הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תמונה א"ש +התייעצות בנוגע להמשך חיטוב

• פותח/ת השרשור Gondo
  • פורסם בתאריך

Gondo

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
1
8
0
שלום, קוראים לי שי.

בן 28
גובה: 167
משקל: 64

אני עושה אימוני אינטרוולים + סקווטים, מתח וכדומה רק עם משקל גוף לצורך שימור מסת שריר בזמן חיטוב.

אני כבר חמישה חודשים בחיטוב איטי והדרגתי. ירדתי במהלכו 6 ק"ג.

אז ככה-

דבר ראשון, אשמח לדעת מה הא"ש שלי.

דבר שני, אני מתכנן להמשיך את החיטוב עד שאני אפטר מהשומן העקשן שנשאר לי בחזה, בטן וישבן. השומן נשאר בצורה של עור עודף(שקלתי בעבר 110 קילו) ולכן אני מת להפטר ממנו.

אז השאלה שלי היא כזאת- האם כדאי לי להמשיך בחיטוב ולרדת עוד בא"ש עד שהעור העודף יעלם לחלוטין? או שכדאי לי להתחיל מאסה, ואחרי כמה חודשים לשוב לחיטוב ורק אז לנסות להיפטר מהעור העודף?

תודה רבה!

נ.ב
התמונות נלקחו בבוקר לפני האוכל.

ימין-פרופיל רפוי. אמצעי- חזית מכווץ. שמאלי- חזית רפוי.

קבצים מצורפים

• IMG_6889.JPG
    IMG_6889.JPG
    KB 54.9 · צפיות: 260
  • IMG_6890.JPG
    IMG_6890.JPG
    KB 59.7 · צפיות: 299
  • IMG_6891.JPG
    IMG_6891.JPG
    KB 66.6 · צפיות: 285
נערך לאחרונה:
אתה בין 13-15 אחוז שומן לדעתי, אני מניח שכדאי לך להמשיך עוד קצת חיטוב לפני מסה.
כל הכבוד על הירידה, אל תתיאש

• פותח/ת השרשור
תודה אחי, אני מניח שבאמת קצת התחלתי להתייאש מהחיטוב.
לא נורא, אני אמשוך עוד קצת.

עברתי עכשיו לדל פחמימות, אני מקווה שזה יאיץ קצת את התהליך.

יהיה לך קשה מאוד להמשיך לרדת באחוזים.. אני חושב שמסה איטית ונקייה תעזור לך המון. אתה חייב מסת שריר כדי שהעור לא ייראה כל כך רפוי וכדי שהחזה והגוף בכללי יקבל צורה..

• פותח/ת השרשור
יהיה לך קשה מאוד להמשיך לרדת באחוזים.. אני חושב שמסה איטית ונקייה תעזור לך המון. אתה חייב מסת שריר כדי שהעור לא ייראה כל כך רפוי וכדי שהחזה והגוף בכללי יקבל צורה..

תודה על התשובה!

למה יהיה לי קשה להמשיך לרדת באחוזים?

זה שעברתי לדל פחמימות לא יוציא אותי מהתקיעות?

אם אני אפתח מסה, זה באמת ייתן לגוף שלי צורה, או שפשוט יישאר לי עור רפוי רק על שרירים גדולים יותר?

מצטער על כל השאלות, אני פשוט חדש בתחום.

מסה תתן לך צורה. חבל שלא עבדת לאורך החיטוב עם התנגדות ולא רק משקלי גוף, גם זה היה נותן לך צורה. אבל לא נורא, הירידה משמעותית ואני אישית הייתי מציע להפסיק איתה בקרוב ולהתחיל בתהליך מסה מבוקר.

קודם כל סחתיין על ההשקעה וההתמדה, אני לא יכול אפילו לתאר לעצמי מה זה להיות כ"כ שמן ולהצליח להעיף כ"כ הרבה מהגוף.
בקשר לשאלה שלך, לדעתי תתחיל מסה עכשיו, מה שמילא את עור העודף הזה היה שומן וזה לא היה נראה מדלדל, אז ההיגיון הכי פשוט הוא להחליף את השומן בשריר עבה עליו ישב העור הזה.

• פותח/ת השרשור
מסה תתן לך צורה. חבל שלא עבדת לאורך החיטוב עם התנגדות ולא רק משקלי גוף, גם זה היה נותן לך צורה. אבל לא נורא, הירידה משמעותית ואני אישית הייתי מציע להפסיק איתה בקרוב ולהתחיל בתהליך מסה מבוקר.

קודם כל סחתיין על ההשקעה וההתמדה, אני לא יכול אפילו לתאר לעצמי מה זה להיות כ"כ שמן ולהצליח להעיף כ"כ הרבה מהגוף.
בקשר לשאלה שלך, לדעתי תתחיל מסה עכשיו, מה שמילא את עור העודף הזה היה שומן וזה לא היה נראה מדלדל, אז ההיגיון הכי פשוט הוא להחליף את השומן בשריר עבה עליו ישב העור הזה.

תודה לשניכם.

אני מניח שהייתי יכול לרדת בא"ש אם הייתי נכנס לגרעון קלורי גדול יותר כדי לשבור את התקיעות, אבל אני בדיוק מתחיל עבודה חדשה ואני רוצה מספיק אנרגיה כדי להתמודד איתה. הפידבק שלכם עזר לי להחליט להתחיל מאסה בראש שקט שלאחריה אני אנסה שוב חיטוב כדי להגיע ל10-12 א"ש.

רק שתדע שהקיפולים האלה זה לא שומן.. ככה שאם היית ממשיך בחיטוב גם עוד חצי שנה לא היית רואה הבדל.
בחרת באופציה הנכונה. תעלה את התוכנית שלך ואת התפריט לביקורת.

• פותח/ת השרשור
רק שתדע שהקיפולים האלה זה לא שומן.. ככה שאם היית ממשיך בחיטוב גם עוד חצי שנה לא היית רואה הבדל.
בחרת באופציה הנכונה. תעלה את התוכנית שלך ואת התפריט לביקורת.

אין עדיין תוכנית, עדיין לא נרשמתי לחדר כושר.
יש משהו מומלץ?

תפריט התחלתי למסה (תוספת של 250 קלוריות מעל לתחזוק)

לא סידרתי את זה לפי ארוחות, אבל יום ממוצע מכיל את המאכלים והכמויות הבאות-

שתי כפות חמאת בוטנים טבעית ללא תוספת סוכר.

שני תמרים או שתי בננות

20+ אגוזי קשיו

30+ שקדים

שלוש ביצים

200-300 גרם סטייק

3.5 כפות טחינה משומשום מונבט בכבישה קרה.

2-3 מלפפונים, פלפל אדום ועגבניות.

1 קופסאת טונה בשמן.

נבטי ברוקולי.

הנ"ל מכיל 2289 קלוריות (אני עושה הליכות אז זה מתקזז בהתאם) 110 גרם פחמימות, 114 גרם חלבונים, 156 גרם שומן.

ממה שאני יודע יש לך יותר מידי שומן בתפריט
אתה צריך בערך כ 1גרם שומן לק"ג גוף , לכן אתה צריך בערך כ 70 גרם שומן בסה"כ
ממליץ על 2גרם חלבון לק"ג גוף כלומר בערך כ 140 גרם חלבון במקרה שלך
ואת מה שנשאר לקלוריות תשלים מפחמימה

• פותח/ת השרשור
ממה שאני יודע יש לך יותר מידי שומן בתפריט
אתה צריך בערך כ 1גרם שומן לק"ג גוף , לכן אתה צריך בערך כ 70 גרם שומן בסה"כ
ממליץ על 2גרם חלבון לק"ג גוף כלומר בערך כ 140 גרם חלבון במקרה שלך
ואת מה שנשאר לקלוריות תשלים מפחמימה

סבבה, אני אקח את זה בחשבון.

תודה.

זה לא 'שומן בצורה של עור עודף'
זה עור עודף, ומעט שומן.
מסה נקייה וארוכה תעזור כאן

אתה יכול להמשיך חיטוב, אבל אתה צריך להיות במצב של "תחזוקה" לא לרדת במשקל ולא לעלות, לצרוך מספיק חלבון מספיק שומן ומספיק פחמימות.. ככה אתה תקבל "Definition"

חיטוב זה לא רק אירובי..

• פותח/ת השרשור
בהתאם לעצות של אלו שבאו לפניכם, כבר התחלתי מאסה.

אבל היא תהיה קצרה, אולי שלושה חודשים, ואז אני אעשה חיטוב נוסף, הפעם עד שאני אגיע למטרות א"ש שלי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית