הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לכל האתאיסטים פה

אני אכן לא העיפרון הכי חד. מה לעשות שאני עולה חדש שמתקשה בהבעה, וסה"כ סטודנט לפילוסופיה שנה א.
בכל מקרה, זאת לא היית הכוונה שלי. לא טענתי שאתה לא יכול להוכיח שאין אלוהים, אז אין מניעה להאמין בקיומו. טענתי שבניגוד לאמונה בחדי קרן\קנקן תה וכו', לאמונה באלוהים אין ראיות סותרות. ולכן יש לנו סיבות טובות מאוד לא להאמין בדמויות הנ"ל בניגוד לאמונה באלוהים. ולכן ההשוואה בין אלוהים לדמויות הנ"ל היא אבסורדית ולא רציונלית שנעשת מטעמי לעג וזלזול.
נכון, ואז כתבתי לך שאתה יכול לנסות להוכיח חוסר קיום של כל אל מונותאיסטי אחר ע"מ שההשוואה כן תהיה תקיפה, ועד עכשיו לא הגבת בצורה ישירה לאותה ההודעה. אני מצרף את החלק הרלוונטי של אותה הודעה, זה שלא התיחחסת אליו:
תשים לב שכתבתי "בהיבט הזה", כאשר התכוונתי להיבט הפיזי או הטרנסצנדנטלי בלבד. אם אתה רוצה השוואה מלאה אתה יכול לקחת כל אל מונותאיסטי אחר (פרסונלי מן הסתם) ולנסות להוכיח שהוא לא קיים.

ואם תוכל לענות לי גם על השאלה הבאה: ע"פ מה אתה כן מסמך את האמונה באלוהים, אם לא ע"פ הטענה שלא נוסחה היטב?

נערך לאחרונה:
נכון, ואז כתבתי לך שאתה יכול לנסות להוכיח חוסר קיום של כל אל מונותאיסטי אחר ע"מ שההשוואה כן תהיה תקיפה, ועד עכשיו לא הגבת בצורה ישירה לאותה ההודעה. אני מצרף את החלק הרלוונטי של אותה הודעה, זה שלא התיחחסת אליו:

ואם תוכל לענות לי גם על השאלה הבאה: ע"פ מה אתה כן מסמך את האמונה באלוהים, אם לא ע"פ הטענה שלא נוסחה היטב?

זה כבר עניין תאולוגי. כלומר אנחנו מקבלים את העובדה שיש אלוהים, אבל השאלה היא למה דווקא האלוהים שלי. כמעט כל הדתות המונותאיסטיות(לפחות אלה שאני מכיר, או שלא נכחדו) מקורן בשלושת הדתות המרכזיות - יהדות,איסלאם,נצרות. לדוגמא הדת הראסטפארית היא מונותאיסטית ומקורה בהיהדות והנצרות. או הדת הבאהית שמקורה באיסלאם(כנ"ל לגבי סיקיזם). ולכן מה שנשאר לעשות זה להפריך את האיסלאם והנצרות מבחינה תאולוגית. אבל מה שכן, שלושת הדתות הללו מאמינים באותו האל בדיוק.

אישית, אני מסמך את אמונתי באלוהים על טיעונים פילוסופיים חזקים כמו הטיעון הקוסמולוגי,הטיעון מהמוסר, הטיעון האונטולוגי וכו'.

זה גם לא נכון, שכן לאל האחד בו מאמינות שלוש הדתות יש פנים ודמות שונה אפילו בכל אחת מן הדתות עצמן. אם אתה רוצה להתחמק ולהגיד שהאל הטרנסצנדנטי של הרמב"ם והאל שמנהל פנקסנות של מה וכמה אתה אוכל, שותה, מזיין ואיך, הם אותו אחד ושאי אפשר באותה מידה לקרוא לאחד זאוס ולשני פוסידון - לך על זה. אני רק מקווה שברור לך שזו עבודה בעיניים. והטיעונים הפילוסופיים כולם מבוססים על הנחת המבוקש ויש בהם בעיית רקורסיה אינסופית שאותה אתה פותר בשרירותיות - "באלוהים זה נגמר", בלי שיש לך הוכחה לקיומו, ושאכן בו זה נגמר.

זה כבר עניין תאולוגי. כלומר אנחנו מקבלים את העובדה שיש אלוהים, אבל השאלה היא למה דווקא האלוהים שלי. כמעט כל הדתות המונותאיסטיות(לפחות אלה שאני מכיר, או שלא נכחדו) מקורן בשלושת הדתות המרכזיות - יהדות,איסלאם,נצרות. לדוגמא הדת הראסטפארית היא מונותאיסטית ומקורה בהיהדות והנצרות. או הדת הבאהית שמקורה באיסלאם(כנ"ל לגבי סיקיזם). ולכן מה שנשאר לעשות זה להפריך את האיסלאם והנצרות מבחינה תאולוגית. אבל מה שכן, שלושת הדתות הללו מאמינים באותו האל בדיוק.

אישית, אני מסמך את אמונתי באלוהים על טיעונים פילוסופיים חזקים כמו הטיעון הקוסמולוגי,הטיעון מהמוסר, הטיעון האונטולוגי וכו'.
בלבלת אותי לגמרי. אמרת שההשוואה לא תקיפה מכיוון שלא כל המאפיינים תקיפים ולכן הצעתי לך לנסות להוכיח שכל אל אחר לא קיים. עד שלא הוכחת, אין שום סיבה להאמין דווקא באלוהים היהודי.

אגב, ברור לך שהטיעונים הקבילים היחידים מדברים על אל מופשט בהרבה (שיכול בקלות להשען על פנתאיזם למשל)? שאר הטיעונים שאמורים להצביע על קיום טרנסצנדטלי לא משכנעים אותי, בטח שלא "חזקים" או מצביעים על האלוהים היהודי דווקא.

ואם כבר דיברנו על ריאיות פוזיטיביות - יש, כידוע לך (אני מקווה) את חוק שימור המסה-אנרגיה. כלומר - כמות המסה והאנרגיה ביקום היא נצחית, לא משתנה ורק הגלגול בין חומר לאנרגיה ובין צורות שונות של אנרגיה הוא מה שגורם לשינוי ביקום. כמו כן, עקרון אי הודאות של הייזנברג מחייב שהיקום כולו יהיה מלא במסה ואנרגיה ולא מאפשר ואקום. בכך שאתה טוען שמישהו יצר את היקום אתה למעשה מפר את חוק שימור המסה-אנרגיה ואת עקרון אי הודאות. כמובן שאתה יכול להתחכם ולהגיד:"אלוהים הוא כל יכול והוא ברא את המסה-אנרגיה ואת חוקי הטבע", אבל אז אנחנו חוזרים לנקודה שאין לך ראיה פוזיטיבית שתומכת בכך, והריאיות הפוזיטיביות שיש בידינו מצביעות על כך שהישות המקסימלית היא היקום, ושלא ניתן ליצור מסה-אנרגיה "חדשה". סתם נקודה למחשבה. 😃

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
הוספתי לפותח הפוסט מוניטין כי הוא גרם לי לצחוק כמו שלא צחקתי כבר הרבה זמן!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית