הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל המיתוסים והאמת סביב ברית מילה

אם החלטת להרים את הכפפה, בבקשה, בוא נראה מה יש באשפתך - כולנו מחכים למוצא פיך ולחוות דעתך הרפואית מה לא נכון במה שכתוב, מה לא מדויק, ומה הצדדים היפים בברית המילה.
האמת היא שחשבתי לענות לך ברצינות אם היית מדבר כמו בנאדם,מה שלא עשית וזה מראה כמה אתה נעול על האנטי דת שלך ובגדול אתה לא בדיוק מעניין אותי או שאני חייב לך משהו.
סתם שתדע, אני לא דתי ..אבל לפחות תביא מקורות עם אמת בדברים ואם באמת היה מעניין אותך מה לא בסדר בכתבה תמצא לבד.... בקיצור אני אפרוש מהשיחה כאן עם המשפט
fighting on the internet is like running in the special olympics... even if you win, you are still retarded

• פותח/ת השרשור
בקיצור ניסית לצאת מגניב. אולי הייתי מדבר כמו בנאדם אם לא היית אומר: "אבל העיקר הוספת עוד פוסט כפירה." לא יודע מה איתך, אבל גם בלי להיות גאון גדול, רק עם מינימום שכל ישר, אפשר להבין שהטלת מום בתינוק בן 8 ימים בלי הרדמה וללא הכשרה רפואית זה מנהג ברברי. וגם אם זה נעשה אצל רופא, השאיפה של כל בנאדם נורמלי היא להימנע מניתוחים ומפגשים עם רופאים ככל האפשר. אתה אולי רוצה שאני אמצא גם יתרונות רפואיים במילת נשים? אני בטוח שאני אמצא רופאים מוסלמים שיתמכו בזה אם אחפש מספיק טוב.

בקיצור ניסית לצאת מגניב. אולי הייתי מדבר כמו בנאדם אם לא היית אומר: "אבל העיקר הוספת עוד פוסט כפירה." לא יודע מה איתך, אבל גם בלי להיות גאון גדול, רק עם מינימום שכל ישר, אפשר להבין שהטלת מום בתינוק בן 8 ימים בלי הרדמה וללא הכשרה רפואית זה מנהג ברברי. וגם אם זה נעשה אצל רופא, השאיפה של כל בנאדם נורמלי היא להימנע מניתוחים ומפגשים עם רופאים ככל האפשר. אתה אולי רוצה שאני אמצא גם יתרונות רפואיים במילת נשים? אני בטוח שאני אמצא רופאים מוסלמים שיתמכו בזה אם אחפש מספיק טוב.

תשמע קראתי את הדבר הזה, וזו אחת מערימות החרא הכי גדולות שאי פעם קראתי, זה אפילו לא משכנע לי את הביצה.
זה ערוך באופן מגמתי עם קילפרים מYNET ואנשים שמתנגדים באופן מובהק לברית מילה.
אם שמת לב אחד הציטוטים המובילים היה "אין מספיק ראיות תומכות" זה אומר שיש אבל לא מספיק מידע מקיף.

קבל סתם עוד משהו "נשים שקיימו יחסים עם לא נמולים הגיעו הרבה יותר לאוגזמה ונהנו מאשר עם נימולים"
אז אולי אני מפגר או משהו אבל 70% מהנשים לא יכולות להגיע לאורגזמה מחדירה כי בחינה קצרה מאוד של האנטומיה הנשית מלמדת
כי מרכז העצבים הנשי נמצא בדגדגן אצל רוב הנשים ולכן הן יארגזמו אך ורק מגירוי הדגדגן.

קיצור יש לי שם מלאאאאא חרא שנאי יכול לסתור, ברור לך שזה מאמר פרובוקטיבי וחד צדדי.
ותאמין לי שאני אובייקטיבי, אין לי בעיה עם אף אחד מהדעות ואני לא חושב שברית היא יותר טובה מללא ברית.

יש לי גם הרבה מה להוסיף לגבי קצות העצבים בעורלה אם תרצה וגם בנושא הכאב.

• פותח/ת השרשור
כמה מפתיע שאתה אחד מאלה שיוצא נגד זה, באמת. לא יודע מה איתך, אבל מאחר והדעה המנוגדת למאמר היא להטיל מום בילד בן 8 ימים, הייתי אומר שצריך ראיות מאוד חזקות כדי להצדיק את זה. בוא במתוטא ממך תביא לי הסברים ביולוגיים על מערכת העצבים ותפקידי העורלה. לא הייתי מצפה ליותר מדי ממישהו שלומד ביולוגיה מהתורה וחושב שעטלף זה נשר גם אם כתוב במפורש "נראה כמו עכבר ויש לו כנפיים."

• פותח/ת השרשור
ואיך זה שרוב הנשים לא גומרות ע"י חדירה סותר את זה שה-30% האחרות אולי כן נהנות יותר ואז הקביעה שנשים נהנות יותר מגבר שלא נימול נכונה? בקיצור, מר לוגיקה, לך תחזור ללמוד אצל אמנון יצחק, והעולם בן 6000 שנה.

כמה מפתיע שאתה אחד מאלה שיוצא נגד זה, באמת. לא יודע מה איתך, אבל מאחר והדעה המנוגדת למאמר היא להטיל מום בילד בן 8 ימים, הייתי אומר שצריך ראיות מאוד חזקות כדי להצדיק את זה. בוא במתוטא ממך תביא לי הסברים ביולוגיים על מערכת העצבים ותפקידי העורלה. לא הייתי מצפה ליותר מדי ממישהו שלומד ביולוגיה מהתורה וחושב שעטלף זה נשר גם אם כתוב במפורש "נראה כמו עכבר ויש לו כנפיים."

אני לא יצאתי נגד לא לעשות ברית, רק נגד המאמר החד-צדדי ערוך מגמתית הזה.
יש שם הרבה טיעונים טובים אבל חד-צדדיים בלבד ולא שקופים לחלוטין עם הגזמות פראיות ואנקדוטות מגוחכות לעיתים.
אגב, בדיוק כמו בצד השני ששם משבחים ומהללים.
מאמר טוב מבחינתי הוא מאמר עובדתי בלבד ולא סנטימנטלי המנסה לפנות ללב האדם.
אבל עזוב, אני אדיוט כרגיל.
ואיך זה שרוב הנשים לא גומרות ע"י חדירה סותר את זה שה-30% האחרות אולי כן נהנות יותר ואז הקביעה שנשים נהנות יותר מגבר שלא נימול נכונה? בקיצור, מר לוגיקה, לך תחזור ללמוד אצל אמנון יצחק, והעולם בן 6000 שנה.

אם אני צריך להסביר לך מה דפוק במשפט הזה שכתבת(בשחור), אז מצבך גרוע ביותר.
אני פורש מראש מהתלהמויות עם מישהו שבוחר לבטא עצמו בשיטת אד פרסונם (באדום), אני מתדיין עם אנשים רציניים.

בהצלחה עם הפרובוקציות.

• פותח/ת השרשור
כן, "הרצינות הלוגית" שלך הוכיחה את עצמה במשפט שהיה לפני המשפט שסימנת באדום. 😆

כן, "הרצינות הלוגית" שלך הוכיחה את עצמה במשפט שהיה לפני המשפט שסימנת באדום. 😆

אני מבין אותך, לוגיקה זה לא לכל אחד ולהתייחס רק לחלק אחד מכל מה שעניתי לך זו באמת התחמקות אלגנטית מלהודות שטעית בהסקת מסקנותיך ויש צדק בדבריי.

עכשיו אני אתן לך הזדמנות להוכיח לכולנו שאתה לא טמבל, כי כנראה שאתה לא מבין מה אווילי במשפט שרשמת על האורגזמה בחדירה.
בוא בבקשה תן לי לאכול את הכובע, הצג לי מחקר (לא מאמר מYNET ודומיו) שנעשה רק בנשים שגומרות מחדירה וששכבו גם עם נימולים וגם עם לא נימולים המראה בבירור עליונות על להיות לא נימול (אה, ולא לשכוח שהם חייבים להיות באותו הגודל בדיוק!)

יאללה גאון רוץ על זה.

• פותח/ת השרשור
לא פשוש, אני לא צריך לעשות את זה, מספיק לי להראות את הלוגיקה שלך:
1. מחקר סטטיסטי טוען שנשים נהנות יותר מחדירה עם גבר לא נימול.
2. 70% מהנשים לא גומרות מחדירה.

מסקנה של לו-בגה: המחקר שקרי.

דוגמה נגדית שמפריכה את המסקנה: אם נניח שאכן 70% לא גומרות מחדירה, מתוך ה-30% - 20% (נניח) נהנות יותר מגבר שלא נימול, 10% טוענות הפוך - עדיין סטטיסטית נשים נהנות יותר מגבר שלא נימול. סתירה. מש"ל.

עכשיו בוא תוכיח לי אתה שאתה לא טמבל - איך אם לא מוכח שיש יתרונות בריאותיים, איך אתה מקנה סבירות/הסתברות שווה לבריאות שנובעת מהטלת מום גופני וסיבוכים רפואיים אפשריים?

האל זבבה שאני חבר טוב שלו אומר שהוא רוצה שלכל יילוד יכרתו את הטחול (הרי ממילא לטחול אין חשיבות, וזה סתם עוד איבר שיכול לגדול בו סרטן) - אתה נייטרלי לגבי העמדה הזאת?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ולמען הסר ספק, אני בטוח שיש במאמר שהבאתי גם הגזמות וגם מחקרים סטטיסטיים ליצניים, אני התייחסתי ספציפית ללוגיקה המבריקה שלך שאיכשהו הטענה שנשים לרוב לא גומרות מחדירה סותרת את המחקר. גם במחקר שמראה שלרוב נשים לא גומרות אני בטוח שאפשר למצוא חורים סטטיסטיים, אבל אם מייחסים לזה ערך אמת כמו במערכת של הנחות ומסקנות, אז אין שום סתירה בין המחקרים.

נערך לאחרונה:
לא פשוש, אני לא צריך לעשות את זה, מספיק לי להראות את הלוגיקה שלך:
1. מחקר סטטיסטי טוען שנשים נהנות יותר מחדירה עם גבר לא נימול.
2. 70% מהנשים לא גומרות מחדירה.

מסקנה של לו-בגה: המחקר שקרי.

דוגמה נגדית שמפריכה את המסקנה: אם נניח שאכן 70% לא גומרות מחדירה, מתוך ה-30% - 20% (נניח) נהנות יותר מגבר שלא נימול, 10% טוענות הפוך - עדיין סטטיסטית נשים נהנות יותר מגבר שלא נימול. סתירה. מש"ל.

עכשיו בוא תוכיח לי אתה שאתה לא טמבל - איך אם לא מוכח שיש יתרונות בריאותיים, איך אתה מקנה סבירות/הסתברות שווה לבריאות שנובעת מהטלת מום גופני וסיבוכים רפואיים אפשריים?

האל זבבה שאני חבר טוב שלו אומר שהוא רוצה שלכל יילוד יכרתו את הטחול (הרי ממילא לטחול אין חשיבות, וזה סתם עוד איבר שיכול לגדול בו סרטן) - אתה נייטרלי לגבי העמדה הזאת?

תשמע אין לי כל-כך סבלנות וכוח לשבת ולהסביר לך פרט פרט איפה הטעות שלך.
מחקר סטטיסטי דחוף אותו לתחת זה בערך מה שהוא שווה במיוחד במקרה דנן.
בשביל הספורט, בוא תציג לנו את המחקר המדובר.
אני לא הסקתי שהמחקר שיקרי - סה"כ הסקתי שאפשר לנגב איתו את התחת בדומה לדיסקים של ג'סטין ביבר.

אני שוב מסביר למקרה שלא הבנת, אין לי בעיה עם הטענות הכלליות של הכתבה רק עם צורת ההגשה שלה.
אני לא טמבל רק מעצם העובדה שמעולם לא אמרתי רבע מילה נגד או בעד (תקרא שוב זה מצויין שם בפירוש)
אתה רוצה את דעתי האישית בנושא?
דעתי האישית היא שפין נימול נראה יותר טוב, במידה ומבוצע כהלכה אינו גורם סבל יתר על המידה מה גם שתינוק עד גיל 3 אינו מסוגל לייצר זכרון רגשי.

חוץ מזה, לא סומך על אנשים שלא עשו ברית - אין להם מילה!

• פותח/ת השרשור
תשמע אין לי כל-כך סבלנות וכוח לשבת ולהסביר לך פרט פרט איפה הטעות שלך.
מחקר סטטיסטי דחוף אותו לתחת זה בערך מה שהוא שווה במיוחד במקרה דנן.
בשביל הספורט, בוא תציג לנו את המחקר המדובר.
אני לא הסקתי שהמחקר שיקרי - סה"כ הסקתי שאפשר לנגב איתו את התחת בדומה לדיסקים של ג'סטין ביבר.

אני שוב מסביר למקרה שלא הבנת, אין לי בעיה עם הטענות הכלליות של הכתבה רק עם צורת ההגשה שלה.
אני לא טמבל רק מעצם העובדה שמעולם לא אמרתי רבע מילה נגד או בעד (תקרא שוב זה מצויין שם בפירוש)
אתה רוצה את דעתי האישית בנושא?
דעתי האישית היא שפין נימול נראה יותר טוב, במידה ומבוצע כהלכה אינו גורם סבל יתר על המידה מה גם שתינוק עד גיל 3 אינו מסוגל לייצר זכרון רגשי.

חוץ מזה, לא סומך על אנשים שלא עשו ברית - אין להם מילה!

בטח שהסקת שהוא שקרי:
קבל סתם עוד משהו "נשים שקיימו יחסים עם לא נמולים הגיעו הרבה יותר לאוגזמה ונהנו מאשר עם נימולים"
אז אולי אני מפגר או משהו אבל 70% מהנשים לא יכולות להגיע לאורגזמה מחדירה כי בחינה קצרה מאוד של האנטומיה הנשית מלמדת
כי מרכז העצבים הנשי נמצא בדגדגן אצל רוב הנשים ולכן הן יארגזמו אך ורק מגירוי הדגדגן.

זה שמחקרים סטטיסטיים אפשר לזרוק לפח זה נכון ברוב המקרים. ולמען הסר ספק פעם שנייה, אני לא טענתי שאכן זה המצב, הבאתי דוגמה נגדית לטענה שלך. עוד דרך לפתור את "הפראדוקס" זה שהמחקר ש-70% לא גומרות בחדירה לא נכון. דרך שלישית לפתור את הפראדוקס זה שלרוב מה שאישה אומרת ומה שהיא חושבת הם לא היינו הך, ואז צריך לשבור את הראש מבחינת אחוזים מתי הן אומרות אמת ומתי הן משקרות, ועוד ועוד.
אז הטענה החדשה שלך עכשיו היא שאם משהו נראה יותר טוב, אז זה בסדר להטיל מום ולכרות איברים. השתכנעתי! 😆
ועדיין לא ענית לעמדתך לגבי מצוותו של האל זבבה, ולמה הגזירה בין מצוותו של יהוה ומצוותו של זבבה שונה בעיניך.
למשפט האחרון אני אניח שהתכוונת בבדיחות הדעת. 😃

למרות שאני בגדול לא בעד לעשות ברית מילה אני אגיד שהמאמר הזה קצת מגמתי ולא התייחס לטיעונים הנגדיים של התפתחות זיהומים באיזור העורלה, הדבקות במחלות מין והתפתחות סרטן שמוזכרת בכל ספרי הרפואה... לא שהמקרים האלה כל כך נפוצים היום כי רמת המודעות להיגיינה ואמצעי מניעה היא גבוהה אבל בכל זאת שווה להתייחס לכל הנתונים כשמתייחסים לנושא.

סך הכל לדעתי האישית היתרונות לא עולים על הסיכונים ובפגיעה שאולי היא גם טראומית לתינוק.

• פותח/ת השרשור
האמת שהמאמר כן מתייחס לזה באופן כללי בחלק של ארגוני הבריאות בעולם שכולם טוענים שאין הוכחות משכנעות לדברים הנ"ל.

• פותח/ת השרשור
הוא גם מתייחס ספציפית לדברים שאמרת במיתוס מספר 10, משום מה אי אפשר לעשות העתק-הדבק מהמאמר הזה.

• פותח/ת השרשור
וכן, ברור לי לגמרי שתיכף יבואו כל מיני חכמים ויגידו: "אה, הנאצים חזרו."

אני אתאיסט ושונא כל מה קשור לדת ומסורת, אבל אם יהיה לי בן אני אעשה לו ברית מילה נטו בגלל שאני חושב שעורלה זה דבר מכוער רצח ובגלל שבתור אתאיסט אני ממש שמח שעשו לי ברית מילה בלי לשאול אותי.

• פותח/ת השרשור
יש לי פטיש לקטועות רגליים, אני חושב שרגליים זה דבר מכוער רצח. אני אקטע לבן שלי את הרגליים. בספר הוודו כתוב שהרוחות יברכו על כך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית