הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש לי שאלה לגבי דרך הייצור של אבקות החלבון

• פותח/ת השרשור liavsg
  • פורסם בתאריך

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
היי, אמא של חבר שלי מתווכחת איתי כבר איזה שבועיים על כמה שאבקת חלבון זה לא בריא
נתתי לה לקרוא את המאמר של קילוגרם על זה, והיא אומרת שלא משנה כמה חלבון טהור ונקי זה, ושזה רק חלבון בלי הורמונים, ברגע שמייצרים אבקת זה בעזרת תהליכים כימיים, והיא אומרת שכל דבר שהוא כימי שאתה מכניס לגוף לא בריא
עכשיו מבחינתי על הזין שלי אבל לא מצאתי להראות לה שזה באמת חומר טבעי ושבסך הכל מסננים את חלבון מי הגבינה ממוצרי חלב וככה מייצרים את האבקת חלבון
בקיצור ברצוני לבדוק בעצמי איך זה מיוצר גם כי זה מעניין וגם להוכיח לה שזה לא פוגע בשום דבר ושזה בסך הכל תוסף תזונה להשלים ערכים שלא מצליחים לסיים מאוכל מוצק.

אני בטח פותח פה תיבת פנדורה,
אבל אגיד לך את דעתי ואת ההסבר שאני נותן לאמהות שבאות אלי כ"מדריך" ורוצות שאני אוציא לבן שלהם את ה"ג'וק" של האבקות
(ואני לא מוציא.)

תראה, בגדול, אבקת חלבון מכילה חלבוני חלב (/ביצה/סויה וואטאבר) ש"אנסו" להם את הצורה, ממוצר שיושב 6 שעות בחוץ ומתקלקל - לאבקה שמחזיקה שנים על המדף, אפילו לא בקירור, מתערבבת טוב, ובטעם עוגיות/תות/שוקו המושג ע"י צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, וממתיקים מלאכותיים.
וברור שכל התהליך הזה "לא להיט".
אבל מהצד שני גם המוצרים "הטבעיים" היום "נאנסים" מאוד בתהליכי הגידול/ייצור/שיווק שלהם, והמוצרים העשירים ביותר בחלבונים מן החי כנראה נאנסים הכי הרבה בתעשיית המזון (בשר,ביצים, מוצרי חלב, דגי ים, ודגי בריכה).

ובסופו של יום, ההבדל בין :
1)מוצר סופר מהונדס/מעובד כמו אבקת חלבון.
2)לבין חזה עוף מתרנגול מהונדס/מושבח גנטית, שחי בצפיפות נוראית, בחרא של עצמו, שקיבל הרבה יותר מדי אנטיביוטיקה ושאר מרעין ביישין, ששינו לו את מחזור היום והלילה, והאביסו אותו יתר על המידה באוכל מהונדס,מעובד ומרוסס, שאת חלקו הוא בכלל לא אוכל בטבע...
הוא כנראה לא גדול מספיק (תחליט אתה) בשביל לא להעזר בתוסף חלבון (לפחות למשך כמה שנים קריטיות בהתפתחות שלך כמתאמן) שהוא דבר מאוד נוח, אם אתה מתאמן רציני.
וככל שיהיו אבקות יותר טובות עם פחות דרעק בפנים (ויש כאלו כבר היום, חבל רק שהן לא כשרות...) כך זה יהיה יותר נכון.

ידידי שמבין באונס,
עופות, ביצים בשר וכולי אכן נאנסים ומהונדסים טוטאלית.
אך אבקת חלבון נאנסת טוטאלית פעמיים, גם כי בתחילה חומר הגלם היה חלב, ביצה, סויה שנאנסה קשות
וגם, לאחר מכן נאנסה שוב ושוב ונבעלה בעילה אסורה עד שנהפכה לאבקת חלבון.

עכשיו תגיד לי מה יותר גרוע. ספר לאמא.

מה שאתה אומר ברור.
זה שאבקת חלבון היא מוצר "לא להיט", בהיבט הזה, כתבתי בפירוש.

עכשיו נשאלת השאלה-
בהנחה ואימוני כוח הם דבר מאוד חשוב לך ואתה משקיע בהם הרבה זמן, ישירות ובעקיפין (פורומים, כתבות, ספרים וכו...),
ולמרות זאת אין לך תיאבון מי יודע מה, או סדר יום מאוד עמוס ומבורדק ( לא צריך להיות, אבל זאת המציאות) או שניהם (סחבק למשל).
כמה אתה יכול להרוויח מ2 סקופים ביום (60 גרם +-) של אבקת חלבון שמסדרים לך את כל החורים שסדר יום עמוס עושה לך בתזונה?

ואז תשאל את עצמך האם ההבדל בין חוסר הטבעיות שאתה מתאר לבין השיפור בתוצאות של משהו שמאוד חשוב לך, לא שווה את ההפרש.

מקווה שלא הובנתי לא נכון, אני כן בעד אבקת חלבון ויש צורך בה. כפי שציין מעלי הבחור, עד כ 60 גרם יומי.
בכל מקרה כמעט ואין מאכלים " בריאים" בדורינו אז תהנו ממה שיש ובכייף.

תודה.

• פותח/ת השרשור
מתי אנשים יפסיקו להתווכח עם טיפשים על נושא האבקות?
זה כזה בזבוז זמן.
לחבר שלי זדה חשוב כי הוא באמת לא מצליח לאכול כמה שהוא צריך, חסר לו כל יום 30-40 גרם חלבון שהוא לא מצליח להכניס, אחרי שהוא מתפוצץ
ובכללי הייתי חייב לשמוע דעה
עד עכשיו למדתי כמה דברים חדשים, אשמח לשמוע עוד

אני בטח פותח פה תיבת פנדורה,
אבל אגיד לך את דעתי ואת ההסבר שאני נותן לאמהות שבאות אלי כ"מדריך" ורוצות שאני אוציא לבן שלהם את ה"ג'וק" של האבקות
(ואני לא מוציא.)

תראה, בגדול, אבקת חלבון מכילה חלבוני חלב (/ביצה/סויה וואטאבר) ש"אנסו" להם את הצורה, ממוצר שיושב 6 שעות בחוץ ומתקלקל - לאבקה שמחזיקה שנים על המדף, אפילו לא בקירור, מתערבבת טוב, ובטעם עוגיות/תות/שוקו המושג ע"י צבעי מאכל, חומרי טעם וריח, וממתיקים מלאכותיים.
וברור שכל התהליך הזה "לא להיט".
אבל מהצד שני גם המוצרים "הטבעיים" היום "נאנסים" מאוד בתהליכי הגידול/ייצור/שיווק שלהם, והמוצרים העשירים ביותר בחלבונים מן החי כנראה נאנסים הכי הרבה בתעשיית המזון (בשר,ביצים, מוצרי חלב, דגי ים, ודגי בריכה).

ובסופו של יום, ההבדל בין :
1)מוצר סופר מהונדס/מעובד כמו אבקת חלבון.
2)לבין חזה עוף מתרנגול מהונדס/מושבח גנטית, שחי בצפיפות נוראית, בחרא של עצמו, שקיבל הרבה יותר מדי אנטיביוטיקה ושאר מרעין ביישין, ששינו לו את מחזור היום והלילה, והאביסו אותו יתר על המידה באוכל מהונדס,מעובד ומרוסס, שאת חלקו הוא בכלל לא אוכל בטבע...
הוא כנראה לא גדול מספיק (תחליט אתה) בשביל לא להעזר בתוסף חלבון (לפחות למשך כמה שנים קריטיות בהתפתחות שלך כמתאמן) שהוא דבר מאוד נוח, אם אתה מתאמן רציני.
וככל שיהיו אבקות יותר טובות עם פחות דרעק בפנים (ויש כאלו כבר היום, חבל רק שהן לא כשרות...) כך זה יהיה יותר נכון.

אין לי בעיה עם אבקות חלבון.
כמו שאתה אומר שמבשר וביצים מכינים תאבקות,זה אומר שכשאתה לוקח אבקת חלבון,היא גם עשוייה מבשר וביצים
שמהונדסים גנטית וקיבלו זריקות,וגם עם חומרים וחרא נוסף.מפחיד,לא?
באבקת חלבון גם יש את זה וגם את זה 😲.

אגקת חלבון זה בריא, זה חלבון. חלבון במינון הנכון זה בריא. מעבר לזה לא צריך לדעת כלום לא על אבקת חלבון ולא על תעשיית בשר, אחרת לא תישן בלילה (אבל עדיין תשאר בריא וחזק כמובן). *

• פותח/ת השרשור
תגיד לה שאם זה טוב לתינוקות(מטרנה) זה טוב גם למבוגרים.

זה בדרך כלל טיעון מנצח
כן, אמרתי לה את זה, היא אומרת שזה נכון ושתינוקות מקבלים את זה וצריכים את זה, אבל כשזה נמשך למעבר גיל ההתפתחות זה חומרים כימיים שמכניסים לגוף שאין צורך בהם ואפשר לקבל את החלבון הזה מאוכל
בתכלס, היא פשוט מטומטמת, בשלב מסויים אני מהנהן לה ואומר לחבר שלי שיקנה אבקה ושישים אותה אצלי, וכל יום שיבוא אליי
הקטע אצלה גם שבמקום עבודה שהיא עובדת בו יש כמה אנשים שהתאמנו בעבר ולקחו אבקת חלבון והם עשו בדיקות דם וגילו שומנים בדם, לחץ דם גבוה וכו', והסיקו שזה מהאבקת חלבון וגם הפסיקו להתאמןף אז היא אומרת "אני מכירה אנשים שלקחו, והם מצטערים על זה עד היום" כאילו זה איזה סטרואידים או משהו חחח

כן, אמרתי לה את זה, היא אומרת שזה נכון ושתינוקות מקבלים את זה וצריכים את זה, אבל כשזה נמשך למעבר גיל ההתפתחות זה חומרים כימיים שמכניסים לגוף שאין צורך בהם ואפשר לקבל את החלבון הזה מאוכל
בתכלס, היא פשוט מטומטמת, בשלב מסויים אני מהנהן לה ואומר לחבר שלי שיקנה אבקה ושישים אותה אצלי, וכל יום שיבוא אליי
הקטע אצלה גם שבמקום עבודה שהיא עובדת בו יש כמה אנשים שהתאמנו בעבר ולקחו אבקת חלבון והם עשו בדיקות דם וגילו שומנים בדם, לחץ דם גבוה וכו', והסיקו שזה מהאבקת חלבון וגם הפסיקו להתאמןף אז היא אומרת "אני מכירה אנשים שלקחו, והם מצטערים על זה עד היום" כאילו זה איזה סטרואידים או משהו חחח

למה אתה נלחם באמא של חבר שלך?
היא מטומטמת ואין מצב בחיים שהיא תקשיב לך כי בטח יש לה אגו מטורף ואתה רק"ילד".
שהילד יעבוד יקנה אבקה וישים אותה בלוקר במכון.
ילדים בגיל הזה מחביאים דברים הרבה יותר גרועים,כולה חלבון.

חוץ מזה כמה הילד שוקל?

• פותח/ת השרשור
למה אתה נלחם באמא של חבר שלך?
היא מטומטמת ואין מצב בחיים שהיא תקשיב לך כי בטח יש לה אגו מטורף ואתה רק"ילד".
שהילד יעבוד יקנה אבקה וישים אותה בלוקר במכון.
ילדים בגיל הזה מחביאים דברים הרבה יותר גרועים,כולה חלבון.

חוץ מזה כמה הילד שוקל?
73, אני והוא היינו מתאמנים פעם ועכשיו חוזרים מהפסקה של 5 חודשים (בגלל לימודים, כסף וכו')
הקטע "בילד" הזה שהוא פשוט לא מצליח לאכול
אני נותן לו תפריט, מכניס שם, טונה, גבינה צהובה, ביצים, עוף, בשר, חלב, גבינות, קוטג'ים, והוא פשוט לא מצליח לסיים את התפריט, קשה לו
אני התעצבנתי עליו על זה הרבה פעמים אבל הוא פשוט רוצה את הדרך הקלה להכניס חלבון
ובכללי אמא שלו זה אתגר בשבילי והוא בעצמו לא יודע להסביר לה כי הוא לא קרא בשיט, וכשאני מושיב אותו שייקרא איתי הוא מתעצל, קראתי איתו את המאמר על האבקת חלבון, והוא מסביר לה דברים משם, אבל יש לה שאלות שהוא לא יודע לענות עליהם
וכשאני מצאתי שאלה שלה שאני לא יודע להסביר באתי לפה

73, אני והוא היינו מתאמנים פעם ועכשיו חוזרים מהפסקה של 5 חודשים (בגלל לימודים, כסף וכו')
הקטע "בילד" הזה שהוא פשוט לא מצליח לאכול
אני נותן לו תפריט, מכניס שם, טונה, גבינה צהובה, ביצים, עוף, בשר, חלב, גבינות, קוטג'ים, והוא פשוט לא מצליח לסיים את התפריט, קשה לו
אני התעצבנתי עליו על זה הרבה פעמים אבל הוא פשוט רוצה את הדרך הקלה להכניס חלבון
ובכללי אמא שלו זה אתגר בשבילי והוא בעצמו לא יודע להסביר לה כי הוא לא קרא בשיט, וכשאני מושיב אותו שייקרא איתי הוא מתעצל, קראתי איתו את המאמר על האבקת חלבון, והוא מסביר לה דברים משם, אבל יש לה שאלות שהוא לא יודע לענות עליהם
וכשאני מצאתי שאלה שלה שאני לא יודע להסביר באתי לפה

עצה שלי פשוט תוותר,אם הוא לא קורא לא מתעניין כנראה זה לא חשוב לו כלכך.

ברצוני לבדוק בעצמי איך זה מיוצר
אם אתה סומך על אלה: http://www.livestrong.com/article/229567-how-is-protein-powder-made/ . אגב, היתה לפני שנתיים שערוריה זוטא כאשר ה consumer report מצא בבדיקה כל מיני מתכות כבדות (כולל קדמיום - רע מאד!) באבקות. נדמה לי שהמהומה שככה אחרי שהתברר שבכמויות עליהן מדובר המתכות האלה נמצאות פשוט בחמרי הגלם (חלב...) ובכל מקרה הריכוז שלהם הוא מתחת לדרישות ה FDA. אבל אני לא בטוח.

יום אחד החבר שלך יכנס לפורום ויראה שקראת לאמא שלו מטומטמת. אני מקוה בשבילך שאתה יותר חזק ממנו או רץ יותר מהר ממנו.

תראה, בגדול, אבקת חלבון מכילה חלבוני חלב (/ביצה/סויה וואטאבר) ש"אנסו" להם את הצורה, ממוצר שיושב 6 שעות בחוץ ומתקלקל - לאבקה שמחזיקה שנים על המדף, אפילו לא בקירור,
אני מבין שיש לך טענות דומות כלפי גבינה צהובה?

• פותח/ת השרשור
אם אתה סומך על אלה: http://www.livestrong.com/article/229567-how-is-protein-powder-made/ . אגב, היתה לפני שנתיים שערוריה זוטא כאשר ה consumer report מצא בבדיקה כל מיני מתכות כבדות (כולל קדמיום - רע מאד!) באבקות. נדמה לי שהמהומה שככה אחרי שהתברר שבכמויות עליהן מדובר המתכות האלה נמצאות פשוט בחמרי הגלם (חלב...) ובכל מקרה הריכוז שלהם הוא מתחת לדרישות ה FDA. אבל אני לא בטוח.

יום אחד החבר שלך יכנס לפורום ויראה שקראת לאמא שלו מטומטמת. אני מקוה בשבילך שאתה יותר חזק ממנו או רץ יותר מהר ממנו.

אני מבין שיש לך טענות דומות כלפי גבינה צהובה?
חחחחח הוא קורא את ההודעות האלה גם, ואני אומר לו שאמא שלו מטומטמת, לא בקטע רע, שפשוט יש לה דעות קדומות.
ואנחנו חברים הרבה זמן, חוץ מזה שהוא בעצמו אומר שהיא מטומטמת, וגם אם זה היה מפריע לו עד כדי כך שהוא היה רוצה להרביץ לי, טוב, הוא יודע מה יקרה לו אם הוא ינסה 😃

חחחחח הוא קורא את ההודעות האלה גם, ואני אומר לו שאמא שלו מטומטמת, לא בקטע רע, שפשוט יש לה דעות קדומות.
ואנחנו חברים הרבה זמן, חוץ מזה שהוא בעצמו אומר שהיא מטומטמת, וגם אם זה היה מפריע לו עד כדי כך שהוא היה רוצה להרביץ לי, טוב, הוא יודע מה יקרה לו אם הוא ינסה 😃

זה היה מיותר.

יהושע, "הטענות" לגבינה צהובה שונות לדעתי.
משום שמחד - היא מוצר שאנחנו אמנם מעבדים מחלב, אבל בצורה הרבה פחות אגרסיבית מאבקת חלבון, ולראייה - רוב הסוגים חייבים בקירור.
ומאידך - לרוב הגבינות בשוק מוסיפים חומרים משמרים (לרוב E202) וצבעי מאכל, והן מגיעות מאותו החלב "הבעייתי".
אם אתה יכול להשיג גבינה צהובה טובה, בזמינות גבוהה (כי לנסוע לאיזה משק בגליל פעם בשבוע, זה לא ריאלי) בלי תוספות כאלו, עם אורך חיים סביר, במחיר שפוי - נפלא, אין לי טענות.

כך שכמו שכבר כתבתי בדיון, בסופו של יום, גם הצד של חלבון מחלב או מגבינה, או מעוף או מהודו או מבקר או מצאן או מדגים וכו.... מוכתם בעקבות ניכרות של התעשייה.
ולכן, בהיבט הזה, ההפרש בין מוצרים כאלו לבין אבקת חלבון (על אף שהיא "נאנסת" פעמיים) צריך להשקל בקונטקסט של סדר העדיפויות של מתאמן כוח רציני.
במיוחד כזה שיש לו סדר יום עמוס ושהוא לא אכלן גדול
.

משום שמחד - היא מוצר שאנחנו אמנם מעבדים מחלב, אבל בצורה הרבה פחות אגרסיבית מאבקת חלבון, ולראייה - רוב הסוגים חייבים בקירור.
מה שניסיתי לרמוז לגביו בהערה ההיא הוא שהקריטריון "דורש קרור" כמו גם הקריטריון "חיי מדף ארוכים" לא מלמדים כלום על איכות המוצר. הסיבה לכך היא שחיי מדף קצרים והצורך בקרור נובעים מנוכחות של מים במוצר. ברגע שמדובר בחלבון יבש, הוא הרבה פחות פגיע לחיידקים ופטריות, כי, כידוע, בשביל חיים צריך מים. זאת הסיבה שאפשר למצוא חלבונים אפילו במאובנים בני עשרות מליוני שנים, אם כי בכמויות מזעריות, כמובן.

אני לא מומחה גדול ביצור גבינה או אבקת חלבון, אבל אני בכלל לא בטוח שה"אונס" ביצירת אבקת חלבון גרוע מה"אונס" ביצור גבינות למיניהן (אני רק יכול לדמיין את הצעקות שהיינו שומעים אם ביצור אבקת חלבון היו משתמשים במיני עובש ופטריות כמו שעושים ביצור גבינות מסוימות. "עובש הוא מסרטן" היינו בטח קוראים, ואכן מיני עובש מסוימים באמת מסרטנים...).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית