הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

כל המיתוסים והאמת סביב ברית מילה

לגבי אוגנדה :
http://he.wikipedia.org/wiki/תוכנית_אוגנדה
אפילו לפני המשלחת היה בלאגן והמון התנגדו ,ההחלטה עברה רק בגלל שחלק גדול מהמשתתפים פרש. המשלחת היתה סוג של פשרה מאוחרת .

לגבי ההצעה של סטאלין שרצה לישב את מזרח רוסיה ,מה זה משנה מאיזה אינטרס?
הנה הציעו לנו מדינה ,למה עדיין היתה עליה מבריה"מ לארץ יותר משהיתה הגירה לשם? הרי הבריטים סגרו את שערי הארץ.

אלו לא ספקולציות ,אלו עובדות ,הבריטים נכנעו לערבים ונסוגו מכל ההבטחות שלהם ,הם לא הלכו לכיוון מדינה יהודית אלה העיפו למחנות ריכוז חדשים את המעפילים שרק יצאו ממחנות הריכוז של הנאצים. הם גם היו נואשים להציל את מה שנשאר מהאימפריה המתפוררת שלהם ורצו לחדש את השליטה שלהם באזור.
http://he.wikipedia.org/wiki/ההעפלה

ושוב הדת אמנם לא הקימה את המדינה אבל היא מה שהפריד את הלאום היהודי משאר העולם והקשר ההסטורי לאדמה מקורו בדת כך שהיה לה חלק. הרבה יהודים נהפכו להיות חילונים בגלל השואה והלחץ של הקומוניזם ,אבל עדיין אני בטוח שכולם עברו ברית מילה וכולם הדליקו נרות שבת וזה עזר להם לאפיין את עצמם ,אם זה עדיין רלוונטי היום... על זה אפשר להתווכח.

נערך לאחרונה:
הדיון הזה משעשע פי כמה מנקודת מבט של תלמיד תיכון (שהתעמק בחומר קצת יותר מהנדרש, מבלי לתת כבוד בכלל למערכת החינוך).
דרך אגב, אי אפשר לטעון באותו משפט גם בקיאות בהיסטוריה וגם שהעם היהודי נשאר מאוחד במשך 2000 שנה.

ממ כתבתי היכן שהוא את המלה 'מאוחד'?
אגב ,נראה לי שהיתה קיימת הצעה ואפילו היתה התיישבות יהודית בארגנטינה ,גם בתור שאיפה לאומנית. זה עדיין לא תפס כמו העליות לישראל.

לגבי אוגנדה :
http://he.wikipedia.org/wiki/תוכנית_אוגנדה
אפילו לפני המשלחת היה בלאגן והמון התנגדו ,ההחלטה עברה רק בגלל שחלק גדול מהמשתתפים פרש. המשלחת היתה סוג של פשרה מאוחרת .

לגבי ההצעה של סטאלין שרצה לישב את מזרח רוסיה ,מה זה משנה מאיזה אינטרס?
הנה הציעו לנו מדינה ,למה עדיין היתה עליה מבריה"מ לארץ יותר משהיתה הגירה לשם? הרי הבריטים סגרו את שערי הארץ.

אלו לא ספקולציות ,אלו עובדות ,הבריטים נכנעו לערבים ונסוגו מכל ההבטחות שלהם ,הם לא הלכו לכיוון מדינה יהודית אלה העיפו למחנות ריכוז חדשים את המעפילים שרק יצאו ממחנות הריכוז של הנאצים. הם גם היו נואשים להציל את מה שנשאר מהאימפריה המתפוררת שלהם ורצו לחדש את השליטה שלהם באזור.
http://he.wikipedia.org/wiki/ההעפלה

ושוב הדת אמנם לא הקימה את המדינה אבל היא מה שהפריד את הלאום היהודי משאר העולם והקשר ההסטורי לאדמה מקורו בדת כך שהיה לה חלק. הרבה יהודים נהפכו להיות חילונים בגלל השואה והלחץ של הקומוניזם ,אבל עדיין אני בטוח שכולם עברו ברית מילה וכולם הדליקו נרות שבת וזה עזר להם לאפיין את עצמם ,אם זה עדיין רלוונטי היום... על זה אפשר להתווכח.

זה לא חשוב, ההחלטה על אוגנדה עברה ונפלה בסופו של דבר בגלל דברים אחרים.

התוכנית של סטאלין הייתה ליצור עבור לאומים שונים בברית המועצות אוטונומיות תרבותיות, לא עצמאות במובן שהיהודים חיפשו. מה גם שהשפה הרשמית באוטונומיה שהוא הציע הייתה יידיש ולא עברית. אני בספק גדול שהתוכנית הזאת הייתה בתיאום עם היהודים הציונים של אותה תקופה, אלא כנראה רק עם חלק קטן מאלה שחיו בברית המועצות. זאת ממש לא הצעה להקמת מדינה עצמאית וגם לא פתרון לכל יהודי העולם.

הדת לא רלוונטית להקמת המדינה. אם היינו מקימים אותה בהתאם לדת היינו צריכים לחכות לדגנרט שיבוא על חמור לבן.

נערך לאחרונה:
אין שום קשר לחוק גדווין כי הדיון מעיקרו היה קשור לשואה ,הבריטים פשוטו כמשמעו העבירו ניצולי השואה למחנה ריכוז(לא השמדה) בקפריסין ולא הפסדתי בדיון ,התשובות שלך פשוט מתחמקות או שפשוט לא עונות על רוב הטענות שלי אז אני חוזר עליהן בערך כל הודעה.

אם לא היה לציונות משהו מיוחד עם ישראל למה היתה מהומה וצירים עזבו? למה קבוצה של מורדים רצתה להתנתק מהתנועה? זה היה לפני משלחות הבדיקה לפני שהם ידעו אם המקום טוב יותר או פחות מישראל. הזיקה ההסטורית של הציונות לישראל היתה כנראה מיוחדת בעיני לא מעט אנשים ,"בשנה הבאה בירושלים הבנוייה".

לגבי סטאלין ,אוטונומיה קומוניסטית ,דומה מאוד למה שהציונות ניסתה להשיג פה עד לפני השואה.

כתבת שהלאום(?) הוחזק כ2000 שנה, אף על פי שהיהדות הייתה דת "מתה" במשך תקופות ארוכות לאורך ההיסטוריה.

אתה צודק שהייתי צריך לכתוב במקום 'לאום' ,'עם'. הדת לא מתה לגמרי אף פעם ,אחרי הכל היא עדיין קיימת .

אין שום קשר לחוק גדווין כי הדיון מעיקרו היה קשור לשואה ,הבריטים פשוטו כמשמעו העבירו ניצולי השואה למחנה ריכוז(לא השמדה) בקפריסין ולא הפסדתי בדיון ,התשובות שלך פשוט מתחמקות או שפשוט לא עונות על רוב הטענות שלי אז אני חוזר עליהן בערך כל הודעה.

אם לא היה לציונות משהו מיוחד עם ישראל למה היתה מהומה וצירים עזבו? למה קבוצה של מורדים רצתה להתנתק מהתנועה? זה היה לפני משלחות הבדיקה לפני שהם ידעו אם המקום טוב יותר או פחות מישראל. הזיקה ההסטורית של הציונות לישראל היתה כנראה מיוחדת בעיני לא מעט אנשים ,"בשנה הבאה בירושלים הבנוייה".

לגבי סטאלין ,אוטונומיה קומוניסטית ,דומה מאוד למה שהציונות ניסתה להשיג פה עד לפני השואה.

אם אתה חוזר על הטענות שלך (שלא מובן מהן למען האמת) בכל הודעה, כנראה שאתה לא מתנסח בצורה מובנת מספיק.
הזיקה ההיסטורית לישראל מובנת ומקובלת, בזמנו בדקו עוד אפשרויות במסגרת מה שהוצע. חבל שלא נחתנו בטזמניה, היה יכול להיות מצויין שם.
אגב גם הייתה תוכנית ליישב את היהודים במדגסקר אם זה מעניין אותך. הלוואי והמדינה שלנו הייתה שם ולא בחור מסריח במזרח התיכון.

נערך לאחרונה:
כמה שטויות אנשים רושמים כאן , פשוט אין לכם מושג (לא אומר שלי יש) האכילו אותכם בשקרים ובסיפורים שהם כלכך לא נכונים ואתם כותבים דברים ששמעתם שהם לא נכונים בכלל , שוב פעם אם נחזור לנושא של הברית מילה לבנאדם שכל הזמן מחפש כתבות על זה שזה יותר בריא אז אם לא הבנת היהודים עושים ברית מילה בשביל לכרות ברית עם בורא עולם , אתה לא רוצה לעשות אל תעשה .

לגבי הקמת המדינה והמצוות שלנו , במה אנחנו שונים מהגויים ? כל העולם רוצה לרצוח אותנו כל השנים וככה כנראה יהיה גם בעתיד למה ? בגלל היותנו יהודים , אם אלה שהקימו את המדינה לא היו יהודים למה בחרו בארץ ישראל ? למה כל אבות אבותינו שבמיקרה כולם יהודים לא נפגשו באוסטרליה ? אולי בשוודיה ? או בשוויץ ?

היום אנחנו מעתיקים הכל מהגויים ונותנים ליצרים לשלוט עליינו מאשר שאנחנו נשלוט על הגוף , שניהיה רעבים לא נברך לא נשטוף ידיים ישר נאכל , נראה אישה יפה לא נחשוב פעמיים ישר נרצה לגעת , נרצה כסף יהיה עבודה בשבת נעבוד בשבת , אבל סתם בשביל הקטע , תשאלו את אמא או אבא אם סבא של סבא שלה היה דתי , ושיכתוב פה אם כן או לא ... 5000 שנה עשו ברית מילה פתאום כולם נהיו גאונים חושבים איזה סיבה יש לעשות או לא ... פעם כולם שמרו מצוות היו הולכים צנועים , היו שומרים שבת וכדו' , פתאום כולם נהיו חכמים חושבים שמבינים יותר מכל הדורות הקודמים ... אם רק תחשבו רגע מה קורה בעולם ולמה תראו שמהר מאוד תחזרו לאבא שבשמיים .. כמו שאומרים חזרו בנים שובבים .

אלה שעכשיו שואלים על הברית מעניין אם יקרה חס וחלילה משו לאחד ההורים שלהם אם ישבו שבעה , אם יקברו אותם או שגם המציאו דברים חדשים , תראה לי מה יותר בריא בקבר ? אולי עדיף להפוך את ההורים לעפר ולשים באגרטל בסלון ? אם לא נעשה ברית , לא נתחתן כדת משה וישראל , לא נעשה שבעה , מה ההבדל בנינו לבין העולם ? עכשיו תגידו גם שלא צריך הבדל , אתם עצמכם הורגים לנו את הדת , אתם עושים את מה שהיטלר ניסה לעשות , אני בטוח שמשמיים אבות אבותיכם עכשיו זועקים ומהתפכים בקבר ... תחשבו לפני מה שאתם רושמים , שבו קצת עם אמא ואבא , דברו קצת עם סבא וסבתא תשאלו שאלות לפני שאתם כותבים פה כל מיני שטויות .

כמה שטויות אנשים רושמים כאן , פשוט אין לכם מושג (לא אומר שלי יש) האכילו אותכם בשקרים ובסיפורים שהם כלכך לא נכונים ואתם כותבים דברים ששמעתם שהם לא נכונים בכלל , שוב פעם אם נחזור לנושא של הברית מילה לבנאדם שכל הזמן מחפש כתבות על זה שזה יותר בריא אז אם לא הבנת היהודים עושים ברית מילה בשביל לכרות ברית עם בורא עולם , אתה לא רוצה לעשות אל תעשה .

לגבי הקמת המדינה והמצוות שלנו , במה אנחנו שונים מהגויים ? כל העולם רוצה לרצוח אותנו כל השנים וככה כנראה יהיה גם בעתיד למה ? בגלל היותנו יהודים , אם אלה שהקימו את המדינה לא היו יהודים למה בחרו בארץ ישראל ? למה כל אבות אבותינו שבמיקרה כולם יהודים לא נפגשו באוסטרליה ? אולי בשוודיה ? או בשוויץ ?

היום אנחנו מעתיקים הכל מהגויים ונותנים ליצרים לשלוט עליינו מאשר שאנחנו נשלוט על הגוף , כשניהיה רעבים לא נברך לא נשטוף ידיים ישר נאכל , נראה אישה יפה לא נחשוב פעמיים ישר נרצה לגעת , נרצה כסף יהיה עבודה בשבת נעבוד בשבת , אבל סתם בשביל הקטע , תשאלו את אמא או אבא אם סבא של סבא שלה היה דתי , ושיכתוב פה אם כן או לא ... 5000 שנה עשו ברית מילה פתאום כולם נהיו גאונים חושבים איזה סיבה יש לעשות או לא ... פעם כולם שמרו מצוות היו הולכים צנועים , היו שומרים שבת וכדו' , פתאום כולם נהיו חכמים חושבים שמבינים יותר מכל הדורות הקודמים ... אם רק תחשבו רגע מה קורה בעולם ולמה תראו שמהר מאוד תחזרו לאבא שבשמיים .. כמו שאומרים חזרו בנים שובבים .

אלה שעכשיו שואלים על הברית מעניין אם יקרה חס וחלילה משו לאחד ההורים שלהם אם ישבו שבעה , אם יקברו אותם או שגם המציאו דברים חדשים , תראה לי מה יותר בריא בקבר ? אולי עדיף להפוך את ההורים לעפר ולשים באגרטל בסלון ? אם לא נעשה ברית , לא נתחתן כדת משה וישראל , לא נעשה שבעה , מה ההבדל בנינו לבין העולם ? עכשיו תגידו גם שלא צריך הבדל , אתם עצמכם הורגים לנו את הדת , אתם עושים את מה שהיטלר ניסה לעשות , אני בטוח שמשמיים אבות אבותיכם עכשיו זועקים ומהתפכים בקבר ... תחשבו לפני מה שאתם רושמים , שבו קצת עם אמא ואבא , דברו קצת עם סבא וסבתא תשאלו שאלות לפני שאתם כותבים פה כל מיני שטויות .

http://he.wikipedia.org/wiki/אד_פופולום

http://he.wikipedia.org/wiki/פנייה_אל_הרגש

ואני לא יהודי, אני אתאיסט. והדת היהודית היא שטויות לא פחות מכל דת אחרת.

נערך לאחרונה:
מה קשור מה שאמרת לדברים שכתבתי ? ותהיא אתאיסט תהיא בודהיסטת תאמין בשועל מצידי ... בחירה שלך אחי , מעניין לראות מה יהיה עם הבת שלך או אחותך הקטנה תצא עם מוסלמי או נוצרי

אין לי שום בעיה שתצא עם נוצרי (כמובן שזה תלוי גם בבנאדם עצמו). מוסלמי זה בעיה כי זו דת שמשפילה ומשפיטה נשים, וזה לא פחות גרוע משהיא תצא עם חרדי יהודי (שוב, תלוי גם בבנאדם עצמו.)

הגעת למצב שאתה מעדיף שאחותך תתתחתן עם נוצרי שהאחיינים שלך יצאו מגבר נוצרי שיקבלו חינוך של נוצרי שמע זה לא יאומן איך האשכול הזה רק מחזק אותי אחי , אבל בסדר אני מבין אותך אתה מעדיף נוצרי כי אם יהיה בן החרדי ירצה ברית והנוצרי לא ..

ואתה רק מראה כמה אתה גזען וטיפש, ורק מנתק אנשים מהאמונה עוד יותר. תמשיך להגיב - יישר כוח!

היום אנחנו מעתיקים הכל מהגויים ונותנים ליצרים לשלוט עליינו מאשר שאנחנו נשלוט על הגוף , שניהיה רעבים לא נברך לא נשטוף ידיים ישר נאכל , נראה אישה יפה לא נחשוב פעמיים ישר נרצה לגעת , נרצה כסף יהיה עבודה בשבת נעבוד בשבת , אבל סתם בשביל הקטע , תשאלו את אמא או אבא אם סבא של סבא שלה היה דתי , ושיכתוב פה אם כן או לא ... 5000 שנה עשו ברית מילה פתאום כולם נהיו גאונים חושבים איזה סיבה יש לעשות או לא ... פעם כולם שמרו מצוות היו הולכים צנועים , היו שומרים שבת וכדו' , פתאום כולם נהיו חכמים חושבים שמבינים יותר מכל הדורות הקודמים ... אם רק תחשבו רגע מה קורה בעולם ולמה תראו שמהר מאוד תחזרו לאבא שבשמיים .. כמו שאומרים חזרו בנים שובבים .

בן אדם בא ורושם שאנחנו חייבים לשמור על עליונות הגזע שלנו ועל הטוהר שלו, ועל ההבדל בינינו לבין העמים הנחותים יותר וכמובן לשמור על שטח המחייה שלנו ברייך היהודי, ורושם שמי שלא מסכים איתו נאצי.

Is this real life?

בקשר לשאלות שלך:אין הבדל, הייתי ב9 ארצות עד עכשיו ובאף אחת מהן לא רצו לרצוח אותי ושום דבר לא בריא בקבר, מצידי שיזרקו אותי לפח בבית חולים.

שמתי לב שכל הדתיים מסוממים מצד אחד ב"כל העולם אנטישמי ושונא אותנו", ועם כל הפראנויה הזאת הם יגידו לך ש"לדתיים יש את החיים הכי רגועים".

נערך לאחרונה:
מה קשור? גם את ההודעה שהגבת עם קישורים לוקידפיה לא הבנתי ... אתה נראלי לא מבין את ההודעות שלי ורושם תגובות שאני לא יכול להבין , איך הגעת לזה שאני גזען אם אתה זה שרשמת העדפה לפי זה שהוא נוצרי (רשמת שאתה מעדיף על מוסלמי וחרדי) ובמה בדיוק אני מנתק ? שאני שואל איך תגיב אם הבת או אחותך תמצא עם מוסלמי או נוצרי ?

האשכול איבד מהעניין שלו , בכל מיקרה יש צד שמבין שברית עושים בגלל שזה ברית עם ה' , ויש צד שפתאום ניהיו גאוני הדור ומתחילים לחשוב שזה לא בריא ולמה עושים את זה .. אוקיי שכל אחד יעשה את מה שהוא מבין .
אני רואה שבסטטוס רשום שאתה מנהל פורום תזונה ואימונים , לא יודע אם יש לך את האפשרות הזאת אבל נראלי עדיף שתנעל את האשכול 😃

יש גם צד שמת ממחלות וצד שפתאם נהיה גאון הדור והתחיל עם כל הבולשיט הזה של "חיסונים" ו"היגיינה", פפפפפפחחחחחחח לאן אפשר להדרדר.

הלינקים לוויקי אמורים לסמן לך שאתה משתמש בטיעונים שהם כשלים לוגיים. אני לא אמרתי שאעדיף נוצרי, אמרתי שאין לי בעיה עם נוצרי, ואני אעדיף נוצרי חילוני על פני חרדי, וכמובן שגם על פני מוסלמי, אפילו מתון, כי באיסלאם גם מושג החילוניות הוא די מעורפל, ועדיין יש זיקה חזקה לדת. וסייגתי את דבריי גם שבסופו של דבר הכל גם יהיה תלוי בבנאדם עצמו שעומד מולי. זאת בניגוד אליך, שאתה מנסה לזרוע בי חלחלה מהמחשבה שבתי תתחתן עם גוי.

נערך לאחרונה:
בן אדם בא ורושם שאנחנו חייבים לשמור על עליונות הגזע שלנו ועל הטוהר שלו, ועל ההבדל בינינו לבין העמים הנחותים יותר וכמובן לשמור על שטח המחייה שלנו ברייך היהודי, ורושם שמי שלא מסכים איתו נאצי.

Is this real life?

בקשר לשאלות שלך:אין הבדל, הייתי ב9 ארצות עד עכשיו ובאף אחת מהן לא רצו לרצוח אותי ושום דבר לא בריא בקבר, מצידי שיזרקו אותי לפח בבית חולים.

שמתי לב שכל הדתיים מסוממים מצד אחד ב"כל העולם אנטישמי ושונא אותנו", ועם כל הפראנויה הזאת הם יגידו לך ש"לדתיים יש את החיים הכי רגועים".

מה קשור מה שרשמתי לתגובה שלך של הגזע שלנו ולטהר אותנו וההבדל עם העמים הנחותים ועל שטח המחייה שלנו ברייך היהודי ? ומה קשור שכל הדתיים מסוממים שאומרים שיש אנטישמיות בכל העולם וששונאים אותנו , סתם לידע כללי אני לא דתי , אני חילוני שבא מבית חילוני וכופרים אצלי בבית אני מאמין יותר מחצי מהאנשים פה שמגיבים . זה שטיילת בחו"ל ולא תקפו אותך אז .. ? אני אמרתי שאם תטוס לחו"ל יתקפו אותך ? הכוונה שכל העולם רוצה לרצוח אותנו התכוונתי למדינות הקרובות לנו לא לכל העולם וכל מקום בעולם , כמובן שלצערי ברוב המדינות בעולם יהיה לפחות איזור אחד של אנטישמים אבל לא משנה ..

גם בישראל לא חסרים ערסים בעמוד של הכופר שכבר ביקשו ממני את הכתובת שלי. נתתי להם בשמחה ובששון, מעניין שהם לא באו...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית