הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון סקוואט נגד דדליפט

StarDust

משתמש משקיע
6,045
1,273
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
10,290
6,045
1,273
אוקיי, סוגייה שבאמת מעניינת אותי כבר די הרבה זמן - למה בעולם האימונים קיימת הקונספציה שסקוואט הוא תרגיל יותר "טוב" או "חשוב" מדדליפט? למה סקוואט נעשה בהרבה תכניות בנפח מטורף ודדליפט פעם בשבוע או לפעמים בכלל לא (כמו בסמולוב)? האם קיימים מחקרים רציניים התומכים בסקוואט כנגד דדליפט?
אשמח לפתח דיון מעמיק בנושא. 😃

זה מה שיש לי להגיד בנושא, מקווה שזה מספיק מעמיק...

b22e2_ORIG-squats_deadlifts.jpg

לפי ניתוח תנועה אתה פחות או יותר מפעיל אותה קבוצת שרירים, יש דומיננטים יותר ויש פחות.
טווח התנועה אולי פועל לטובת הסקוואט מבחינת חיזוק שריר.
אז גם אני מצטרף לשאלה מה ההבדל המהותי?

אולי בתוכניות כוח בונים על סקוואט שישפר דדליפט כמו בסמולוב?

אתה לא יכול לעשות דדליפט בנפח שאתה יכול לעשות סקוואט אתה תפצע
העומס מדדליפט הוא הרבה יותר גדול, לכן בSS עושים סט אחד של 5 חזרות
ובגלן פנדלי חותכים את הדדליפט ל 3X5 אם הוא פי 2 ומעלה ממשקל גוף

בתוכניות אימון מתקדמות יש די איזון אם תקח את שייקו WS קורטה, תראה שיש איזון בין התרגילים
הדבר אפשרי שיש 2 אימוני פלג גוף תחתון בשבוע, או שיש רוצטיה כל שהיא בין התרגילים והעצימות/נפח שלהם
בתוכניות FBW 3 פעמים בשבוע ללא רוטציה או פירודיזציה הדבר כמעט לא אפשרי
השיפור בדדליפט כמתחיל יותר מהיר מסקוואט (בתוכנית SS אתה עושה סקוואט 3 פעמים בשבוע ודדליפט פעם וחצי בשבוע ואתה בד"כ מסיים עם דדליפט כבד יותר)

נערך לאחרונה:
אוקיי, סוגייה שבאמת מעניינת אותי כבר די הרבה זמן - למה בעולם האימונים קיימת הקונספציה שסקוואט הוא תרגיל יותר "טוב" או "חשוב" מדדליפט? למה סקוואט נעשה בהרבה תכניות בנפח מטורף ודדליפט פעם בשבוע או לפעמים בכלל לא (כמו בסמולוב)? האם קיימים מחקרים רציניים התומכים בסקוואט כנגד דדליפט?
אשמח לפתח דיון מעמיק בנושא. 😃

זה בהחלט אפשרי לעשות נפח גדול בדדליפט, כמו שהרבה אנשים הוכיחו. כל הטענות לגבי CNS ואימון יתר זה בולשיט. הבעיה העיקרית עם דדליפט זה שהגב התחתון מתאושש פחות טוב משאר הגוף ואתה עלול להגיע מהר למצב שאתה לא מצליח למשוך כלום, בניגוד לסקוואט שתמיד אפשר לעשות עוד ועוד. כמובן שגם הפרמטר הזה ניתן לשיפור.

• פותח/ת השרשור
רוב הסיכויים שהוא עובד אפילו יותר מאשר במתח, גם אם העבודה היא לא קונצנטרית.

• פותח/ת השרשור
זה בהחלט אפשרי לעשות נפח גדול בדדליפט, כמו שהרבה אנשים הוכיחו. כל הטענות לגבי CNS ואימון יתר זה בולשיט. הבעיה העיקרית עם דדליפט זה שהגב התחתון מתאושש פחות טוב משאר הגוף ואתה עלול להגיע מהר למצב שאתה לא מצליח למשוך כלום, בניגוד לסקוואט שתמיד אפשר לעשות עוד ועוד. כמובן שגם הפרמטר הזה ניתן לשיפור.

גם סקוואט עובד על הזוקפים, לא? 😃

רוב הסיכויים שהוא עובד אפילו יותר מאשר במתח, גם אם העבודה היא לא קונצנטרית.
ואיך זה בידיוק קורה? כי אני לא מרגיש את הגב עובד בביצוע דדליפט.
ואם אכן מה שאתה טוען נכון, האם גם היד קידמית והאמות משתתפות בצורה כזו בביצוע הדדליפט?

ואיך זה בידיוק קורה? כי אני לא מרגיש את הגב עובד בביצוע דדליפט.
ואם אכן מה שאתה טוען נכון, האם גם היד קידמית והאמות משתתפות בצורה כזו בביצוע הדדליפט?
המוט נשאר קרוב לגוף בעזרת הגב. תחשוב על מה שקורה בפולאובר.
האמות עובדות בדדליפט, ואם לא שמת לב לזה, אז שים עוד משקל על המוט.

המוט נשאר קרוב לגוף בעזרת הגב. תחשוב על מה שקורה בפולאובר.
האמות עובדות בדדליפט, ואם לא שמת לב לזה, אז שים עוד משקל על המוט.
האמות הייתה סתם שאלה, ואם כבר מדברים על זה, הגעתי למשקל שאני כבר לא מצליח להמשיך באחיזה רגילה (125 קילו), אבל אני לא רוצה לעבור לאחיזה עם יד הפוכה, יש איזו דרך לחזק את האחיזה שאוכל להמשיך איתה, או משהו אחר?
בנוסף, בSS שמתי לב שאתה עובד על יד אחורית בפרס ובבאנץ' פרס, לעומת זאת על יד קידמית רק בבנט אובר, אם אני לא מעוניין להוסיף מתח ומקבילים, האם בכל זאת רצוי להוסיף סט אחד בשבוע ליד קידמית מאחר שהיא מקבלת ממש קצת עבודה?

אחיזה - אתה יכול להשתמש ברצועות בסט הכבד ביותר.

יד קדמית- בSS אין חתירה, אבל יש מתח, וזה מספיק יד קדמית מבלי לעשות תרגיל מבודד. אם בכל זאת כואב לך בלב, אז אתה יכול לעשות יד קדמית.

בחזרה לנושא,
אני חושב שטווח התנועה הארוך של הסקוואט והעובדה שהוא מאמן שלושה מפרקים (אגן, ברך וקרסול) על פני זווית גדולה יותר, היא שגורמת לו לנצח את הדדליפט.
אצל מתאמנים הוא יותר פופולרי כי אפשר לעשות אותו לרבעים וחצאים, ובדדליפט אין דרך לרמות.
בעניין הנפח, יש ספר של פאבל power to the people עם תוכנית שכוללת דדליפט בכל יום. וגם, ברגע שקוראים לדדליפט משיכת קלין, או משיכת הנפה לפתע הוא לא גורם לאימון יתר ואפשר לעשות אותו מדי יום.

אחיזה - אתה יכול להשתמש ברצועות בסט הכבד ביותר.

יד קדמית- בSS אין חתירה, אבל יש מתח, וזה מספיק יד קדמית מבלי לעשות תרגיל מבודד. אם בכל זאת כואב לך בלב, אז אתה יכול לעשות יד קדמית.
השאלה הייתה חיזוק כוח האחיזה, לא איך אפשר לבטל את זה שהאחיזה גורמת לכשל.
ואני אכן מבצע מתח, אבל שמתי לב שישנם 2 תרגילים מורכבים שכוללים יד אחורית, ורק אחד שכולל יד קידמית, האם המצב לא יוצר חוסר איזון?

ובקשר לדדליפט נגד סקאווט, אני מאמין שבקרב המתאמנים המתחילים הסיבה שסקאווט יותר פופולרי היא פשוט מאוד פחד, הם חושבים שסקאווט (רובם עושים רבע תנועה) הוא בסדר, ושדדליפט יהרוס להם את הגוף. ובנוסף לימוד הטכניקה בדדליפט הרבה יותר מסובך (למראית העין בלבד, בפועל אני חושב שסקאווט יותר מסובך) מאשר לימוד הסקאווט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית