הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני בדיאטה של גירעון קלורי בלי אימוני כוח, האם זה בעייתי?

Eden Mazor

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
שלום,
אני בן 21
שוקל 74-75 בערך
אני מניח ש16%-17% שומן
1.71 מ'

עושה דיאטה שבה אני צורך כ1700-1800 קלוריות מידי יום,
60-75 גרם חלבון ליום - בעיקר מקוטג', גבינות כלשהן, חלב, בולגרית, טונה, לחמים קלים עם דגנים מלאים וויטמינים ויותר חלבון (יחסית ללחמים לבנים או באגטים וכו')
לפעמים סויה וכו',
הBMR שלי הוא ~1800+- בערך, ועם פ"ג יומיומית (לא אירובי ולא אנאירובי אלא ברגיל) 2200~+- בערך... אני בגירעון של 400-500 קל' מידי יום,
חישבתי וזה לא עובר את ה 70 קל' פר קילו שומן ממשקל הגוף - לגירעון מקסימאלי, אני בגירעון בסדר, עם צריכה סבירה של חלבון ובלי אימוני כוח.
האם חובה אימוני כוח בדיאטה כדי שארד מעט מאסת שריר?
האם בלי אימוני כוח אאבד הרבה מאסת שריר? וכמה באחוזים בערך?

ועכשיו שתי שאלות כלליות,
במאזן קלורי חיובי - כמה קלוריות צריכים כדי לבנות 1 ק"ג שריר? והאם הן צריכות להיות מחלבונים\פחמימות?

ובמאזן קלורי שלילי - כמה קלוריות צריכים כדי "לשרוף" 1 ק"ג שריר?

הבנתי שזה משתנה..

תודה רבה רבה

בחיובי אין לי מושג.. כי שריר מורכב מהרבה רקמות(תחפש בגוגל רוב הסיכויים שתמצא משהו)
קילו שומן זה 7000 קלוריות

המדד של 70 קלוריות לקילו שומן זה בולשיט, אין מספר קסם כלשהו שקובע את הגרעון המקסימלי שלך.
בכל מקרה, מומלץ לעשות אימוני כוח כדי לשמור על מסת שריר (וגם לעלות קצת אם לא התאמנת לפני).
אתה צריך לאכול יותר חלבון, תכוון יותר לכיוון ה-2 גרם לקילו של משקל גוף. (בלי קשר לאם אתה מתאמן או לא)

נערך לאחרונה:
המדד של 70 קלוריות לקילו שומן זה בולשיט, אין מספר קסם כלשהו שקובע את הגרעון המקסימלי שלך.
בכל מקרה, מומלץ לעשות אימוני כוח כדי לשמור על מסת שריר (וגם לעלות קצת אם לא התאמנת לפני).
אתה צריך לאכול יותר חלבון, תכוון יותר לכיוון ה-2 גרם לקילו של משקל גוף. (בלי קשר לאם אתה מתאמן או לא)

למה בולשיט? זה חומר כמו כל חומר אחר. לצורך העניין קילו שמן זה 10 אלף קלוריות וקילו בשר זה 3.. זה ממש לא בולשיט.

מומלץ מאד לבצע אימוני כוח בשילוב עם גירעון קלורי,אחרת אתה תיראה ממש רע! וכן אתה תאבד מסת שריר!

• פותח/ת השרשור
אני שואל את השאלה מכיוון שאיני יכול לבצע אימוני כוח, בגלל כאבים בגוף ועוד כל מיני עניינים,
עד כמה שריר אני אאבד בגרעון קלורי יומי של 500 קל' עם מספיק חלבון?

ושאלה נוספת, כמה קל' הגוף מבזבז מקילו של שריר?
ולשם השוואה, כמה קלוריות דרושות על מנת לבנות 1 ק"ג שריר?

Back
למעלה תחתית