הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

התייעצות | כאבים במפשעה בצד שמאל בעת ביצוע סקוואט בעלייה ובירידה.

mor1989

משתמש מתחיל
31
1
נק' מוניטין:
33
31
1
שלום לכולם..

קצת עלי התחלתי לשלב אימוני אנאירובי לפני כשבועיים סה"כ... במטרה להתחטב.

עד כה הכל בסדר, השלתי מגופי 16ק"ג ממשקל של 112ק"ג למשקל של 96ק"ג במשך כ - 3חודשים בהם עשיתי אימוני אירובי ( ריצות ) ואימוני כדורסל.
היעד שלי הוא סביב ה 80-85קילו, על גובה 1.85 - מעריך בע"ה עוד כ- 3 חודשי חיטוב, מטרה 12%שומן.

עד לפני כשבועיים לא התאמנתי בחדר כושר בכלל והקדשתי הרבה אימוני אירובי+כדורסל ב -3 חודש של החיטוב, למרות היותי יודע שעדיף היה לשלב גם אנאירובי בכדיי לנסות לפחות לשמר את המסת שריר הקיימת..
אך העדפתי ללכת על יותר אימוני אירובי תוך ידיעה שלאחר חודשיים אצטרך לשלב אימוני אנאירובי+אירובי..
אז כעבור כ - 3 חודשים שבהם עשיתי אימוני כדורסל+אנאירובי, שמתי בצד כרגע את אימוני הכדורסל וכעת אני משלב אימוני אנאירובי+אירובי.

מה שאני עושה זה מתאמן AB שלוש פעמיים בשבוע, מהתכנית שנמצאת בפורטל, המשלבת סקוואט,דדליפט,בנץ פרס, חתירה, ופרס..
ועוד כ 3-4 ריצות בשבוע, כ 8 ק"מ על עצימות בינונית במשך כשעה - בעיקר בסופ"ש, לא בימי מנוחה של האימוני אנאירובי.

בשבוע הראשון של התכנית, בגלל שהשרירים לא היה להם גירוי קודם, היה צפוי שיהיה לי כאבי DOMS, ואכן זה קרה, בכל מיקרה לא וויתרתי על האימונים באותו שבוע ואחריי השבוע הזה עברו הכאבים, ונכנסתי לשבוע השני.
בשבוע השני שזה שבוע שעבר עבדתי באותה מתכונת, אותה תכנית ואיכשהו מיום שלישי יש לי כאבים באזור המפשעה בזמן עלייה וירידה בסקוואט, משהו מתוח כלשהו..
יש לציין שאני עושה מתיחות וכ - 4 סטים של חימום לפניי הגעה למשקלי עבודה בכל תרגיל, כמו סקוואט,דדליפט,בנץפרס, חתירה, ופרס..

מה לעשות בנידון? אני כרגע עם בן ג'יי, נ"ב לא רציתי להגיע למצב הזה כי המטרה היא חיטוב ואני לא רוצה להזניח את האירובי ( ריצות ), והכאב הזה דיי מגביל אותי.. ( למרות שאני רץ עם הכאב - סה"כ שבוע של כאב ).

תודה רבה, ושבוע טוב!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עזרה בבקשה, סובל מכאבים, אתמול היה לי אימון ואחריי הסקוואט הייתי מרוסק באיזור המפשעה..

תעלה סרטון לבדיקה , יכול להיות שהמשקל גבוה לך ויש לך בקע (לא רוצה להלחיץ) .
אם זה לא עובר תבדוק אצל רופא.

האם אתה עושה מתיחות למפשעה לפני אימון אימון? משום מה אנשים שוכחים שיש שריר כזה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
בעבר שנולדתי היה לי בקע מפשעתי... לפי הרגשה ומראית עיין זה לא נראה בקה ( הרניה ) , מה גם תזוזה של הרגל לפעמיים גורמת לכאב מסויים באזור המפשעה.. צד שמאל..

אתמול שרצתי התחלתי לרוץ והכאבים התחילו להופיע עד לרמה שהפסקתי את הריצה והתחלתי ללכת וגם שם הכאבים היו... עד שהגעתי לבית..

לבינתיים אני רואה את זה בתור אימון יתר.. להזכיר ( מתאמן 3 פעמים בשבוע אנאירובי+ 4 פעמיים אירובי ), אפסיק לבינתיים את עבודת הרגליים למשך שבוע במכון כושר.. ונראה איך אני מתקדם.. (אין לי אופצייה אחרת אני פשוט מזיק לעצמי)...

אשמח לדעת אם לעוד מישהו יש כאבים כאלה..

אציין שבתחילת האימון אני עושה תרגילי חימום כללים לרגליים ( האמסטרינג, תאומים, ארבע ראשי וכדומה ) + לידיים מתיחות...

וגם כשאשר אני מבצע תרגיל, אני עושה 3-4 סטים של חימום עם משקלים נמוכים בהדרגה, עד להגעה למשקל עבודה.

לא, אתה צריך למתוח את המפשעה ספציפית. תנסה ותרשום תגובה.

Back
למעלה תחתית