הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

2 שאלות קטנות

• פותח/ת השרשור ta31
  • פורסם בתאריך

ta31

משתמש פעיל
316
4
נק' מוניטין:
-20
316
4
1) בכמה % שומן מומלץ להתחיל מסה?
2)אני מעשן דיי כבד, ישר אחרי המכון כושר אפשר לקחת סיגריה?
או שזה יפגע הרבה יותר ממה שזה פוגע ברגיל..
3)מה אוכלים אחרי ולפני אימון?
אני עושה חימום 20 דקות בהליכון ואז מתחיל אימון משקלים..😃
תודה רבה לעוזרים=]

*עריכה: אני בנתיים עובד על חיטוב יש לי 15% שומן
אני בן 17 ו3 חודשים
משקל 67 בערך
גובה 1.70

נערך לאחרונה:
על ענייני הכושר אני לא אגיב,
אבל בחייאת.. אתה בן 17 ומגדיר את עצמך "מעשן כבד" ?

אתה פוגע בריאות שלך
אתב פוגע בגדילה שלך (גם שרירים, גם גובה)
אתה פוגע בשניים ובחנייכיים שלך

זה כבר מזמן לא "קול" לעשן, אפילו בחורות נגעלות מזה
ותאמין לי תוכל לחסוך הרבה כסף

פשוט תפסיק לעשן !!!

• פותח/ת השרשור
אני יודע שזה לא בריא אחי ואני יודע שזה לא קול אבל נכנסתי לזה וקשה לי מאוד לצאת מיזה
הצלחתי לרדת מ2 קופסאות ביום לקופסה..
אתה יכול בבקשה לענות לי על השאלות?..

1) בעיקרון מאחוז שומן כמו 12 ~ זה בסיס טוב להתחיל מסה ארוכה ואיכותית
2) לא חושב שזה יזיק לך יותר מסיגריות בוקר , סיגריה זה סיגריה
3) כמו סיגריות זה לא חשוב מה תאכל אחרי או לפני העיקר שתגיע לערכים שאתה צריך בסוף היום
בקשר לסיגריות כל הכבוד שצמצמת בחצי כל פעם תוריד קצת והכי חשוב תנסה להוריד את הסיגריות בוקר חברים אמרו לי שאם אתה מוריד אותה זה מצמצם בהרבה את הצריכה שלך במהלך כל היום

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!!
בקשר לסיגריית בוקר, באמת נראלי שזה עוזר כי זה תאכלס הסיגריה שהכי כיף לעשן אותה..
אני אנסה ממחר בעזרת ה'!!😃
תודה על התשובות הרציניות!

עריכה: איך אני אדע מתי אני מגיע ל12 % שומן?

אמרו לי שאחרי אימון יש חלון זמן שצריך לאכול בו "ארוחת חלבונים" זה לא נכון?
אני יכול לאכול הכל אחרי אימון?
העיקר שבסוף אני אגיע לערכים הסופיים שלי שאני צריך לצרוך בסוף היום?😃

נערך לאחרונה:
קודם כול, מי שאמר לך לאין שום בעיה עם עישון אחרי או לפני פעילות גופנית - מדבר שטויות. אני מזמין אותך לעשות חיפוש ברשת
"עישון לפני או אחרי פעילות גופנית
מסתבר שעישון לאחר פעילות גופנית או לפניה (הן פעילות אירובית והן פעילות אנאירובית) מזיק לבריאות באופן משמעותי.
עישון פוגע באופן ניכר ביכולת הגופנית של המתאמנים. שאיפת עשן סיגריות משפיעה על תהליכים פיזיולוגיים, מפחיתה את כמות החמצן בעת הפעילות הגופנית ובשל כך תחול השפעה על היכולת האירובית והאנאירובית. העישון גורם לירידה בתפקודי ריאות עקב היווצרות ליחה סמיכה (מוקוס – Mocus), דלקת ואף התעבות שרירי הנשימה הגורמים להיצרות כלי הנשימה, ירידה באלסטיות הריאה ולירידה ביכולת להעביר חמצן ואבות מזון אל הרקמות בעיקר אל השרירים. בנוסף, הניקוטין עצמו גורם להיצרות כלי הדם ובכך מפחית את זרימת הדם דרכם ומחבל בדרך נוספת באספקת החמצן לרקמות לאורך זמן. הנקודה האופטימית היא שכשמפסיקים לעשן ישנה ירידה מיידית בנזקי העישון וגורמי הסיכון פוחתים באופן משמעותי, לרבות הסיכון ללקות בהתקף לב.

מהן ההשלכות של עישון בסמוך לפעילות גופנית אירובית ופעילות גופנית אנאירובית?

עישון הסיגריות גורם לשימוש רב בפחמימות כמקור אנרגיה במנוחה ובפעילות גופנית. בנוסף לכך, בקרב מעשנים ניכרת עלייה של כ- 5% בהוצאת האנרגיה של שרירי הנשימה עקב דרישת החמצן הגבוהה במאמץ על ידי השרירים. עקב כך מתאמנים אירוביים מעשנים העוסקים במאמץ מתמשך עלולים לגרום לדלדול בכמות הגליקוגן בשריר והגלוקוז בדם, מה שעלול להביא להתעייפות מהירה ולחוסר יכולת להתמיד ברמת המאמץ בו התאמנו עד לנקודה זו. לדוגמא, בריצת המרתון עשוי הרץ המעשן להחיש את תופעת ה"קיר" ולהפחית במידה ניכרת את קצב ריצתו. בדומה להם, גם מתאמנים אנאירוביים עשויים להחיש את התעייפותם עקב פגיעה בכמות הדם המוזרמת לשרירים (עקב היצרות כלי הדם) ופירוק מוגזם של גליקוגן שיעלה במידה ניכרת את כמות חומצת החלב בשריר שתגרום לפגיעה ביכולת הכיווץ של השריר. בהשוואה בין מתאמנים מעשנים שביצעו מאמץ ללא הפסקת העישון לבין אלה שהפסיקו לעשן ליום אחד נראתה ירידת דופק המאמץ של המתאמנים ב- 5% - 7% ותחושת המאמץ הייתה קלה להם כאשר נמנעו מעישון ליום בודד. יותר מכך, כאשר הנבדקים נמנעו מעישון במשך 7 ימים, נראתה ירידה חדה בדופק המאמץ ורמת אימון משופרת שהתבטאה ביכולת להתמיד במאמץ לאורך זמן ארוך יותר מאשר באותו מאמץ וללא הפסקת העישון."
הפגיעה בבריאות שלך וגם ביכולת שלך להתקדם בתחום - נפגעת !
ובבקשה אל תספר לעצמך אגדות על "התמכרות קשה" - אתה בסך הכול בחור בן 17, עם הסטוריית עישון קצרה,
ראיתי אנשים נגמלים לאחר 20 ושלושים שנה של עישון כפייתי, ואין הבדל בין קופסא לשתיים -

קנה ספר - קח סדנא - או משהו - ופשוט תפסיק !

• פותח/ת השרשור
וואו תודה שהשקעת והבאתה את זה, דוד שלי הפסיק לעשן והוא עישן 17 שנה לא קשור
אני יכול להפסיק אבל קשהה אני יותר לאט לאט..

תודה רבה!!
בקשר לסיגריית בוקר, באמת נראלי שזה עוזר כי זה תאכלס הסיגריה שהכי כיף לעשן אותה..
אני אנסה ממחר בעזרת ה'!!😃
תודה על התשובות הרציניות!

עריכה: איך אני אדע מתי אני מגיע ל12 % שומן?

אמרו לי שאחרי אימון יש חלון זמן שצריך לאכול בו "ארוחת חלבונים" זה לא נכון?
אני יכול לאכול הכל אחרי אימון?
העיקר שבסוף אני אגיע לערכים הסופיים שלי שאני צריך לצרוך בסוף היום?😃
אתה יכול להעלות תמונה לפורום ופה יעריכו לך את האחוז שומן
אין דבר כזה חלון הזדמנויות , לא משנה מתי תאכל ואיך תאכל העיקר שתגיע לערכים הסופיים
קודם כול, מי שאמר לך לאין שום בעיה עם עישון אחרי או לפני פעילות גופנית - מדבר שטויות. אני מזמין אותך לעשות חיפוש ברשת

הפגיעה בבריאות שלך וגם ביכולת שלך להתקדם בתחום - נפגעת !
ובבקשה אל תספר לעצמך אגדות על "התמכרות קשה" - אתה בסך הכול בחור בן 17, עם הסטוריית עישון קצרה,
ראיתי אנשים נגמלים לאחר 20 ושלושים שנה של עישון כפייתי, ואין הבדל בין קופסא לשתיים -

קנה ספר - קח סדנא - או משהו - ופשוט תפסיק !
ישלך רפנסים על זה או שהוצאת את זה מynet?

ta31 -
אין כזה דבר - להוריד בכמות או להפסיק בהדרגה - ניקוטין הוא סם ממכר, וכמו כול סם נרקוטי, צריך לעבור תהליך גמילה מסודר
למזלך, אתה עוד צעיר - אז את ההרגל עצמו עדיין קל להפסיק -
באשר לסימפטומים הפיזיים - כמו בכול גמילה, זה תהליך לא נעים
למזלך, הגוף מתנקה, באופן יחסי, בצורה מהירה מהניקוטין

קודם תעשה חיטוב מסיגריות אחר כך תחשוב על פיתוח גוף

ודני, אני אמנם חדש פה - אבל בהחלט מציע את עזרתי (בחינם כמובן - אני לא מרוויח מזה כלום ושום דבר) לכול מי שמנסה או רוצה, להגמל מעישון,

תהליך שאותו עברתי בעצמי, אחרי שנים ארוכות של תפיסה מחשבתית ש"לעולם לא אצליח להגמל/לא רוצה להגמל/כיף לעשן וכו' וכו'"

והנה המקור הספציפי (יש עוד המון מחקרים, נו באמת)

http://www.b-well.co.il/?CategoryID=190&ArticleID=380

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם!
כשאני ארד עוד קצת במשקל אני יעלה תמונה שתעריכו את % השומן שלי.
מאוד מעריך את העזרה שלכם ♥
אפשר לנעול:)

Back
למעלה תחתית