שאלה| אני צריך להיות שמן בSS? חח

TrueBlood

משתמש מתחיל
169
4
נק' מוניטין:
79
169
4
Life & Fitness נהריה
שלום,
אני הולך להתחיל SS ביום שני הקרוב, לאחר שהתאמנתי 7 חודשים רציני, ובחודשיים האחרונים בפרט (שיפרתי את התכנית, הוספתי סקוואטים, dl, עברתי לחופשי).

יש עליי מסה נחמדה כזאת ואני עובד עם משקלים טובים, והייתי שמן ורזיתי, ואני לא רוצה לעשות את הSS ולגמור בטטה, אפשר לעלות בSS כמעט נקי?

תודה מראש,
שי

**אני מתאמן 7 חודשים בלי ליצנות ובחודשיים האחרונים אפילו ממש רציני (עזבתי את המכונות, הוספתי סקוואט ודדליפט).

משקלי עבודה - bench - 52.5 8x3
squat - 55 10x4 (הייתי תפוס בהאמסטרינגס באותו יום, רק התחלתי סקוואט).
dead lift - 58.5 3x12 - פעם שנייה סה"כ שאני עושה דדליפט אז עוד לא מצאתי את המשקל שלי.

אז madcow או ss?**

נערך לאחרונה:
בשביל למצות את התכנית בצורה טובה אתה כן תראה שמן אבל בשביל זה יש חיטוב .. אתה יכול להתחיל עם פלוס קלורי של 300 ולהעלות נקי אבל בשלב מוקדם אתה תתקע במשקלי עבודה ותצטרך להוסיף עוד קלוריות ועוד קלוריות

בשביל למצות את התכנית בצורה טובה אתה כן תראה שמן אבל בשביל זה יש חיטוב .. אתה יכול להתחיל עם פלוס קלורי של 300 ולהעלות נקי אבל בשלב מוקדם אתה תתקע במשקלי עבודה ותצטרך להוסיף עוד קלוריות ועוד קלוריות

שאלה לי אלך מה המספר המקסימלי שעליתה מעל התחזוקה כשהייתה הSS? וכמה אחוז שמון עליתה במהלך התכנית?
אני שואל כי אני גם עכשיו בתחילת הSS וגם לי יש תבעיה שאני מצד אחד רוצה להתקדם ומצד שני להשמין מעט ככול האפשר...

באחוז שומן עולים במטבח לא בתוכנית,אם כי התקדמות מאימון לאימון מצריכה לא מעט אוכל.
אם יש עליך בשר כמו שאתה טוען,אתה בכלל לא חייב לעשות את התוכנית הזאת,תבחר משהו פחות אינטנסיבי כמו עליה שבועית במשקלים.
זה באמת פשוט תשאל את עצמך מה אתה מעדיף להראות טוב ולקבל התקדמות מתונה יותר,או לשים זין על איך שאתה נראה ולעשות ss ולגדול יותר.

• פותח/ת השרשור
באחוז שומן עולים במטבח לא בתוכנית,אם כי התקדמות מאימון לאימון מצריכה לא מעט אוכל.
אם יש עליך בשר כמו שאתה טוען,אתה בכלל לא חייב לעשות את התוכנית הזאת,תבחר משהו פחות אינטנסיבי כמו עליה שבועית במשקלים.
זה באמת פשוט תשאל את עצמך מה אתה מעדיף להראות טוב ולקבל התקדמות מתונה יותר,או לשים זין על איך שאתה נראה ולעשות ss ולגדול יותר.

SS נשמעת תכנית מעולה, ואפילו אין לי בעיה לעלות קצת באחוזים, אבל לא מתאים לי לגמור שמן, בכל זאת, אני בא כדי לבנות גוף, אני לא פאוורליפטר. אני חושב שאני אלך על תכנית עם התקדמות שבועית כי אני כן שם זין על איך שאני נראה

אין שום סיבה להיות שמן בSS לא לזה התכוון המשורר אין שום סיבה להתחזק ולהיות שמן כן צריך לאכול הרבה אבל אין סיבה להשתגע.
במיוחד לא לעשות חיטוב מיד אחרי SS כי לא ישאר ממך הרבה

אין שום סיבה להיות שמן בSS לא לזה התכוון המשורר אין שום סיבה להתחזק ולהיות שמן כן צריך לאכול הרבה אבל אין סיבה להשתגע.
במיוחד לא לעשות חיטוב מיד אחרי SS כי לא ישאר ממך הרבה

ריפטו כתב שאם התחלת על 10% שומן ואחרי כמה חודשים אתה לא על 18-19%, אתה לא עושה את התוכנית.
לדעתי 18-19% נחשב שמן, אבל כל אחד וההעדפות שלו.

SS נשמעת תכנית מעולה, ואפילו אין לי בעיה לעלות קצת באחוזים, אבל לא מתאים לי לגמור שמן, בכל זאת, אני בא כדי לבנות גוף, אני לא פאוורליפטר. אני חושב שאני אלך על תכנית עם התקדמות שבועית כי אני כן שם זין על איך שאני נראה

אתה יכול לעשות SS למשך כמה שבועות רק כדי לעלות קצת במשקלי העבודה (בהתחלה תצליח להתקדם גם עם מאזן קלורי נייטרלי בגלל הסתגלות עצבית ולמידת טכניקה), וכשתרגיש שאתה מתחיל להתקע תוכל לעבור להתקדמות שבועית.

ריפטו כתב שאם התחלת על 10% שומן ואחרי כמה חודשים אתה לא על 18-19%, אתה לא עושה את התוכנית.
לדעתי 18-19% נחשב שמן, אבל כל אחד וההעדפות שלו.

אתה יכול לעשות SS למשך כמה שבועות רק כדי לעלות קצת במשקלי העבודה (בהתחלה תצליח להתקדם גם עם מאזן קלורי נייטרלי בגלל הסתגלות עצבית ולמידת טכניקה), וכשתרגיש שאתה מתחיל להתקע תוכל לעבור להתקדמות שבועית.

תוכל לפרט בבקשה איך אני עובר מי SS להתקדמות שבועית. כלומר עובר לFBW רגיל או יש איזה משהו מסויים אולי.
(לא מתאים לי 18-19% בכללל...)

• פותח/ת השרשור
יענו לעשות SS במשך חודש ואז לעבור לתכנית AB רגילה למסה?

יש הרבה סוגי תוכניות אפשריות, תקרא עליהן ותעיף מבט גם על לוגים וביקורות של אנשים שעשו אותן.
אתה יכול לנסות Madcow 5x5 שהיא דומה מאוד ל-SS מבחינת התרגילים אבל ההתקדמות בה היא שבועית ולא מאימון לאימון, מה שיכול לאפשר לך לאכול פחות מבלי להתקע מהר מדי.
יש תוכנית FBW שנקראת "allpro beginner routine" (חפש בגוגל) שיש עליה ביקורות לא רעות וגם שם העלייה בכוח היא על בסיס חודשי פחות או יותר.
יש גם את 5/3/1 שההתקדמות בה יותר איטית (חודשית) אבל היא מאפשרת הוספה של תרגילי עזר להיפרטרופיה והרבה אנשים שיכולת ההתאוששות שלהם לא בשמיים מתקדמים בה יפה. מצד שני יש שם עבודה עם סינגלים כבדים וכדאי לשלוט טוב בטכניקה של התרגילים לפני שמנסים כאלה דברים.
אתה יכול לעבור גם לפיצול AB אם בא לך ואתה מרוצה מבחינת משקלי העבודה שלך. יש המון אפשרויות לפיצול כזה. אני הייתי ממליץ על התוכנית של לייל מקדונלד, אבל קח בחשבון שהיא מיועדת לאנשים שיש להם לפחות חצי שנה נסיון באימונים.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני מתאמן 7 חודשים בלי ליצנות ובחודשיים האחרונים אפילו ממש רציני (עזבתי את המכונות, הוספתי סקוואט ודדליפט).

משקלי עבודה - bench - 52.5 8x3
squat - 55 10x4 (הייתי תפוס בהאמסטרינגס באותו יום, רק התחלתי סקוואט).
dead lift - 58.5 3x12 - פעם שנייה סה"כ שאני עושה דדליפט אז עוד לא מצאתי את המשקל שלי.

אז madcow או ss?

תלך על SS אם אתה יודע את הטכניקה..אבל אין צורך לאכול כולכך מלוכלך תעלה את המשקלי עבודה ואז תבחר את דרכך

Back
למעלה תחתית