הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ ערך גליקמי של סטיביה\ממתיקי דיאט

מוש השור

משתמש מתחיל
93
0
נק' מוניטין:
-2
93
0
עכשיו בחיטוב יוצא שאני שותה הרבה יחסית משקאות דיאט כמו קולה זירו ותה\קפה עם סטיביה
ואפילו מוסיף שקיק סטיביה לאבקת חלבון שלי של DIMATIZE ווניל שהיא מחליאה בפני עצמה
השאלה היא האם יש תגובה גליקמית והאם כל זה מפריע בתהליך שריפת השומן ?

• פותח/ת השרשור
אאהה אז סבבה העניין שלפעמים באירובי ארוך ומתיש אני שם בשייקר טיפה סטיביה וממלא במיים קרים וזה עוזר לי להעביר את האימון
כאילו נותן אייזה בוסט אנרגטי ,זאת למרות שאני לפני האימון לוקח ליפו שחור אולטרא מרוכז וכוס קפה חזקה

זה סבבה חוץ מהעובדה שזה דופק ת'כבד באיזה שהוא אופן ויש להם תופעות לוואי בכמויות גדולות .

לא בטוח שזה לא משפיע, אם אני זוכר נכון כבר הביאו איזה מחקר מונפץ שגם ממתיקים גורמים לעליית אינסולין, אבל מה שבטוח הוא שזה להתעסק בקקי. אני אישית נמנע ממשקאות דיאט בחיטוב כי זה עושה אותי רעב מוות.

חלק מהממתיקים אכן מכילים פחמימות שהגוף מסוגל לנצל וגם מעלים את הסוכר בדם.

יש כאן טבלה והסברים:
http://www.mendosa.com/netcarbs.htm

סטיויה לא מכילה קלוריות ולא מעלה את הסוכר בדם, אבל אם אתה משתמש באבקה אז בד"כ היא מכילה דקסטרוז או מלטודקסטרין בשביל הנפח, שכן מכילים פחמימות (גלוקוז).

לא בטוח שזה לא משפיע, אם אני זוכר נכון כבר הביאו איזה מחקר מונפץ שגם ממתיקים גורמים לעליית אינסולין, אבל מה שבטוח הוא שזה להתעסק בקקי. אני אישית נמנע ממשקאות דיאט בחיטוב כי זה עושה אותי רעב מוות.
וחשבתי שאני המשוגע היחיד!

בד"כ לרוב ממתיקי הסטיויה יש טעם לוואי כמו של ליקריץ או אניס, אבל יש כמה שאומרים שאין להם, למשל truvia או תמציות למיניהן (לא ניסיתי).
סוכרלוז הוא נטול טעם לוואי כמעט לחלוטין (רק אם אתה אוכל אותו נקי אפשר להרגיש משהו ממש חלש). זה בד"כ הממתיק שמוסיפים לאבקות חלבון. בארץ נמכר כ-"סוכרה-דיאט".

ממתיקים פשוט עושים לי כאבי ראש ורעב איך אנשים יכולים להסתגל לזה אני שותה את זה רק בשישי [קולה זירו , ספרייט דיאט] מכיוון שבאותו יום אני גם עושה צ'יט איך אתם מסתגלים לזה ...

אם כבר ממתיקים מלאכותיים, מה יותר טעים סטיוויה או סוכרלוז?
סוכרלוז מתוק פי 600 מסוכר.
סטיוויה מתוקה פי 300 מסוכר.

אני אישית לא סובל סטיוויה, יש לזה טעם לוואי מאוד מורגש וזה לא מתוק מספיק.

סוכרלוז מתוק פי 600 מסוכר.
סטיוויה מתוקה פי 300 מסוכר.

אני אישית לא סובל סטיוויה, יש לזה טעם לוואי מאוד מורגש וזה לא מתוק מספיק.
סטיביה זה אדיר, אני היחיד שמעדיף את זה לעומת סוכר?

משה, נסה את הסטיביה בטעמים. אני הזמנתי סטיביה בטעם שוקולד מריר וזה פשוט טעים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית