עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חברים, כשאנחנו מסיימים אימון..כמו שידוע לכולנו ישנו הורמון שמופרש בשם קורטיזול. הקורטיזול הוא הורמון קטבולי (מפרק שריר).
אחד הרכיבים שקוטע את הפרשת הקורטיזול הוא גלוקוז. וכשאני רוצה שיספג גלוקוז כמה שיותר מהר אני בוחר במזון בעל אינדקס גליקמי גבוה (ספיגה מהירה מכיוון שמדובר בחד סוכר לרוב).
לכן באמת לא לוותר על אכילת המזון הנ''ל בסיום האימון.
נפוץ מאוד להביא 3-4 תמרים עם השייק בסיום האימון.
אפילו פרוסת לחם עם ממרח כלשהו יכולה להתאים, גם מיץ או שוקו.
אינדקס גליקמי הוא דירוג/מדד למזון בהתאם להשפעה שלו על רמת הגלוקוז בדם.
ערך גליקמי גבוה-מגיע במהירות למחזור הדם ומקפיץ את רמת הגלוקוז מהר.
ערך גליקמי נמוך-נספג באיטיות למחזור הדם ומעלה את רמת הגלוקוז ברמה מתונה יותר.
אוקיי. הבנתי, תודה רבה לך, החכמת אותי!!!
יש מחשבון גולינגו של אינדקס גליקמי http://www.goleango.com/show_calculator_heb.php?cat_id=3&art_id=52
שהוא מציין את ערך המזון מבחינת הערך הגליקמי.
מבין האפשרויות שנתת, הוא מציין שלתמרים הערך הגליקמי הוא גבוהה.
לענבים, שוקו, מיץ (תפוזים) וכמה פרות הוא מציין שהערך נמוך.
שוב, תודה!
תשמע, לגבי השומן,כמו שעניתי בתשובה למעלה, אני מסכים עם כל מילה שכתובה בקילוגרם. אבל לגבי הקפצת האינסולין לא היה שם משהו כל כך משכנע ונוגד את מה שאני למדתי וניזון ממנו.
זה נכון שעצם זה שאכלנו לפני האימון והאימון עצמו הוא די קצר על אף שהוא עצים ישאיר גליקוגן במידה מספקת בשריר.
אני בכלל דיברתי על קורטיזול ואין שם מידע על הנושא הזה. אשמח לקבל על זה מאמר .
שמע בגדול כל סוכר פשוט יעשה את העבודה.
תמרים פשוט קל לקחת איתך זה בקושי מתקלקל וגם טעים.
שורה תחתונה יש איזה שהוא יתרון לאכול מהר פחמימה מכל סוג שהוא או שלא?קורטיזול הוא הורמון אחד ממאות שקשור בתהליך של התאוששות לאחר אימון. אפשר אפילו לומר שקורטיזול זו דיי ניפוח של אנשים שלא יודעים לקרוא מחקרים. פורסמו עשרות מחקרים על ארוחות לאחר האימון, גם כולל ייחוס לקורטיזול, תריץ חיפוש בפורום מחקרים. חלון ההזדמנויות שלא בצום אינו קיים.
אם אתה מתאמן בצום, לאכול ארוחה עם פחמימה לאחר האימון בעל יתרון. אם אתה לא מתאמן בצום, אין לזה שום יתרון, תגיע הביתה ותאכל ארוחה כלשהי.שורה תחתונה יש איזה שהוא יתרון לאכול מהר פחמימה מכל סוג שהוא או שלא?
אם בנאדם בחיטוב אז הוא חייב למלא את המאגרי גליקוגן שלו או שאפשר לאכול קצת פחמימות בכוונה?
אם אתה מתאמן בצום, לאכול ארוחה עם פחמימה לאחר האימון בעל יתרון. אם אתה לא מתאמן בצום, אין לזה שום יתרון, תגיע הביתה ותאכל ארוחה כלשהי.
תודה רבה משה!!אם אתה מתאמן בצום, לאכול ארוחה עם פחמימה לאחר האימון בעל יתרון. אם אתה לא מתאמן בצום, אין לזה שום יתרון, תגיע הביתה ותאכל ארוחה כלשהי.
כן, אבל זה תלוי מה אכלת לפני האימון. אם זה יוגורט אחד של 0% שומן 4 שעות לפני האימון, אז סביר להניח שזה לא תקף. הארוחה צריכה להיות סולידית (350+ קל') בטווח של 3-4 שעות לפני האימון.אם אני מתאמן שלא בצום, זה יהיה נכון גם במידה והארוחה תהיה כמה שעות לאחר האימון, ועד הארוחה לא יכנס שום כלום לפה?
כן, אבל זה תלוי מה אכלת לפני האימון. אם זה יוגורט אחד של 0% שומן 4 שעות לפני האימון, אז סביר להניח שזה לא תקף. הארוחה צריכה להיות סולידית (350+ קל') בטווח של 3-4 שעות לפני האימון.
קורטיזול הוא הורמון אחד ממאות שקשור בתהליך של התאוששות לאחר אימון. אפשר אפילו לומר שקורטיזול זו דיי ניפוח של אנשים שלא יודעים לקרוא מחקרים. פורסמו עשרות מחקרים על ארוחות לאחר האימון, גם כולל ייחוס לקורטיזול, תריץ חיפוש בפורום מחקרים. חלון ההזדמנויות שלא בצום אינו קיים.
תקשיבו, אני לא מבין משהו
חלק אומרים שלאחריי אימון כדאי לאכול קופסת טונה ותמרים / בננה ואחריי שעתיים לאכול עוד ארוחה עם חלבון פחמימות ושומנים..
אפשר לשלב בין הארוחות ?
אגב, טונה בשמן זה בסדר ? או שכדאי בזמן מסה לאכול טונה במים ?
תודה על העזרה