ייעוץ קורס בתזונה בישראל

• פותח/ת השרשור YONI
  • פורסם בתאריך

YONI

משתמש פעיל
399
0
נק' מוניטין:
-244
399
0
אהלן
חשבתי ללמוד תזונה , זה מה שאני אוהב ומתעסק בו הרבה זמן, הבעייה שתואר בתזונה קלינית לא רלוונטי עקב תנאי קבלה מאוד גבוהים ותואר מאוד מאוד קשה בשבילי,
יש למישהו הצעות אולי אם כדאי בכל זאת לעשות באיזה מוסד בארץ קורס מומלץ שיכול לעזור בעיסוק במקצוע?

• פותח/ת השרשור
תודה על העזרה חברה
בכל מקרה לשפר בגרויות ופסיכומטרי זה כבר לא רלוונטי בשבילי, אני כבר בגיל די מבוגר ולא עשיתי את זה עד היום מכל מיני סיבות, אז אני כנראה אבחר לי מסלול שמעניין אותי באוניברסיטה הפתוחה וארוץ על זה מאוקטובר במכללת רמת גן, למרות ששם זה לא מה שאני באמת אוהב ומתעסק בו כל השנים הללו וזה די ברירת מחדל מבחינתי
אבל זה תואר שיכול לתת לי הרבה ידע ולעזור לי
מעניין אותי שם מסלול של פסיכולוגיה ותקשורת או פסיכולוגיה מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים, עדיין מתלבט וצריך עוד דעות גם מאנשים פה

תודה על העזרה חברה
בכל מקרה לשפר בגרויות ופסיכומטרי זה כבר לא רלוונטי בשבילי, אני כבר בגיל די מבוגר ולא עשיתי את זה עד היום מכל מיני סיבות, אז אני כנראה אבחר לי מסלול שמעניין אותי באוניברסיטה הפתוחה וארוץ על זה מאוקטובר במכללת רמת גן, למרות ששם זה לא מה שאני באמת אוהב ומתעסק בו כל השנים הללו וזה די ברירת מחדל מבחינתי
אבל זה תואר שיכול לתת לי הרבה ידע ולעזור לי
מעניין אותי שם מסלול של פסיכולוגיה ותקשורת או פסיכולוגיה מדעי המדינה ויחסים בין לאומיים, עדיין מתלבט וצריך עוד דעות גם מאנשים פה

אני לומד באו"פ אם זה מעניין אותך, אמנם לא מה שכתבת אבל אם מעניינת אותך השיטה אני אשמח לענות לך 😃

• פותח/ת השרשור
אני לומד באו"פ אם זה מעניין אותך, אמנם לא מה שכתבת אבל אם מעניינת אותך השיטה אני אשמח לענות לך

מאוד מעניין אחי..
אתה מסתדר עם לימודים בעיקר בבית? מה אתה לומד?
אני אוהב את הגמישות של השיטה
אבל אשמח לשמוע ממך המלצות וטיפים

מאוד מעניין אחי..
אתה מסתדר עם לימודים בעיקר בבית? מה אתה לומד?
אני אוהב את הגמישות של השיטה
אבל אשמח לשמוע ממך המלצות וטיפים

אני לומד כלכלה וניהול, עוד שנה בול מסיים.
בגדול השיטה של האו"פ שונה מהרגיל בכך שאת התרגול שאתה מקבל באוניברסיטה\מכללה אתה עושה בבית לבד, יש לך בכל קורס מפגש 1 בשבוע שהוא בין שעה וחצי לשלוש שעות מלאות. ככה שאם אתה לומד 3 קורסים בסמסטר יש לך 3 מפגשים בשבוע. יתרון מאוד גדול הוא שאתה קובע לך את יום הלימודים המתאים לך ואת השעה, הקורסים העיקריים מוצעים לפעמים ב 4-5 קבוצות לימוד שונות בזמנים שונים וכאלה נוחים במיוחד כמו יום שישי בוקר\צהריים

בזמן הסמסטר בהתקדמות בחומר הלימוד אתה צריך להגיש מטלות, מטלות אלה הן מאין סיכום קצר של מספר שיעורים ויש חובת הגשה של מינימום מטלות לכל קורס.

יתרון נוסף הוא התמיכה שאתה מקבל בזמן הכנת המטלות וההכנה למבחן: לכל קורס יש אתר משלו בו מרוכזים המון חומרים מעולים, בד"כ יש שם מלא מבחנים+פתרונות של מרכז הקורס(ולא ש לסטודנטים),מטלות מסמסטרים קודמים וכ'ו.. עוד באתר יש פורום שבו אתה יכול להתייעץ על השאלות של המטלה, יחד עם כל הסטודנטים בארץ שלומדים את הקורס, תמיד יש שם את החנונים שעוזרים לכולם וגם מרכז הקורס ומנחים נוספים עונים שם, סה"כ מאוד נח.

כלי אדיר נוסף אלה שיעורי האופק, מדובר בהקלטות וידאו של שיעורים חיים, כאשר בד"כ אחרי השידור הישיר עולה הקלטה ככה שאם פספסת שיעור אתה יכול להשלים, זה גם עוזר מאוד בהכנה למבחנים, אם אתה מתקשה במשהו ספציפי פשוט תראה את ההקלטה שלו.

יש קורסים, בעיקר מתקדמים יותר(לפחות בתחום שלי) שמועברים רק באופק, זאת אומרת שאין מפגש פנים אל פנים אלא אתה לומד מהמחשב בבית, האינטראקציה עם המנחה ושאר הסדוטנטים בעמצעות צ'אט בעיקר. ניתן גם להתקשר לאולפן לשאול שאלה. בד"כ מי שמעביר את הקורסים האלה הם מרכזי ההוראה בקורס, לרוב הם ותיקים ומנוסים ומעבירים את החומר בצורה מעולה.

אני למשל בסמסטר הקרוב רשום לקורס אופק שהשידור שלו בבוקר, אני לא יכול לראות כי אני עובד, אבל ביום רביעי בצהריים אני רואה, זה באמת נח ומשתלב מדהים אם אתה עובד.

בגדול גישה שם לדעתי היא שאם אתה רוצה ללמוד אתה תצליח, יש שם המון סיוע ובעיקר המנחים לרוב מאוד זמינים לשאלות בעיקר בהפסקות ורובם גם במייל.
לי יש פסיכומטרי חרא ובגרות מלאה גם לא משהו ובכל זאת אני לקראת סיום התואר, השיטה לדעתי נוחה מאוד אבל המחיר הוא שדרושה משמעת עצמית גבוהה מאוד ביחס למקום אחר, אני משווה את עצמי ל-2 חברים שאחד לומד אותו דבר כמוני במכללת רופין, אני לומד בבית פי 4 ממנו במהלך הסמסטר.

קח בחשבון גם שהרמה גבוהה מאוד ביחס למקומות אחרים, ההגיון הוא בכך שהקבלה פתוחה, הקורסים הראשונים בתואר הם קורסים ממיינים, רוב האנשים שמפסיקים ללמוד שם נכשלים במבואות.

זהו בגדול, קצת חפרתי אבל היה לי חושב להביא לך ככה את התמונה הגדולה, אם מעניין אותך יותר שלח לי בפרטי בכיף 😃

עדיף כבר להיות עובד זבל

כמה שאתה צודק... שמעתי את חברה של חבר שלי אומרת לי בבר, אני לא יכולה לשתות אני עושה ניקוי רעלים אז אמרתי לה אני לא רוצה להתווכח אבל אני לא מאמין בכל זה, אז היא אומרת אבל זה מוכח מחקרית אין לך מה להאמין, תשובתי הייתה הראי לי מחקר ואאמין - עד היום המחקר לא הגיע לתיבת הדואר...

אני לומד כלכלה וניהול, עוד שנה בול מסיים.
בגדול השיטה של האו"פ שונה מהרגיל בכך שאת התרגול שאתה מקבל באוניברסיטה\מכללה אתה עושה בבית לבד, יש לך בכל קורס מפגש 1 בשבוע שהוא בין שעה וחצי לשלוש שעות מלאות. ככה שאם אתה לומד 3 קורסים בסמסטר יש לך 3 מפגשים בשבוע. יתרון מאוד גדול הוא שאתה קובע לך את יום הלימודים המתאים לך ואת השעה, הקורסים העיקריים מוצעים לפעמים ב 4-5 קבוצות לימוד שונות בזמנים שונים וכאלה נוחים במיוחד כמו יום שישי בוקר\צהריים

בזמן הסמסטר בהתקדמות בחומר הלימוד אתה צריך להגיש מטלות, מטלות אלה הן מאין סיכום קצר של מספר שיעורים ויש חובת הגשה של מינימום מטלות לכל קורס.

יתרון נוסף הוא התמיכה שאתה מקבל בזמן הכנת המטלות וההכנה למבחן: לכל קורס יש אתר משלו בו מרוכזים המון חומרים מעולים, בד"כ יש שם מלא מבחנים+פתרונות של מרכז הקורס(ולא ש לסטודנטים),מטלות מסמסטרים קודמים וכ'ו.. עוד באתר יש פורום שבו אתה יכול להתייעץ על השאלות של המטלה, יחד עם כל הסטודנטים בארץ שלומדים את הקורס, תמיד יש שם את החנונים שעוזרים לכולם וגם מרכז הקורס ומנחים נוספים עונים שם, סה"כ מאוד נח.

כלי אדיר נוסף אלה שיעורי האופק, מדובר בהקלטות וידאו של שיעורים חיים, כאשר בד"כ אחרי השידור הישיר עולה הקלטה ככה שאם פספסת שיעור אתה יכול להשלים, זה גם עוזר מאוד בהכנה למבחנים, אם אתה מתקשה במשהו ספציפי פשוט תראה את ההקלטה שלו.

יש קורסים, בעיקר מתקדמים יותר(לפחות בתחום שלי) שמועברים רק באופק, זאת אומרת שאין מפגש פנים אל פנים אלא אתה לומד מהמחשב בבית, האינטראקציה עם המנחה ושאר הסדוטנטים בעמצעות צ'אט בעיקר. ניתן גם להתקשר לאולפן לשאול שאלה. בד"כ מי שמעביר את הקורסים האלה הם מרכזי ההוראה בקורס, לרוב הם ותיקים ומנוסים ומעבירים את החומר בצורה מעולה.

אני למשל בסמסטר הקרוב רשום לקורס אופק שהשידור שלו בבוקר, אני לא יכול לראות כי אני עובד, אבל ביום רביעי בצהריים אני רואה, זה באמת נח ומשתלב מדהים אם אתה עובד.

בגדול גישה שם לדעתי היא שאם אתה רוצה ללמוד אתה תצליח, יש שם המון סיוע ובעיקר המנחים לרוב מאוד זמינים לשאלות בעיקר בהפסקות ורובם גם במייל.
לי יש פסיכומטרי חרא ובגרות מלאה גם לא משהו ובכל זאת אני לקראת סיום התואר, השיטה לדעתי נוחה מאוד אבל המחיר הוא שדרושה משמעת עצמית גבוהה מאוד ביחס למקום אחר, אני משווה את עצמי ל-2 חברים שאחד לומד אותו דבר כמוני במכללת רופין, אני לומד בבית פי 4 ממנו במהלך הסמסטר.

קח בחשבון גם שהרמה גבוהה מאוד ביחס למקומות אחרים, ההגיון הוא בכך שהקבלה פתוחה, הקורסים הראשונים בתואר הם קורסים ממיינים, רוב האנשים שמפסיקים ללמוד שם נכשלים במבואות.

זהו בגדול, קצת חפרתי אבל היה לי חושב להביא לך ככה את התמונה הגדולה, אם מעניין אותך יותר שלח לי בפרטי בכיף 😃

תגיד בבית ספר השקעת הרבה?
אתה בחור עם משמעת עצמית גדולה?
לדעתך,האופן של לימוד בפתוחה מקשה או מקל על הלימודים?
איך אני יודע אם זה מתאים לי?
אני שוקל ללכת לשם וזה יהיה נחמד עם תפרט קצת

תגיד בבית ספר השקעת הרבה?
אתה בחור עם משמעת עצמית גדולה?
לדעתך,האופן של לימוד בפתוחה מקשה או מקל על הלימודים?
איך אני יודע אם זה מתאים לי?
אני שוקל ללכת לשם וזה יהיה נחמד עם תפרט קצת

בבית ספר הייתי ממוצע ביותר- יש לי תעוד תבגרות מלאה אבל ממוצע לא היסטרי..

משמעת עצמית יש לי ולדעתי זה הנכס הכי חשוב בפתוחה, בלי זה קשה לשרוד שם, היתרון שלי הוא שהגעתי לשם אחרי שעשיתי גם פסיכומטרי וגם קורס מדריכים, זה נשמע שטותי כי אין קשר אבל למעשה "למדתי ללמוד" ככה שהייתה לי נחיתה יחסית רכה באקדמיה, אחרי שקצת התנסיתי בלימוד בבית. רוב הסטודנטים מתקשים בכך שהם מגיעים אחרי כמה שנים טובות שלא החזיקו עט ביד, ולעשות את המעבר החד הזה זה קשה.(לא משנה בכלל מה אתה לומד, זה נכון לפתוחה באופן כללי)

אני חושב שמי שמתחבר לשיטה של האו"פ ימצא שם בית חם, המערכת מסביבך תתמוך בך שתצליח אבל זה לא יעבוד אם לא תשב בבית ותשקיע את הזמן שצריך.

לגבי איך אתה יודע אם זה מתאים לך או לא: העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה לעשות כמו שאני עשיתי שהתחלתי: לקחתי בהתחלה קורס 1 בלבד בסמסטר הראשון "לטעום" את השיטה ואת הדרך, אם תראה שזה מתאים לך הרווחת קורס ראשון בדרך לתואר, אם לא מקסימום הפסדת 2000 ש"ח. לדעתי זה שווה.

שיהיה בהצלחה!

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית