ייעוץ כמה שאלות על הריסטים בSS ועל איך שהתזונה משפיעה על הכח

yosi231

משתמש פעיל
710
2
נק' מוניטין:
159
710
2
הולמספלייס
יש לי כמה שאלות בקשר לSS:
1.מתי עשיתם את הריסט הראשון בכל תרגיל בSS? (באיזה משקלים)
2.עד איזה משקלים הגעתם?
3.ומתי התחלתם לעלות ב2.5 בדדליפט וסקווט?
4.זה בסדר שאני עשיתי ריסט כשהגעתי ל95 בסקווט ו67.5 בבץ'?

ויש לי עוד כמה שאלות לגבי התזונה:
5.נגיד ואני אוכל כל יום במאזן קלורי של +500-800, ואוכל 2 גרם חלבון על כל קילו בגוף, ומספיק שומן, אז כל שאר הקלוריות זה ממש לא משנה מאיפה הן יגיעו?(עוד שומן,עוד מחלבון,פחמימות מורכבות\לא מורכבות) ועד כמה זה ישפיעה על הכח באימון הבא מאיפה באו הקלוריות? (הכוונה אם נגיד אוכל יותר פחמימות מורכבות זה יעזור לי בכח יותר אולי). זה בעצם השאלה אם קלוריה שווה לקלוריה? כאילו אם כל הקלוריות "איכותיות" ומשפיעות על הכח באימון למחרת באותה מידה?
(יכול להיות קלוריות מפחמימות יותר איכותיות ועוזרות לכח באימון הבא)
אם נגיד אפילו 500-900 קלוריות יומיות שלי הן לפעמים מחטיפים זה בסדר ולא משפיע על הכל? (נגיד אם אני אוכל דברים יותר בריאים כמו פסטה,אורז וכאלה)?
ונגיד שמינרלים וויטמינים לא חסר כי אני צורך מולטי ויטמין.
ועוד שאלה לגבי השינה:
6.יכולה להיות עייפות באימון משיינת יתר? ז''א שמיד אני יושן איזה 10-11 שעות? יכול להיות יהיה יותר כח משינה של 8-9 שעות?
וגם יוצא לי ללכת לישון ב4 בבוקר, אז חצי מהשינה שלי זה כשיש אור יום, ולפי מה שהבנתי מומלץ לישון בלילה כי מופרשים איזה הורמונים, זה יכול לפגוע בכוח באימון ובעלייה במשקלים?
7.האם מה שאכלת לאחר האימון (באותו יום) משפיע על הכח באימון הבא? או שמה שמשפיע על הכח באימון הבא זה מה שאכלת ביום מנוחה מלפניו?
סליחה על החפירה 😃

נערך לאחרונה:
1. לא עשיתי.
2. לחמישיות - סקוואט 120, דדליפט 140, בנץ' אם אני זוכר נכון 92.5, פרס 65.
3. בסקוואט התחלתי להעלות ב2.5 אחרי שעשיתי 80, בדדליפט עליתי מההתחלה עד הסוף ב5 קילו כל אימון.
4. אני משער שזה בסדר, בכל מקרה תבדוק מה מצב הטכניקה, התזונה והשינה שלך.
5. אף אחד לא יודע לתת תשובה חד משמעית, אני יכול להגיד שאני הקפדתי על 2.5 חלבון, 1.5 שומן ומאזן חיובי באיזור ה800 לפחות, בהרבה ימים גם הכפלתי ושילשתי את זה.
6. לגביי האימון, ההתאוששות שלך לא תפגע מ"שינת יתר", לגביי כל השאר אני לא יודע בוודאות.
7. מה שמשנה זה המאזן הסופי בכל יום, לא התזמון.

• פותח/ת השרשור
1. לא עשיתי.
2. לחמישיות - סקוואט 120, דדליפט 140, בנץ' אם אני זוכר נכון 92.5, פרס 65.
3. בסקוואט התחלתי להעלות ב2.5 אחרי שעשיתי 80, בדדליפט עליתי מההתחלה עד הסוף ב5 קילו כל אימון.
4. אני משער שזה בסדר, בכל מקרה תבדוק מה מצב הטכניקה, התזונה והשינה שלך.
5. אף אחד לא יודע לתת תשובה חד משמעית, אני יכול להגיד שאני הקפדתי על 2.5 חלבון, 1.5 שומן ומאזן חיובי באיזור ה800 לפחות, בהרבה ימים גם הכפלתי ושילשתי את זה.
6. לגביי האימון, ההתאוששות שלך לא תפגע מ"שינת יתר", לגביי כל השאר אני לא יודע בוודאות.
7. מה שמשנה זה המאזן הסופי בכל יום, לא התזמון.
תודה אחי על התשובה, ולגבי שאלה 7 לא הבנת נכון,מתי יותר חשוב נגיד לאכול במאזן יותר גדול(מתי זה משפיע יותר על האימון) ביום האימון או יום מנוחה שלמחרת האימון?

תודה אחי על התשובה, ולגבי שאלה 7 לא הבנת נכון,מתי יותר חשוב נגיד לאכול במאזן יותר גדול(מתי זה משפיע יותר על האימון) ביום האימון או יום מנוחה שלמחרת האימון?
אין תשובה חד משמעית, פשוט תאכל מספיק ואם אתה נתקע נסה להגדיל את המאזן
אה ושכחתי להגיד אחרי ה100 קילו התחלתי לעלות בסקוואט רק באימון שבתחילת השבוע ובסוף השבוע, ביניהם עשיתי אימון לא כבד של 80% מהמשקל האחרון שעשיתי (אותה מתכונת, 3X5)

• פותח/ת השרשור
אין תשובה חד משמעית, פשוט תאכל מספיק ואם אתה נתקע נסה להגדיל את המאזן
אה ושכחתי להגיד אחרי ה100 קילו התחלתי לעלות בסקוואט רק באימון שבתחילת השבוע ובסוף השבוע, ביניהם עשיתי אימון לא כבד של 80% מהמשקל האחרון שעשיתי (אותה מתכונת, 3X5)
אהה מה אתה אומר מאזן של +500-600 לא יספיק? אם אני אהיה על איזה +1000 אני לא אעלה בא.ש יותר מידי? ולמה העלתה רק באימון הראשון והאחרון בסקווט? זה עזר לך ממש לעלות משקל? ועוד שאלה אני לא חושב שראיתי שריפטו בספר מדבר על ריסטים, מאיפה הביאו את זה? או שלא קראתי טוב?

ויש עוד אנשים אולי שיכולים לענות?

אהה מה אתה אומר מאזן של +500-600 לא יספיק? אם אני אהיה על איזה +1000 אני לא אעלה בא.ש יותר מידי? ולמה העלתה רק באימון הראשון והאחרון בסקווט? זה עזר לך ממש לעלות משקל? ועוד שאלה אני לא חושב שראיתי שריפטו בספר מדבר על ריסטים, מאיפה הביאו את זה? או שלא קראתי טוב?

ויש עוד אנשים אולי שיכולים לענות?
לא יודע כמה תעלה האחוז שומן על כל מאזן, לי זה לא היה איכפת כי אני מתעסק בביצועים. לא יודע אם +500-600 יספיק או לא, אני יכול לשער שזה יספיק עד גבול מסויים שלא יהיה עד כדי כך גבוה, ושתצטרך להוסיף.
העליתי רק באימון הראשון והאחרון כי ב100 קילו הגעתי לכשל בסוף, זה היה כאילו במקום ריסט. סוג של
וגם כי הייתי רץ בזמן הSS ולא התאוששתי מספיק טוב (כל הזמן הורדתי נפח בריצה עד הפסקה מוחלטת, לא זוכר מתי בדיוק הפסקתי לגמרי)

אני לא עושה SS אבל אני עושה את רוב התרגילים שלה על 3*5 והתחלתי חיטוב ותוך כדי קצת ניטרלי.
בעיקרון הגעתי בשיא:
בנץ 92.5. כשל ראשון. מאז התחלתי לאכול פחות ואני עדיין עושה ריסטים כשאני מגיע ל 92.5 למרות שירדתי 4 קילו מאז.
סקוואט 110 קילו, נפצעתי אז הפסקתי לתקופה. עכשיו כשחזרתי בקושי סיימתי 107.5.
דדליפט לא הגעתי לכשל. הפסקתי כמו בסקוואט ועכשיו אני ב 110 ואני מרגיש שעוד מעט אני אעצר.(התחךתי דליפט לפני 3 חודשים)
פרס הגעתי לכשל ראשון ב 55 ואימון הבא אני שוב עושה 55 אחרי ריסט נראה איך ילך
קלין אני לא עושה(עושה מתח)

ברגע שאני אתחיל לאכול כמו בנאדם אני אוסיף הרבה משקלים

מבחינת עליה במשקלים העלתי 2.5 קילו בבנץ כשהגעתי ל 60 קילו כי לא חשבצי שאני ארים הרבה.
בסקוואט מ80 קילו.
בדדליפט כנל.
בפרס התחלתי עם מוט ריק ועליתי רק ב 2.5

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית