ייעוץ כאבי גב בסקאווט

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
רציתי לדעת אם יש סיבות נוספות מלבד טכניקה לקויה לכאבי גב (בעיקר תחתון) בסקאווט.

תודה מראש על תשובה.

• פותח/ת השרשור
נראה לי שהבנתי מה הבעיה: שמתי לב שכאשר אני שם משקל גבוה הזווית של הגב נראית הרבה יותר קטנה כאשר אני יורד מאשר בסירטונים של ריפטו. יכול להיות שזאת הבעיה?

מה דעתך על לצלם סירטון במקום שננסה לנחש מה הבעיה לפי התיאורים שאתה נותן?

• פותח/ת השרשור
בסוף הצלחתי לקמבן צילום אבל צילמתי קרוב מידי ככה שלא ראו יותר מידי. שמתי לב שהברכיים שלי בורחות קדימה. אימון הבא אני אצלם יותר רחוק.

כן גולשות...
תנסה לרדת יותר לאט ולתרגל את התנועה מהירך. כשאתה זורק את עצמך למטה אתה מרפה את האמסטרינגס, תוכל לראות את זה במיוחד כשאתה בנקודה הנמוכה והברכיים שלך פשוט נזרקות קדימה.
תבין את עקרון ה HIP DRIVE, זה יעזור לך להשתלט על הבעיה.

אם אתה מרגיש חוסר שיווי משקל, אני מציע לך לרדת לסקוואט כשהמרפקים לוחצים את צידי הרגל החוצה.
אם קראת SS אתה בטח יודע על מה אני מדבר.

אין קשר בין ברכיים גולשות לכאבי הגב שלך, כל בעיה לחוד.
הסיבה היחידה שהגב שלך כואב היא, כביכול, שאתה לא מכווץ אותו כמו שצריך ע"י הוצאת החזה למעלה.

לגבי ברכיים גולשות (בפעם המיליון) - משקל על העקבים, מבט למטה ולדחוף ברכיים לצדדים.

בדיוק, אבל גם להתרוממות ממנה.
כאבי הגב שלך יכולם לנבוע כפי ש THE SUN ציין, אך הם גם יכולים לנבוע מברכיים בגלל שינוי מרכז הכובד, מה שמאלץ אותך להרים יותר מהחזה מאשר מהירכיים (ליישם HIP DRIVE).

נראה כאילו יש איזושהי פציעה מתמשכת בגב התחתון (שריר, דיסק, או רקמה רכה אחרת). בניגוד לקודמיי, נראה לי שכדאי שתפסיק עם הסקוואט \ דדליפט, או לחליפין עבוד עם משקלים קלים מאוד לאט ובטכניקה מדויקת, וגש לאיש מקצוע רציני (אורטופד ממומחה לפציעות ספורט או פיזיוטרפיסט כנ"ל) לנסיון אבחון. נסיוני האישי בפציעות בחזרה לאימון אינטנסיבי עם "שאריות" נוקשות בגב התחתון הובילו כמעט תמיד לפציעות חוזרות וקשות יותר באותו אזור.

• פותח/ת השרשור
נראה כאילו יש איזושהי פציעה מתמשכת בגב התחתון (שריר, דיסק, או רקמה רכה אחרת). בניגוד לקודמיי, נראה לי שכדאי שתפסיק עם הסקוואט \ דדליפט, או לחליפין עבוד עם משקלים קלים מאוד לאט ובטכניקה מדויקת, וגש לאיש מקצוע רציני (אורטופד ממומחה לפציעות ספורט או פיזיוטרפיסט כנ"ל) לנסיון אבחון. נסיוני האישי בפציעות בחזרה לאימון אינטנסיבי עם "שאריות" נוקשות בגב התחתון הובילו כמעט תמיד לפציעות חוזרות וקשות יותר באותו אזור.
המשקל ממש לא כבד לי, ואני לא זז ממנו עד שאני לא מקבל פידבק חיובי על הסקאווט.

בלאקג'ק - אני לא משתמש בדברים כאלה.

החדר כושר שלך נראה על רמה,בטוח יש שם מדריך שמבין משהו... תבקש ממנו שיראה איך הטכניקה שלך ומה יש לשפר בה.

בקשר לברכים:
כמו שאמרו תרד יותר לא,אל תזרוק את עצמך, וככה לא יברחו לך הברכים.
אל תנסה לעבוד יותר מדי עם הברכים את הבהונות שלך(שהברך לא תהיה בזווית יותר מדי חדה) ואם אתה מנסה לעשות את זה ואתה כמעט נופל תסים משטח קטן(1ס"מ~) על הרצפה ותעמוד עליו רק עם העקבים

החדר כושר שלך נראה על רמה,בטוח יש שם מדריך שמבין משהו... תבקש ממנו שיראה איך הטכניקה שלך ומה יש לשפר בה.

בקשר לברכים:
כמו שאמרו תרד יותר לא,אל תזרוק את עצמך, וככה לא יברחו לך הברכים.
אל תנסה לעבוד יותר מדי עם הברכים את הבהונות שלך(שהברך לא תהיה בזווית יותר מדי חדה) ואם אתה מנסה לעשות את זה ואתה כמעט נופל תסים משטח קטן(1ס"מ~) על הרצפה ותעמוד עליו רק עם העקבים
ממש לא :🙁

ולשים משהו מתחת לעקבים זאת טעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית