הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בנוגע לדומס אחרי אימון

SuperMan

משתמש מתחיל
107
6
נק' מוניטין:
17
107
6
אני בחיטוב עושה תוכנית לינארית ומנסה לשמר כמה שיותר את המשקלים שלי.
בשבועיים האחרונים יום אחרי אימון כל הגוף שלי תפוס וככל שאני יושב יותר ככה כואב לי יותר.
למישהו יש הסבר לזה? למה זה לא קרה לי בחיים

אני בחיטוב עושה תוכנית לינארית ומנסה לשמר כמה שיותר את המשקלים שלי.
בשבועיים האחרונים יום אחרי אימון כל הגוף שלי תפוס וככל שאני יושב יותר ככה כואב לי יותר.
למישהו יש הסבר לזה? למה זה לא קרה לי בחיים

אתה יורד במשקל הגוף, כנראה שגם מאבד מסת שריר ומנסה לשמור בכל זאת על משקלי העבודה וזה לא פשוט. יכול להיות שאתה במחסור של מינרלים מסויימים, כמו מגנזיום. בנוסף, בצע תרגילי ניעות (Mobility) בסוף האימונים.

ממליץ לך לקחת מגנזיום ו-ויטמין D (אבל לא ביחד, הם מתחרים על ספיגה)
BCAA תוך כדי אימונים ארוכים ואחרי אימונים
הרבה חלבון (2 גרם לפחות לכל קילו)
שינה של 8 שעות

מקלחות עם מים חמים/קרים לסירוגין כדי לשחרר שרירים.
אם יש מי שיעשה לך, אז עיסוי שרירים עמוק יעזור להזרים דם ולשקם את השרירים אחרי אימונים (מקל קצת על הכאב)

לא יושבים בבית ביום שאחרי אימון קשה. זה מתכון להגברת הDOMS (במיוחד אחרי יום רגליים) ככה שאתה תמצא את עצמך שבוע שלם סובל מזה.

ביום שאחרי האימון צריך לעשות מה שנקרא ''מנוחה אקטיבית''. כלומר, תפעיל את הגוף בדרך כלשהי (אני אישית מנקה את הבית 40 דקות), בין אם זה הליכה או ריצת שיחרור. מה שבטוח ככל שפחות דם יזרום לשרירים הם ישארו יותר זמן תחת DOMS. ולא צריך שום תוספי מזון מיוחדים לזה, זה בולשיט. מנסיון.

- תישן יותר מ7 שעות ביום שאחרי אימון.
- תשתדל לא להגיע לכשל יותר מפעם בשבועיים.

נערך לאחרונה:
מגנזיום וויטמין D מוכחים כמועילים להתכווצויות ומתיחות שרירים. ממליץ לך ללכת לקרוא קצת
או לדבר עם רוכבי אופניים על DOMS ברגליים והתועלת של המגנזיום.

אגב, גם אני רוכב וניסיתי על עצמי כל מיני סוגים. המגנזיום שהכי עזר היה אוקסיד. הציטראט גרם לכאבי בטן מעצבנים.
בכל מקרה הדומס יפחתו עם הזמן. בהתחלת הדרך זה מרגיש נורא, עם הזמן זה יכאב פחות.. רק תקפיד לנוח ולאכול מספיק כדי לאפשר לשרירים להשתקם.

• פותח/ת השרשור
קודם כל עד עכשיו השינה לא הפריעה לי אני יושן בממוצע 6 שעות ביום וזה חיטוב שני שלי.
אני מרגיש יותר כאילו השריר שלי בין קרוע לדומס משהו מוזר קצת והבדיקות האחרונות שלי היו לפני חודש ויצאו מעולות.
הבעיה העיקרית היא שאני יושב בסביבות חצי שעה+ ואז שאני קם אני מרגיש מין קושי להתמתח שמלווה בכאבים.
אני נותן כל אימון את המקסימום שאני יכול ולפעמים אפילו יותר.

אולי פה הבעיה, אתה בחיטוב וכנראה שמתקשה לספק את כל מה שהגוף צריך אחרי אימון בעצימות כ"כ גבוהה

Back
למעלה תחתית