הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקאווטים, דדליפט, ומותניים רחבות

• פותח/ת השרשור Zodon
  • פורסם בתאריך

Zodon

משתמש מתחיל
72
0
נק' מוניטין:
5
72
0
אני כבר מבצע את תוכנית הSS כחודש וחצי, ונוצרו לי כמה שאלות שלא מצאתי עליהן מענה.
תחילה, שמתי לב שגדלו לי המותניים, בטן(בצורה של כרס) וישבן. לפי מה שאני רואה(יתכן שאני טועה אך קשה לי להאמין) הם גדלו לא בשומן, אלא בשריר, הבטן גדלה בצורה של אחד על GH(לא באותו גודל כמו של קולמן כמובן, אלא רק באותה צורה), והיא בולטת החוצה, ונורא התרחבתי במותניים שלי, וגם הישבן שלי נורא בולט החוצה, תחילה חשבתי שזה רק אני ולא משהו כזה נורא, אבל לאחר סריקה קצרה באינטרנט גיליתי שהרבה אנשים טוענים שזה קורה עקב התרגילים סקאווט ודדליפט. מאחר ואני לא מתכנן לדבר השולי הזה לגרום לי להפסיק לבצע סקאווט ודדליפט, תהיתי אם אולי לחברי הפורום יש דרכים מסוימות למנוע את זה, להאט את זה, או כל דבר אחר, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

דבר נוסף, מצוין בהעלאת משקלים שלאחר חודש וקצת צריך לחתוך את המשקלים בחצי, עכשיו אם העלתי עד עכשיו 2.5 קילו כמו שכתוב, אני צריך להעלות כעת 1.25, ואני לא מבין מאיפה אני אמור להביא משקולות של 0.635 לכל צד, אלא אם כן הכוונה היא להעלות 1.25 בכל צד של המוט(לא צויין)

ודבר אחרון, טיפה מביך, מספר מאמנים שונים אמרו לי שסקאווט מלא יכול לגרום לטחורים, תחילה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל עכשיו נוצר מצב שאני כן..(אם אתם מבינים) מישהו יודע כיצד אפשר למנוע את זה?

טחורים יכולים להיות לך רק אם תעצור תנשימה בסט הכי כבד שלך לאורך כל הסט ותלחץ הכי חזק, זה או טחורים או דום לב או מלא דברים אחרים
תנשום כמו שצריך בכל חזרה, קח אוויר שאתה למעלה רד ובעלייה שחרר את האוויר(חלק מעדיפים לשחרר רק שאתה מסיים את החזרה למעלה.)
בנוגע להעלאת משקלים תעלה 1.25 בכל צד
בנוגע לדדליפט וסקוואט ומותניים רחבות.. יש קשר די גדול ביניהם אך זה הכל עניין של גנטיקה, אני לא למשל עובד עם דדליפט וסקוואט כבר מעל לשנה והמותניים שלי לא התרחבו... יש כאלה שכן אצלם וכאלה שלו.. אי אפשר להילחם בגנטיקה
דבר שני בנוגע לשרירים בתחת והבטן הנפוחה מזל טוב אתה מתקדם!
אם אתה רואה שאתה יוצא מפרופורציות, כלומר שרירי התחת (הגלוטס) גדלים יותר מדי מהר ביחס לרגליים או משהו כזה, תבדוק את הטכניקה שלך ו\או תוסיף תרגילי עזר לשמירה על פרופורציה.. מקווה שעזרתי

טחורים יכולים להיות לך רק אם תעצור תנשימה בסט הכי כבד שלך לאורך כל הסט ותלחץ הכי חזק, זה או טחורים או דום לב או מלא דברים אחרים
תנשום כמו שצריך בכל חזרה, קח אוויר שאתה למעלה רד ובעלייה שחרר את האוויר(חלק מעדיפים לשחרר רק שאתה מסיים את החזרה למעלה.)
בנוגע להעלאת משקלים תעלה 1.25 בכל צד
בנוגע לדדליפט וסקוואט ומותניים רחבות.. יש קשר די גדול ביניהם אך זה הכל עניין של גנטיקה, אני לא למשל עובד עם דדליפט וסקוואט כבר מעל לשנה והמותניים שלי לא התרחבו... יש כאלה שכן אצלם וכאלה שלו.. אי אפשר להילחם בגנטיקה
דבר שני בנוגע לשרירים בתחת והבטן הנפוחה מזל טוב אתה מתקדם!
אם אתה רואה שאתה יוצא מפרופורציות, כלומר שרירי התחת (הגלוטס) גדלים יותר מדי מהר ביחס לרגליים או משהו כזה, תבדוק את הטכניקה שלך ו\או תוסיף תרגילי עזר לשמירה על פרופורציה.. מקווה שעזרתי

אם אין לך מושג עדיף לשתוק מלפלוט אוסף של בולשיט.

אני כבר מבצע את תוכנית הSS כחודש וחצי, ונוצרו לי כמה שאלות שלא מצאתי עליהן מענה.
תחילה, שמתי לב שגדלו לי המותניים, בטן(בצורה של כרס) וישבן. לפי מה שאני רואה(יתכן שאני טועה אך קשה לי להאמין) הם גדלו לא בשומן, אלא בשריר, הבטן גדלה בצורה של אחד על GH(לא באותו גודל כמו של קולמן כמובן, אלא רק באותה צורה), והיא בולטת החוצה, ונורא התרחבתי במותניים שלי, וגם הישבן שלי נורא בולט החוצה, תחילה חשבתי שזה רק אני ולא משהו כזה נורא, אבל לאחר סריקה קצרה באינטרנט גיליתי שהרבה אנשים טוענים שזה קורה עקב התרגילים סקאווט ודדליפט. מאחר ואני לא מתכנן לדבר השולי הזה לגרום לי להפסיק לבצע סקאווט ודדליפט, תהיתי אם אולי לחברי הפורום יש דרכים מסוימות למנוע את זה, להאט את זה, או כל דבר אחר, אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

דבר נוסף, מצוין בהעלאת משקלים שלאחר חודש וקצת צריך לחתוך את המשקלים בחצי, עכשיו אם העלתי עד עכשיו 2.5 קילו כמו שכתוב, אני צריך להעלות כעת 1.25, ואני לא מבין מאיפה אני אמור להביא משקולות של 0.635 לכל צד, אלא אם כן הכוונה היא להעלות 1.25 בכל צד של המוט(לא צויין)

ודבר אחרון, טיפה מביך, מספר מאמנים שונים אמרו לי שסקאווט מלא יכול לגרום לטחורים, תחילה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל עכשיו נוצר מצב שאני כן..(אם אתם מבינים) מישהו יודע כיצד אפשר למנוע את זה?

1. לא מבין על מה אתה מתלונן ? על זה שצברת מסת שריר ?
2. לעשות micro-loading זה בעיה אם אין לך ציוד מתאים (פלטות של 0.5, 0.75, 1) - מה שאפשר לעשות זה להשתמש בסוגרים (זה 200 גרם לחתיכה). לדעתי כיוון שזה לא הכי פרקטי, ויותר מדי מצחיק, אז תוותר ותמשיך עם ה-2.5 עד שתתקע.
3. הם כנראה קיבלו טחורים מזה שדפקו אותם בת*ת. מהסקוואט בטוח לא. מרבע-סקאווט אולי כן.

בדיוק קולדפייר, תקן אותי כדי שאוכל להבין איזה "אוסף של בולשיט" פלטתי

אם לפי דעתך הוא אמר דברים לא נכונים, אולי תוכל לתקן אותו, ולענות על השאלה שלי,

כמה אתה שוקל? כמה אתה מרים? איפה התמונות? אתה רוצה שאנחנו ננחש? אתה כנראה הבן אדם הראשון שפיתח בטן GH מסקוואטים.

בדיוק קולדפייר, תקן אותי כדי שאוכל להבין איזה "אוסף של בולשיט" פלטתי

תראה לי כמה אנשים קיבלו דום לב או טחורים או "מלא דברים אחרים" כי הם עצרו את הנשימה עם משקל כבד. אפשר להבין מההודעה שלך שאתה בעצמך מעולם לא הרמת משקל כבד ולכן זה לא במקום לייעץ לאחרים כשאתה חסר ניסיון.

תראה לי כמה אנשים קיבלו דום לב או טחורים או "מלא דברים אחרים" כי הם עצרו את הנשימה עם משקל כבד. אפשר להבין מההודעה שלך שאתה בעצמך מעולם לא הרמת משקל כבד ולכן זה לא במקום לייעץ לאחרים כשאתה חסר ניסיון.

זה לא היה ברצינות, פשוט טחורים נוצרים מהתאמצות יתר, ולא לנשום בסקוואט לדעתי זה מה שיכול להביא לזה (אם ובכלל סקוואט יכול להביא לזה)
סבבה אני חסר ניסיון אני כולה מתאמן שנה אבל מה גורם לך להניח שלא הרמתי משקלים כבדים ביחס למשקל שלי?
אגב נימים יכולים להתפוצץ כשעוצרים את הנשימה בסקוואט, דדליפט... אז לקחתי את זה למקרים פחות סבירים
מתנשא -_-

נערך לאחרונה:
זה לא היה ברצינות, פשוט טחורים נוצרים מהתאמצות יתר, ולא לנשום בסקוואט לדעתי זה מה שיכול להביא לזה (אם ובכלל סקוואט יכול להביא לזה)
סבבה אני חסר ניסיון אני כולה מתאמן שנה אבל מה גורם לך להניח שלא הרמתי משקלים כבדים ביחס למשקל שלי?
אגב נימים יכולים להתפוצץ כשעוצרים את הנשימה בסקוואט, דדליפט... אז לקחתי את זה למקרים פחות סבירים
מתנשא -_-

בקיצור, דיברת שטויות. מה עכשיו?

עכשיו אני ממליץ לך לשקול בחיוב שינוי הניסוח בתגובות שלך
ולא לקפוץ למסקנות מיותרות, וכשמישהו טועה, במקום להתנשא מעליו ולנסות להשפיל אותו, תקן אותו, ותסביר לו איפה הוא טעה
תאמין לי יהיה יותר טוב לך ולכולם ככה

אני מציע שלא תנסה לחנך אותי. כשאתה פולט בולשיט אני אגיד שאתה פולט בולשיט. תתמודד עם זה כמו ילד גדול.

אני לא מנסה לחנך אותך, כתבתי אני ממליץ, זאת עצה, אני אלמד לפעם הבאה מאסטר

אבל זה מאוד פשוט. ההצהרות שנתת הן דברים בינאריים. אם היית רושם משפט בסגנון "בגרם פחמימה יש 8 קלוריות" היה אפשר לתקן אותך ולרשום "לא, בגרם פחמימה יש 4 קלוריות".

כשאתה רושם שלעצור את הנשימה בחזרה האחרונה יגרום לטחורים, לא צריך לרשום כלום מעבר ל"זה בולשיט".

לא אמרתי שזה יקרה בוודאות, הרי לעצור את הנשימה זה מסוכן
אגב לא ביקשו ממך להתערב

אגב לא ביקשו ממך להתערב

מי אמר שלעצור את הנשימה זה מסוכן? אני עדיין מחכה לנתונים.

וזה פורום, כל מי שימצא לנכון להתערב יכול להתערב. שוב אני ממליץ לך להפסיק לחנך אנשים.

אגב לא ביקשו ממך להתערב

די לזיין בשכל. בגלל אנשים כמוך אנשים טפשים מספיק כאן מאמינים לשטויות.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון, עדיין לא קיבלתי תשובה בקשר למותניים והבטן...וחבל.
ויש לי דבר נוסף, בעת ביצוע תרגיל החתירה אני מרגיש את הגב התחתון בצורה נורא דומיננטית, אני מאמין שזה נובע מטכניקה לקויה, אשמח אם תוכלו לתקן אותי:
סט 1:

סט 2 :

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1. אתה זז יותר מדי קדימה ואחורה במהלך הסט. אתה מתחיל טוב עם הזזת הישבן לאחור, אבל משם הברכיים זזות קדימה ואחורה. אתה צריך להפחית את התנועה הזו למינימום.

2. הנעליים שלך לא מתאימות. סקוואט עושים עם נעליים שטוחות, כמו אולסטאר.

3. אתה לא צריך להקטין את הוספת המשקל פי 2 לאחר חודש. תוספת הגיונית שאפשר להמשיך אתה לאורך זמן היא 2.5 קילו.

• פותח/ת השרשור
1. אתה זז יותר מדי קדימה ואחורה במהלך הסט. אתה מתחיל טוב עם הזזת הישבן לאחור, אבל משם הברכיים זזות קדימה ואחורה. אתה צריך להפחית את התנועה הזו למינימום.

2. הנעליים שלך לא מתאימות. סקוואט עושים עם נעליים שטוחות, כמו אולסטאר.

3. אתה לא צריך להקטין את הוספת המשקל פי 2 לאחר חודש. תוספת הגיונית שאפשר להמשיך אתה לאורך זמן היא 2.5 קילו.

אתה מדבר על סקאווט? כי העלתי פה סרטון של חתירה.
בכל אופן תיקנתי את הקטוע עם הברכיים, ולצערי אין לי נעליים אחרות ולא נותנים לי במכון להתאמן יחף. כרגע אני צריך עזרה עם תרגיל החתירה שהעלתי, ועם הכאבי גב שהוא גורם לי

אתה מדבר על סקאווט? כי העלתי פה סרטון של חתירה.
בכל אופן תיקנתי את הקטוע עם הברכיים, ולצערי אין לי נעליים אחרות ולא נותנים לי במכון להתאמן יחף. כרגע אני צריך עזרה עם תרגיל החתירה שהעלתי, ועם הכאבי גב שהוא גורם לי

הוא ענה לך על החתירה, לנעליים התיחס לגבי הסקוואט. לגבי המתניים וכל הדברים האחרים שגדלים לך, למה אתה מצפה בדיוק? אם אתה מעמיס על הגוף ומתחזק אותו בהתאם, הוא יסתגל ויגדל ויתחזק. לי גדלו התחת והרגליים בצורה מטורפת ב-SS ובלינארית, ופלג גוף עליון לא גדל באותו היחס. כמתאמן מתחיל ובינוני זה לא עניין אותי מה גדל ומה לא, וגם לא יעניין אותי בהמשך. אם זה כן מעניין אותך אישית, תדאג לזה כשתגיע לרמות קצת יותר גבוהות כי כרגע מהסרטונים שהעלת (ואחרים בערוץ שלך) אני ממש לא רואה על איזו גדילה אתה מדבר, אתה ממוצע.

Back
למעלה תחתית