הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מה תוכנית האימונים שלכם?

Dark Muse

משתמש כבוד
1,300
14
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,562
1,300
14
אז יש פה כמה חברי פורום שנוהגים לעדכן את הלוג אימונים שלהם, אך רובנו לא עושים זאת (באיוולת אולי?). אז הנה שרשור שירכז את התוכניות אימון של כלל חברי הפורום, ללא התעסקות בתהקדמות ומה עבר עלינו באימון שעבר.

שימו לב - מותר ואף רצוי לעביר ביקורת עניינית. הודעות כמו "חרא תוכנית" מבלי לפרט על הבעיות שלה, ימחקו. נעשה את זה סיעור מוחות. נסו לשמור גם על כבוד ונימוס לגישות שונות של אנשים. אם לדעתכם תוכנית מסויימת גרועה מהיסוד, אפשר להגיד "לא אהבתי את התוכנית" מבלי להשמע ציני ותוקפני (אם בוער לכם להגיב).
אם השרשור יהיה עשיר בתוכניות אימון, זה יהיה יופי של מידע למתאמנים חדשים ואף ותיקים.

תנסו לפרט כמה שיותר, מהתרגילים לכמות הסטים למספר החזרות. אם אתם לארג'ים אז גם זמני מנוחה הולך. לא לפרט פה תזונה, זה דבר אינדיבידואלי שמשתנה כמובן מאחד לאחד, וזה לא מה שמעניין אותנו פה כרגע.
ואל תכתבו "אני עושה 5*5". תפרטו.
משקלי עבודה הם רק אופציה, שכן גם הם אינדיבידואלים, ואנחנו לא באים פה להשוות גדלים.

אני אתחיל למען הדוגמא: זאת התוכנית שלי שבניתי בעצמי. היא עבדה עליי מעולה עד שחטפתי שפעת חזקה. כרגע אני ממשיך איתה במטרה להתחזק בתרגילים המורכבים ולפתח מסה באופן כללי.

A
סקוואט כבד 4X6, שלוש דקות+ מנוחה. (בסקוואט קל אני עושה פרונט כבד, שלוש סטים).
לחיצת חזה 4X6, שלוש דקות מנוחה.
פרס 3X6, שלוש דקות מנוחה.
לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד משקולות 2X10, דקה מנוחה. (כנראה אוותר על זה).
יד אחורית 2X10, דקה מנוחה.

B
דדליפט כבד 4X6, שלוש דקות+ מנוחה (בדדליפט קל עושה עשר קילו פחות, 3 סטים).
תאומים 2X10, דקה מנוחה (בעיקר גם לנוח מהדדליפט).
מתח 3X6, שתיים-שלוש דקות מנוחה. (להוסיף משקל אם צריך להשאר ב 6 חזרות).
חתירה יד-יד כנגד משקולת 3X8, שתי דקות מנוחה.
יד קדמית 2X10, דקה מנוחה.
בטן 3X15, מנוחה קצרה.

ראשון - סקוואט כבד, חזה בינוני.
שני - דדליפט קל, גב כבד.
רביעי - סקוואט קל, חזה כבד.
חמישי - דדליפט כבד, גב בינוני.

זאת החלוקה, העליה במשקלים היא שבועית באימונים הכבדים (זאת השאיפה לפחות 😣).
התוכנית מאוד גמישה, ואפשר לגוון איתה. לפני שחליתי התחזקתי בצורה מאוד יפה איתה וגדלתי יפה במסה. תרגילי ידיים הם לא חובה, אם אני מרגיש עייף או שאין לי זמן אני מוותר בלי רגשות אשם. גם איזה תרגיל לעשות זה לא משנה בנוגע אליהם.
יש לי קצת קושי להתאושש ממנה לאחרונה, אני חושב. יכול להיות שהדדליפט הקל הוא לא כל כך קל? להוריד סטים מהדדליפט הכבד לדעתכם?

נערך לאחרונה:
אז יש פה כמה חברי פורום שנוהגים לעדכן את הלוג אימונים שלהם, אך רובנו לא עושים זאת (באיוולת אולי?). אז הנה שרשור שירכז את התוכניות אימון של כלל חברי הפורום, ללא התעסקות בתהקדמות ומה עבר עלינו באימון שעבר.

שימו לב - מותר ואף רצוי לעביר ביקורת עניינית. הודעות כמו "חרא תוכנית" מבלי לפרט על הבעיות שלה, ימחקו. נעשה את זה סיעור מוחות. נסו לשמור גם על כבוד ונימוס לגישות שונות של אנשים. אם לדעתכם תוכנית מסויימת גרועה מהיסוד, אפשר להגיד "לא אהבתי את התוכנית" מבלי להשמע ציני ותוקפני (אם בוער לכם להגיב).
אם השרשור יהיה עשיר בתוכניות אימון, זה יהיה יופי של מידע למתאמנים חדשים ואף ותיקים.

תנסו לפרט כמה שיותר, מהתרגילים לכמות הסטים למספר החזרות. אם אתם לארג'ים אז גם זמני מנוחה הולך. לא לפרט פה תזונה, זה דבר אינדיבידואלי שמשתנה כמובן מאחד לאחד, וזה לא מה שמעניין אותנו פה כרגע.
ואל תכתבו "אני עושה 5*5". תפרטו.
משקלי עבודה הם רק אופציה, שכן גם הם אינדיבידואלים, ואנחנו לא באים פה להשוות גדלים.

אני אתחיל למען הדוגמא: זאת התוכנית שלי שבניתי בעצמי. היא עבדה עליי מעולה עד שחטפתי שפעת חזקה. כרגע אני ממשיך איתה במטרה להתחזק בתרגילים המורכבים ולפתח מסה באופן כללי.

A
סקוואט כבד 4X6, שלוש דקות+ מנוחה. (בסקוואט קל אני עושה פרונט כבד, שלוש סטים).
לחיצת חזה 4X6, שלוש דקות מנוחה.
פרס 3X6, שלוש דקות מנוחה.
לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד משקולות 2X10, דקה מנוחה. (כנראה אוותר על זה).
יד אחורית 2X10, דקה מנוחה.

B
דדליפט כבד 4X6, שלוש דקות+ מנוחה (בדדליפט קל עושה עשר קילו פחות, 3 סטים).
תאומים 2X10, דקה מנוחה (בעיקר גם לנוח מהדדליפט).
מתח 3X6, שתיים-שלוש דקות מנוחה. (להוסיף משקל אם צריך להשאר ב 6 חזרות).
חתירה יד-יד כנגד משקולת 3X8, שתי דקות מנוחה.
יד קדמית 2X10, דקה מנוחה.
בטן 3X15, מנוחה קצרה.

ראשון - סקוואט כבד, חזה בינוני.
שני - דדליפט קל, גב כבד.
רביעי - סקוואט קל, חזה כבד.
חמישי - דדליפט כבד, גב בינוני.

זאת החלוקה, העליה במשקלים היא שבועית באימונים הכבדים (זאת השאיפה לפחות 😣).
התוכנית מאוד גמישה, ואפשר לגוון איתה. לפני שחליתי התחזקתי בצורה מאוד יפה איתה וגדלתי יפה במסה. תרגילי ידיים הם לא חובה, אם אני מרגיש עייף או שאין לי זמן אני מוותר בלי רגשות אשם. גם איזה תרגיל לעשות זה לא משנה בנוגע אליהם.
יש לי קצת קושי להתאושש ממנה לאחרונה, אני חושב. יכול להיות שהדדליפט הקל הוא לא כל כך קל? להוריד סטים מהדדליפט הכבד לדעתכם?

כמה דברים:

א) 4 על 6 דדליפט זה הרבה יותר מדי. לא תחזיק מעמד הרבה זמן ככה.
ב) למה לעשות דדליפט קל? תעשה פאוור קלין או ווריאציה כלשהי של דדליפט אם אתה לא בקטע של ללמוד.
ג)הייתי מחליף בין הפרס למתח.. או שזה אמור להיות push pull?

שבוע 1-8

6 אימונים 15 חזרות 75% -105% הכל לסט אחד
6 אימוים 10 חזרות 70% - 100 הכל ל 2 סטים
6 אימונים 5 חזרות 70%-100% הכל ל3 סטים
6 אימונים 5 חזרות 95%-100% הכל ל3 סטים

שבוע 9-10
DELOAD/ מנוחה

שבוע 10-18

6 אימונים 10 חזרות 75%1-105 הכל ל 2 סטים
6 אימנונים 5 חזרות 75%-100% - הכל ל2 סטים- כאן אני אשתמש ב - Metabolic fatigue sets
12 אימונים עם RM 5 פה אני אשתמש ב- Cluster reps ל - 10 חזרות 2-2-2-2-2

התוכנית:

סקוואט / דד ליפט
בנץ פרס
פנדלי ראו / בנט
פרס
מקבילים
כפיפת מרפקים
בטן

דד ליפט פעם בשבוע.

Metabolic fatigue sets :

חזה - פלייס
גב - טי באר
פרס - הרחקה לצדדים
סקוואט - פשיטת ברך
דד ליפט - כפיפת ברך
מקבילים - צרפתית

Strength test days

בשבוע ה - 15 כל אימון שלישי אני אעבוד עם RM 5 לבדוק אם יש שיפור במידה ויש אני מוסיף משקל.

כרגע אני עובד על hst
לא בטוח שנכון להכניס את זה פה, אבל

כמה שאלות בנוגע לתוכנית hst:
1.האם בשבוע הראשון חובה לעשות סט אחת בכל תרגיל, או שזה לא ממש רלוונטי ונתון לשיקול שלך?

2.בנוגע לשבוע הראשון של התוכנית: אם בסט הראשון לדוגמה מצליחים לעשות כמו שצריך את 15 החזרות, אבל בסט השני הכוח יורד משמעותית מצליחים לעשות רק 13 או 12 חזרות, כדאי להוריד משקל או לוותר על הסט השני או לתת מנוחה של 2 דק' במקום דקה אחת?

3.נניח שויתרתי על סקוואט בשבוע הראשון של התוכנית - בשבוע השני אפשר יהיה להתחיל פשוט מה90 אחוז מהrm 15? או שכדאי להתחיל מהתחלה ופשוט התרגיל הזה יהיה בדיליי של שבוע?

תודה מראש:victory:

סליחה מראש על צורת הכתב, אין לי עברית כרגע במחשב

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה דברים:

א) 4 על 6 דדליפט זה הרבה יותר מדי. לא תחזיק מעמד הרבה זמן ככה.
ב) למה לעשות דדליפט קל? תעשה פאוור קלין או ווריאציה כלשהי של דדליפט אם אתה לא בקטע של ללמוד.
ג)הייתי מחליף בין הפרס למתח.. או שזה אמור להיות push pull?

אני מסכים איתך על א לגמרי. אני באמת מרגיש שמשהו לא סוחב לי ברגליים, במיוחד כשאני בא יומיים אחרי לסקוואט כבד.

ב) פאוור קלין אני לא אעשה. לא במכון שאני מתאמן בו לפחות ולא בלי שיהיה לי פלאפון עם מצלמת וידאו כדאי שאולי לראות את הביצוע :-P אני אעשה סטיף קל כדי למתוח קצת את האמסטרינגס הנוקשים שלי.

ג) זה לא אמור להיות פוש\פול אבל זה יצא דומה (בחיי שלא שמתי לב). חשבתי גם להעביר את הפרס ליום של הדדליפט, בגלל שזה תרגיל אחרי החזה כביכול, אבל זה לא יסתדר לטעמי. מה שאפשר לעשות באופן אחר זה אלטרנטיבה בין פרס ללחיצת חזה כתרגיל ראשון באימון.

תודה על הביקורת. אתה מוזמן להצטרף לשרשור עם תוכניתך, אני בטוח שהרבה התעניינו.

למה לא? נכון לעכשיו אני בתבנית קבוע של קרוספיט וזון דיאט.

אני מתכון לתוכנית אימון שלך.

ביקשתי לא לעשות ככה. לא לפרסם לינקים חיצוניים, לא להביא תוכניות בשפות זרות ולא לכתוב SS או AB. תפרטו את התוכנית שלכם ותנו כמה מילים לאיך אתם מרגישים איתה.
למי שאין כוח לכתוב ולפרט אז שלא יכתוב. המטרה של השרשור הזה בסופו של דבר היא להיות סוג של מאגר תוכניות, שאחרים יוכלו לבוא ולקחת השראה מהם, לכן אני רוצה מידת פירוט גבוהה ככל שאפשר.
לא לשכוח גם לציין מטרות!

נערך לאחרונה:
בעיקרון AB של לייל, בגלל פציעה ברגליים אז אני עושה רק את הA שלוש פעמים בשבוע.
A1:
בנצ' 3X5
מתח 4X6
TBAR 2X10
לחיצת כתפיים בדאמבלים 3X10
יד קידמית 2 סטים
אחורית 2 סטים

A2:
לחיצת כתפיים במוט 3X5
TBAR 3X6
פולי עליון צר 3X10
בנצ' עליון 2X10
קידמית 2
אחורית 2

A1XA2XA1XX [ובשבוע אח"כ מתחיל בA2]

כרגע אני עובד על hst
לא בטוח שנכון להכניס את זה פה, אבל

כמה שאלות בנוגע לתוכנית hst:
1.האם בשבוע הראשון חובה לעשות סט אחת בכל תרגיל, או שזה לא ממש רלוונטי ונתון לשיקול שלך?

2.בנוגע לשבוע הראשון של התוכנית: אם בסט הראשון לדוגמה מצליחים לעשות כמו שצריך את 15 החזרות, אבל בסט השני הכוח יורד משמעותית מצליחים לעשות רק 13 או 12 חזרות, כדאי להוריד משקל או לוותר על הסט השני או לתת מנוחה של 2 דק' במקום דקה אחת?

3.נניח שויתרתי על סקוואט בשבוע הראשון של התוכנית - בשבוע השני אפשר יהיה להתחיל פשוט מה90 אחוז מהrm 15? או שכדאי להתחיל מהתחלה ופשוט התרגיל הזה יהיה בדיליי של שבוע?

תודה מראש:victory:

סליחה מראש על צורת הכתב, אין לי עברית כרגע במחשב

1. לא, לא חובה אפשר לעשות 2.
2. הזמני מנוחה לא כל כך חשובים, תעשה סט כשאתה מרגיש מוכן. אם אתה עובד לפי האחוזים לא יכול לקרות מצב שבו לא תצליח לבצע מספר חזרות מתוכנן עם משקל מתוכנן.
3. עדיף שלא.

אני עכשיו עובד ומתרגם את הספר של העקרונות וה -FAQ אם תרצה באנגלית בקובץ PDF תשלח לי פרטי.

3 שבועות:

1.
סקוואט 5ֶx5
פרס 5x5
מתח - כמה שייצא

2.
פרונט סקוואט: 3x3
פוש פרס: 3RM
פאוור קלין: משתנה. סטים של 1-2 חזרות.
דיפס: 3x10

3.
בוקס סקוואט: 10x2 - speed sets
פרס: 7/5/3/1 RM
דדליפט (רגיל/סטיף/ראק פולס) 3-5RM

3 שבועות אחרי זה:

1.
בוקס סקוואט: 10x2 speed sets
פרס 5x5
פאוור קלין: כנ"ל

2.
פרונט סקוואט 3x3
פוש פרס 3RM
מתח: כמה שיצא
דיפס: כמה שיצא

3.
סקוואט: 5/3/1 RM
פרס: 5/3/1 RM
דדליפט: 5/3/1 RM

נערך לאחרונה:
1. לא, לא חובה אפשר לעשות 2.
2. הזמני מנוחה לא כל כך חשובים, תעשה סט כשאתה מרגיש מוכן. אם אתה עובד לפי האחוזים לא יכול לקרות מצב שבו לא תצליח לבצע מספר חזרות מתוכנן עם משקל מתוכנן.
3. עדיף שלא.

אני עכשיו עובד ומתרגם את הספר של העקרונות וה -FAQ אם תרצה באנגלית בקובץ PDF תשלח לי פרטי.

תודה רבה על התשובות אחי 😃
רק בנוגע סקוואט לא ממש הבנתי... להתחיל מהתחלה ושהתרגיל פשוט יהיה בדיליי, או פשוט לקפוץ ישר ל90 אחוז מה-rm 15 (שמתחיל באימון הראשון של השבוע השני) ?

חייב להיות פתרון, אני לא יכול לוותר על סקוואט בתוכנית:🙁😣

A
סקוואט 5*3
בנצ' פרס 5*3
דדליפט 5*3
תרגיל יד קידמית 10*2

B
סקוואט 5*3
פרס 5*3
מתח 5*3
בטן 2*5

כל מה שצריך בשביל להגיע מ0 סקוואט ל125 😃

תודה רבה על התשובות אחי 😃
רק בנוגע סקוואט לא ממש הבנתי... להתחיל מהתחלה ושהתרגיל פשוט יהיה בדיליי, או פשוט לקפוץ ישר ל90 אחוז מה-rm 15 (שמתחיל באימון הראשון של השבוע השני) ?

חייב להיות פתרון, אני לא יכול לוותר על סקוואט בתוכנית:🙁😣

תתחיל מהאימון ה1 סקוואט 70%-75% מ- RM 15.

אני כרגע עם משהו בהשראת Texas Method לסקוואט, בנצ' וחתירה אבל עם שינויים קלים:

אימון 1#
- סקוואט 5x5 across

** אני לא פנאט עם השיטה, אני נותן לה קצת יותר גמישות, אם למשל עשיתי 3 סטים ואני מרגיש שהגעתי למקסימום יכולת ואין סיכוי שאני עושה עוד 2 סטים עם אותו משקל, אני מוריד 5 קילו וממשיך. או שלפעמים אני מוותר על הסט החמישי. שבוע אחרי זה אני מוסיף משקל כמו בתכנון המקורי מתוך הנחה שאולי סתם היה לי יום רע וחבל יהיה לגרור את אותו משקל. החסרון הוא שקשה מאוד עד בלתי אפשרי לשמור על טכניקה נכונה כשמגיעים למשקלים גבוהים/חדשים. החזרות האחרונות תמיד מצ'טקמקות.

- בנצ' 5x5 across
- חתירה עם כבל 5x5 across

** אם נשאר לי זמן אני מתרגל קצת ספליט ג'רקס. לפעמים אני משחק קצת עם פוש פרס.

אימון 2#
- סקוואט קל, בערך 85%-90% משקל מהאימון הראשון, 2x5
- פרס 3 סטים לכשל כמה חזרות שיוצא.
- מתח עם משקל, 3 סטים לכשל.
- פאוורקלין בערך 5-8 סטים של 1-3 חזרות. (במקום דדליפט לתקופה הקרובה)

אימון 3#
- סקוואט כבד 1x3 ולאחריו סט קל ל- 8 חזרות
- בנצ' 1x5 ולאחריו סט קל ל- 10
- חתירה בכבל 1x5 ולאחריו סט קל ל- 10

לאחר מכן קצת beach work:
לחיצה צרפתית 2-3 סטים
הרחקת זרועות 2-3 סטים
כפיפות מרפקים 2-3 סטים

• פותח/ת השרשור
התקדמת טוב עם התוכנית הזו IRON?
ורק שיהיה ברור, מדוע לעשות סט כבד ל 3 חזרות ולאחר מכן עוד סט קל ל 8? מהי המטרה שנשיג מכך?

iron אפשר לשנות את האימונים ככה שיהיה אימון ווליום/מנוחה/עצימות אבל לפי תנועות ולא לפי ימים?
למשל ככה:

יום 1
סקוואט 5X5
בנצ 1X1

יום 2
פרונט סקוואט 3X3
בנצ 5X5

יום 3
סקוואט 1X1
פרס 3X3

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית