הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה| משהו מוזר בנוגע לשקילה במכון

• פותח/ת השרשור Nov12
  • פורסם בתאריך

Nov12

משתמש מתחיל
66
0
נק' מוניטין:
0
66
0
שלום,
אני חדש פה בפורום ואני מתאמן מעל חודשיים במכון, עם עבר חובבני בפיתוח גוף.
הנתונים שלי:
גובה: 165
משקל: 63.8
בתקופת מסה.

הדבר המוזר הוא שעליתי ב20 יום 2 קילו, ואני בטוח לגמרי שהרוב זה מסת שריר.. אבל בשקילה שלי במכון התוצאות מראות על עלייה של 2 קילו שומן וירידה במסת שריר.
רואים אצלי שינוי משמעותי במסה והמון אומרים לי "גדלת/התנפחת..." (לא הייתי שחיף). אבל מכשיר השקילה הראה שעליתי בפחות מחודש מ12.4 א"ש ל17.1 א"ש מה שלא הגיוני ובגלל זה פתחתי את השרשור כאן.

זאת השקילה הלפני אחרונה שלי:
תאריך: 21.8.12
משקל: 61.7
מדד גופני: 21.6
התנגדות: 534
א"ש: 12.4
משקל שומן: 7.7
משקל גוף רזה: 54
משקל מים: 39.5

והשקילה האחרונה:
תאריך: 11.9.12
משקל: 63.8
מדד גופני: 23.4
התנגדות: 557
א"ש: 17.1
משקל שומן: 10.9
משקל גוף רזה: 52.9
משקל מים: 38.7

בעל המכון ששקל אותי אמר לי לא להתייחס לאחוזי השומן בגלל שההתנגדות השתנתה. יותר מזה הוא לא פירט לי.
אז ממה נובע השינוי בהתנגדות? הגיוני שבאמת עליתי ל17.1 א"ש ואם לא איך אני יודע כמה מתוך ה-2 קילו שעליתי זה שריר/שומן? ולמה בכלל יצאה לי תוצאה כזאת אם שמרתי על תזונה נכונה, אימונים נכונים ושינה?

תודה מראש וסליחה על הפוסט הארוך.

איך מדדת? עם קליפר או מכשיר שמחזיקים באוויר?
אם זה לא קליפר מיקצועי, אז ברור שיהיה שינוי עצום, כי אלה מכשירים שעובדים על מוליכות חשמלית, בעלי סטיות של עד 50%, ולא ריאלים כלל.
מה גם, שאם תשתה 2 ליטר מים לפני המדידה, אתה תראה תוצאות גרועות יותר מאשר לפני השתייה מבחינת הנתונים.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה על התגובה המהירה.
נמדדתי על מין משקל כזה, שמזינים בו גיל וגובה והוא נותן נתונים. זה לא משקל רגיל מן הסתם אבל הוא נראה כמו פלטה של משקל עם מסך בקרת נתונים.. והוא גם מדפיס את התוצאה.

אבל הקטע הוא שהפעם לא שתיתי בכלל מים לפני המדידה. אכלתי שעתיים לפני וזהו. לעומת הפעמיים הקודמות שכן שתיתי מעט מים לפני המדידה וההתנגדויות יצאו כאלה: ב15.7.12 התנגדות של 528, ב21.8.12 התנגדות של 534. לעומת השקילה האחרונה בה ההתנגדות השתנתה הרבה וזה מה שהמאמן אמר לי הגורם לאחוז השומן הלא הגיוני הזה.
אין לי מושג מה זאת ההתנגדות הזאת או מה גורם לה, אני רק מודאג מהתוצאות...

תעלה תמונה לכאן ותקבל הערכה. המכשירים האלה מאוד לא מדויקים, ויכולות להיות להם סטיות של 50%.

• פותח/ת השרשור
לפני שאתם מביטים בתמונות ומסיקים מסקנה, אני חייב לבקש שלא תתייחסו לחזה שלי לצורך אינדיקציה של א"ש מהסיבה הפשוטה שיש לי גינקומסטיה והשומנים בחזה לא מעידים על א"ש כללי. תודה.

לתמונות
קר:
http: //img7. imageshack. us/img7/3361/ 20120912111611.jpg
חם:
http: //img825. imageshack. us/img825/ 3290/19920315.png עם מחווה קטנה לברוס וויליס

תורידו רווחים (סה"כ 4 רווחים בכל לינק), זה לא נתן לי לפרסם לינק מלא.
תודה מראש.

• פותח/ת השרשור
משום מה זה לא נתן לי עם רווח אחד או אפילו שלושה, בגלל שאין לי 10 הודעות כנראה.
נשארו לי חודשיים עד הגיוס, להתחיל חיטוב? הייתי בטוח שאני 14 א"ש גג והמטרה שלי במסה הייתה 17 א"ש.

ובנוגע לגינקומסטיה, על סמך מה אתה קובע? יש לי חזה שומני מגיל צעיר מאוד וזה לא עבר עם ההתבגרות. היו לי תקופות בצעירותי שהייתי שחיף אבל בכ"ז היה שומן בחזה.

תודה על התגובה המהירה.

אז יכול להיות שיש לך טיפטיפה יותר שומן בחזה מאשר במקומות אחרים בגוף, אבל זה ממש לא פתולוגי

Back
למעלה תחתית