ייעוץ תפריט עלייה במסת שריר

• פותח/ת השרשור global
  • פורסם בתאריך

global

משתמש מתחיל
90
0
נק' מוניטין:
-21
90
0
אהלן חברים ושבת שלום.

אז אחרי שהתסכלתי על כל מני תפריטים, אשכולות ודיונים אודות נושא המסה החלטתי לגבש כמה שאלות לחברה כאן שמבינים עניין כדי להיסגר ולהינעל על התפריט שלי.

רוב התפריטים שראיתי כאן בפורום, באתר קילוגרם ובעוד מקומות אחרים הם תפריטים מאוד מאוד מורכבים מבחינה קלורית, פחממתית, שומנים וכו' - מה שפחות מתאים לי כי אני בעל נטיה להשמנה, אני משמין מאוד מאוד מהר.

משקל התחלתי שלי לפני שנתיים היה 118 קילו, ירדתי במשקל דיי הרבה עד לפני חודש וחצי הייתי בתקופת חיטוב שבה הגעתי ל 65 קילו על 8 אחוז שומן, כרגע אחרי חודש וחצי שהחזרתי את הפחמימה לגוף וקצת התחלתי לאכול יותר וגם לעשות אחת לשבוע ארוחת צ'יט הגוף שלי חזר למשקל של 69-70 קילו ומן הסתם שגם עלה באחוזי שומן אני לא יודע בדיוק כמה.

עכשיו את התפריט שלי פרסמתי פה וכתבו לי שהוא דל ולא הכי טוב כיוון שחסרים בו הרבה דברים, כמו שאמרתי עברתי די הרבה באתרים ותפריטים וראיתי כל מני מוצרי מזון שהייתי שמח לדעת אם אני בתור אדם עם נטיה להשמנה ובהתיחס לזה שרק לפני חודש וחצי יצאתי מתקופת חיטוב יכול באמת לשלב אותם בתפריט.

1. חמאת בוטנים
2. חלב בכמות גדולה יותר (אני כרגע צורך 30-50 מ"ל ליום)
3. לחם מחיטה מלאה (כרגע אני רק על לחם קל)
4. גבינות יותר שמנות (3%+ אני כרגע על 1%)
5. שיבולת שועל (אף פעם לא ניסיתי)
6. תמרים לאחר אימון (בכמות גדולה יותר)
7. מעדנים 0-1.5% שומן
8. קורנפלקס Fiber1

הייתי באמת רוצה לדעת בהתיחס לנתונים שלי מה אני צריך לצרוך ביום כדי שהתפריט שלי יהיה תפריט מסה כמה שיותר נקיה כדי לנסות לשמר את מה שעשיתי בחיטוב וגם תפריט שיעזור לי לעלות במשקלים ולגדול בצורה סבבה.

BMR צריכת קלוריות יומית לפי המחשבונים באינטרנט כותבים לי שאני צריך בסביבות ה 1,800-1,900
גיל 23 גובה 1.75-76 משקל נוכחי 69.5
3 אימוני כוח בשבוע AB + שני אימוני אירובי 45 דקות עד שעה כל אחד
כרגע צורך בסביבות ה 100 גרם פחמימה יומית (ללא ירקות מחושבים בפנים) ובסביבות ה 1,500-1,600 קלוריות (ללא ירקות מחושבים)
אני עושה צ'יט אחת לשבוע (המבורגר\פיצה\יותר אוכל במהלך היום)

אשמח לקבל ייעוץ או תפריט תודה רבה על העזרה חברים

http://www.kilogram.co.il/74/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%A1%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A8/

תעבוד לפי זה ותחשב פה את הBMR שלך (כמו שכבר חישבת,אבל תחשב פה שוב כי זה יותר מדויק מרוב האתרים).
תבנה תפריט על פי ההוראות שאתה מקבל פה ותעלה אותו לביקורת בפורום ונעזור לך לתקן אותו (אם צריך)

• פותח/ת השרשור
שמע אחי יצאת גדול מדריך לפנים ישבתי קראתי הכל עשיתי את כל החישובים והכל דרך שם רק מה הוא נתן בסוף המדריך מחשבון תזונה ששם היהמ שהו לא הגיוני, המחשבון תזונה מחשב 2 כוסות אורז לבן מבושל כ 90 גרם פחמימה שזה נשמע לי הזוי לגמרי אם אני לא טועה כוס אורז זה 100 גרם אורז שהוא שווה בערך ל 22 גרם פחמימה שזה אומר יותר מחצי ממה שכתוב שם תקן אותי אם אני טועה.
התפריט הנוכחי שלי יצא דיי דל מבחינה קלורית, שומן ופחמימות מהחישובים שקראתי שם כנראה שאצטרך להוסיף אני יעלה תפריט שחשבתי עליו וגם תתן לי את חוות הדעת שלך אבל תגיד מה אתה חושב על מה שכתבתי

• פותח/ת השרשור
http://www.kilogram.co.il/74/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%A1%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%99%D7%A8/

תעבוד לפי זה ותחשב פה את הBMR שלך (כמו שכבר חישבת,אבל תחשב פה שוב כי זה יותר מדויק מרוב האתרים).
תבנה תפריט על פי ההוראות שאתה מקבל פה ותעלה אותו לביקורת בפורום ונעזור לך לתקן אותו (אם צריך)

חישוב BMR לפי עצתך : 2020 קלוריות ליום
גיל - 23
גובה - 1.75-1.76
משקל נוכחי - 69.5
אחוז שומן - 10 לערך
רקע כללי - שמן לשעבר, מתאמן בחדר כושר כ 8 חודשים שמתוכם 3 חודשים של חיטוב, סיום חיטוב לפני חודש וחצי לערך בתוצאה של משקל 65 ו 8 אחוז שומן

טוב אחי קודם כל תודה רבה על הקישור לכתבה, אחרי שקראתי בדקתי חישבתי הוספתי הורדתי התגבשתי על תפריט שאני חושב שיכול להתאים רציתי לקבל את החוות דעת שלך ושל שאר החברים אז להלן התפריט :

ארוחת בוקר בין השעות 08:30 ל 10:00 :

2 פרוסות לחם קל
חצי קופסת קוטג' 3%
1 כף חמאת בוטנים
קפה + 50 מ"ל חלב

ארוחת צהרים בין השעות 12:30 ל 13:00 :

200 גרם חזה עוף
2 כוסות פחמימה - אורז\פסטה\פתיתים
כף טחינה
סלט גדול - או כרוב או סלט חיי (לא מחושב קלורית בתפריט)

ארוחת אמצע בין השעות 16:00 ל 17:00 :
2 פרוסות לחם קל
קופסת טונה במיים
כף טחינה

ארוחת ערב בין השעות 19:00 ל 21:00 :

4 פרוסות לחם קל
3 ביצים - 2 חלבון 1 חלמון
כף שמן זית
חצי קופסת קוטג' 3%

לקראת שינה 22:30-23:30 :
מעדן 0% יופליי בטעמים
גלידה דלת קלוריות של פלדמן

* ביום של אימון :

לאחר אימון סקופ חלבון + 2 תמרים + 150-200 מ"ל חלב 1%

ערכים כוללים :

ביום שללא אימון אני עומד על 1721 קלוריות
ביום של אימון אני עומד על 1911 קלוריות
סה"כ חלבון ביום ללא אימון : 140
סה"כ חלבון ביום של אימון : 165
סה"כ פחמימות : 140 ( לא מחושב ירקות בפנים )
סה"כ שומן : 58 גרם

ע"פ המאמר שנתת לי לקרוא וכל החישובים וההסברים שם הגעתי לתוצאה שאני צריך לצרוך :
2320 קלוריות ליום
70 גרם שומן
265 גרם פחמימות
(בגלל שיש לי נטיה להשמנה והייתי שמן לשעבר אני חושב שזה קצת גבוהה אבל אשמח לקבל ייעוץ)

חברים אשמח לקבל תיקון\ייעוץ שיפור\שדרוג של התפריט המטרה העיקרית שלי כרגע היא לעלות במסת שריר בצורה הכי "נקייה" שיכולה להיות כדי לשמור כמה שיותר על האחוז שומן שהצלחתי לרדת.

תודה רבה לכל העוזרים

חישוב BMR לפי עצתך : 2020 קלוריות ליום
גיל - 23
גובה - 1.75-1.76
משקל נוכחי - 69.5
אחוז שומן - 10 לערך
רקע כללי - שמן לשעבר, מתאמן בחדר כושר כ 8 חודשים שמתוכם 3 חודשים של חיטוב, סיום חיטוב לפני חודש וחצי לערך בתוצאה של משקל 65 ו 8 אחוז שומן

טוב אחי קודם כל תודה רבה על הקישור לכתבה, אחרי שקראתי בדקתי חישבתי הוספתי הורדתי התגבשתי על תפריט שאני חושב שיכול להתאים רציתי לקבל את החוות דעת שלך ושל שאר החברים אז להלן התפריט :

ארוחת בוקר בין השעות 08:30 ל 10:00 :

2 פרוסות לחם קל
חצי קופסת קוטג' 3%
1 כף חמאת בוטנים
קפה + 50 מ"ל חלב

ארוחת צהרים בין השעות 12:30 ל 13:00 :

200 גרם חזה עוף
2 כוסות פחמימה - אורז\פסטה\פתיתים
כף טחינה

ארוחת אמצע בין השעות 16:00 ל 17:00 :
2 פרוסות לחם קל
קופסת טונה במיים
כף טחינה

ארוחת ערב בין השעות 19:00 ל 21:00 :

4 פרוסות לחם קל
3 ביצים - 2 חלבון 1 חלמון
כף שמן זית
חצי קופסת קוטג' 3%

לקראת שינה 22:30-23:30 :
מעדן 0% יופליי בטעמים
גלידה דלת קלוריות של פלדמן

* ביום של אימון :

לאחר אימון סקופ חלבון + 2 תמרים + 150-200 מ"ל חלב 1%

ערכים כוללים :

ביום שללא אימון אני עומד על 1721 קלוריות
ביום של אימון אני עומד על 1911 קלוריות
סה"כ חלבון ביום ללא אימון : 140
סה"כ חלבון ביום של אימון : 165
סה"כ פחמימות : 140 ( לא מחושב ירקות בפנים )
סה"כ שומן : 58 גרם

ע"פ המאמר שנתת לי לקרוא וכל החישובים וההסברים שם הגעתי לתוצאה שאני צריך לצרוך :
2320 קלוריות ליום
70 גרם שומן
265 גרם פחמימות
(בגלל שיש לי נטיה להשמנה והייתי שמן לשעבר אני חושב שזה קצת גבוהה אבל אשמח לקבל ייעוץ)

חברים אשמח לקבל תיקון\ייעוץ שיפור\שדרוג של התפריט המטרה העיקרית שלי כרגע היא לעלות במסת שריר בצורה הכי "נקייה" שיכולה להיות כדי לשמור כמה שיותר על האחוז שומן שהצלחתי לרדת.

תודה רבה לכל העוזרים

זה לא תפריט למאסה ! אם יש לך נטייה להשמנה תכניס יותר שומן מאשר פחמימות הקלוריות עדיין צריכות להיות 400-500קלוריות מעל התחזוקה שלך כולל אימונים!!

• פותח/ת השרשור
זה לא תפריט למאסה ! אם יש לך נטייה להשמנה תכניס יותר שומן מאשר פחמימות הקלוריות עדיין צריכות להיות 400-500קלוריות מעל התחזוקה שלך כולל אימונים!!

אני לא מבין מה אתה מתעצבן עם הסימני קריאה האלו חחח בשביל זה כתבתי ייעוץ תוספות שדרוג ודברים כדי לקבל חוות דעת

• פותח/ת השרשור
אני לא עצבני אלה שמתי סימן קריאה כדי להיות ברור ב100%

סבבה, מה אתה ממליץ להוסיף ?
מה לגבי ארוחת הצ'יט של הסופ"ש אי אפשר להכניס אותה לתפריט כחלוקה לימים? אני בד"כ עושה אותה ביום חמישי או שישי והיא כוללת בסביבות ה 2000 קלוריות

סבבה, מה אתה ממליץ להוסיף ?
מה לגבי ארוחת הצ'יט של הסופ"ש אי אפשר להכניס אותה לתפריט כחלוקה לימים? אני בד"כ עושה אותה ביום חמישי או שישי והיא כוללת בסביבות ה 2000 קלוריות
לפי דעתי עדיף להימנע אם אתה יכול אם לא אז לא להגזים לא כל כך משנה מתי זה אבל תנסה שתהיה מסביב לאימון כוח כל עוד אתה לא מרגיש "כבד",
ואם אמרתה שיש לך נטייה להשמנה תוסיף שומנים איכותיים:אבוקדו,שמן זית,שקדים,אגוזים,סלמון..............

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי עדיף להימנע אם אתה יכול אם לא אז לא להגזים לא כל כך משנה מתי זה אבל תנסה שתהיה מסביב לאימון כוח כל עוד אתה לא מרגיש "כבד",
ואם אמרתה שיש לך נטייה להשמנה תוסיף שומנים איכותיים:אבוקדו,שמן זית,שקדים,אגוזים,סלמון..............

החמאת בוטנים לא טובה? להוריד אותה?
בנוגע ללא יכול, אני יכול לעשות את הארוחה הזאת גם אחת לשבועיים לא מחוייב לעשות אותה כל שבוע רק שאלתי עליה בנוגע לערך הקלורי כי אם אני אוכל הכל רגיל ובנוסף את הצ'יט אני על ערכים לא הכי טובים.

בנוגע ללא יכול, אני יכול לעשות את הארוחה הזאת גם אחת לשבועיים לא מחוייב לעשות אותה כל שבוע רק שאלתי עליה בנוגע לערך הקלורי כי אם אני אוכל הכל רגיל ובנוסף את הצ'יט אני על ערכים לא הכי טובים.
חמאת בוטנים אז אחלה רק שתהיה אורגנית ולא סקיפי
בעבר אמרו לי שבסקיפי יש שומן טראנס שממנו עדיף להמנע

ולדעתי אם אתה במאסה זה פחות קריטי כל כמה זמן תעשה אותה
פעם בשבוע תתפנק לך

תלוי איזה חמאת בוטנים ? במבה אמר אורגנית אבל נירא לי שהוא התכוון לטבעית ללא תוספות סוכר כי יש אורגניות עם סוכר קנים וכל מיני כאלה...

• פותח/ת השרשור
הבנתי אז בעצם לקנות חמאת בוטנים שהיא אורגנית טבעית ללא תוספי סוכר וכאלו מצאתי איזה משהו באינטרנט אשמח לקבל חוות דעת אם מישהו מכיר או שמישהו כבר קונה וצורך משהו איכותי וטוב שיתאים לי.

http://www.naturafood.com/product.asp?id=242&cid=28&title=%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%AA%20%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%AA

הבנתי אז בעצם לקנות חמאת בוטנים שהיא אורגנית טבעית ללא תוספי סוכר וכאלו מצאתי איזה משהו באינטרנט אשמח לקבל חוות דעת אם מישהו מכיר או שמישהו כבר קונה וצורך משהו איכותי וטוב שיתאים לי.

http://www.naturafood.com/product.asp?id=242&cid=28&title=%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%AA%20%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%A0%D7%99%D7%AA

ממליץ על החמאת בוטנים הזאת:
http://www.bnd.co.il/ממרחים/חמאת_בוטנים_טבעית/

התפריט נראה סבבה לגמרי,מה לגבי תוכנית אימונים?

ממליץ על החמאת בוטנים הזאת:
http://www.bnd.co.il/ממרחים/חמאת_בוטנים_טבעית/

התפריט נראה סבבה לגמרי,מה לגבי תוכנית אימונים?

זה התמונה של החמאה אבל זה אותו חברה (אין שם תמונה של זה) jnt,cuybhoכגלחכדגכדכדג&#.jpg

• פותח/ת השרשור
זה התמונה של החמאה אבל זה אותו חברה (אין שם תמונה של זה)צפה בקובץ המצורף 8876

הייתי בסופר חישפתי אותה אבל לא מצאתי אז קניתי את זו של שופרסל השוותי פחות או יותר ערכים והם על אותו סגנון אבל אני אקנה אותה ואחליף אותה.
אמרו לי כעקרון שעדיף לאכול אגוזים שקדים כאלו מאשר החמאת בוטנים שהיא לא הכי טובה לבעלי נטייה להשמנה.

הייתי בסופר חישפתי אותה אבל לא מצאתי אז קניתי את זו של שופרסל השוותי פחות או יותר ערכים והם על אותו סגנון אבל אני אקנה אותה ואחליף אותה.
אמרו לי כעקרון שעדיף לאכול אגוזים שקדים כאלו מאשר החמאת בוטנים שהיא לא הכי טובה לבעלי נטייה להשמנה.
זה טיפה בים ,אבל אם אתה מתעקש....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית