עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אם אתה מביא ציטוט אחד שלי שבו טענתי אפילו במרומז שאמנון יצחק הוא אישיות שאני מאמין לה או שטות בסגנון הזה.
הרווחת 1000 ש"ח ממני, שנעשה את זה חוב?
אני ממש ממש לא.חיים גם הבהיר לך שהטענה שלך שהכל תלוי בפרשנות לא נכונה, וגם שהטענה שלך שחוסר האמונה היא לא רציונאלית כמו האמונה לא נכונה. למה אתה מזכיר רק את החלקים שנוחים לך? מה שחיים אמר זה שאמונה באלוהים בתור אקסיומה היא לא כשל לוגי, אבל היא עדיין לא רציונאלית, בניגוד לחוסר האמונה.
אה, ואדון לו-בגה, אתה חייב לי 1000 ש"ח: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=26438&p=354040&viewfull=1#post354040.
😛
(אני ממש ממש לא.
הנקודה שלי הייתה שזה בסה"כ לא כשל לוגי להאמין, זה הכל!
ובזה לא הייתה שום טעות, לא נכנסתי פה לענייני רציונל ומסביב, לכם פשוט היה נוח לעשות ספינים.
הויכוח היה שמי שמאמין זה כשל לוגי, ואני סה"כ טענתי שזה לא כשל לוגי, סה טו.
אז אל תבלבל.
אני מתייחס לאייקון של הלשון שלך בחוץ כהסכמה איתי שזו בדיחה.
הרי ברור שדיברתי בלשון מליצית! וזה היה בדיוק להעמיד את דעתי ההפוכה עליו.
אז שלא כל קרפיון פה ישר יקפוץ.
אתה לא חייב לכבד את הדת, אבל אנשים כן! אין בעיה שתאמין במה שאתה רוצה או אל תאמין בכלום, אבל לרדת על אנשים ולנסות לעורר פרובוקציות, זה סתם להיות לא מתחשב.
אני לא חייב להצדיק את האמונות שלי בפניך, אתה גם רשאי לא להאמין שאני נייטרלי, ואני גם אוסיף אתה לא מאמין שאני נייטרלי כי זה נוח לך להצדיק את היותך חרא של אדם שלא מכבד אנשים אחרים.
אז לחתוך בולבולים זה פשע לדעתך, פיין, אל תעשה וגם תטיף מצידי לא לעשות אם בא לך, אבל אל תזלזל או תרדה באחרים.
תשמור את הדעות הגזעניות שלך לא פחות לעצמך.
ואני אומר לך את זה בוודאות, ואם תרצה אני יכול להוכיח את הטענה שלי, אני לא שומר שבת, אוכל בשר וחלב יחד ותאמין לי שאני לא מאמין בדת כמו שהיא כתובה, אבל אני לא חרא לא מכבד, רוצה להאמין בנחש? תאמין, אני מוכן לבוא ולהסביר לך למה לדעתי זה טיפשי, אבל בטח שלא אצחק או אלגלג עליך.
אני מקווה שלא תחנך את הילדים שלך על ניכור מהשונה - כי זה בדיוק מה שגם אתה עושה.
אגב, לפני שתבוא לי בטענת "הם התחילו גם" אני כבר אומר לך שאני שונא את זה באותה המידה גם במתרס השני.
זה די פשוט, ברגע שמתחילים לרדת על אנשים בגלל דעה מנוגדת גם אם היא שונה או אינה מבוססת אך גם לא ניתנת להפרכה.
זה זלזול.
טיעוני אד פרסונם, הם זלזול וזילות.
וזה מה שקורה פה לעיתים.
אתה אידיוט אמיתי, אה?
אם אתה מביא ציטוט אחד שלי שבו טענתי אפילו במרומז שאמנון יצחק הוא אישיות שאני מאמין לה או שטות בסגנון הזה.
הרווחת 1000 ש"ח ממני, שנעשה את זה חוב?
אני גם לא טעיתי ותפסיק לנסות להוציא אותי מטומטם, כי אם אני לא טועה בשלב מסויים אפילו חיים הבהיר לך שאין טעות לוגית במה שאמרתי,
אלא להיפך.
אתה מסובב את המילים שלי!!! ותפסיק להיות ליצן, כל ספר בעולם או שיר נתון לפרשנות אישית, איפה הטעות פה יא מתנשא שכמוך!
אמנון יצחק אדיר.
עשה לו בית ספר/מכללה.
הוא גם מתייחס ספציפית לדברים שאמרת במיתוס מספר 10, משום מה אי אפשר לעשות העתק-הדבק מהמאמר הזה.
זה בהחלט טקס נוראי, ברברי שעושה עוול לתינוק בן יומם.
עם זאת, ואני לא מאמין גדול בכלל, זה טקס היסטורי שמיחד את העם היהודי-שבמקרה אנחנו חלק ממנו- ואם לא נעשה את זה,
אז לא נשאר הרבה מהיהדות שלנו (שאגב בזכותה אנחנו יושבים כאן, כל אחד במחשבו וגולשים בפורום)
זה בדיוק מה שטענתי לאורך כל השרשור, ויותר מכך - שעמדה אגנוסטית (השהיית שיפוט לגבי היתרונות/חסרונות) במקרה הזה פירושה להימנע מפעולה, ולא לעשות "לכל מקרה", נוסח ההימור של פסקל.
זה בהחלט טקס נוראי, ברברי שעושה עוול לתינוק בן יומם.
עם זאת, ואני לא מאמין גדול בכלל, זה טקס היסטורי שמיחד את העם היהודי-שבמקרה אנחנו חלק ממנו- ואם לא נעשה את זה,
אז לא נשאר הרבה מהיהדות שלנו (שאגב בזכותה אנחנו יושבים כאן, כל אחד במחשבו וגולשים בפורום)
דור המקימים היו איכרים קומוניסטים. בכל אופן זה לא משנה כי בלי הדת האומה שלנו היתה מתבוללת בגלות ולא היתה השואה שהיא אולי הסיבה העיקרית שהאום נתן לנו צרטר לאדמה הזאת...
רגע, אבל אותם חילונים שהקימו את המדינה באו לפה לא בגלל שאמרו ,לדוגמה, ברוסיה "מי שרוצה ללכת לארץ שכוחת אל ולהתחיל לבנות אותה שירים יד", אלא הם באו לכאן בשל הקשר ההיסטורי והדתי לארץ -בגלל היותם יהודים, ואם הם לא היו יהודים הם לא היו מגיעים לכאן. אז נכון שרובם לא שמרו על המצוות של היהדות, אבל יהודי זה יהודי בין אם הוא רוצה או לא.+1
רופאים לא כורתים איברים תקינים.
אני לא יודע מה איתך אבל שום דבר ממה שקרה להוריי או לי בחיים לא היה בזכות היהדות. מי שהקימו את המדינה היו חילונים ואולי אפילו ברובם אתאיסטים.
בורות גדולה בהתפתחויות ההיסטוריות החל מסוף המאה ה19, להצהרת בלפור ב1917 והלאה תחת המנדט הבריטי של פלשטין.
תתחיל לקרוא ולדחוס ידע לראש במקום לכתוב שטויות שאין לך מושג בהן.
רגע, אבל אותם חילונים שהקימו את המדינה באו לפה לא בגלל שאמרו ,לדוגמה, ברוסיה "מי שרוצה ללכת לארץ שכוחת אל ולהתחיל לבנות אותה שירים יד", אלא הם באו לכאן בשל הקשר ההיסטורי והדתי לארץ -בגלל היותם יהודים, ואם הם לא היו יהודים הם לא היו מגיעים לכאן. אז נכון שרובם לא שמרו על המצוות של היהדות, אבל יהודי זה יהודי בין אם הוא רוצה או לא.
זה לא קשור כל כך לנושא הברית מילה, אבל זו רק תגובה לזה שכתבת "שום דבר ממה שקרה להוריי או לי בחיים לא היה בזכות היהדות"
ההסטוריה שלי בסדר גמור ,הצהרת האומות המאוחדות בכ"ט בנובמבר הגיעה בעיקר בגלל השואה(והחלשות בריטנה) שבתורה הגיעה בגלל הלאום היהודי ,שהוחזק במשך 2000 שנה רק בגלל הדת. הציעו לנו גם את אוגנדה ואולי הלאומן החילוני המפורסם ביותר שלנו נאלץ לסרב לכך ,כי לדת עדיין היה מקום חזק בציונות של האנשים ולא של המנהיגים(ומשום מה דווקא הציונים הרוסים הכי התנגדו לכך). אם כבר לטעון שהכל היה חילוני לחלוטין זו הטעיה.
אני חושב שלטעון שזה שומר על המסורת ומבדיל אותנו מעמים אחרים זו טענת נגד לא רעה בכלל. לא שזה בהכרח מצדיק את המילה ,אבל למי שהלאומיות חשובה לו זה כן יכול להוות שיקול.
אני היחיד שהמשפט "אתה יהודי בין אם אתה רוצה בכך ובין אם לאו" מעורר בו צמרמורת?
אלא אם כן היהדות היא גזע ולא דת, אתאיסט הוא בהגדרה לא יהודי. אפשר לדבר על לאומיות ישראלית, וכו', אבל אלא אם כן מקבלים את תורת הגזע זה משפט מאוד בעייתי.
וכתבתי שאני יודע טוב מאוד הסטוריה ולמקימים החילונים שלך בתקופות שקדמו לצהרת האו"ם הציעו לחיות באוגנדה ובמזרח רוסיה ליד הגבול עם סין והם סרבו ,בגלל הקשר ההיסטורי דתי של העם שלך לאדמה הזאת ואגב ,בסופו של דבר ,אילולא הכרזת האו"ם ,כל ההצהרות של הבריטים היו שוות לתחת כי לערבים היו יותר כוח והשפעה וכשהם התעוררו הבריטים נסוגו מכל הצרטרים שלהם ,תפסו אוניות מעפילים והעבירו את הפליטים לקפריסין ואפילו בכמה מקרים נתנו להם לפרוע בנו באכזריות. לא היתה לך מדינה ,לפחות לא כזאת אילולא השואה והאו"ם שהעיף מפה את הבריטים.
וזה שהמנהיגים היו חילונים לא אומר שלא היה קשר לדת כי זה מה שהחזיק את העם שלנו בגלות והוביל ללאומנות הציונית ובסופו של דבר לברית המילה היה חלק בזה וגם היום כשאתה לא מל את הילד שלך אתה במובן מסויים מרחיק אותו מהלאום שלך ובחו"ל מהקהילה שלך. יהיה לו גם קשה יותר להתחתן ואולי אפילו סתם לשכב עם יהודיה (ולמבוגר שיש לו כבר סוג של תודעה קשה הרבה יותר לחתוך את הזין ,מצטער ,אבל זה פשוט כך ,מה עוד שלתינוקות כלכך צעירים אין זכרון לטווח הארוך). שוב ,אלו לא שיקולים קלים בכלל. קשה לי להאמין שאפילו סטארדאסט שמתנגד כלכך למנהג הזה לא ישקול למול את הילדים שלו בגלל השיקול הזה או שיקול דומה.
בכלליות אני די נוטה בעד הצד הרפואי של האי התערבות ,אבל זו לא החלטה קלה בכלל.