ייעוץ למה לא מאזן קלורי שבועי?

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
למה לחלק קלוריות ליום ולא לשבוע?
אני לא מדבר על מצבים קיצוניים כמו: לא לאכול 3 ימים וב4 הנותרים להשלים את הכמות הנדרשת. זה ברור שלא מומלץ ולא בריא.

אני מדבר על מצב כמו: יום אחד נגיד לא הצלחתי להשלים את הכמות הקלוריות הנדרשת והייתי נגיד במצב תחזוקה. אז יום שלמחרת אני יכול להשלים את מה שלא השלמתי אתמול? וההפך נגיד יום אחד הייתי בפלוס יותר מידי גדול עקב סיבות כאלה ואחרות אז יום למחרת אני יהיה בתחזוקה. כלומר לשים לב שבמהלך השבוע יצא מספר קלורי תקין ולא בהכרך כל יום יצא לי אותה כמות קלוריות. אפשרי?
כן? למה.
לא? למה.

תודה לכל העונים 🙌

זה נשאל פה מספיק פעמים.
התשובה בעיקרון היא שאין מחקרים שבדקו את זה. את התוצאות במחקרים שיש אומדים לפי מאזן יומי.
בעיקרון לא אמורה להיות בעיה אם פיקששת יום, יומיים, שלוש או ארבע והשלמת בימים שאחריהם.
בעיה יכולה להיווצר רק במצבים כמו שאמרת, כשאתה "צם" כמה ימים, או במצבים שאתה במאזן לא מתוכנן שבועיים בערך או יותר ומתכוון להשלים את זה, כי כבר יש שינויים במאזן הורמונלי או משהו בסיגנון.

כל מה שרשמתי פה מבוסס על דברים מהפורום, כי לא ראיתי מידע אחר על הנושא הזה.

• פותח/ת השרשור
זה נשאל פה מספיק פעמים.
התשובה בעיקרון היא שאין מחקרים שבדקו את זה. את התוצאות במחקרים שיש אומדים לפי מאזן יומי.
בעיקרון לא אמורה להיות בעיה אם פיקששת יום, יומיים, שלוש או ארבע והשלמת בימים שאחריהם.
בעיה יכולה להיווצר רק במצבים כמו שאמרת, כשאתה "צם" כמה ימים, או במצבים שאתה במאזן לא מתוכנן שבועיים בערך או יותר ומתכוון להשלים את זה, כי כבר יש שינויים במאזן הורמונלי או משהו בסיגנון.

כל מה שרשמתי פה מבוסס על דברים מהפורום, כי לא ראיתי מידע אחר על הנושא הזה.

אוקיי תודה.
כלומר אם נגיד לא אכלתי מספיק ביום אחד אז עדיין יש טעם להשלים את זה ביום למחרת ללא חשש שאז ביום ספציפי הזה אני יהיה בפלוס גדול מידי ואז יש סיכוי שקלוריות שכביכול "השלמתי" ילכו בעצם לשומן?

יש שיטות כאלה כמו העמסת פחמימות וכל מני שימים מסויימים אוכלים מעט וימים אחרים יותר

מאזן שבועי אפשר. אבל לא להתייחס לזה "צום" מוחלט או מספר קלוריות אפסי למס ימים כי זה שטותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית