הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע מה תוכנית האימונים שלכם?

Dark Muse

משתמש כבוד
1,300
14
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
1,562
1,300
14
אז יש פה כמה חברי פורום שנוהגים לעדכן את הלוג אימונים שלהם, אך רובנו לא עושים זאת (באיוולת אולי?). אז הנה שרשור שירכז את התוכניות אימון של כלל חברי הפורום, ללא התעסקות בתהקדמות ומה עבר עלינו באימון שעבר.

שימו לב - מותר ואף רצוי לעביר ביקורת עניינית. הודעות כמו "חרא תוכנית" מבלי לפרט על הבעיות שלה, ימחקו. נעשה את זה סיעור מוחות. נסו לשמור גם על כבוד ונימוס לגישות שונות של אנשים. אם לדעתכם תוכנית מסויימת גרועה מהיסוד, אפשר להגיד "לא אהבתי את התוכנית" מבלי להשמע ציני ותוקפני (אם בוער לכם להגיב).
אם השרשור יהיה עשיר בתוכניות אימון, זה יהיה יופי של מידע למתאמנים חדשים ואף ותיקים.

תנסו לפרט כמה שיותר, מהתרגילים לכמות הסטים למספר החזרות. אם אתם לארג'ים אז גם זמני מנוחה הולך. לא לפרט פה תזונה, זה דבר אינדיבידואלי שמשתנה כמובן מאחד לאחד, וזה לא מה שמעניין אותנו פה כרגע.
ואל תכתבו "אני עושה 5*5". תפרטו.
משקלי עבודה הם רק אופציה, שכן גם הם אינדיבידואלים, ואנחנו לא באים פה להשוות גדלים.

אני אתחיל למען הדוגמא: זאת התוכנית שלי שבניתי בעצמי. היא עבדה עליי מעולה עד שחטפתי שפעת חזקה. כרגע אני ממשיך איתה במטרה להתחזק בתרגילים המורכבים ולפתח מסה באופן כללי.

A
סקוואט כבד 4X6, שלוש דקות+ מנוחה. (בסקוואט קל אני עושה פרונט כבד, שלוש סטים).
לחיצת חזה 4X6, שלוש דקות מנוחה.
פרס 3X6, שלוש דקות מנוחה.
לחיצת חזה בשיפוע עליון כנגד משקולות 2X10, דקה מנוחה. (כנראה אוותר על זה).
יד אחורית 2X10, דקה מנוחה.

B
דדליפט כבד 4X6, שלוש דקות+ מנוחה (בדדליפט קל עושה עשר קילו פחות, 3 סטים).
תאומים 2X10, דקה מנוחה (בעיקר גם לנוח מהדדליפט).
מתח 3X6, שתיים-שלוש דקות מנוחה. (להוסיף משקל אם צריך להשאר ב 6 חזרות).
חתירה יד-יד כנגד משקולת 3X8, שתי דקות מנוחה.
יד קדמית 2X10, דקה מנוחה.
בטן 3X15, מנוחה קצרה.

ראשון - סקוואט כבד, חזה בינוני.
שני - דדליפט קל, גב כבד.
רביעי - סקוואט קל, חזה כבד.
חמישי - דדליפט כבד, גב בינוני.

זאת החלוקה, העליה במשקלים היא שבועית באימונים הכבדים (זאת השאיפה לפחות 😣).
התוכנית מאוד גמישה, ואפשר לגוון איתה. לפני שחליתי התחזקתי בצורה מאוד יפה איתה וגדלתי יפה במסה. תרגילי ידיים הם לא חובה, אם אני מרגיש עייף או שאין לי זמן אני מוותר בלי רגשות אשם. גם איזה תרגיל לעשות זה לא משנה בנוגע אליהם.
יש לי קצת קושי להתאושש ממנה לאחרונה, אני חושב. יכול להיות שהדדליפט הקל הוא לא כל כך קל? להוריד סטים מהדדליפט הכבד לדעתכם?

נערך לאחרונה:
התקדמת טוב עם התוכנית הזו IRON?
ורק שיהיה ברור, מדוע לעשות סט כבד ל 3 חזרות ולאחר מכן עוד סט קל ל 8? מהי המטרה שנשיג מכך?
התקדמתי ב-10 קילו בסקוואט עד שהגעתי לפעמיים משקל גוף RM1. עכשיו רק חזרתי שוב לשיא שלי (140 ק"ג RM3) אחרי עיכובים מאולצים (מילואים, פציעה בגב, שפעת וכו'). יום שני אני מקווה לשבור את השיא הזה ב-5 קילו, זה יום שאני מחכה לו כמעט חצי שנה. 😵‍💫🥊

לבנצ' רק עכשיו התחלתי לעבוד לפי השיטה, עוד לא הגעתי לשבירת שיאים אני עוד בשלב של Loading. כנ"ל חתירה למרות שעם החתירה אני לא מקפיד כ"כ, התחלתי ישר ממשקלי שיא ואני חושב שגם אותם שברתי, אין לי כ"כ שאיפה להיות חזק בחתירה, זה רק בשביל שיהיה אימון מאוזן וגם כי אני רוצה לעלות קצת במסה.

הסט הקל בסוף האימון הוא כדי להוסיף קצת נפח לאימון, במיוחד כאשר כל הסטים כולל אלה של החימום מתבצעים ללא יותר מ- 2,3 חזרות.

iron אפשר לשנות את האימונים ככה שיהיה אימון ווליום/מנוחה/עצימות אבל לפי תנועות ולא לפי ימים?
למשל ככה:

יום 1
סקוואט 5X5
בנצ 1X1

יום 2
פרונט סקוואט 3X3
בנצ 5X5

יום 3
סקוואט 1X1
פרס 3X3
לדעתי אפשר, רק קח בחשבון שאחרי האימון הכבד של הבנצ' יש לך יום מנוחה אחד במקום יומיים כמו בתכנון המקורי. תאורטית זה אמור להפריע להתאוששות שלך אבל לדעתי זה לא מחייב, תלוי בקצב ההתאוששות של המתאמן.

דארק מיוז הרעיון באימון של יום חמישי זה לשבור שיא, עכשיו יותר ברור למה הולכים על 3 חזרות?
back off sets נועדו להשלים ווליום באימון שהווליום בו מאוד נמוך.

• פותח/ת השרשור
דארק מיוז הרעיון באימון של יום חמישי זה לשבור שיא, עכשיו יותר ברור למה הולכים על 3 חזרות?
back off sets נועדו להשלים ווליום באימון שהווליום בו מאוד נמוך.

ידעתי למה הולכים על שלוש חזרות (כן, כדי לשבור שיא). למה להשלים נפח? מה זה יתן לך?
אם לא תעשה את זה זה יפגע לך בתוצאות?
אני לא שואל בשבילי, אני שואל שאנשים ידעו כי זאת שאלה שתעלה בדוק במוחם של מאות מתאמנים ברחבי הארץ!

נערך לאחרונה:
ידעתי למה הולכים על שלוש חזרות (כן, כדי לשבור שיא). למה להשלים נפח? מה זה יתן לך?
אם לא תעשה את זה זה יפגע לך בתוצאות?
אני לא שואל בשבילי, אני שואל שאנשים ידעו כי זאת שאלה שתעלה בדוק במוחם של מאות מתאמנים ברחבי הארץ!

שאלה טובה.

באותה המידה אתה יכול לשאול גם למה לעשות 5 סטים ביום ווליום, ולא 3 או 4. בסופו של דבר, צריך (בקונטקסט הזה) ווליום מסויים ע"מ ליצור עומס מספיק להתקדמות.

מה שאנשים עושים בפועל זה לקחת נקודת התחלה מסויימת (שתבחר על סמך נסיון קודם שלהם או של אחרים) ולהוסיף או להפחית בהתאם לתוצאות בשטח, בד"כ על סמך כלל אצבע די פשוט:

-אם תקועים במשקלי העבודה אבל לא הולכים אחורה: צריך להוסיף ווליום.

- אם יש נסיגה: צריך להפחית.

(זה רק כלל אצבע וזה לא לגמרי מחייב, אבל זה מכסה את רוב המקרים לא רע.)

אחת האפשרויות להוספת נפח לאימון (בהסתכלות שבועית או תקופתית) היא הוספת סט (או מספר סטים) back off ביום העצימות. זה מקום די נוח להוספת עוד נפח - ביום בווליום אנחנו כבר טוחנים, אז קשה להוסיף עוד. ביום הקל זה די ילך נגד הקונספט של יום קל, אז נשארנו עם יום העצימות.

האם ויתר על הסט הזה יפגע בהתקדמות? אם הוספנו אותו על סמך הרעיון המוצג לעיל ובכך חידשנו את ההתקדמות, אז כמובן שיש סבירות די טובה שכן, שהסרת הסט/סטים האלה תפגע בהתקדמות. אם התחלנו את התוכנית כשאנחנו כבר עושים את הסטים האלה (כי בחרנו בתור נקודת התחלה בתוכנית שכבר כוללת סט או סטים כאלה) אז התשובה תהיה כמובן - תלוי. תלוי אם הם נחוצים לנו ותלוי גם בגודל המרווח לטעויות שעומד לרשותינו כרגע.

עובד בתוכנית SS אחלה של תוכנית, הוספתי כמה דברים ככה היא נראית:

A:
סקוואט-3X5
בנ'ץ-3X5
דדליפט-1X5
מתח-3X5

B:
סקוואט-3X5
מילטרי-3X5
בנט אובר-3X5
כפיפות בטן-3X12

המשקלים שלי כרגע:
סקוואט-60 ק"ג
דדליפט-60 ק"ג
בנ'ץ- 45 ק"ג
בנט אובר- 50 ק"ג
מילטרי- 35 ק"ג

אימון מחר מעלה משקלים בבנ'ץ,ודדליפט, סקוואט אני עושה עוד אימון עם 60 ק"ג כי הטכניקה באימון הקודם הייתי על הפנים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אני עובד ABC בצורה הזאת ABCXABX שבוע לאחר מכן אני מתחיל עם C וכך הלאה ...

אני ירשום את התוכנית עצמה הבסיסית ואת התרגילים שלפעמיים אני מגוון איתם .

A חזה + יד קדמית
1. בנצ' על ספה ישרה - 3 סטים , 2 סטים ראשונים טווח חזרות בין 8 - 12 סט אחרון 5-8
2. בנצ' בשיפוע חיובי - 3 סטים , ביצוע הסטים כמו בבנצ' הראשון
3. לחיצה עם דאמבלים בשיפוע חיובי - 3 סטים , ביצוע הסטים כמו למעלה
4. לחיצה בשיפוע שלילי - 2 סטים , 8-12 חזרות
5. לחיצה עם דאמבלים על ספה ישרה - 3 סטים , 8 - 10 חזרות
אני מגוון בזה שאני עושה לפעמיים פלייס בשיפוע חיובי \ פרפר בשיפוע חיובי ( במקום התרגיל ה-3 ) , ופלייס בעמידה לחזה התחתון (במקום התרגיל ה-4 ) וגם לפעמיים פרפר במכונה \ לחיצה במכונה \ סופר סט עם לחיצה ופרפר בדאמבלים (במקום התרגיל ה-5)

1. כפיפת מרפקים יד יד בישיבה - 3 סטים , 6 - 12 חזרות
2. כפיפת מרפקים במכונה - 3 סטים , 6 - 12 חזרות
3. הרמת דאמבלים בצורת פטישים בעמידה - 2 סטים , 8 - 10 חזרות

מגוון בהרמת מוט ישר \ הרמת מוט W קצר \ הרמת במכונה של הכייבל קרוס מוט ישר או מוט W קצר .

B גב + יד אחורית
1 מתח + משקולות עליי - 3 סטים , 6 - 10 חזרות
2 t-bar אחיזה צרה - 3 סטים , 8 - 12 חזרות
3 פולי עליון אחיזה רחבה הורדה לחזה - 3 סטים , 8 - 12 חזרות
4 פול אובר - 3 סטים , 8 - 12 חזרות
5 חתירה במכונה אחיזה צרה - 2 סטים , 8 - 12 חזרות

מגוון במסור \ בנט אובר רואו .

1 פשיטת מרפקים - 3 סטים , 8 - 12 חזרות
2 פשיטה במכונה - 3 סטים , 8 - 12 חזרות
3 הרמת משקולת מעל הראש יד יד - 3 סטים , 8 - 12 חזרות
4 משיכת חבל KICK BACK בכייבל קרוס יד יד - 1 \ 2 סטים , 6 - 12 חזרות

מגוון בזה שלפעמיים 3 תרגילים 4 סטים ומשיכת חבל מעל הראש .

C רגליים + כתפיים
1 סקוואט במכונה - 4 סטים , 8 - 12 חזרות
2 פשיטת ברכיים - 3 סטים , 8 - 10 חזרות
3 דד ליפט \ כפיפת ברכיים - 4 סטים , 8 - 12 חזרות
4 עבודה על התאומים במכונה - 4 סטים , 8 - 10 חזרות

מגוון בלג פרס ולחיצת רגליים .

1 לחיצת כתפיים במוט בישיבה - 3 סטים , 8 - 10 חזרות
2 הנפת ידיים לצדדים במכונה \ דאמבלים - 3 סטים , 6 - 12 חזרות
3 משיכת חבלים בכייבל קרוס - 2 סטים , 8 - 12 חזרות

מגוון בפרפר הפוך \ הרמת משקולות לפני הגוף \ לחיצת כתפיים עם דאמבלים \ לחיצת כתפיים במכונה .

עובד בטן 3 פעמיים בשבוע ראשון שלישי וחמישי
עליות משיפוע שלילי + משקולות עליי - 3 סטים , 10 חזרות
הרמת ברכיים לחזה - 3 סטים , 8 חזרות
עלייה ל30 מספה ישרה + משקולות עליי - 2 סטים , 12 חזרות

לרוב אני עושה מנוחה של 50 שניות , אולי טיפה יותר בתרגילים דד ליפט , סקוואט , בנץ ומתח .

לבטן אני עושה מנוחה של 30 שניות גג .

אני כרגע עם משהו בהשראת Texas Method לסקוואט, בנצ' וחתירה אבל עם שינויים קלים:

אימון 1#
- סקוואט 5x5 across

** אני לא פנאט עם השיטה, אני נותן לה קצת יותר גמישות, אם למשל עשיתי 3 סטים ואני מרגיש שהגעתי למקסימום יכולת ואין סיכוי שאני עושה עוד 2 סטים עם אותו משקל, אני מוריד 5 קילו וממשיך. או שלפעמים אני מוותר על הסט החמישי.

חלש 😃

אתה מפספס את כל הכיף של לעשות שני סטים כשאתה חושב שאתה הולך למות כל חזרה ולא ברור לך אחרי זה איך סיימת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית