הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים במפשעה בסומו דדליפט

Maorswan

משתמש פעיל
989
93
נק' מוניטין:
715
989
93
היום היה לי סט של 132.5 ק"ג שתכלס זה לא משקל כבד בכלל כי אימון קודם עשיתי 131 ק"ג [פלטות דפוקות אני יודע] והיה לא קשה במיוחד.. אבל היום כשעשיתי סט הוא היה מאוד מאוד קשה וברגע שסיימתי אותו במקום המפשעה שלי קיבלה הלם והיה גל כאב נוראי שם, ואז נגעתי במפשעה מימין ומשמאל והרגשתי דופק מהיר [?!]. אני צריך לדאוג או משהו או שזה רגיל?

והוא יעשה מה? שונא שכל בעיה הכי קטנה מפנים אותי לרופא, תתחילו להבין שהם לא עושים כלום.

אתה רוצה ייעוץ בפורום, ממישהו שלא ראה אותך בכלל? אז הכל בסדר, אלה סתם כאבים.

כדאי שתתחיל להבין שלא חייבים לך דבר.

• פותח/ת השרשור
אתה רוצה ייעוץ בפורום, ממישהו שלא ראה אותך בכלל? אז הכל בסדר, אלה סתם כאבים.

כדאי שתתחיל להבין שלא חייבים לך דבר.
לא אמרתי את זה, אבל קל להימנע ולהגיד "לך לרופא"; אם אתה לא יודע מה לומר, אל תגיב.

לא אמרתי את זה, אבל קל להימנע ולהגיד "לך לרופא"; אם אתה לא יודע מה לומר, אל תגיב.

אני מנסה לעזור לך ולמנוע ממך לקבל עצה גרועה ולפעול על פיה, אבל אתה מתעקש ולכן לא אנעל את האשכול. בהצלחה.

מה אתה רוצה שהוא יגיד לך ? הוא לא מכיר אותך/הוא לא היה שם שזה קרה! להגיד לך שזה בסדר או משהו אחר זה יהיה טעות שעולה בבריאות שלך לא שלנו ככה שאף אחד לא ייקח עליך פה אחריות.

• פותח/ת השרשור
בסה"כ שאלתי אם יש מה לדאוג, משמע, השאלה הזו הופנתה לאנשים פה שעושים סומו דדליפט ויודעים דבר או שניים על כאבים נפוצים או תופעות לוואי של התרגיל.

בסה"כ שאלתי אם יש מה לדאוג, משמע, השאלה הזו הופנתה לאנשים פה שעושים סומו דדליפט ויודעים דבר או שניים על כאבים נפוצים או תופעות לוואי של התרגיל.

אלוהים אדירים, אני לא מאמין שאני עונה לך:

היום היה לי סט של 132.5 ק"ג שתכלס זה לא משקל כבד בכלל כי אימון קודם עשיתי 131 ק"ג [פלטות דפוקות אני יודע] והיה לא קשה במיוחד.. אבל היום כשעשיתי סט הוא היה מאוד מאוד קשה וברגע שסיימתי אותו במקום המפשעה שלי קיבלה הלם והיה גל כאב נוראי שם, ואז נגעתי במפשעה מימין ומשמאל והרגשתי דופק מהיר [?!]. אני צריך לדאוג או משהו או שזה רגיל?

לי זה לא נשמע תקין, זו לא תופעת לוואי תקינה של תרגיל כלשהו. אני במקומך הייתי הולך לרופא אם הכאבים לא עוברים מחר, אבל אם אתה מוכן להסתכן בגלל תשובה של משתמש אנונימי בפורום כלשהו, אז זו באמת הבעיה שלך.

אנשים כאלה יענו לך באותו אופן: לך לרופא. כמו כן, אל תהיה אדיוט לאנשים שמואילים בטובם לענות לך.

• פותח/ת השרשור
אלוהים אדירים, אני לא מאמין שאני עונה לך:

לי זה לא נשמע תקין, זו לא תופעת לוואי תקינה של תרגיל כלשהו. אני במקומך הייתי הולך לרופא אם הכאבים לא עוברים מחר, אבל אם אתה מוכן להסתכן בגלל תשובה של משתמש אנונימי בפורום כלשהו, אז זו באמת הבעיה שלך.
מצחיק כי כשלימדתי חבר שיש לו ותק רציני בדדליפט קלאסי לעשות סומו, הדבר הראשון שהוא אמר לי כשהוא סיים את הסט זה "וואי, המפשעה", ככה שנשמע שזה קורה גם לאחרים, לאנשים שמתחילים סומו במיוחד, כי גם אני רק לא מזמן התחלתי.

בכל אופן, תנעלו, לא יודע מה ציפיתי מהפורום הזה, הוא לא השתנה בכלל.

יש לך כמה אפשרויות:

1. זו פציעה קלה כתוצאה מסומו שמפעיל די הרבה לחץ על המקרבים.
2. זה קילה.
3. זה כלום.

כדי לפסול את אפשרויות מספר 2 אתה צריך ללכת לרופא. בשתי האפשרויות האחרות אתה צריך להמשיך להתאמן איך שמתאפשר לך. אתה תראה כבר באימונים הבאים לבד.

• פותח/ת השרשור
יש לך כמה אפשרויות:

1. זו פציעה קלה כתוצאה מסומו שמפעיל די הרבה לחץ על המקרבים.
2. זה קילה.
3. זה כלום.

כדי לפסול את אפשרויות מספר 2 אתה צריך ללכת לרופא. בשתי האפשרויות האחרות אתה צריך להמשיך להתאמן איך שמתאפשר לך. אתה תראה כבר באימונים הבאים לבד.
אתם רואים? ככה צריך להגיב!
תודה רבה לך, אבל אני בספק שזה קילה. נראה אם יעבור עם הזמן.
אפשר לנעול.

אפשר לנעול.
לי זה קרה.
עומס רב על המקרביים.
מרגיש כמו מתיחה רצינית גם כשאתה עושה תנועות קטנות עם הרגליים?

אני חושב שפשוט התכווץ לך האיזור שם, כמה ימים וזה יעבור, תעשה קומפרסים של קרח
ולמה אתה עושה סומו ד"א?

• פותח/ת השרשור
לי זה קרה.
עומס רב על המקרביים.
מרגיש כמו מתיחה רצינית גם כשאתה עושה תנועות קטנות עם הרגליים?
כן, כל תנועה הכי קטנה כואב לי.. בכללי מאז ומתמיד יש לי את זה בצד שמאל וזה בחיים לא משתחרר [כבר שנתיים כואב שם] ובצד ימין זה כואב רק עד שאני עושה מתיחות וזה משתחרר.
אני חושב שפשוט התכווץ לך האיזור שם, כמה ימים וזה יעבור, תעשה קומפרסים של קרח
ולמה אתה עושה סומו ד"א?
עשיתי קלאסי עד 150 ק"ג והבנתי שבקלאסי צריך לשים דגש גדול על טכניקה וזה די קשה גם לעשות סט עם משקל שיא וגם לשמור על טכניקה.. בסומו הטכניקה היא כמעט מזערית וגם כשאני מתאמץ רצח ומחפף טכניקה היא עדיין יחסית טובה אז יש פחות כאבים.

כן, כל תנועה הכי קטנה כואב לי.. בכללי מאז ומתמיד יש לי את זה בצד שמאל וזה בחיים לא משתחרר [כבר שנתיים כואב שם] ובצד ימין זה כואב רק עד שאני עושה מתיחות וזה משתחרר.

עשיתי קלאסי עד 150 ק"ג והבנתי שבקלאסי צריך לשים דגש גדול על טכניקה וזה די קשה גם לעשות סט עם משקל שיא וגם לשמור על טכניקה.. בסומו הטכניקה היא כמעט מזערית וגם כשאני מתאמץ רצח ומחפף טכניקה היא עדיין יחסית טובה אז יש פחות כאבים.

תנסה לפסק את הרגליים החוצה.

אפשר לנעול.

ההודעה הזאת שכנעה אותך לא ללכת לרופא ולהמשיך כרגיל?
אני עושה סומו בטירוף והכאבים היחידים שהיו לי זה דומס של יום למחרת.
אתה חטפת מכה טראומטית(בבום). מצטרף לחברים ומציע לך להבדק.

• פותח/ת השרשור
ההודעה הזאת שכנעה אותך לא ללכת לרופא ולהמשיך כרגיל?
אני עושה סומו בטירוף והכאבים היחידים שהיו לי זה דומס של יום למחרת.
אתה חטפת מכה טראומטית(בבום). מצטרף לחברים ומציע לך להבדק.
אתה יודע למה אני לא הולך לרופא? יש לי גמישות יתר וחורים בעמוד השדרה ו-3 סוגי דלקות בכתפיים וכאבי תופת בלתי מוסברים במקומות אקראיים בגוף וכל הרופאים ויתרו עליי כבר; הייתי אצל אורתופד, הייתי אצל אורתופדים בעוד 2 ערים שונות, הייתי בפיזיותרפיה, הייתי בדיקור סיני ובזבזתי משהו כמו 1000 ש"ח על פארש; עשיתי מיפוי עצמות, עשיתי רנטגנים, כל מה שאתה רק יכול לדמיין עשיתי - הרופאים היום הם זבל טהור והם שמים זין. אני אלך אליו עכשיו עם כאבים והוא יגיד לי "אז תפסיק להתאמן זה לא בריא" ויתן לי איזו משחה מפגרת.

אין מה ללכת לרופא כשמדובר בפציעות אורטופדיות, פרט אולי לאבחון שגם ככה בלתי אפשרי לקבל בארץ וניתוח במקרה קיצוני.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית