הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם יש חסרונות ב-SS ?

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך

hanan

משתמש על
8,276
5,170
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
13,984
8,276
5,170
קראתי רבות על היתרונות בתוכנית ה-SS אבל מה לדעתכם החסרונות של התוכנית לעומת תוכניות FBW אחרות?
החסרונות שאני חושב עליהם:
1. נדרשת למידת טכניקה של מספר תרגילים, כאשר לא תמיד אפשר לקבל הדרכה מתאימה
2. לא בכל חדרי הכושר יש את התנאים המתאימים לביצוע התוכנית, כלוב, מקום או בכלל נכונות לביצוע תרגילים כמו דדליפט
3. מבנה האימונים אינו גמיש ונדרשת מחויבות גבוהה של המתאמן
אני כבר מודע ליתרונות של התוכניות ומבין שהחסרונות שהעליתי יכולים להשמע כמו תרוצים,
אבל בכל זאת מה לדעתכם החסרונות של התוכנית?

מאוד מעייפת, מאוד שוחקת, מאוד קשה פסיכולוגית, לא נותנת יותר מדי מסה, אבל? שווה כל רגע.

1 - בכול תוכנית טובה אתה תצתרך ללמוד את תרגילי הבסיס
2 - תעבור מכון או תגיד אני משלם תנו לעשות
3 - ^_^ 3 אימונים בשבוע לישון מספיק ולאכול כמו חזיר החלק האחרון הוא כיפי

• פותח/ת השרשור
1 - בכול תוכנית טובה אתה תצתרך ללמוד את תרגילי הבסיס
2 - תעבור מכון או תגיד אני משלם תנו לעשות
3 - ^_^ 3 אימונים בשבוע לישון מספיק ולאכול כמו חזיר החלק האחרון הוא כיפי
כאמור אני מבין את היתרונות אבל לגבי מה שכתבת
1. ב-SS יש יותר תרגילים ללמוד, לדוגמא power clean ו-press שהם לא חלק בכל התוכניות
2. נכון, אבל לא תמיד זה האפשרות הנוחה מבחינת מחיר , זמינות , נוחות
3. 3 אימונים בשבוע, לישון מספיק ולאכול כמו חזיר, בתיאוריה זה אחלה, אבל לא תמיד אפשרי אם יש לך משפחה/עבודה או כל דבר אחר שגוזל זמן.
ומה בכל זאת החסרונות שאתה רואה בתוכנית?

כאמור אני מבין את היתרונות אבל לגבי מה שכתבת
1. ב-SS יש יותר תרגילים ללמוד, לדוגמא power clean ו-press שהם לא חלק בכל התוכניות
2. נכון, אבל לא תמיד זה האפשרות הנוחה מבחינת מחיר , זמינות , נוחות
3. 3 אימונים בשבוע, לישון מספיק ולאכול כמו חזיר, בתיאוריה זה אחלה, אבל לא תמיד אפשרי אם יש לך משפחה/עבודה או כל דבר אחר שגוזל זמן.
ומה בכל זאת החסרונות שאתה רואה בתוכנית?
אתה לא חייב לעשות POWER CLEAN זה כאב ראש רציני
רוב התרגילים לוקח יום אחד בשביל ללמוד לבצע אותם טוב חוץ מהפאוור קלין שהוא כאב ראש
2 - אם אתה הולך למכון ליצני שכול מה שתעשה שם זה כפיפות מרפקים אל תלך בכלל =_=
3 - לא הבנתי אתה אומר שאין לך מספיק כסף ללאכול כמו חזיר ?
כי אחרת אני לא רואה שום בעיה בלישון לפחות 7-8 שעות בלילה וללמוד להכין אוכל לבד
אני לא כול כך רואה חסרונות התוכנית הזות אותי אישית בחודש גדלתי כמו שאנשים גדלים ב 4 חודשים ><
ועכשיו אני חוזר לעשות אותה היא מאוד כיפית וזה שאתה שובר שיא אישי כול אימון רק מצפר אותה

• פותח/ת השרשור
אחרת אני לא רואה שום בעיה בלישון לפחות 7-8 שעות בלילה
אני מבין שאין לך ילדים 😃 לגבי אוכל, זה לא עניין של כסף, לדוגמא ביום של פגישות עבודה קצת קשה להסתובב עם צידנית אוכל ולעיתים צריך להסתפק במה שאפשר לאכול בחוץ.
בכל מקרה תודה על התגובות

אני מבין שאין לך ילדים 😃 לגבי אוכל, זה לא עניין של כסף, לדוגמא ביום של פגישות עבודה קצת קשה להסתובב עם צידנית אוכל ולעיתים צריך להסתפק במה שאפשר לאכול בחוץ.
בכל מקרה תודה על התגובות
אתה לא צריך להסתובב אם צידנית נגיד אתה אוכל בחוץ >< כול היום
תנסה להגיע ל 2 חלבון על כול קילו שאתה שוקל זה לא ממש בעיה אם לא עברתה ת 70
ובנוגע לשינה אני לא יכול לעזור לך

אל תבנה על אירובי... קשה לרוץ אחרי סקוואט/דדליפט עצימים וזה פוגע בהתאוששות

תכלס, חסרונות בSS?
1- מאמנים מפגרים שלא יודעים ללמד טכניקה
2- מנהלי מכוני כושר שלא קונים כלוב ראוי או מספיק פלטות או שפשוט אוסרים תרגילים כאלה או אחרים כי זה מסוכן או חרטא אחרת
3- אנשים מפגרים שמושפיעים ממיתוסים

מה שזה שמעלי אמר, והמשקלים הגבוהים
5 חזרות משמע משקלים גבוהים, ולמי שמתחיל זה יכול לגרום לעומס מאוד גבוה שיוביל לפציעה

בכל תוכנית אימונים יש חסרונות. SS זה סה''כ עוד תוכנית יעילה למתחילים. היא מבוססת על תרגילים מורכבים והתקדמות הדרגתית וזה מה שמביא לתוצאות, בלי קשר למי שהרכיב אותה. אני אישית לא מת על תוכניות כוח מהסוג הזה כי אני חושב שצריך לעשות הפרדה ברורה בין בודיבילדינג לפאורליפטינג. עלייה בכוח בטווח חזרות קטן לא בהכרח אומרת עלייה במסה, למעשה לפעמיים זה בדיוק ההפך.

נערך לאחרונה:
בכל תוכנית אימונים יש חסרונות. SS זה סה''כ עוד תוכנית יעילה למתחילים. היא מבוססת על תרגילים מורכבים והתקדמות הדרגתית וזה מה שמביא לתוצאות, בלי קשר למי שהרכיב אותה. אני אישית לא מת על תוכניות כוח מהסוג הזה כי אני חושב שצריך לעשות הפרדה ברורה בין בודיבילדינג לפאורליפטינג. עלייה בכוח בטווח חזרות קטן לא בהכרח אומרת עלייה במסה, למעשה לפעמיים זה בדיוק ההפך.

מתחילים יעלו יפה במסה גם מאימוני כוח (והרי להם התכנית מיועדת)
אבל זה לא העניין כי המטרה של התכנית היא כוח ולא מסה (starting strength)

אז ככה : תוכנית מצויינת אני לא רואה בה שום חיסרון כל עוד אתה מעלה משקל מאימון לאימון ואוכל כמו שצריך , נותנת בסיס מצויין לכח ונותנת היפרטרופיה חזקה וכל אלה שבוכים שאין גדילה מהתכנית הזאת זה רק בגלל שהם לא אוכלים מספיק וכל החרטא של ה5 חזרות זה רק כח זה סתם מיתוס ישן ולא מדוייק
ולמאור - דווקא ה5 חזרות זה מה שמאפשר לך לשמור על טכניקה נכונה לעבוד בטווח יותר גבוהה של חזרות אם כבר יכול לגרום לפציעות בגלל טכניקה לא נכונה

Back
למעלה תחתית