ייעוץ כאבי גב בסקאווט

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
רציתי לדעת אם יש סיבות נוספות מלבד טכניקה לקויה לכאבי גב (בעיקר תחתון) בסקאווט.

תודה מראש על תשובה.

אחרי צפיה שניה .
הבעייה שלך שאתה זקוף מידי , הברכיים גולשות לך קדימה
ואתה מאבד את המתיחות בהאמסטרינג , שים לב אגב שהחזרות הראשונות שלך
הן יותר נמוכות .

נערך לאחרונה:
הסקוואט שלו זקוף כי הוא עושה highbar. תחליט איזה סקוואט אתה רוצה לעשות - אם זה ריפטו SS סקוואט אתה חייב להוריד את המוט. אם זה highbar אולימפי אז אתה בסדר גמור.

כן, תקרא שוב את SS ותראה לאן אתה צריך לכוון. המוט אמור לשבת בדיוק מעל החלק העליון של ה- scapula (עצם הכתף, תריץ חיפוש בגוגל אם אתה לא יודע על מה מדובר) ולהישען על שרירי הכתף. הרבה יותר קל להגיע למיקום הזה אם מכווצים חזק את הכתפיים אחורה כמו שמודגם בלינק שדאוס צירף.
אם המוט יושב על שרירי הטרפז זה highbar. לרוב האנשים זה המקום הכי "טבעי" להניח את המוט. אבל אז אי אפשר לעשות את הסקוואט שריפטו כותב עליו בספר. זה סקוואט אחר ומצוין בפני עצמו ואתה עושה אותו לא רע בכלל (למרות שהייתי שמח אם היית מוציא את החזה יותר).

זה נראה לא רע בכלל. אתה מתחיל את התנועה מהברכיים בלבד וזה לא בדיוק "לפי הספר", אבל אני לא חושב שזה קריטי. קשה לראות הרבה כי המשקולות והמעצור מסתירים אבל זה נראה סביר.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי למה התכוונת כאשר כתבת: "אתה מתחיל את התנועה מהברכיים בלבד".

אבל תודה על הביקורת.

הכיפוף בסקוואט נוצר בעיקר מתנועה במפרק הברך ובמפרק המותן. אתה מתחיל את התנועה במפרק הברך ורק אחרי שניה כשכבר נוצר כיפוף אתה מכופף את המותן. לרוב מומלץ להתחיל את הכיפוף בשניהם ביחד או אפילו להוביל עם המותן, אבל כפי שכתבתי למיטב ידיעתי זה לא עקרוני עד כדי כך. לדעתי אתה יכול להמשיך להעמיס משקל. בכל מקרה תמיד כדאי לזכור להקפיד על חזה גבוה וגב מכווץ, אף פעם אין יותר מדי מזה.
איזה משקל אתה מרים עכשיו?

• פותח/ת השרשור
הכיפוף בסקוואט נוצר בעיקר מתנועה במפרק הברך ובמפרק המותן. אתה מתחיל את התנועה במפרק הברך ורק אחרי שניה כשכבר נוצר כיפוף אתה מכופף את המותן. לרוב מומלץ להתחיל את הכיפוף בשניהם ביחד או אפילו להוביל עם המותן, אבל כפי שכתבתי למיטב ידיעתי זה לא עקרוני עד כדי כך. לדעתי אתה יכול להמשיך להעמיס משקל. בכל מקרה תמיד כדאי לזכור להקפיד על חזה גבוה וגב מכווץ, אף פעם אין יותר מדי מזה.
איזה משקל אתה מרים עכשיו?

מה שצילמתי שם היה עם 40 קילו. אני אמשיך להעלות מזה כל אימון.

הוא התכוון שהתנועה צריכה להתחיל מהתחת
הרגליים הם ציר לכל דבר בתנועה הזאת, אבל את התנועה אתה לא מתחיל מהם

יש שיפור גדול מאוד בין הסרטון הישן לזה הנוכחי, תמשיך לתרגל ובסוף יהיה לך אחלה סקוואט

• פותח/ת השרשור
טוב אז בסקאווט האחרון באמת ניסיתי להתחיל את התנועה מהתחת, אבל הרגשתי שאני מאבד שיווי משקל וגם כאב לי הגב התחתון אחרי הסט, באופן כללי הסקאווט הרגיש לא משהו. סט אחר-כך לא התייחסתי לתחת ואז הסקאווט הרגיש לי הרבה יותר טוב, והכאבי גב פחתו משמעותית. השאלה שלי היא האם זה כזה קריטי להתחיל את התנועה מהתחת?
סרטון בהמשך.

הסרטון נראה טוב, אתה עוד לא לגמרי נכנס לתנועה אבל אני מאמין שזה יסתדר, תשתדל לדחוף מהמותן/גב כמו שריפטו מלמד, תחשוב שמישהו שם לך יד כנגד הגב התחתון ואתה דוחף נגד ההתנגדות של היד

בדוגרי? תסתכל במראה שתנועה נראית נורמלית, כל הסטנדרטים שאתה וודאי יודע, זוויות אנערף, ואם זה בסדר, תתרגל ותמצא את הדרך שנוחה לך, זה לא מדע מדויק.
אל תבין אותי לא נכון, זה לא שאני אומר תעשה מה שבזין שלך, אבל אל תגזים, אם להוציא את התנועה לגמרי מהתחת מציק לך בגב, אז משהו לא בסדר בשבילך, זה מה שכיף במשקלים חופשיים, אפשר להתאים אותם אליך, ולאלתר.

• פותח/ת השרשור
בדוגרי? תסתכל במראה שתנועה נראית נורמלית, כל הסטנדרטים שאתה וודאי יודע, זוויות אנערף, ואם זה בסדר, תתרגל ותמצא את הדרך שנוחה לך, זה לא מדע מדויק.
אל תבין אותי לא נכון, זה לא שאני אומר תעשה מה שבזין שלך, אבל אל תגזים, אם להוציא את התנועה לגמרי מהתחת מציק לך בגב, אז משהו לא בסדר בשבילך, זה מה שכיף במשקלים חופשיים, אפשר להתאים אותם אליך, ולאלתר.

אם אני אסתכל במראה אני במקרה הטוב אאבד את ההיפ דרייב, ובמקרה הרע אני פשוט אפול עם המוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית