הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צריך עזרה בקשר למסה והתוצאות שלה

• פותח/ת השרשור Excite1
  • פורסם בתאריך

Excite1

משתמש פעיל
358
2
נק' מוניטין:
14
358
2
אני כבר כמה חודשים במכון, קצת נתונים עליי:

תחילת האימונים:
גובה:1.80 בערך הרבה זמן לא בדקתי
משקל:62

חודשיים אחרי (היום):
גובה: 1.80 בערך
משקל: 74

טוב אז אחרי כמה חודשים טובים של מסה תזונה נכונה ואבקות "עברתי" מהתואר שחיף לבנאדם נורמלי עם מסה.
בתקופה של המסה לא עשיתי ריצות כי רציתי כמה שפחות לשרוף קלוריות ועכשיו אני רואה את ההשכלות של זה,בקיצור גדלה לי כרס עגולה כזאת בבטן אבל כשאני מחזק את הבטן רואים קוביות (אל תדאגו אני לא ילד ק!ביות) עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי לי להתחיל לשלב ריצות כדי להוריד את הכרס המציקה הזאת ובכלל להתחיל לרוץ ולשפר את הסיבולת לב ריאה כי בתקופת המסה לא רצתי.
ואם אני כן צריך לשלב ריצה, אשמח אם תפרטו לי כמה לרוץ איך לרוץ, מי מה מו בקיצור.

תודה לעוזרים.
😃

נערך לאחרונה:
אם אתה רוצה לחטב, אתה לא חייב לרוץ, הכל שאלה של מאזן קלורי. ריצה היא רק כלי עזר. אם אתה אוהב ריצה, כמובן שאתה יכול לשלב בנוסף.
אם אתה רוצה להמשיך במסה, אתה תצטרך להשלים את הערכים של הריצה ממילא, וחוץ אולי מהורדת נוזלים, היא לא תסייע לך.

אני כבר כמה חודשים במכון, קצת נתונים עליי:

תחילת האימונים:
גובה:1.80 בערך הרבה זמן לא בדקתי
משקל:62

חודשיים אחרי (היום):
גובה: 1.80 בערך
משקל: 74

טוב אז אחרי כמה חודשים טובים של מסה תזונה נכונה ואבקות "עברתי" מהתואר שחיף לבנאדם נורמלי עם מסה.
בתקופה של המסה לא עשיתי ריצות כי רציתי כמה שפחות לשרוף קלוריות ועכשיו אני רואה את ההשכלות של זה,בקיצור גדלה לי כרס עגולה כזאת בבטן אבל כשאני מחזק את הבטן רואים קוביות (אל תדאגו אני לא ילד ק!ביות) עכשיו השאלה שלי היא האם כדאי לי להתחיל לשלב ריצות כדי להוריד את הכרס המציקה הזאת ובכלל להתחיל לרוץ ולשפר את הסיבולת לב ריאה כי בתקופת המסה לא רצתי.
ואם אני כן צריך לשלב ריצה, אשמח אם תפרטו לי כמה לרוץ.

תודה לעוזרים.
😃
כדי להוריד את הכרס אתה צריך להיות בגרעון קלורי נורמלי,אתה לא יכול לבחור באיזה אזורים השומן ירד קודם.

• פותח/ת השרשור
אם אתה רוצה לחטב, אתה לא חייב לרוץ, הכל שאלה של מאזן קלורי. ריצה היא רק כלי עזר. אם אתה אוהב ריצה, כמובן שאתה יכול לשלב בנוסף.
אם אתה רוצה להמשיך במסה, אתה תצטרך להשלים את הערכים של הריצה ממילא, וחוץ אולי מהורדת נוזלים, היא לא תסייע לך.

כדי להוריד את הכרס אתה צריך להיות בגרעון קלורי נורמלי,אתה לא יכול לבחור באיזה אזורים השומן ירד קודם.

אז בעצם אני יכול לרוץ בזמן מסה אבל אני אצטרך להשלים את הערכים של הריצה אם הבנתי נכון וזה מה שיעזור לי להוריד את הכרס ולשמור על מסת השריר?
כמה פעמים אני צריך לרוץ בשבוע ואיך לרוץ בדיוק (לא במובן הפיזי) ?

אם אתה רוצה להמשיך לעלות במסה הכרס שלך תישאר ואפילו תגדל
אם אתה רוצה להוריד אותה אתה צריך להפסיק לעבוד על מסה ולעבור לחיטוב , תעבור על המאמר הוא יסביר לך איך לעשות חיטוב
http://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/

1.5 קילו עלית בשבוע? 0.5 - 1.0 בשבוע היה מספיק, הגזמת.
ריצות בעליה במסה - לא

אין שום בעיה עם ריצות בעלייה במסה אם משלימים את הערכים הקלוריים של הריצה. יכול רק לעזור להוריד נוזלים, ולנתב עוד יותר קלוריות לבניית שריר ופחות לשומן. כמובן שלא צריך להגזים.

• פותח/ת השרשור
אין שום בעיה עם ריצות בעלייה במסה אם משלימים את הערכים הקלוריים של הריצה. יכול רק לעזור להוריד נוזלים, ולנתב עוד יותר קלוריות לבניית שריר ופחות לשומן. כמובן שלא צריך להגזים.

אבקת חלבון בסוף אימון תשלים את הערכים הקלוריים של ריצה + אימון ? או שצריך לחשב RMR BMR וכול אלה?

ועוד שאלה לגבי תקופת החיטוב, סוף אימון אני לא צריך לקחת את האבקת חלבון (SUPER MASS) כי יש במנה יותר מדי קלוריות ואז אני לא יהיה במאזן קלורי שלילי נכון?

צריך לחשב ערכים, ואין בעיה לקחת אבקת חלבון בסוף אימון בחיטוב אם זה משלים לך ערכי חלבון ובקונטקסט הכללי אתה במאזן שלילי.

אחי אל תקשיב לשטויות האלה אני במסה כבר חודש כמעט פעמיים בשבוע אני שוחה פעמיים בשבוע אני משחק כדורגל זה יוצא 4 פעמיים בשבוע אירובי ו3 פעמים בשבוע אני עושה משקולות ואני עולה יופי במסה תשחה אחי זה הכי מחטב תשחה אבל איזה 40 דקות לא יותר מידי כי אז באמת זה ייפגע בעלייה במסה

אחי אל תקשיב לשטויות האלה אני במסה כבר חודש כמעט פעמיים בשבוע אני שוחה פעמיים בשבוע אני משחק כדורגל זה יוצא 4 פעמיים בשבוע אירובי ו3 פעמים בשבוע אני עושה משקולות ואני עולה יופי במסה תשחה אחי זה הכי מחטב תשחה אבל איזה 40 דקות לא יותר מידי כי אז באמת זה ייפגע בעלייה במסה

אחי תקשיב לו,אתה לבטח תגיע רחוק.
ולנושא,תהליך של עלייה באחוזי שומן הוא נורמטיבי לתקופת מסה,מהסיבה זו אחריה רוב המתאמנים עושים תקופת חיטוב.

• פותח/ת השרשור
טוב אנשים תודה על התגובות!

באימוני SS כמה היית ממליץ לרוץ? מהירות ומרחק/זמן ?

לא יותר מ-2-2.5 ק"מ. הייתי ממליץ לעשות את זה באימון האחרון של השבוע.

לא יותר מ-2-2.5 ק"מ. הייתי ממליץ לעשות את זה באימון האחרון של השבוע.
לא כדאי לעשות נגיד פעמיים בשבוע ? ונגיד לא ביום של אימון ? או שפעם אחת בשבוע תספיק לניתוב והורדת נוזלים ?

אפשר פעמיים בשבוע, ואחרי האימון. היום שבין האימונים הוא יום התאוששות.

אפשר פעמיים בשבוע, ואחרי האימון. היום שבין האימונים הוא יום התאוששות.
מצטער על החפירה אבל באיזה מהירות על הליכון הייתה ממליץ לרוץ , פשוט בכל מקום כתוב עצימות ביינונית ואין לי מושג כמה זה

מה שמתאים לכושר שלך. ריצה של 2 ק"מ בהגדרה לא יכולה להיות ספרינט בעצימות של 100%.

Back
למעלה תחתית