הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל האתאיסטים פה

אין הוכחה שאנחנו לא חיים במאטריקס, אבל יש הוכחה אמפירית ומובהקת שאנחנו חיים בכדור הארץ.
לא ניסיתי להוכיח שום דבר. סה"כ הסברתי למה ההשוואה בין הדמויות הנ"ל היא שגויה.
כנראה שה"land" שבוא אתה חי מלא בכשלים לוגיים מסוג "פנייה אל הרגש".

לא הוכחת שום דבר. אין הוכחה שיש אלוהים בדיוק כמו שאין הוכחה שיש קנקן תה בחלל. אתה גם לא יכול להוכיח שנאס"א לא שיגרה קנקן תה לחלל. ואם כן, יאללה - תוכיח שאתה לא רוצח ושנאס"א לא שיגרה קנקן תה לחלל.

אין הוכחה שאנחנו לא חיים במאטריקס, אבל יש הוכחה אמפירית ומובהקת שאנחנו חיים בכדור הארץ.
לא ניסיתי להוכיח שום דבר. סה"כ הסברתי למה ההשוואה בין הדמויות הנ"ל היא שגויה.
כנראה שה"land" שבוא אתה חי מלא בכשלים לוגיים מסוג "פנייה אל הרגש".
ההשוואה הייתה שגויה אם הייתה מכוונת כלפי עובדה אונטולוגית מופשטת (כמו ההוכחה האריסטוטלית או פיקציות משפטיות למינהן דוגמאת מיקרוסופט), לצערך ההשוואה באה אל מול אלוהות פרסונלית, ובהיבט זה ההשוואה תקיפה.

לא הוכחת שום דבר. אין הוכחה שיש אלוהים בדיוק כמו שאין הוכחה שיש קנקן תה בחלל. אתה גם לא יכול להוכיח שנאס"א לא שיגרה קנקן תה לחלל. ואם כן, יאללה - תוכיח שאתה לא רוצח ושנאס"א לא שיגרה קנקן תה לחלל.
זה כאילו שכל מה שכתבתי עד עכשיו מעולם לא נכתב.
ראה כאן -

ההשוואה הייתה שגויה אם הייתה מכוונת כלפי עובדה אונטולוגית מופשטת (כמו ההוכחה האריסטוטלית או פיקציות משפטיות למינהן דוגמאת מיקרוסופט), לצערך ההשוואה באה אל מול אלוהות פרסונלית, ובהיבט זה ההשוואה תקיפה.

ההשוואה לא תקיפה מהסיבה הפשוטה שהדמויות הנ"ל לא עונות לקרטריונים של היישות האונטולוגית(אינסופי,מקסימלי וכו') מפאת היותם פיזיקליים כלומר מוגבלים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
השורה התחתונה היא כל עוד אדם מאמין למשהו ללא כל הוכחה ממשית הוא טיפש.
אשמח אם תביא לי הוכחה לקיומו של אלוהים.

ההשוואה לא תקיפה מהסיבה הפשוטה שהדמויות הנ"ל לא עונות לקרטריונים של היישות האונטולוגית(אינסופי,מקסימלי וכו') מפאת היותם פיזיקליים כלומר מוגבלים.
וואו. ממתי אינסופיות היא מאפיין של עובדה אונטולוגית? אני איני אינסופי, אז אני לא קיים?
אה, הבנתי אותך. דיברת על המאפיין של אלוהים כישות אונטולוגית. אבל תשים לב שכתבתי "בהיבט הזה", כאשר התכוונתי להיבט הפיזי או הטרנסצנדנטלי בלבד. אם אתה רוצה השוואה מלאה אתה יכול לקחת כל אל מונותאיסטי אחר (פרסונלי מן הסתם) ולנסות להוכיח שהוא לא קיים.

נערך לאחרונה:
זה כאילו שכל מה שכתבתי עד עכשיו מעולם לא נכתב.
ראה כאן -

תגיד, אתה בכוח רוצה לעשות מעצמך צחוק? הם טוענים שיש ריאיות או ריאיות סותרות שאין קנקן תה - יאללה, שיביאו אותם. תוכיח לי שברגע זה אתה לא חוטף גולדן שאוור מעשרה כושים. אם אתה לא יכול להוכיח, אז יאללה, אני מאמין בזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תגיד, אתה בכוח רוצה לעשות מעצמך צחוק? הם טוענים שיש ריאיות או ריאיות סותרות שאין קנקן תה - יאללה, שיביאו אותם. תוכיח לי שברגע זה אתה לא חוטף גולדן שאוור מעשרה כושים. אם אתה לא יכול להוכיח, אז יאללה, אני מאמין בזה.
הם גם אומרים משהו נכון, שחוסר הראיות לקיום האל לא מוכיח את חוסר קיומו (שזה גם כשל לוגי בפני עצמו).

נו, גם אין ריאיות שאין אנשי זאב, איפה זה סותר את כל מה שאמרתי עד עכשיו?

לא אמרתי שזה סותר. למעשה, זה עלול לצאת דווקא לרעתו אם הוא מניח שדווקא בגלל שלא הוכיחו שאלוהים לא קיים, אז הוא קיים.

סתם שאלה,
מה ההבדל בין הנחת היסוד "יש אלוהים", לבין כל אקסיומה מתמטית או פיזיקאלית?

זו בדיוק הטענה שלו. אתה לא יכול להוכיח שאין אלוהים, אז אין מניעה להאמין בקיומו. הוא לא קולט שגם אין מניעה להאמין שהוא רוצח ואנס על אותו עיקרון.

זו בדיוק הטענה שלו. אתה לא יכול להוכיח שאין אלוהים, אז אין מניעה להאמין בקיומו. הוא לא קולט שגם אין מניעה להאמין שהוא רוצח ואנס על אותו עיקרון.
כדאי להזהר עם האשמות, לא ראיתי שהוא העלה את הטענה הזו בכלל.
אגב, גם בפיזיקה יש אקסיומות.

מי אמר שמאמינים הולכים בעיוורון? יש לא מעט מאמינים אינטליגנטיים, אינטלקטואלים, שחקרו ולמדו והגיעו למסקנה שיש אלוהים.

זה כמו להגיד "תוכיח שאני לא צפרדע". אני אמנם באמת לא יכול להוכיח שאתה לא צפרדע, אך אני יכול להוכיח שאתה הומו ספינס.
או כמו להגיד "תוכיח שאין קנקנן תה מעופף בחלל". אני באמת לא יכול להוכיח שאין קנקן תה מעופך בחלל, אך אני יכול להוכיח ששום קנקנן שכזה(או כל חפץ שעשוי מחרסינה) לא שוגר ע"י לחלל, או שנמצא חפץ שכזה בחלל(ע"פ תצלומי לווין). ולכן יש לנו סיבות טובות מאוד לא להאמין שאתה צפרדע או שיש קנקנן תה מעופף בחלל. בניגוד לאלוהים שלקיומו אין שום טענות נגדיות ואין שום סיבות טובות לא להאמין בקיומו.

כדאי להזהר עם האשמות, לא ראיתי שהוא העלה את הטענה הזו בכלל.

בבקשה. הוא טען את זה, לצערו הרב.

סתם שאלה,
מה ההבדל בין הנחת היסוד "יש אלוהים", לבין כל אקסיומה מתמטית או פיזיקאלית?

התשובה היא שאין שום הבדל. זה שיקול דעת נטו. אתה לוקח את האקסיומות, בודק אם הן עובדות במציאות, אם הן הגיוניות לך, אם מגניב לך להאמין בהן או לא ועובד עם זה.
אקסיומות בפיזיקה ולפעמים במתמטיקה מתבררות כשגויות\לא מדויקות.

צודק, פספוס שלי, ובכ"ז מצופה מהעפרון לא הכי חד בקלמר. 😃
אני אכן לא העיפרון הכי חד. מה לעשות שאני עולה חדש שמתקשה בהבעה, וסה"כ סטודנט לפילוסופיה שנה א.
בכל מקרה, זאת לא היית הכוונה שלי. לא טענתי שאתה לא יכול להוכיח שאין אלוהים, אז אין מניעה להאמין בקיומו. טענתי שבניגוד לאמונה בחדי קרן\קנקן תה וכו', לאמונה באלוהים אין ראיות סותרות. ולכן יש לנו סיבות טובות מאוד לא להאמין בדמויות הנ"ל בניגוד לאמונה באלוהים. ולכן ההשוואה בין אלוהים לדמויות הנ"ל היא אבסורדית ולא רציונלית שנעשת מטעמי לעג וזלזול.

אני אכן לא העיפרון הכי חד. מה לעשות שאני עולה חדש שמתקשה בהבעה, וסה"כ סטודנט לפילוסופיה שנה א.
בכל מקרה, זאת לא היית הכוונה שלי. לא טענתי שאתה לא יכול להוכיח שאין אלוהים, אז אין מניעה להאמין בקיומו. טענתי שבניגוד לאמונה בחדי קרן\קנקן תה וכו', לאמונה באלוהים אין ראיות סותרות. ולכן יש לנו סיבות טובות מאוד לא להאמין בדמויות הנ"ל בניגוד לאמונה באלוהים. ולכן ההשוואה בין אלוהים לדמויות הנ"ל היא אבסורדית ולא רציונלית שנעשת מטעמי לעג וזלזול.

ביקשנו כבר - תוכיח שנאס"א לא שלחו קנקן תה לחלל (ואני אזכיר עוד פעם את המשפט: "תוכיח שאין לך אחות"). אילו ראיות פוזיטיביות סותרות יש לך לקיומו של קנקן תה בחלל? אילו ריאיות פוזיטיביות יש לך שסותרות את קיומם של חדי קרן ופילים ורודים? בוא תעשה תרגיל: תנסח טענה שבגינה אתה לא מאמין בחדי קרן ורודים, תחליף את המילים "חדי קרן ורודים" במילה אלוהים, ותראה שהמשפט עדיין תופס.

נערך לאחרונה:
ביקשנו כבר - תוכיח שנאס"א לא שלחו קנקן תה לחלל (ואני אזכיר עוד פעם את המשפט: "תוכיח שאין לך אחות"). אילו ראיות פוזיטיביות סותרות יש לך לקיומו של קנקן תה בחלל? אילו ריאיות פוזיטיביות יש לך שסותרות את קיומם של חדי קרן ופילים ורודים? בוא תעשה תרגיל: תנסח טענה שבגינה אתה לא מאמין בחדי קרן ורודים, תחליף את המילים "חדי קרן ורודים" במילה אלוהים, ותראה שהמשפט עדיין תופס.
לנאס"א אין רישומים הקשורים לשיגור קנקני תה לחלל. אתה מוזמן לשאול אותם. כמו שאמרתי, אני לא יכול להוכיח שאין לי אחות. אך אני יכול להוכיח שאמא שלי ילדה 3 בנים, ויש לי שני אחים, ולכן זו סיבה מספיק טובה לא להאמין שיש לי אחות. כמו שאמרתי, כל הדמויות הנ"ל לא עונות לקרטריונים של היישות הכי מקסימלית, ולכן ההשואה בין חדי קרן שבראו את היקום לבין אלוהים שברא את היקום היא שגויה לחלוטין מבחינה אונטולוגית.

לנאס"א אין רישומים הקשורים לשיגור קנקני תה לחלל. אתה מוזמן לשאול אותם. כמו שאמרתי, אני לא יכול להוכיח שאין לי אחות. אך אני יכול להוכיח שאמא שלי ילדה 3 בנים, ויש לי שני אחים, ולכן זו סיבה מספיק טובה לא להאמין שיש לי אחות. כמו שאמרתי, כל הדמויות הנ"ל לא עונות לקרטריונים של היישות הכי מקסימלית, ולכן ההשואה בין חדי קרן שבראו את היקום לבין אלוהים שברא את היקום היא שגויה לחלוטין מבחינה אונטולוגית.

הממשלה חטפה את את האחות ומחקה לאמא ואבא שלך את הזיכרון. תוכיח שלא. ואם אינך יכול - נא השהה שיפוט וצא לחיפוש אחר אחותך האובדת.
כמו שאין לנאס"א רישומים של שליחת קנקן תה לחלל, כך אין ריאיות שתומכות באלוהים. וזה עדיין לא מוכיח שאין סוכנויות חלל של חייזרים ששלחו תה לחלל (או אולי הסוכנות הרוסית).
ומה הקשר למקסימליות? או שמשהו קיים או שהוא לא. אתה טוען שיש ישות מקסימלית שבראה את היקום - אנא הוכח. אם אתה לא יכול, אז מפלצת הספגטי המעופפת שאינה מקסימלית בראה את היקום. תוכיח שלא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית