הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שיטות אימון מתקדמות (speed sets)

shlomo davidov

משתמש מתחיל
98
0
נק' מוניטין:
8
98
0
קאנטרי גלי-גיל קרית מוצקין
עברתי בספר: practical programming for strength training של rippetoe & kilgore
עמוד 195 תחת הנושא speed sets

בין היתר יש שיטות למתאמנים בינוניים שעובדים בשיטה של : אימון ראשון בשבוע נפח אימון שני בשבוע מנוחה ואימון שלישי עצימות.

הם ממליצים במקרה של תקיעה בעליית משקלים, להחליף את אימון העצימות באימון מהירות ~ עצמה .
השיטה (בקיצור) היא הרבה סטים (7-10) של מעט חזרות (2-3) כאשר המנוחה בין הסטים מזערית (60 שניות) והחזרות מתבצעות במהירות = עצמה מירבית והמשקל הוא 50-75% של 1RM.

יתרונות:
1. הטענה המרכזית היא שבאופן כזה אנחנו מאמנים את בגוף לגייס יותר יחידות מוטוריות במהלך של שימוש בשריר ולכן תהייה לזה שלכה ישירה על אימוני הכוח.
הם אף טוענים שבאופן כזה אתה עובד יותר על כוח מאשר על עצמה ומהירות!
חסרונות:
1. קשה מאוד מבחינה מנטלית וטכנית לעבוד באופן שבו אתה נותן מקסימום מבחינת עוצמה למשך סטים מרובים, כאשר המטרה היא שבסט האחרון המהירות תהייה אף גבוהה מהמהירות בסט הראשון.
2. זה מכניס את הגוף להרבה יותר לחץ )stress( מאשר אימון עצימות רגיל, וצריך לדעת לעשות אימון כזה במינון וצורה נכונה.

אשמח עם נוכל לדון טיפה בנושא.

הערה: אני מתאמן מתחיל ורחוק עוד מלהגיע לשיטות האימונים האלה, אני שואל למטרת מידע ושיתוף נטו.

• פותח/ת השרשור
רציתי שהדיון ילך יותר לכיוון של : איך והאם לדעתכם זה יכול לעזור לאנשים שלמשל עושים texas ועוד סוגים של אימונים על טווח של שבוע - שבועיים.

אני אשמח לקרוא את הספר שהמלצת עליו, תודה.

קראתי את הספר PP לפי הבנתי ISO\ISO וספיד סטים עוזרים לגייס ייצור כוח מרבי תוך כדי עקיפת הצורך להרים משקלים כבדים מסיבות שונות (באחד אתה מאמן את הנקודה המגבילה מבלי למתוך את השריר מה שגורר מחיר התאוששות דומז וכו' בחלק האקצנטרי בשני אין לי מושג אבל זה משקל "קל" )

אין לי מושג איך לעשות ספיד סטים לדוגמה בסקווט במשקלים שהוא מדבר עליהם (50% או אפילו פחות למתחילים) או שזה אומר שזה יכול להיות מאוד שימושי ללמוד את זה או שזה אומר שזה טוב בעיקר למתקדמים , לגבי הדרישה של העצימות הוא מדבר בעיקר על רצינות וריכוז כדי לא לרמות ולעשות חזרות לאט כי זה קל.

הרושם שלי מהספר והאתר שלו בלבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית