שבוע מסכם: נסיון ל-RM1 חדש.

אפשרות שניה:
שבוע א: 220X3X1.
שבוע ב: 230X3X1.
שבוע ג: 240X3X1.
שבוע ד: 250X2X1.
שבוע מסכם: נסיון ל-RM1 חדש.

ג. אשמח לשמוע דעות בנושא.

• פותח/ת השרשור
בעזהי"ת

ההתלבטות שלי, בין השאר, שאולי כדאי לי להגדיל את הקילומטראז' של הסינגלים - היות ומן הסתם הדבר ספציפי יותר למטרות הנוכחיות.

אני מסכים עם דני, עדיף ללכת על השלשות ובכלל עדיף למצות את ההתקדמות בחזרות לפני הסינגלים. אחר-כך תתן שבוע RM חדש.
סבב הבא תעבור כבר לסינגלים.

לדעתי אפשרות ב עדיפה
ככה לא תשרוף את עצמך ותנצל את הדואל פאקטור מודל להתאוששות אופטימלית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית