ייעוץ WS4SB לכדורגלן + שאלה לגבי אימוני סטרונגמן

Mustic5

משתמש פעיל
325
0
נק' מוניטין:
0
325
0
התוכנית WS4SB יכולה להתאים לכדורגלן? הרכבתי את התוכנית לפי מה שהיה כתוב. ודווקא מאוד התרשמתי והיא מאוד מתאימה לי גם.
אני דווקא מאוד בונה על דיפרנקו (זה שכתב את התוכנית) כי ראיתי תרגילים שהוא עבד עם האתלטים שלו ומאוד התרשמתי מהם (אחד שמבין).
הבעיה היחידה זה סקוואט חופשי שאני לא בטוח שיתנו לי לעשות (כי אין ראק ובטווח של 5 חזרות זה מסוכן בלי שמירה)
אבל לא חשוב אני אעשה דדליפט או סומו דדליפט אם לא יתאפשר.
בכל מקרה התוכנית יכולה להתאים לכדורגלן?

נתונים: 168-9 ס"מ , 55-56 ק"ג, בן 15

יש לי גם שאלה לגבי אימוני סטרונגמן של גרירות ודחיפות מזחלת, הפיכת צמיג, זריקת כדורי כוח, הרמות שקי חול וכל זה.
שמעתי שיש את זה בקרוספיט ואם אני הולך לשם אני יכול להתאמן חופשי בלי כל הקטע של האימון מחזורי של הקרוספיט?
פשוט לבד לפי מה שנראה לי?

תכתוב את התוכנית שבנית ותקבל חוות דעת.
בגדול, את האימונים כבר התחלתם אז לא יהיה לך זמן להתאמן נורמלי, אני הייתי ממליץ על אימוני כוח כדי לפתח בסיס חזק.
איזה תפקיד אתה משחק? מה הסגנון משחק שלך?

לדעתי, זה עדיין לא הזמן ללכת לשחק בקרוספיט, בטח לא מבחינת התאוששות.

• פותח/ת השרשור
תכתוב את התוכנית שבנית ותקבל חוות דעת.
בגדול, את האימונים כבר התחלתם אז לא יהיה לך זמן להתאמן נורמלי, אני הייתי ממליץ על אימוני כוח כדי לפתח בסיס חזק.
איזה תפקיד אתה משחק? מה הסגנון משחק שלך?

לדעתי, זה עדיין לא הזמן ללכת לשחק בקרוספיט, בטח לא מבחינת התאוששות.
התחלנו להתאמן מזמן יש לי זמן ללכת שלוש פעמים בשבוע.
אני משחק בלם או מגן וסגנון משחק לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון.
בקרוספיט אני מתכוון כאילו להיכנס שם אבל לא לעשות אימון מחזורי אלא רק את התרגילים של הסטרונגמן.

התוכנית של WS4SB:
Upper Max Effortתרגילחזרות x סטים
Max Effort Liftבנץ' פרס עם מוט5x5
Supplementalבנץ' פרס עליון עם דאמבלים3-4x10
Horizontal Rowחתירה עם תמיכת חזה3-4x12
Rear Delt / Upper Backפרפר אחורי במכונה3x10
Weighted Abdominalהאנגינג לג רייס3-4x15
Lower Max Effortתרגילחזרות x סטים
Max Effort Liftסקוואט5x5
Unilateral Movementמכרעים הפוכים עם הנפת רגל3x8-15
Posterior Chainדדליפט רומני3x6-10
Gripאחיזת משקולות כבדות3x1min
Upper Body Repetitionתרגילחזרות x סטים
Repetition Liftשכיבות סמיכה3xMax
Supplementalפושדאון - חבל3-4x10
Vertical Pullingמתח4x8-10
Medial Deltלחיצות כתפיים עם דאמבלים3x10-12
Elbow Flexionפטישים בטרייספ באר3x10
Abdominal Circuitבטן / לג רייס / טוויסט / פלאנק1xF

עשיתי לפי מה שהבנתי שם ולפי מה שנוח ועומד לרשותי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
באיזה מועדון קרוספיט אתה רוצה להתאמן?
רק חשבתי על זה בינתיים. כנראה בהרצליה. אני יכול אבל לעשות מה שאני רוצה בלי אימון מחזורי של קרוספיט?
אם אני אלך לזה אז זה פעם בשבוע שבועיים בגלל לחץ של כדורגל

רק חשבתי על זה בינתיים. כנראה בהרצליה. אני יכול אבל לעשות מה שאני רוצה בלי אימון מחזורי של קרוספיט?
אם אני אלך לזה אז זה פעם בשבוע שבועיים בגלל לחץ של כדורגל

עד כמה שאני יודע, קודם תצטרך לעבור סדנת יסודות ורק אחר כך תוכל להתאמן באופן חופשי. כרגע אפשר להתאמן שם באופן חופשי מ- 18:00 עד 19:00.

• פותח/ת השרשור
עד כמה שאני יודע, קודם תצטרך לעבור סדנת יסודות ורק אחר כך תוכל להתאמן באופן חופשי. כרגע אפשר להתאמן שם באופן חופשי מ- 18:00 עד 19:00.
מה לגבי התוכנית של ווסטסייד שכתבתי למעלה?
עקבתי אחרי כל ההוראות שם.

מה לגבי התוכנית של ווסטסייד שכתבתי למעלה?
עקבתי אחרי כל ההוראות שם.
נעשה סדר:
התוכנית שלך - לא אחד גדול. הקרוספיט - לא - אימוני הסקיל שלך צריכים להיות ספציפיים לכדורגל, אתה לא צריך שטויות של סטרונגמן לכדורגל.

אני ממליץ שתעשה את ה5X5 הליניארית של ביל סטאר (ראה מאמר בפורטל), התקדמות שבועית תהיה מעולה עבורך, במיוחד כבלם שאתה צריך להתבסס יותר על כוח מאשר על טכניקה.

חוץ מזה, עוד כמה אימונים יש לך עם הקבוצה? אתה קבוע בסגל במשחקים? (אני שואל כדי לדעת לגבי התאוששות).

• פותח/ת השרשור
נעשה סדר:
התוכנית שלך - לא אחד גדול. הקרוספיט - לא - אימוני הסקיל שלך צריכים להיות ספציפיים לכדורגל, אתה לא צריך שטויות של סטרונגמן לכדורגל.

אני ממליץ שתעשה את ה5X5 הליניארית של ביל סטאר (ראה מאמר בפורטל), התקדמות שבועית תהיה מעולה עבורך, במיוחד כבלם שאתה צריך להתבסס יותר על כוח מאשר על טכניקה.

חוץ מזה, עוד כמה אימונים יש לך עם הקבוצה? אתה קבוע בסגל במשחקים? (אני שואל כדי לדעת לגבי התאוששות).
טכניקה יותר חשוב כי זה המקצוע..
יש לי כרגע לפני פתיחת העונה אימון כל יום.
במשחקים אני משחק הכל.
בווסטסייד שמתי לב שזה משלב גם סיבולת שריר, גם היפרטרופיה וגם כוח אז חשבתי ללכת על זה.
אני מעדיף תוכניות עם דגש על כתפיים ושרשרת אחורית (בעיקר האמסטרינגס)

נערך לאחרונה:
טכניקה יותר חשוב כי זה המקצוע..
יש לי כרגע לפני פתיחת העונה אימון כל יום.
במשחקים אני משחק הכל.
בווסטסייד שמתי לב שזה משלב גם סיבולת שריר, גם היפרטרופיה וגם כוח אז חשבתי ללכת על זה.
אני מעדיף תוכניות עם דגש על כתפיים ושרשרת אחורית (בעיקר האמסטרינגס)

1. מה הקשר בין כדורגלן לבין כתפיים?
2. למה דווקא דגש על האמסטרינגס?
3. אם תבחן כדורגלנים בליגות המובילות באירופה (וישראל היא לא אחת מהן, כן?), תוכל לראות שהם חזקים ומהירים לא פחות מאשר בעלי טכניקה טובה ושליטה טובה בכדור. נדמה לי שהכדורגלן הישראלי משקיע רק בעבודה עם הכדור ולא בתחומים אחרים ולכן הכדורגל פה נראה כמו שהוא נראה.

אגב, לכדורגלן חשוב מאד מאד ששרירי הרגליים יהיו מסוכרנים מה שלא קורה במציאות ובדרך כלל ה4 ראשי שלהם יותר חזק מההאמס ולכן הפציעה אולי הכי נפוצה בכדורגל היא מתיחה או קרע בהאמס. שווה לכדורגלן לעשות סקוואטים כדי לשפר את זה...

• פותח/ת השרשור
אגב, לכדורגלן חשוב מאד מאד ששרירי הרגליים יהיו מסוכרנים מה שלא קורה במציאות ובדרך כלל ה4 ראשי שלהם יותר חזק מההאמס ולכן הפציעה אולי הכי נפוצה בכדורגל היא מתיחה או קרע בהאמס. שווה לכדורגלן לעשות סקוואטים כדי לשפר את זה...
שמת לב מה אמרת? אמרת שכדורגלן צריך איזון בין האנטגוניסטים ברגליים ושהארבע ראשי בדרך כלל חזק יותר (מה שאני יודע דרך אגב) ובשביל זה צריך לבצע סקוואטים.
אם אתה לא מודע לכך אז בסקוואטים השרשרת האחורית עובדת אבל הדומיננטי הוא הארבע ראשי. בסומו דדליפט זה משתווה פחות או יותר.
ואני מעדיף לא לעשות ארבע ראשי אלא בעיקר האמסטרינגס כי אני באימונים כל יום.

שמת לב מה אמרת? אמרת שכדורגלן צריך איזון בין האנטגוניסטים ברגליים ושהארבע ראשי בדרך כלל חזק יותר (מה שאני יודע דרך אגב) ובשביל זה צריך לבצע סקוואטים.
אם אתה לא מודע לכך אז בסקוואטים השרשרת האחורית עובדת אבל הדומיננטי הוא הארבע ראשי. בסומו דדליפט זה משתווה פחות או יותר.
ואני מעדיף לא לעשות ארבע ראשי אלא בעיקר האמסטרינגס כי אני באימונים כל יום.

הקוואדס אולי מוגדרים כ- prime movers בסקוואט, אבל ההאמס עובדים לא פחות קשה.

• פותח/ת השרשור
1. מה הקשר בין כדורגלן לבין כתפיים?
2. למה דווקא דגש על האמסטרינגס?
3. אם תבחן כדורגלנים בליגות המובילות באירופה (וישראל היא לא אחת מהן, כן?), תוכל לראות שהם חזקים ומהירים לא פחות מאשר בעלי טכניקה טובה ושליטה טובה בכדור. נדמה לי שהכדורגלן הישראלי משקיע רק בעבודה עם הכדור ולא בתחומים אחרים ולכן הכדורגל פה נראה כמו שהוא נראה.
1. שאתה שם גוף או נותן כתף או נכנס למאבק
2. לשרשרת האחורית יש חלק חשוב בספרינטים
3. הם חזקים ומהירים ויש להם טכניקה כי מתמקדים על זה באימונים איתם
בארץ זה סתם כולם מפונקים
הקוואדס אולי מוגדרים כ- prime movers בסקוואט, אבל ההאמס עובדים לא פחות קשה.
אבל צריך עבודת עזר להאמסטרינגס בשביל איזון לא?
ובסקוואט מלא למשל ובפשיטות ברך יש לי אי נעימויות בברכיים מהתרגיל הזה

תעשה סקוואט ודדליפט כמו שצריך , תגיע למשקלים יפים (X1.5+ ממשקל גוף) ויהיה לך האמסטרינג יותר חזק מל90 אחוז מהשחקנים בארץ + יהיה איזון בין הקוואד לההאמס. העיקר שתעשה כמו שצריך בטכניקה נכונה

העניין הוא שבתור ספורטאי הוא לא יכול להתקדם כמו סתם מישהו שמתאמן. האימוני כדורגל מגבילים אותו.

ראית את התוכנית שהוא בנה? חוצמזה הוא יכול לעשות סקוואט כבד פעם בשבוע ולהתקדם(אפילו פעמיים). הוא בן 15 יש לו זמן לישון ולאכול כמו שצריך

כמה כבר הוא יוכל להתקדם אבל? בכדורגל מתאמנים לפחות 4 פעמים בשבוע, ויש לו עוד משחק בשבתות.
אגב, כדורגלנים באירופה לא ממש חזקים וגדולים, בטח לא ברמות שרגילים להן כאן בפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית