הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגבול שבין ביצועי שיא לפציעה

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך

Ohad

משתמש משקיע
3,289
859
נק' מוניטין:
2,714
3,289
859
בבית 😃
תראו אני חזרתי להתאמן לפני חודש וחצי הפעם SS רציני...
ורציתי לשאול מה הגבול הדק שבין מיצוי היכולת שלנו לבין פציעה.
למשל אני מגיע למצב שבפרס הגב התחתון נכנס פנימה כחלק מהתנועה והקושי ? עד כמה זה תקין ?
או שבסקוואט חזרה אחת איבדתי את הטכניקה וואלה נתפס לי כל השריר שמעל התחת ? מה הגבול שבין מימוש פוטנציאל של משקלים גבוהים לבין פציעה ?
גם לפעמים אני מרגיש את הברך השמאלית שלי , לא כואב, פשוט מרגיש כזה הרגשה...
אשמח לתשובות מכם...

אין גבול, ביצועי שיא, וביצועים סתם בטכניקה חרא, עלולים לגרום לפציעה וזה מגיע בשלב כלשהו אם אנשים מתאמנים באופן רציני. אתה צריך לפתח רגישות מתי צריך "להילחם" ומתי עדיף פשוט להפסיק, וגם אז אין ערובה שלא תיפצע.

• פותח/ת השרשור
ומתי אני יודע שזה שריר שנתפס נמתח, או שזאת פציעה ?
ואם אני מרגיש קצת את הברך שלי , לא כאבים לא מפריע ללכת . שאני מנסה לעשות את הפעולה של בעיטת כדור אני מרגיש כזה את הברך קשה להסביר...
ממה יכול לנבוע?

סביר להניח שאתה לא מתאמן נכון או לא מתאושש מאימון לאימון
אחרת אם אתה עושה הכל לפי הספר הסיכוי להפצע שואף ל0
וגם אם אתה נפצע חוזרים די מהר זה לא בלתי הפיך

אחרי SS מספר פעמים ו7 חודשים רצוף על טקסס (עם הפסקה בגלל דלקת ריאות רק) אני יכול לומר שלא נפצעתי אף פעם באימוני כוח, וזה משותף לכל מי שמתאמן איתי באימוני כוח.- נפלתי אינספור פעמים בסקוואט, נכשלתי בבנץ', פרס+פאוורקלין כשל כל 3-4 שבועות בסטים אחרונים, וכו'

דווקא נכנסתי לSS עם פציעת כתף די רצינית מכשל בסמית' מאשין בתכנית שרשם לי "מאמן" לפני שקראתי והפנמתי מה זה אימונים בכלל(= הייתה תכנית בולשיט שקר כלשהו AB שלא התקדמתי בה לשום מקום חוץ מבידיים וקצת חזה ופצעתי את הrotator cuff כי התעסקתי במשקלים יחסית גבוה במכונה שלא אמורה הייתה להתקיים בעולם מושלם)

אם לא הייתי עושה תכנית כוח (ופרס "כבד" בעיקר- מרכאות כי 72.5 קילו ל5X5 זה לא כבד) אני מאמין שלא הייתי יכול לעשות היום לחיצת חזה מעל 70 קילו אם בכלל בלי ניתוח

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית