הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אהלן חבר'ה, כמה שאלות.. (חוזר לאימונים)

LastStand

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום,
אחרי כשנה וכמה חודשים, החלטתי לחזור להתאמן ויש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל.
-אני אחרי פציעה ארוכה ברגל של כמעט שנה (עשיתי בדיקות כמו אולטרסאונד, מיפוי עצמות ואפילו צילום. ולמזלי התוצאות שליליות-אין שום דבר) אבל בטיפולי פיזיוטרפיה שלי המטפלת העלתה תאוריה שאולי יש לי שברי מאמץ ברגליים.. אמנם יש לי את התסמינים, אבל זה לא ממש מפריע לי אלא אם כן זה פעילות אירובית כמו ריצה.. השאלה שלי, אם זה יפריע לי לעשות עלייה במאסה? אני רוצה להתחזק ולעצב את הגוף שלי. [אני אחרי הרזייה של איזה 30 קילו.. ונשאר לי עור עודף ברמה לא כלכך סימפטית עם המון סימני מתיחה]

- לגבי סימני מתיחה.. כבר השלמתי עם זה שזה הולך ללוות אותי כנראה לשארית חיי, אבל שמעתי אפשרות כזאת שאם אני אעלה במאסה ואחטב את הגוף זה עוד איכשהו יטושטש.. יהיה פחות בולט? אפשרי? אני לא יודע..

BTW, נתונים :
גיל 20
גובה 176
משקל 80.5
אחוז שומן: משער שבסביבות ה-17-20

תודה

שלום,
...עשיתי בדיקות כמו אולטרסאונד, מיפוי עצמות ואפילו צילום... המטפלת העלתה תאוריה שאולי יש לי שברי מאמץ ברגליים..
שבר מאמץ אמור להתגלות במיפוי עצמות במהימנות של כמעט 100%, כך שהפיזיותרפיסטית שלך כנראה טעתה.
אמנם יש לי את התסמינים, אבל זה לא ממש מפריע לי אלא אם כן זה פעילות אירובית כמו ריצה.. השאלה שלי, אם זה יפריע לי לעשות עלייה במאסה?
לא הסברת מה היתה אותה פציעה כך שקשה לנחש. אבל זה עניין פשוט של ניסוי וטעיה: אם יכאב לך, תפסיק.
לגבי סימני מתיחה.. כבר השלמתי עם זה שזה הולך ללוות אותי כנראה לשארית חיי, אבל שמעתי אפשרות כזאת שאם אני אעלה במאסה ואחטב את הגוף זה עוד איכשהו יטושטש.. יהיה פחות בולט? אפשרי? אני לא יודע
תמיד קימת האפשרות הכירורגית.

• פותח/ת השרשור
אני מאוד מקווה שהיא טעתה..בכל מקרה אני עדיין בבדיקות עם זה..
הפציעה שעברתי היא ברגל. נכנסו בי בעוצמה במשחק כדורגל ומאז פשוט לא יכולתי ללכת מבלי כאבים לפחות 4 חודשים בערך.. הייתי בטיפולים עם משחות ועיסויים. היה שיפור ועדיין יש שיפור. אבל בזמן האחרון ממש קשה לי לרוץ.. אני מרגיש כל הזמן את הכאבים ברגל.. וזה מאוד מטריד כי לא יודעים להסביר מה יש לי. הייתי כבר אצל כמה אורטופדים, כל הזמן אותן בדיקות.. בכל מקרה, מוזר לי שבמיפוי עצמות לא ראו שומדבר שקשור לשברי מאמץ. כי יש לי את התסמינים האלה..

בנוגע לסימני מתיחה, אני יודע שיש את האפשרות הכירוגית, אבל כעת מחוסר תקציב וזמן.. אני לא יכול לבנות על זה כרגע, לכן אני מחפש מישהו שעבר תהליך דומה, רק כשהוא עלה במאסה וחיטב ואולי זה עזר לו באיזשהו אופן בעניין הסימני מתיחה הללו..

בכל מקרה, מוזר לי שבמיפוי עצמות לא ראו שומדבר שקשור לשברי מאמץ. כי יש לי את התסמינים האלה..
שברי מאמץ אינם נגרמים מטראומה (מכה כמו שאתה מתאר), ובטח הם לא התפתחו לך אחרי המכה, כשהיית בתקופה של מנוחה מאימונים. משונה, אבל קורה לפעמים, שלא הצליחו למצוא את הגורם, ומשונה מאד שעוד לא זרקו לך את מילות ההצלה של הרופאים במצבים כאלה ("זה הכל בראש שלך") ושלחו ואתך לפסיכיאטר. להערכתי זה יגיע עוד מעט. מה שאתה באמת צריך זה רופא ספורט טוב, כזה שמתמחה בפציעות ספורט. יש כאלה בוינגייט (יש להם גם פורום פציעות ספורט, אולי כדאי לך לשאול שם), במרכז לרפאות ספורט בבי"ח מאיר בכפר סבא ודומני שגם בבי"ח הדסה. בטח יש עוד.

• פותח/ת השרשור
אחלה, תודה.
אני אפנה אליהם..

בכל מקרה, אם אני אתחיל תהליך של עלייה במאסה זה לא אמור להפריע לי בעיקרון?

Back
למעלה תחתית