הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בכל הנוגע להעמסת פחמימות, ריקון גליקוגן ודופק מרבי

• פותח/ת השרשור Shape90
  • פורסם בתאריך

Shape90

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
3
40
0
קצת רקע
אני שוקל 75 ק''ג א''ש מוערך 14-15.
צריכה קלורית יומית של 1500 קלוריות לערך כאשר מדובר בלא יותר מ-20 גרם פחמימה, כ-180 גרם חלבון וכל היתר ממקורות שומן.
הסיבה שאני עושה דיאטה דלת פחמימות היא בעיקר על מנת שאוכל להעמיס בכל יום שישי, כאשר יש ארוחה משפחתית.
האם יש יתרונות לדיאטה עם פחמימות אשר דורשת העמסה אחת לשבועיים על פני דיאטה דלת פחמימות הדורשת העמסה אחת לשבוע או שזה רק מטעמי אורח חיים ובחירה?

לפי המאמר עליי להיות במהלך העמסה בגרעון חיובי של בין 500-1000 קלוריות.

השאלה שלי היא:

מהם הנזקים הנגרמים לגוף כאשר הוא לא מקבל פחמימות תקופה ארוכה יותר (במקרה שלי, נניח מה יקרה אם אעמיס אחת לשבועיים ולא אחת לשבוע).
אני שואל זאת משום שנראה כי תמיד לאחר העמסה המשקל שלי עולה דרסטית (אני יודע שהרוב נוזלים) ונראה כי קשה לי לרדת במשקל למרות הכל.

האם יש צורך באימון לריקון גליקוגן לאחר העמסה?
ואם כן, איך לשלב את זה בהתחשב בעובדה שאני עובד AB ארבע פעמים בשבוע בנפח נמוך (5 סטים לשריר גדול, 3 לקטן) בעצימות משתנה (גם חזרות נמוכות כדי לשמור על כוח, וגם חזרות גבוההות כדי לשמור על הוצאה אנרגטית גבוהה יותר).

איך הכי מומלץ לשלב את האירובי לאחר אימון כוח, מה משך הזמן המומלץ? מדוע?

ושאלה אחרונה:
רכשתי שעון דופק של פולר FT7 הזנתי לתוכו את כל הנתונים הרלוונטים לגביי, במהלך הפעיולת האירובית רצתי בקצב 8 קמ''ש למשך 30 דק', לאחר סיום האימון ראיתי בסיכום כי עבדתי בטווח של בין 88 -92 אחוז מהמקסימום שהוא משוער בכ-198 פל''ד.
השריפה הקולרית שלי הצביעה על 500, האם זה הגיוני? או שמא לקחת זאת בערבון מוגבל, מה הסטייה של השעון בדר''כ?

תודה לכולם

אין בעיה שתעשה העמסה כל שבועיים, בטח שעל 14% שומן. בקשר לאימון ריקון גליקוגן, זה מופיע בUD2 אבל לא שמעתי על זה\על היעילות של זה בעוד מקורות ואף בילדר שאני מכיר לא עשה או שמע על מישהו שעשה את זה. אני הייתי מוותר.

אין צורך מאימון ריקון אחרי העמסה תהנה מהנוזלים שיש לך בשריר ותנצל אותם באימונים הכוונה להעמיס יותר משקל

קצת רקע
צריכה קלורית יומית של 1500 קלוריות לערך כאשר מדובר בלא יותר מ-20 גרם פחמימה, כ-180 גרם חלבון וכל היתר ממקורות שומן.
הסיבה שאני עושה דיאטה דלת פחמימות היא בעיקר על מנת שאוכל להעמיס בכל יום שישי, כאשר יש ארוחה משפחתית.
האם יש יתרונות לדיאטה עם פחמימות אשר דורשת העמסה אחת לשבועיים על פני דיאטה דלת פחמימות הדורשת העמסה אחת לשבוע או שזה רק מטעמי אורח חיים ובחירה? מבחינת ירידה באחוזי שומן אין יתרון לאף אחת משניהם, מה שאתה יותר מסתדר ויכול להחזיק לאורך זמן

השאלה שלי היא:

מהם הנזקים הנגרמים לגוף כאשר הוא לא מקבל פחמימות תקופה ארוכה יותר (במקרה שלי, נניח מה יקרה אם אעמיס אחת לשבועיים ולא אחת לשבוע).
אני שואל זאת משום שנראה כי תמיד לאחר העמסה המשקל שלי עולה דרסטית (אני יודע שהרוב נוזלים) ונראה כי קשה לי לרדת במשקל למרות הכל.
לא גדולים כמו שאתה חושב

האם יש צורך באימון לריקון גליקוגן לאחר העמסה? יש שחושבים שכן ויש שחושבים שלא, אני לא חושב שצריך.
ואם כן, איך לשלב את זה בהתחשב בעובדה שאני עובד AB ארבע פעמים בשבוע בנפח נמוך (5 סטים לשריר גדול, 3 לקטן) בעצימות משתנה (גם חזרות נמוכות כדי לשמור על כוח, וגם חזרות גבוההות כדי לשמור על הוצאה אנרגטית גבוהה יותר).

איך הכי מומלץ לשלב את האירובי לאחר אימון כוח, מה משך הזמן המומלץ? מדוע? מה שבא לך, אני משלב בין אירובי בעצימות נמוכה ואינטרוולים

ושאלה אחרונה:
רכשתי שעון דופק של פולר FT7 הזנתי לתוכו את כל הנתונים הרלוונטים לגביי, במהלך הפעיולת האירובית רצתי בקצב 8 קמ''ש למשך 30 דק', לאחר סיום האימון ראיתי בסיכום כי עבדתי בטווח של בין 88 -92 אחוז מהמקסימום שהוא משוער בכ-198 פל''ד.
השריפה הקולרית שלי הצביעה על 500, האם זה הגיוני? או שמא לקחת זאת בערבון מוגבל, מה הסטייה של השעון בדר''כ? שריפת קלוריות משתנה מאדם לאדם ותלויה במסת השריר שלך

תודה לכולם

באדום

מהחיטוב שלי שעשיתי בערך כמוך מאזן שלילי של 1000 קלוריות (אבל לא דל פחממה) לא עשיתי ריקון אף פעם
העמסה עשיתי כל שבוע וחצי בגלל שהרגשתי ממש חלש לקראת אמצע השבוע באימונים ולאחר העמסה הייתי חוזר לעצמי
סה"כ קיבלתי תוצאות ממש טובות , אז לפי דעתי אתה נכנס ממש לפינות קטנות 😃
בכל אופן בהצלחה

פחמימות זה המקור הראשון של האנרגיה שהגוף משתמש בו לאחר מכן חלבון ורק אחר כך שומן.. אתה בטח מרגיש כל השבוע חסר אנרגיה.. אני אישית שהתנסתי בזה פעם הגעתי למצב של סחרחורת מטורפות וחוסר אנרגיה.. מאז לא עושה את זה.. אין צורך..

קצת רקע
האם יש יתרונות לדיאטה עם פחמימות אשר דורשת העמסה אחת לשבועיים על פני דיאטה דלת פחמימות הדורשת העמסה אחת לשבוע או שזה רק מטעמי אורח חיים ובחירה?
בעיקרון יש האומרים שיש יתרון לדיאטת מס' 1 באחוזי שומן נמוכים ובאחוזי שומן גבוהים זה לא משנה..אני אישית מעדיף את דיאטה מס' 1 לאורך כל החיטוב שלי,ואת החיטובים שלי עשיתי איתה (חוץ מחיטוב אחד שעשיתי לפי דיאטה מס2 שגם היה מצוין,עניין של בחירה)

השאלה שלי היא:

אם קשה לך לרדת את המשקל יש סיכוי שהגזמת טיפה בהעמסה.. (לא מאמין שעד כדי כך)אבל זה יורד בסופו של דבר ובמצב של פחמימה נמוכה בצורה קריטית (15 גרם נגיד) רצוי להעמיס פעם בשבוע כדי לסדר כמה הורמונים בגוף וגם במחינה מנטלית.להעמיס פעם בשבועיים (חוץ מהשבועיים הראשונים,שבספר ANABOLIC DIET אפילו הוהא אומר לא להעמיס בשבועיים הראשונים כדי להרגיל את הגוף) זה רעיון רע מאוד לדעתי
האם יש צורך באימון לריקון גליקוגן לאחר העמסה?
לא אין צורך
איך הכי מומלץ לשלב את האירובי לאחר אימון כוח, מה משך הזמן המומלץ? מדוע?
תלוי כמה קל' אתה רוצה לשרוף ובאיזה שלב אתה בחיטוב,אני ממליץ בחודש הראשון בכלל לא לעשות אירובי.
ושאלה אחרונה:
השריפה הקולרית שלי הצביעה על 500, האם זה הגיוני? או שמא לקחת זאת בערבון מוגבל, מה הסטייה של השעון בדר''כ?
88-92 אחוז דופק לחצי שעה? או שאתה פסיכי או שהשעון לא כזה מדויק

תודה לכולם
גגגג

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית