הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה - בבקשה מפחד לקבל פריצת דיסק-(חגורה)

Connect

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
טוב רציני אני מת מפחד לקבל פריצת דיסק, אני מתאמן בSS, אימון קודם עשיתי 110 קילו סקוואט,
פעם ראשונה שלי היה קשה מאוד, כל אימון אני מעלה ב5 קילו , קניתי חגורה, אני לא יודע איפה לשים אותה.

זה לא מצחיק חלק אומרים לי על המותניים, חלק אומרים לי מעל המותנים בבקשה תעזרו לי אנשים, 2 שניות של עזרה יצילו אותי מהפארנויה שלי !!! עזרה:suicide:

קניתי חגורה של RDX - רציתי להגיד שאני דעי מאוכזב ממנה ,( פעם ראיתי חגורה של חבר של איינזר משהוא כזה ליגה אחרת...)

עקרונית מעל המותניים, אבל אם יש לך פלג גוף עליון קצר במיוחד זה אולי יהיה לא אפשרי.
הדרך הכי טובה, היא פשוט לשים את החגורה ולעשות Air Squat ואז החגורה תסתדר למקום שבו יהיה לך נוח לעשות הסקוואט והיא לא תפריע לך.

• פותח/ת השרשור
עקרונית מעל המותניים, אבל אם יש לך פלג גוף עליון קצר במיוחד זה אולי יהיה לא אפשרי.
הדרך הכי טובה, היא פשוט לשים את החגורה ולעשות Air Squat ואז החגורה תסתדר למקום שבו יהיה לך נוח לעשות הסקוואט והיא לא תפריע לך.

אני גבוה יש לי פלג גוף עליון גדול וגבוה.
אני פשוט שם אותה על המותנים על החלק העליון שלהם או במרכז?
כי איזה אחד אמר לי לשים פשוט על המותניים, ואז שעשיתי סקוואט הרגשתי שהיא מתרופפת טיפה, כנ"ל בסקוואט, כאילו שהחלק העליון של החגורה באוויר....
תודה על עזרה 🙌

לפני החגורה...
אתה לא יכול לעשות SS ולחיות בפחד בסדר גודל שאתה מתאר מפריצות דיסק.

חגורה שמים בדיוק מעל ה"אוזניים" של האגן ( Ilium ), אין אפשרות אחרת.

• פותח/ת השרשור
לפני החגורה...

אני מעלה כל אימון 5 קילו דדליפט 10 קילו ,פרס+חזה+מתח 1.25-2.5.
הגעתי ל110 סקוואט ,145.5 קילו דדליפט ואיזה 72.5 פרס, אני שוקל 75, הרבה אומרים לי במכון שזה מהר מידי ומלחיצים אותי עם זה , "הפריצת דיסק"....
נלחצתי טיפה רצתי לכאן לשאול מהר חחח.....
בגלל שאיזה שעה הם אומרים לי שזה לא טוב בלה בלה בלה שעה הפחידו אותי....

לפני החגורה...

נשמע כאילו אתה מבין בעניין.. איך נמנעים מפריצת דיסק? יש סימנים מוקדמים? חוץ מלעבוד על טכניקה וחגורה..

נשמע כאילו אתה מבין בעניין.. איך נמנעים מפריצת דיסק? יש סימנים מוקדמים? חוץ מלעבוד על טכניקה וחגורה..
הסימנים יכולים להתחיל להיות כאבים באיזור שלאט לאט מקרינים לאיזורים אחרים למשל לרגל ! ממליץ לך לעבוד על טכניקה 100 אחוז ולעשות הכל לפני שאתה עוטף עצמך עם חגורה

אוקיי.. אז כל עוד שזה כואב כמו כל שריר אחר בגוף זה בסדר.

• פותח/ת השרשור
הסימנים יכולים להתחיל להיות כאבים באיזור שלאט לאט מקרינים לאיזורים אחרים למשל לרגל ! ממליץ לך לעבוד על טכניקה 100 אחוז ולעשות הכל לפני שאתה עוטף עצמך עם חגורה

אני הרגשתי כאבים נוראיים אבל, בצדדים של השרירים, נכון יש את מה שהוא אמר האווזנים של התחת ,איפה שיש 2 בליטות של העצם, אז מתחת לזה.
מעל התחת טיפה ומתחת לאוזנים אלה היה כאוב לי שם בצורה בלתי נסבלת.
בגלל זה הפסקתי עם הייפ דרייב, אני מסתכל למעלה ולא כואב לי יותר .

אתה עושה 72.5 קילו פרס על 75 משקל גוף? 😲 אפשר סרטון? זה אחד הפרסים הגבוהים ששמעתי עליהם ביחס למשקל.
חוץ מזה, תנסה להבדיל בין DOMS לבין כאבים אחרים, הלחץ על הזוקפים יכול לגרום כאב גב תחתון שהוא עוד "תקין", כמו כל כאב אחר בשריר שמעיד על עומס ולא על בעיה מסויימת.

• פותח/ת השרשור
אתה עושה 72.5 קילו פרס על 75 משקל גוף? 😲 אפשר סרטון? זה אחד הפרסים הגבוהים ששמעתי עליהם ביחס למשקל.
חוץ מזה, תנסה להבדיל בין DOMS לבין כאבים אחרים, הלחץ על הזוקפים יכול לגרום כאב גב תחתון שהוא עוד "תקין", כמו כל כאב אחר בשריר שמעיד על עומס ולא על בעיה מסויימת.

התבלבתי 62.5 זה עדין יפה אבל , אם אתה עדין רוצה סרטון אני יעלה ;susss

אין קשר בין חגורה לבין פריצת דיסק.
אתה באמת חושב שאם תהיה לך פריצת דיסק,שעמוד השדרה ננעל,חגורה מסכנה מעור תגן עליך?ממש ממש לא.
החגורה מיועדת לאנשים שצריכים לשמור על לחץ תוך בטני,למשל בסקוואט,כדי שהבטן לא תהיה זאת שתפריע לך לעלות במשקלי עבודה.
זה ממש לא כדי להגן על הגב שלך מפריצות דיסק.
אגב 110 קילו זה ממש לא משקל שצריך לדאוג ממנו לפריצת דיסק.

• פותח/ת השרשור
אין קשר בין חגורה לבין פריצת דיסק.
אתה באמת חושב שאם תהיה לך פריצת דיסק,שעמוד השדרה ננעל,חגורה מסכנה מעור תגן עליך?ממש ממש לא.
החגורה מיועדת לאנשים שצריכים לשמור על לחץ תוך בטני,למשל בסקוואט,כדי שהבטן לא תהיה זאת שתפריע לך לעלות במשקלי עבודה.
זה ממש לא כדי להגן על הגב שלך מפריצות דיסק.
אגב 110 קילו זה ממש לא משקל שצריך לדאוג ממנו לפריצת דיסק.

אני מוגע לכך שזה לא משקל "רציני" אבל אני בערך מתאמן 12 אימונים...והגעתי ל 110 קילו היום זה 115.. כך שנראלי שאני יתקע בערך ב 130....ויתחיל ריסט...
אני מתקדם מהר אני מפחד שאני יפגע בעצמי...

אחי תרא
נגיד בסרטון הזה אני רואה שהוא שם אותו על העצמאות שלו מתחת לפופיק זה בגלל שהוא קצר כאילו?....או שאני צריך לשים במרכז הפופיק??

דני , צריך לשים את החגורה על הפופיק או מתחת כאילו על העצמאות ? או מעלייהם....?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני מוגע לכך שזה לא משקל "רציני" אבל אני בערך מתאמן 12 אימונים...והגעתי ל 110 קילו היום זה 115.. כך שנראלי שאני יתקע בערך ב 130....ויתחיל ריסט...
אני מתקדם מהר אני מפחד שאני יפגע בעצמי...

זה מה שהתמקדת בו בכל מה שכתבתי?!
אתה לא צריך חגורה למטרות האלה.

בריאות הגב זה נושא מאוד גדול, אבל לדעתי עיקרי הדברים למניעת פריצת דיסק הם (לא בהכרח לפי סדר החשיבות) :
1. התקדמות הדרגתית, שקולה והגיונית במשקלים, ותוכנית אימון הגיונית.
2. מספיק שעות שינה כל יום.
3. התנהלות טובה ביום יום - יציבה טובה, ישיבה נכונה (ובשאיפה לא לשבת יותר מדי זמן ברצף), הרמה נכונה של דברים מהרצפה.
4. לא לעשן.
5. עדיף לא להתאמן שעתיים+- מהרגע שקמת משינה ארוכה.
6. לאכול כמו מרים משקולות, הגוף חייב מספיק אבני בניין בכדי להתאושש ולחזק את עמוד השדרה בהתאם לעומסים המופעלים עליו.
אם אתה לא שותה חלב, אולי שווה לך לחשוב על תוסף סידן פשוט ותוסף ויטמין D. זול, פשוט, ויכול רק לתרום.
7. Valsalva maneuver.
8. טכניקה טכניקה טכניקה - שאיפה ל"עמוד שדרה נייטרלי" בהרמות.
ואם לא זה - אז לפחות עמוד שדרה שלא זז תו"כ ההעמסה גם אם הוא במצב קצת כפוף.
להמנע מהגעה לקצה טווחי התנועה של כל אחת מהחוליות.
להמנע מתנועות חדות מידי אם זה לא הכרחי, למשל - לא להתרסק ל"בור" בסקוואט, לא למשוך את המוט אלים מידי בתחילת הדדליפט.
חגורה....כשצריך.
9. אימון בטן - לדעת לתכנן נכון מההיבט של עלות/תועלת לבריאות הגב ולהרמות בכלל = ממוקד ולמטרות כוח.
10. לא לחשוב סתם על פריצות דיסק - אם אתה עושה את הדברים הכתובים מעלה ואין לך היסטוריה של בעיות כאלו, הסבירות שהדבר יקרה - נמוכה.
כשמרימים לפעמים כואב הגב, והרבה פעמים תהיה לך אי נוחות מסויימת באזור הגב התחתון (במיוחד אם אתה לא אוכל מספיק) למי פחות...למי יותר...
מה לעשות?! האזור תחת הרבה עומס כל הזמן, והוא מתאושש לאט יחסית.
אם אתה לא מוכן לקבל את זה... אל תתעסק בזה, מנסיוני - פחד גדול מידי מבעיות גב דופק לך את המוח כשאתה מרים משקולות ואי אפשר לעבוד ככה.

נראה לי שזה בערך הכל...

Vithano - ההודעה שלך לא ברורה לי.
חגורת גב נועדה בכדי לספק יותר יציבות שדרתית ולכן כן עוזרת לך למנוע פציעות גב כשמשתמשים בה ברגע שמרגישים צורך.

Vithano - ההודעה שלך לא ברורה לי.
חגורת גב נועדה בכדי לספק יותר יציבות שדרתית ולכן כן עוזרת לך למנוע פציעות גב כשמשתמשים בה ברגע שמרגישים צורך.
[h=1]An evaluation of a weightlifting belt and back injury prevention training class for airline baggage handlers.[/h]Reddell CR, Congleton JJ, Dale Huchingson R, Montgomery JF.
[h=3]Source[/h]Texas A&M University, Industrial Engineering Department, College Station, TX 77843, USA.

[h=3]Abstract[/h]This study evaluated the efficacy of a commercially available weightlifting belt in relation to reduction of lumbar injury incident rate and severity of injuries over an 8-month period. The study used 642 baggage handlers working for a major airline company as participants. Four treatment groups were randomly selected: a group receiving the belt only, a group receiving a 1 h training class only, a group receiving both a belt and a 1 h training class, and a control group receiving nothing. Two treatment groups were added which contained participants who discontinued use of the belt prior to the end of an 8-month study period. Results indicated that there were no significant differences for total lumbar injury incident rate, restricted workday case injury incident rate, lost workdays and restricted workdays rate, and worker's compensation rates. There was, however, a marginal significant difference for lost workday case injury incident rate. Groups with participants who wore the belt for a while then discontinued its use had a higher lost day case injury incident rate than did either the group receiving training only or the control group. Compliance was an overriding factor as the belt questionnaire response indicated that 58% of participants in the belt groups discontinued use of the belt before the end of 8 months. Comments made on the survey forms indicated that the belt was too hot. Similarly, comments suggested that the belt rubbed, pinched, and bruised ribs. Based on these results, the weightlifting belt used for this study cannot be recommended for use in aid of lifting during daily work activities of baggage handlers. Results indicate that use of the belts may, in fact, increase the risk of injury when not wearing a belt following a period of wearing a belt. As industries are experimenting with the use of belts, it is recommended that great care be taken in any further evaluation and close attention directed towards injuries which occur when not wearing the belt following a period of wearing the belt (ie, off-the-job injuries).

אין קשר בין לבישת חגורה לבין מניעת פציעות גב.

הדרך למנוע פציעות גב(בזמן אימון) זה לא להרים משקלים שכבדים לך מדי(לא לקפוץ מעל הפופיק) ולעבוד בטכניקה מושלמת.

the study used 642 baggage handlers working for a major airline company as participants
מה אפשר ללמוד ממחקר על סבלים שחגרו חגורה במשך יום העבודה שלהם לגבי מרימי משקולות שחוגרים אותה רק לפרקי זמן קצרים בזמן מאמץ מכסימלי של הגב? לעניות דעתי לא הרבה.

מה אפשר ללמוד ממחקר על סבלים שחגרו חגורה במשך יום העבודה שלהם לגבי מרימי משקולות שחוגרים אותה רק לפרקי זמן קצרים בזמן מאמץ מכסימלי של הגב? לעניות דעתי לא הרבה.

הדיבור לא היה על כמה הם מרימים או מתי.
העניין היה על האם חגורה מונעת בעיות גב,והיא לא.

הדיבור לא היה על כמה הם מרימים או מתי.
העניין היה על האם חגורה מונעת בעיות גב,והיא לא.

בטח שהדיבור הוא על מי מרים מה ומתי !
אנחנו מדברים על חגורת הרמת משקולות בהרמת משקולות, אתה קישרת לניסוי בחגורות הרמה ל occupstional use.

למה זה לא רלוונטי ?

1.בראש ובראשונה - לרוב החגורות הנ"ל בכלל שונות מחגורות הרמת משקולות "אמיתיות", אך מוגדרות ככאלו.
לדוגמא החגורה השחורה של נייק שרצה היום ברוב חנויות הספורט, היא מוגדרת כ Weightlifting Belt, אבל היא רכה מידי, ואף אחד לא לובש אותה צמוד מספיק בשביל שתהיה לה השפעה רצינית כלשהי על הגב.

2. אוכלוסיית המחקר לא משתמשת בחגורה כמו מרימי משקולות, הם לא נועלים אותה צמוד לפני כל הרמה, לא תמיד מבצעים Valsalva.

3. לא עברו שום הכשרה רצינית בטכניקת ההרמה הנכונה ( לא...שעה קבוצתית זה לא מספיק....), מעסיקים רציניים בחו"ל שולחים עובדים כאלו לכמה ימי השתלמות שמכונים "Back School".

4. לא מדובר על אותה כמות של עבודה, זאת חגורה שלובשים 6-8 שעות ביום ומרימים יחד איתה מאות עצמים במשמרת אחת בלבד, ובעומס נמוך.
אנחנו מדברים בדיוק על ההפך - משהו כמו עד 25 חזרות (ולרוב פחות) במאמץ קרוב למקסימלי, בסשן אחד.
אלו מצבים שונים עם אופני וסיכוני פציעה שונים לחלוטין.

המחקר הנ"ל מאוד כללי ולדעתי לא שואל את השאלות הנכונות.

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית