הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאכול מייד אחריי אימון

• פותח/ת השרשור Kosher
  • פורסם בתאריך

Kosher

משתמש מתחיל
75
0
נק' מוניטין:
-3
75
0
אחריי אימון אני לוקח פרי, ועד שאני חוזר הביתה... אחריי רבע שעה, אני אוכל טונה ו2 פרוסות לחם לבן, ואחריי שעה, 2 טוסטים (4 פרוסות לחם לבן ו2 גבינה צהובה 28%)
סלט עם כף שמן זית, ופרוסה עם טחינה (2 לחם לבן פרוס וכף טחינה)
כדאי לי לאכול באותו זמן את שתיי הארוחות אחריי האימון ? או בנפרד כמו שרשמתי ?

זה לא משנה כמה אתה אוכל או איך סדר הארוחות שלך , המטרה זה להגיע לערכים הסופיים שאתה צריך , זה מה שאתה צריך להתעסק בו .

• פותח/ת השרשור
הקטע שאני לא רוצה לשלב בין השומן לבין החלבון שלאחר האימון, כי הבנתי שעם השומן זה לא נספג טוב בגוף...

הקטע שאני לא רוצה לשלב בין השומן לבין החלבון שלאחר האימון, כי הבנתי שעם השומן זה לא נספג טוב בגוף...

אל תדאג מה שאתה אוכל לא יפגע לך בספיגה, תגיע לערכים שלך בסוף היום.
אבל אל תוותר על הפרי או משהו אחר בעל ערך גליקמי גבוה מיד בסוף האימון.

• פותח/ת השרשור
איזה פרי עדיף ? שזיף / אפרסק זה סבבה ?
ושמע אני אוכל דיי הרבה שומן לאחר אימון, טחינה, כף שמן זית, וגם למרות הסינון נשאר שמן בטונה..

נערך לאחרונה:
אין פרק זמן שבו השריר בונה את עצמו מחדש? 'חלון הזדמנות'?
זה בכלל לא קיים?...?

• פותח/ת השרשור
ושמע אני אוכל דיי הרבה שומן לאחר אימון, טחינה, כף שמן זית, וגם למרות הסינון נשאר שמן בטונה..

אחרי אימון אני מביא תמיד בשייקר שלי 2 תמרים גדולים או 3 בינוניים....

בלאסט, מה העניין לאכול משהו בעל ערך גלקימי גבוהה לאחר אימון?
מה המדד לערך גליקמי גבוהה?

יש לך מחשבונים באינטרנט בעיקרון פחמימות "פשוטות" כמו סוכר ענבים/תמרים ועוד.. יהיו בעלי ערך גליקמי גבוה

יש לך מחשבונים באינטרנט בעיקרון פחמימות "פשוטות" כמו סוכר ענבים/תמרים ועוד.. יהיו בעלי ערך גליקמי גבוה

זאת אומרת, דברים שמכילים כמות גדולה של פחמימות פשוטות הם דברים בעל ערך גליקמי גבוהה. הבנתי נכון?
ומה ההעניין לאכול אותם לאחר אימון? במה זה מועיל?

• פותח/ת השרשור

זאת אומרת, דברים שמכילים כמות גדולה של פחמימות פשוטות הם דברים בעל ערך גליקמי גבוהה. הבנתי נכון?
ומה ההעניין לאכול אותם לאחר אימון? במה זה מועיל?
לא חושב שזה מועיל במשהו ! גם אם הגעת לערכים שלך בתפריט ולא תאכל כלום אחרי אימון זה בסדר גמור , ולדעתי בחיטוב אין בכלל בשביל מה לגעת בדברים מהסוג הזה סתם לא משביע !
קרא מה שרשמתי למעלה
וזה שאתה אוכל הרבה שומן אין בזה בעיה כל עוד זה מסתדר לך בערכים!

לא חושב שזה מועיל במשהו ! גם אם הגעת לערכים שלך בתפריט ולא תאכל כלום אחרי אימון זה בסדר גמור , ולדעתי בחיטוב אין בכלל בשביל מה לגעת בדברים מהסוג הזה סתם

כן זה כבר ברור וידוע לי.
פשוט blast המליץ לבן אדם למעלה לא לוותר על פרי מיד לאחר האימון בגלל הערך הגלקימי, ואני מנסה להבין מה העניין בזה לאחר האימון..

כן זה כבר ברור וידוע לי.
פשוט blast המליץ לבן אדם למעלה לא לוותר על פרי מיד לאחר האימון בגלל הערך הגלקימי, ואני מנסה להבין מה העניין בזה לאחר האימון..
כנראה עוד מיתוס שBLAST יכול להיות לא מעודכן זה נופץ בכל מקרה נחכה ונראה מה הטיעון שלו , אולי התאוששות טובה יותר או משהו כדומה שהוא יטען שאלה מיתוסים

• פותח/ת השרשור
כמה תמרים כדאי לקחת מייד אחריי אימון ?
מזאת אומרת מיתוסים ? גם חלון ההזדמנויות זה מיתוס ?

הוא מסביר לך שזה מיתוס, ואתה ממשיך לשאול?! חחח

ותודה דני, נחכה מה בלאסט יגיד בעניין..

נראה לי שהוא המליץ על פרי בשביל להכניס את הגוף למצב אנבולי מהר ולאוו דווקא בגלל שצריך פחמימה פשוטה עם החלבון.

כנראה עוד מיתוס שBLAST יכול להיות לא מעודכן זה נופץ בכל מקרה נחכה ונראה מה הטיעון שלו , אולי התאוששות טובה יותר או משהו כדומה שהוא יטען שאלה מיתוסים

חברים, כשאנחנו מסיימים אימון..כמו שידוע לכולנו ישנו הורמון שמופרש בשם קורטיזול. הקורטיזול הוא הורמון קטבולי (מפרק שריר).
אחד הרכיבים שקוטע את הפרשת הקורטיזול הוא גלוקוז. וכשאני רוצה שיספג גלוקוז כמה שיותר מהר אני בוחר במזון בעל אינדקס גליקמי גבוה (ספיגה מהירה מכיוון שמדובר בחד סוכר לרוב).
לכן באמת לא לוותר על אכילת המזון הנ''ל בסיום האימון.
נפוץ מאוד להביא 3-4 תמרים עם השייק בסיום האימון.
אפילו פרוסת לחם עם ממרח כלשהו יכולה להתאים, גם מיץ או שוקו.

אינדקס גליקמי הוא דירוג/מדד למזון בהתאם להשפעה שלו על רמת הגלוקוז בדם.
ערך גליקמי גבוה-מגיע במהירות למחזור הדם ומקפיץ את רמת הגלוקוז מהר.
ערך גליקמי נמוך-נספג באיטיות למחזור הדם ומעלה את רמת הגלוקוז ברמה מתונה יותר.

Back
למעלה תחתית