הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה| צריך עזרה בבעיית טכניקה סקוואט

• פותח/ת השרשור Fromiz
  • פורסם בתאריך

Fromiz

משתמש מתחיל
62
0
נק' מוניטין:
4
62
0
שלום, אני כבר שבועיים בתוכנית חיטוב, אני מנוסה עם תרגיל הסקוואט כבר הרבה זמן יחסית ויש לי בעיה קשה שעוצרת לי את ההתקדמות במשקלים:
ביקשתי ממאמן אחד שיהיה ספוטר שלי והוא אמר לי שאני משנה את הזווית גב שלי שאני נכנס לשבירת מקביל, כתוצאה מכך אני מעמיס את המשקל על הגב והרגליים פחות עובדות.
בסרט של ה-SS ראיתי שמארק מסביר למתאמן ,שלדעתי יש אותה בעיה כמו שלי, איך לתקן את הבעיה אבל לא הצלחתי להבין את ההסבר שלו.
אם למישהו יש ידע בנושא הזה או שחווה את הבעיה ותיקן אותה אשמח לשמוע.
נ.ב עבדתי הרבה על טכניקה על משקלים 50~60 קילו והטכניקה היתה טובה אבל אימון שעבר שניסיתי 70 קילו הרגשתי שאני משנה את הזווית, גולש עם הברכיים.
יש מצב שזה נובע מעייפות?
תודה.

שלום, אני כבר שבועיים בתוכנית חיטוב, אני מנוסה עם תרגיל הסקוואט כבר הרבה זמן יחסית ויש לי בעיה קשה שעוצרת לי את ההתקדמות במשקלים:
ביקשתי ממאמן אחד שיהיה ספוטר שלי והוא אמר לי שאני משנה את הזווית גב שלי שאני נכנס לשבירת מקביל, כתוצאה מכך אני מעמיס את המשקל על הגב והרגליים פחות עובדות.
בסרט של ה-SS ראיתי שמארק מסביר למתאמן ,שלדעתי יש אותה בעיה כמו שלי, איך לתקן את הבעיה אבל לא הצלחתי להבין את ההסבר שלו.
נ.ב עבדתי הרבה על טכניקה על משקלים 50~60 קילו והטכניקה היתה טובה אבל אימון שעבר שניסיתי 70 קילו הרגשתי שאני משנה את הזווית, גולש עם הברכיים.
יש מצב שזה נובע מעייפות?
תודה.
תעלה סירטון שלך עושה סקוואט

אין מה לעשות בדיפ סקוואט כך בחשבון שיש סיבוב אגן לאחור (ביטול הלורדוזה המותנית), לא תוכל לשמור על גב נייטרלי

אין מה לעשות בדיפ סקוואט כך בחשבון שיש סיבוב אגן לאחור (ביטול הלורדוזה המותנית), לא תוכל לשמור על גב נייטרלי

לא להטעות. באט ווינק זה משהו שנפתר עם הזמן כשלומדים להחזיק את הגב, להוציא את הברכיים ומפתחים את הגמישות הנדרשת בהאמסטרינגס.

עד עכשיו לא ראיתי פעם אחת מישהו שעושה דיפ סקוואט (ירכיים נוגעות בשוקיים) בלי שהאגן שלו לא מסתובב דרמטית אחורה וביטול הקשת
אשמח אם תראה לי אחרת

עד עכשיו לא ראיתי פעם אחת מישהו שעושה דיפ סקוואט (ירכיים נוגעות בשוקיים) בלי שהאגן שלו לא מסתובב דרמטית אחורה וביטול הקשת
אשמח אם תראה לי אחרת

הירכיים לא צריכות לגעת בשוקיים בסקוואט שמבוצע כמו שצריך. אם כשאתה אומר דיפ סקוואט אתה מתכוון למה שהמשקולנים עושים כדי לדמות את "הנפילה" בקלין, זה לא מה שאנחנו דוגלים בו כאן. אנחנו דוגלים בסקוואט בטטוח תנועה מלא, מתחת למקביל, וכשההאמסטרינגס שומרים על המתח לאורך כל השלב האקסצנטרי עד הבאונס.

אז כמה לרדת בדיוק, לאיזו זווית ?
הטווח מהמקביל עד ללמטה לגמרי לא גדול בכלל

אבל גם בפרלל האגן מתחיל להסתובב, לא ראיתי פעם אחת מישהו יורד מהמקביל עם האגן במקום ועם קשת בגב

ככה זה צריך להיראות. הזווית תהיה שונה מבנאדם אחד לשני בגלל שיקולים של אנרופומטריה וגמישות.
squat-variants.jpg

אבל זה סקוואט מקביל, גם אני מסוגל לשמור על האגן במקום ועל הקשת במקביל
אני אחזור על מה שרשמתי (בכל אחת מה 4 תגובות שלי בדיון הזה): מתחת למקביל, לא ראיתי אדם אחד ששמר על הקשת שלו

אבל זה סקוואט מקביל, גם אני מסוגל לשמור על האגן במקום ועל הקשת במקביל
אני אחזור על מה שרשמתי (בכל אחת מה 4 תגובות שלי בדיון הזה): מתחת למקביל, לא ראיתי אדם אחד ששמר על הקשת שלו

אם אין לך מושג מה המשמעות של סקוואט מלא ושבירת מקביל אל תטעה אנשים.

הוא מאוד במקביל, אולי מעלה-שתיים מתחת, אין לי מד זווית
תמתח קו בין הברך שלו למפרק הירך, ותראה שהקו בדיוק מקביל לרצפה (תראה קצת תמונות אנטומיה בשביל לראות בדיוק איפה נמצאים המפרקים כדי להיווכח שאני צודק)

סתם סרטונים ביוטיוב שמצאתי כדי להדגים לכם על מה אני מדבר - תראה מה קורה לקשת שלו בגב אחרי שהוא עובר את קו המקביל

(פה הוא לא שובר כ"כ את המקביל, לכן האגן שלו גולש רק קצת, אבל אפשר לראות את זה)

אם אין לך מושג מה המשמעות של סקוואט מלא ושבירת מקביל אל תטעה אנשים.

תראה אני לא בא להטעות אף אחד. אני אומר את מה שאני יודע ואם אני טועה אני אתקן את עצמי.
מה שכן, אני מצפה שתיישמו את זה בעצמכם. עד עכשיו אני שומע רק הצהרות בלי נימוק אחד להיגיון מאחוריהם, אז אולי כדאי שגם אחרים יבדקו את עצמם.

סקוואט מקביל = מפרק הברך (המפרק הנע, בין עצם הטיביה לפמור) נמצא באותו גובה של מפרק הירך (בין הפמור לאגן). במילים אחרות, הקו הקצר ביותר בין הברך לירך מקביל לרצפה (שוב, הקו בין המפרקים, ולא הירך כאיבר מלא בקילוגרמים של שרירים ועור שאי אפשר לדעת ע"י צפייה מהצד מהי הזווית בין המפרקים בלי ניסיון)

אני מצרף פה תמונה של השלד שתראו בדיוק מה המקום האנטומי של המפרקים, ולאחר מכן את התמונה שהבאת, שבה מתחתי קו בין האזורים שבהם נמצאים המפרקים
אפשר לראות שהקו מקביל לרצפה, ואף מעט בשיפוע חיובי (כלומר עדיין לא מקביל באמת, אבל זה אולי 2-3 מעלות לא רלבנטיות)
אם אתה לא מאמין לי וזה בריא ולגיטימי, כנס לגוגל. תחפש femur-tibia\knee joint (עדיף ממבט צידי) ותראה את המיקום האנטומי שלו. תחפוש femur joint ותראה את המיקום האנטומי. תפתח את התמונה שהעלת בצייר ותמתח קו בין שני המקומות הללו. אם עשית את הדברים נכון, הקו יהיה מקביל לתחתית התמונה (=הרצפה). קרי, מדובר בסקוואט מקביל.
squatvariants.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/823/squatvariants.jpg/

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
הוא מאוד במקביל, אולי מעלה-שתיים מתחת, אין לי מד זווית
תמתח קו בין הברך שלו למפרק הירך, ותראה שהקו בדיוק מקביל לרצפה (תראה קצת תמונות אנטומיה בשביל לראות בדיוק איפה נמצאים המפרקים כדי להיווכח שאני צודק)

סתם סרטונים ביוטיוב שמצאתי כדי להדגים לכם על מה אני מדבר - תראה מה קורה לקשת שלו בגב אחרי שהוא עובר את קו המקביל

(פה הוא לא שובר כ"כ את המקביל, לכן האגן שלו גולש רק קצת, אבל אפשר לראות את זה)

תראה אני לא בא להטעות אף אחד. אני אומר את מה שאני יודע ואם אני טועה אני אתקן את עצמי.
מה שכן, אני מצפה שתיישמו את זה בעצמכם. עד עכשיו אני שומע רק הצהרות בלי נימוק אחד להיגיון מאחוריהם, אז אולי כדאי שגם אחרים יבדקו את עצמם.

סקוואט מקביל = מפרק הברך (המפרק הנע, בין עצם הטיביה לפמור) נמצא באותו גובה של מפרק הירך (בין הפמור לאגן). במילים אחרות, הקו הקצר ביותר בין הברך לירך מקביל לרצפה (שוב, הקו בין המפרקים, ולא הירך כאיבר מלא בקילוגרמים של שרירים ועור שאי אפשר לדעת ע"י צפייה מהצד מהי הזווית בין המפרקים בלי ניסיון)

אני מצרף פה תמונה של השלד שתראו בדיוק מה המקום האנטומי של המפרקים, ולאחר מכן את התמונה שהבאת, שבה מתחתי קו בין האזורים שבהם נמצאים המפרקים
אפשר לראות שהקו מקביל לרצפה, ואף מעט בשיפוע חיובי (כלומר עדיין לא מקביל באמת, אבל זה אולי 2-3 מעלות לא רלבנטיות)
אם אתה לא מאמין לי וזה בריא ולגיטימי, כנס לגוגל. תחפש femur-tibia\knee joint (עדיף ממבט צידי) ותראה את המיקום האנטומי שלו. תחפוש femur joint ותראה את המיקום האנטומי. תפתח את התמונה שהעלת בצייר ותמתח קו בין שני המקומות הללו. אם עשית את הדברים נכון, הקו יהיה מקביל לתחתית התמונה (=הרצפה). קרי, מדובר בסקוואט מקביל.
squatvariants.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/823/squatvariants.jpg/

כמו שאמרתי - אין לך מושג מה זה שבירת מקביל. לך תקרא את הספר של ריפטו ותבין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אני לא הולך לקרוא ספר שלם, אם אתה באמת יודע - פשוט תגיד לי, מאיזו זווית זו שבירת מקביל ?

אם זאת הזווית שמתחתיה זה דיפ סקוואט, זאת אומרת שזו בדיוק הזווית של סקוואט מקביל
אם תסתכל, זו בדיוק אותה תנוחה כמו בתמונה שצירפתי (שאתה צירפת ואז אני ערכתי - http://imageshack.us/photo/my-images/823/squatvariants.jpg/. גם אפשר לראות יפה מאוד בתמונה השנייה שהישר בין שני המפרקים מקבל לרצפה [אם תקח את הקו המודגש למטה, שיתחיל מאיפה שמפרק הברך באמת נמצא, הצד השני שלן יהיה בדיוק איפה שמפרק הירך נמצא, וקל לראות שהקו מקביל לרצפה])
מסקנה: צדקתי כשאמרתי שבתמונה המקורית זה סקוואט מקביל ולא דיפ

יש מצב שזה נובע מעייפות?
תודה.
לי היתה את הבעיה הזאתי והיא חוזרת מדיי פעם במשקלים גבוהים אני חושב שזה בגלל שאתה יורד נמוך יותר מדיי - לפחות אצלי זה היה ככה , ירדתי הרבה מעבר ל90 מעלות ובזווית הזאת הגו נכנס יותר מדיי פנימה וכשעליתי הגו היה צריך לעבוד הרבה כדי להתיישר חזרה

תגובה אינטילגנטית ומנומקת היטב. השכלתי.

באיזשהו שלב גם אני מוותר. המטרה היחידה של התגובה הזאת היא בשביל ששאר המשתמשים יבינו שעוד פעם דיברת שטויות.

Back
למעלה תחתית