הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קורטה 3X3: לוג אימונים.

שמתי לבשבדי הרבה אימונים אתה מחסיר סט מדי פעם
זה לא פוגע בהתקדמות שלך בתכנית? או שזה לא קריטי?

בעזהי"ת

שמתי לבשבדי הרבה אימונים אתה מחסיר סט מדי פעם
זה לא פוגע בהתקדמות שלך בתכנית? או שזה לא קריטי?

השאיפה היא כמובן לבצע את הכל, ככתבו וכלשונו. בפועל, לפעמים אין ברירה אלא קצת קצת לעגל פינות. תחת כורח המציאות, לבצע באימון כלשהו מתקופת הנפח רק 15 או 14 סטים של סקוואט ודדליפט - במקום סה"כ 16, או להסתפק בעת הצורך רק 2 סטים של התאוששות ולא 3, זה אכן לא עד כדי כך קריטי. והנה ככל הנראה הבדל נוסף בין ספורט מקצועני וספורט חובבני.

בעזהי"ת

שלב עצימות, שבוע ראשון, אימון שלישי (דדליפט):

סקוואט: 160X3X3.
בנץ' פרס: 110X3X3, עם rest pause.
דדליפט: 220X1X3.

א. אימון קל מן הסתם. הגוף מתאושש והולך.

ב. ביום ראשון (ככל הנראה), יש לי כמה מבדקים מטופשים של כושר גופני: ריצה, שכיבות סמיכה, כפיפות בטן. לונורא, אבל אקווה שזה לא יפריע לי לאימון הבנץ' הקרוב, ובוודאי לא להמשך השבוע.

בעזהי"ת

שבוע שני, אימון ראשון:

בנץ': 120X3, 127.5X3, 135X3.
סקוואט: 160X3.
דדליפט: 165X3.

א. אז כאמור, היו לי הבוקר כל מיני מבדקי כושר מטופשים (וכתשובה לך, Pectoralis-Major, אז מן הסתם התחום היחידי חוץ מצה"ל/משטרה שאתה יכול למצוא בו בחני בר-אור, הוא בתחום האבטחה - שהוא גם אחד התחומים היחידים שבהם אפשר לנצל את זמן העבודה לצורך קריאה ממושכת, מה שבהחלט מתבקש אצלי לקראת התחלה אפשרית של היסטוריה, אני חושב על צבאית דווקא, באוניברסיטה הפתוחה), ולמשך מספר ימים גם הולכים להיות שם גם לא מעט אימוני קרב מגע ומטווחים. בשלב הנפח כמובן שהייתי קורס לחלוטין מול כל זה, אבל איפשהו אני חושב שאם ישנה נקודה בתוך הסבב של קורטה שאיכשהו אפשר לצלוח את המוקש הזה - היא בשבוע השני.

ב. אי לכך, מעבר לתרגיל העיקרי, ובאימון הזה בנץ' פרס, אפחית לפי הצורך את הנפח והעצימות בתרגילי ההתאוששות - וכמו באימון הזה, במקום 3 סטים של סקוואט / דדליפט, רק אחד (בנוגע לדדליפט, פשוט הצטרפתי למישהו שעשה חתירה עם 65 ק"ג, אז דחפתי פלטות בהתאם, בלי לטרוח להסיר את ה-2.5 שהיו שם).

ג. הבנץ' פרס היה קל יחסית, בוודאי יותר מאשר ציפיתי לאחר כל הנ"ל.

בעזהי"ת

שבוע שני, אימון שני:

סקוואט: 230X1X3.
דדליפט: לא.
בנץ': 120X3X1.

כאמור לעיל, בעקבות העומס הגופני הנוסף של השבוע הזה, אימוני ירי וקרב מגע, אין לי ברירה אלא לקצץ ככל הנדרש בתרגילי ההתאוששות. הסקוואט - תרגיל העצימות לאימון זה, בוצע בהצלחה, והסינגל הראשון אפילו היה קל יחסית.

למה דדליפט לא? סקואט יפה אבל רחוק מהשיא לא?

בתוכניות מתקדמות לא מרימים משקלים שקרובים מאוד לRM1
המטרה זה להכניס את הגוף לשוק (בעזרת נפח) ושהוא יתאושש ממנו במועד שתכננת ובו לשבור שיאים לא במהלך התוכנית עצמה

למה לעזאזל אני רואה את זה רק עכשיו?
הלוג הכי מעניין שהיה בפורום..קראתי 5 עמודים רצוף ויש לי סחרחורת
אין מילים

בתוכניות מתקדמות לא מרימים משקלים שקרובים מאוד לRM1
המטרה זה להכניס את הגוף לשוק (בעזרת נפח) ושהוא יתאושש ממנו במועד שתכננת ובו לשבור שיאים לא במהלך התוכנית עצמה
אבל אם אני לא טועה בגלן פנדלי במהלך שבוע 3 בשלב העצימות אתה משווה שיא ובשבוע 4 כבר שובר אותו

בעזהי"ת

למה דדליפט לא? סקואט יפה אבל רחוק מהשיא לא?

אבל אם אני לא טועה בגלן פנדלי במהלך שבוע 3 בשלב העצימות אתה משווה שיא ובשבוע 4 כבר שובר אותו

קורטה 3X3 (קישור למאמר אודות התוכנית מופיע בהודעת הפתיחה) הינה תוכנית שונה לחלוטין מפנדלי 5X5, את הסיבה לקיצוץ הזמני בתרגילי ההתאוששות כתבתי בדיוק שתי הודעות מעל השאלה הראשונה ששאלת, ומשקלי הסקוואט והדדליפט של שלב העצימות, הופיעו כולם בהודעה הזו. אשמח אם תקרא תחילה.

למה לעזאזל אני רואה את זה רק עכשיו?
הלוג הכי מעניין שהיה בפורום..קראתי 5 עמודים רצוף ויש לי סחרחורת
אין מילים

תודה רבה!

בעזהי"ת

שבוע שני, אימון שלישי:

דדליפט: 230X1X3.
סקוואט: לא.
בנץ': 110X3X2, עם rest pause.

אל האימון הגעתי לאחר יום שכלל כארבע שעות מטווחים, ושלש שעות קרב מגע. בהתחשב בנסיבות, ויתרתי על הסקוואט. הדדליפט היה בסדר גמור. פעם ראשונה בסבב התוכנית הנוכחי שהייתי בדדליפט עם חגורה. הסינגל השני היה קצת קשה, הסינגל השלישי עלה במהירות לא פחותה מהראשון, אם לא יותר.

בעזהי"ת

שבוע שלישי, אימון ראשון:

בנץ': 122.5X3, 130X3, 137.5X1F, 137.5X2, 137.5X2.
דדליפט: 165X3X3.

ערכתי ניסיון בסט האחרון של הבנץ', להכניס חגורה אל תוך העסק. עד היום, מעולם לא בדקתי את האפקט שלה, בבנץ' פרס. ואם בעקבות זאת - אולי הכנסתי מבלי משים שינוי קל בטכניקה, אם בעקבות השבוע שעבר, אם בגלל שינה ממש לא מספקת ביממה האחרונה, או אולי כל אלה הינם סתם תירוצים אוויליים, ויכולתי לכתוב ישר שהרצפה הייתה עקומה. על כל פנים: בחזרה הראשונה של 137.5, ההאמסטרינג הימני שלי התכווץ חריפות (הלכתי לבית קצת צולע, למען האמת), מה שהביא אותי לכשל בחזרה השנייה. בניסיון למזער נזקים, הוספתי שם עוד 2X2, הפעם בלי חגורה. שלישיה במשקל הזה, כבר לא הייתה שם.

(דדליפט, פשוט הוספתי 15,15,10 בכל צד - על מישהו שעשה 85, וכרגיל: בלי לטרוח להוריד את שלו. אז הנה ה-5 ק"ג שנוספו על ה-160).

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

שבוע שלישי, אימון שני:

סקוואט: 240X1X2.
בנץ': 125X3X3.
דדליפט: 165X3X2.

הסינגל השני של הסקוואט, היה איכותי יותר מהראשון. תוך כדי זאת, היות שבאופן כללי אני מרגיש בימים האחרונים שהכל קצת גדול עלי, הסתפקתי רק בשני סינגלים, לעומת ה-230X1X3 של שבוע שעבר. כנ"ל גם בנוגע לסט האחרון של הדדליפט.

יפה מאוד כמה לדעתך יש לך עוד לתת בסקואט בסוף התוכנית

בעזהי"ת

שבוע שלישי, אימון שלישי:

דדליפט: 240X1X3.
בנץ': 110X3X3.

עבר עלי שבוע קצת מפוזר. להרגשתי, אני לא מגיע במאה אחוז אל מתחת לבאר, בעיקר בכל הנוגע לאלמנט המהירות. לא יודע לומר אם זהו קושי מנטלי, או שאריות תשישות מהשבוע שעבר. יש לי לישון על זה, את כל השישבת...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית