הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הכלכלה האמיתית: איך נוצר כסף בעולם ומטבעות העתיד

יש לי דעה קדומה על האתר השנוי במחלוקת "כלכלה אמיתית", אז לפני שאני מבזבז מזמני לקריאה של המאמרים... פרסמת אותם בנימה צינית?

יש לי דעה קדומה על האתר השנוי במחלוקת "כלכלה אמיתית", אז לפני שאני מבזבז מזמני לקריאה של המאמרים... פרסמת אותם בנימה צינית?
למה דעה קדומה על הבלוג הזה?
לפי דעתי הוא אחד מהבלוגים הכי איכותים שיש היום בעברית על כלכלה.

למה דעה קדומה על הבלוג הזה?
לפי דעתי הוא אחד מהבלוגים הכי איכותים שיש היום בעברית על כלכלה.

ממה שיצא לי להתעניין נתקלתי במאמרים פסאדו-מדעיים עם נגיעות של קונספירציה סטייל זייטגייסט.

ממה שיצא לי להתעניין נתקלתי במאמרים פסאדו-מדעיים עם נגיעות של קונספירציה סטייל זייטגייסט.
אני לא יודע על מה אתה מדבר , הידע והמאמרים שם ממש איכותים ואתה יכול לילמוד עליהם המון על כללה גם בארץ ובעולם .

כל העסק עם הביטוקוין עובד רק כי הוא לא מוכר ,ברגע שהוא יתחיל לאיים על זרזיף מהשוק של מטבע אחר הבנקים לא יעצרו עד שהמיזם הזה יפול. אולי ישכרו איזה האקר כדי להוכיח שהמטבע הזה לא בטוח ,אולי ילחצו על ממשלות להעביר נגדו חוקים ,בכל אופן חבל שההמונים שיוצאים בימנו לרחובות לא מספיק חכמים בשביל לכוון לבעיות האמיתיות.

נושא מאוד מעניין, אז למה בעצם לא ליצור יותר כסף, שיגיע למדינה?

100Trillion_Zim.jpg

כסף הוא בסך הכל נייר. השטר הזה לא הפך את זימבבואה לעשירה יותר.

נו באמת, זה מה שקרה בארה"ב? היה משבר כי אנשים האמינו שמחירי הנדל"ן תמיד יעלו?

• פותח/ת השרשור
הייתי אומר שזו גם התפיסה הישראלית (והשגויה מאוד לדעתי): "אה נו, שוק ההון זה קזינו אחד גדול, קנה נדל"ן, הוא תמיד יעלה."

זו אכן התפיסה הישראלית, אבל זה לא מה שגרם למשבר. אתה יכול להאמין עד מחר במה שאתה תרצה, אם אתה לא יכול לקנות/לקחת הלוואה כדי לקנות נדל"ן זה לא ישנה כלום.

• פותח/ת השרשור
נכון, אבל חלק מהבעיה היא שאנשים קנו נדל"ן תחת ההנחה שהלקוחות שישכרו מהם את הנכס או יקנו אותו מהם בעתיד ויעשו להם רווח הון הם אלה שלמעשה ישלמו את ההלוואה.

נכון, אבל חלק מהבעיה היא שאנשים קנו נדל"ן תחת ההנחה שהלקוחות שישכרו מהם את הנכס או יקנו אותו מהם בעתיד ויעשו להם רווח הון הם אלה שלמעשה ישלמו את ההלוואה.

איך אתה קונה נדל"ן אם הבנק לא נותן לך הלוואה? ואיך הבנק נותן לך הלוואה אם הוא לא מאמין שאתה מסוגל להחזיר אותה.

כאן זה מפורט קצת יותר טוב מב"כלכלה אמיתית":
http://mises.org/daily/3263/

• פותח/ת השרשור
אם הבנק גם מאמין שאם אני קונה נדל"ן ואח"כ משכיר או מוכר אותו אז יש לי מאיפה להחזיר...אם ההנחה הזו מתבררת כשגויה, אז הוא נשאר עם ה*** ביד.

הוא לעתים רחוקות מאוד עד זניחות סטטיסטית נשאר עם הזין ביד. בשביל זה יש ערבים.

אם הבנק גם מאמין שאם אני קונה נדל"ן ואח"כ משכיר או מוכר אותו אז יש לי מאיפה להחזיר...אם ההנחה הזו מתבררת כשגויה, אז הוא נשאר עם ה*** ביד.

זה לא משנה במה הבנק מאמין, אם אתה לא עונה לקריטריונים שלו למשכנתא, לא תקבל כסף. אלא אם כן הממשלה מחליטה להגיד שיהיה בסדר:

Government-sponsored entities like Fannie Mae and Freddie Mac subsidized mortgages for people who, under more-prudent rules of borrowing, would never have qualified for a loan from a conservative banking institution. Congressman Barney Frank in 2003 stated in a moment of candor, "I want to roll the dice a little bit more in this situation toward subsidized housing."
[3]
Well he certainly did, at the same time accepting with gratitude campaign contributions from Fannie and Freddie.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית