הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה נקייה ביותר

RonnenP

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
3
18
0
אהלן.

אם אני מצליח להגיע לדיוק רב בחישוב הRMR שלי, ואז אני מצליח להגיע לדיוק רב בחישוב הקלוריות שאני צורך במשך שבוע, יש איזשהו טווח של מאזן קלורי חיובי (50-100 ביום?) שיתן לי תוצאות בהעלאת מסת שריר בלי להעלות שומן בכלל? מצידי שיקח לי חצי שנה לעלות 2 ק"ג במשקל. או שלא משנה מה, במסה תמיד יהיה גם שומן שמתווסף לבניית השריר..

תודה לעוזרים.

אבל למה שתעשה את זה

כל הנוסחאות הללו הן סטיטיסטיות ולא מדויקות.

אם אתה לא רוצה להעלות הרבה בשומן שמור על 300-500 מעל התחזוקה.

אם הנושא מאוד מפריע לך תמיד תוכל לקצר את תקופת המאסה.

• פותח/ת השרשור
זה קטע פסיכולוגי... רזיתי 20 ק"ג ב4 החודשים האחרונים ואני מתכנן להוריד עוד כ-10 ואז אני רוצה לבנות שריר, אבל אני מפחד להתחיל לחזור להרגלים ישנים ולהעלות יותר מדי שומן

תתחיל עם הTDEE המחושב תהיה עם הכמות הזו שבועיים ותראה איך המשקל משתנה, ולאחר שתמצא את הTDEE המדויק תוסיף 200-300 קלוריות זה אמנם יהיה איטי אבל שווה את זה לדעתי...

לך על 200 מעל לתחזוקה. קח בחשבון שיש מצב שלא תעלה בכלל לאורך המון זמן. כמו כן, אל תהרוג את עצמך אם תעלה בנוזלים, לא עולים רק בשומן ושריר אתה יודע.

כמו שאמרת זה פסיכולוגי תעשה מאסה עם תפריט כמו שצריך 500 קלוריות מעל הנייטרלי ככה אתה תעלה בצורה מבוקרת עם כמה שפחות שומן - אם קשה לך מאוד ואתה מפחד שתעלה בשומן אני ממש מבין אבל אם תיצמד לתפריט זה יעזור לך מאוד ולעלות במאסת שריר בצורה נורמאלית ולא קילו כל חודשיים ובמקרה הכי גרוע אתה עושה חיטוב אחרי שעלית קצת בשומן כדי להוריד את השומן שהעלת אני מבטיח לך שלא תחזור להיות שמן שוב אם תשמור על תזונה מבוקרת (אבל לא בהגזמה ) אל תחיה עכשיו כל הזמן בפארנויה שאתה תשמין כמו הבנות האנורקסיות האלה שאוכלות 100 קלוריות ביום אתה סתם תתחרט אחרי זה שבזבזת סתם זמן מיותר . בכל מקרה כל הכבוד על הירידה במשקל (למרות שלפי דעתי זה מהיר מדיי) 20 קילו זה לא צחוק !

• פותח/ת השרשור
תתחיל עם הTDEE המחושב תהיה עם הכמות הזו שבועיים ותראה איך המשקל משתנה, ולאחר שתמצא את הTDEE המדויק תוסיף 200-300 קלוריות זה אמנם יהיה איטי אבל שווה את זה לדעתי...

לך על 200 מעל לתחזוקה. קח בחשבון שיש מצב שלא תעלה בכלל לאורך המון זמן. כמו כן, אל תהרוג את עצמך אם תעלה בנוזלים, לא עולים רק בשומן ושריר אתה יודע.

אוקיי, תודה. במצב כזה עדיין ממליצים פה למתחיל לעשות SS?

כמו שאמרת זה פסיכולוגי תעשה מאסה עם תפריט כמו שצריך 500 קלוריות מעל הנייטרלי ככה אתה תעלה בצורה מבוקרת עם כמה שפחות שומן - אם קשה לך מאוד ואתה מפחד שתעלה בשומן אני ממש מבין אבל אם תיצמד לתפריט זה יעזור לך מאוד ולעלות במאסת שריר בצורה נורמאלית ולא קילו כל חודשיים ובמקרה הכי גרוע אתה עושה חיטוב אחרי שעלית קצת בשומן כדי להוריד את השומן שהעלת אני מבטיח לך שלא תחזור להיות שמן שוב אם תשמור על תזונה מבוקרת (אבל לא בהגזמה ) אל תחיה עכשיו כל הזמן בפארנויה שאתה תשמין כמו הבנות האנורקסיות האלה שאוכלות 100 קלוריות ביום אתה סתם תתחרט אחרי זה שבזבזת סתם זמן מיותר . בכל מקרה כל הכבוד על הירידה במשקל (למרות שלפי דעתי זה מהיר מדיי) 20 קילו זה לא צחוק !

אני מסכים איתך ב100% שזה מצב נפשי לא בריא וזה באמת מזכיר אנורקסיות, אבל קשה לי עם המחשבה הזאת של מה שרובכם עושים - מסה, חיטוב, מסה, חיטוב.... בכל מקרה נראה, יש לי עוד זמן עד אז.
לגבי המהיר מדי, לא הייתי בגרעון קלורי גדול מדי פשוט מאז שאני זוכר את עצמי (אתם יודעים דיאטות בגיל צעיר), נורא קל לי (לא נפשית, פיזית) להעלות משקל אבל גם להוריד.

לא ממליץ לך SS בSS תצטרך לאכול הרבה בשלב כלשהו ו500 ואפילו 1500 מעל התחזוקה לפעמים לא מספיק כדי להתאושש.

אני בדיעה שזה פחות משנה אם זה 200 או 300 קלוריות מעל הנייטרלי אלא יותר סוג האוכל (כמה שפחות צ'יטים, פחמימות כמה שיותר מורכבות [כוסמת, אורז מלא, שיבולת שועל), להיצמד יותר לעופות, ואם בשר אדום אז כמה שותר רזה, שמנים כמה שיותר איכותיים כמו שמן זית, אבוקדו, אומגה 3, שקדים וכו'...).

אני בדיעה שזה פחות משנה אם זה 200 או 300 קלוריות מעל הנייטרלי אלא יותר סוג האוכל (כמה שפחות צ'יטים, פחמימות כמה שיותר מורכבות [כוסמת, אורז מלא, שיבולת שועל), להיצמד יותר לעופות, ואם בשר אדום אז כמה שותר רזה, שמנים כמה שיותר איכותיים כמו שמן זית, אבוקדו, אומגה 3, שקדים וכו'...).

נסה להיות על 200 "מלוכלך" (כמובן פה ושם ולא חיסול קופסת שוקולד ביום), אתה לא תעלה כמעט כלום, מניסיון.

דיי כל עוד מכניסים מספיק חלבון ושומן לא משנה מאיפה כל השאר יבוא...
חג שמח

דיי כל עוד מכניסים מספיק חלבון ושומן לא משנה מאיפה כל השאר יבוא...
חג שמח
זה אני דווקא לא בטוח, ככל שהמאזן יותר חיובי ככה עדיף להימנע לדעתי מחרא. אבל במאזנים שקרובים מאוד לנייטרלי זה פחות נורא.

נסה להיות על 200 "מלוכלך" (כמובן פה ושם ולא חיסול קופסת שוקולד ביום), אתה לא תעלה כמעט כלום, מניסיון.

אני מסכים, הקטע הוא שגם מה שתעלה יהיה פחות איכותי מאשר תזונה נקייה, וגם אתה תתאושש פחות טוב ותתפקד פחות טוב. ממה שאני חוויתי, ואולי זה יישמע מוזר, אבל אם לצורך העניין אתה תהיה על נייטרלי מתזונה "נקייה" ותכניס עוד כוס סוכר (נגיד 800 קלוריות) בשביל להיות במאזן קלורי חיובי, התרומה של אותם 800 קלוריות תהיה אפסית מבחינת התאוששות ובניית מסת שריר. זה גם דיי בעייתי להעריך בדיוק כמה אתה שורף וכמה אתה מכניס, מספיק שתפספס בקצת ובמקום להיות במאזן קלורי חיובי קטן אתה על נייטרלי / שלילי...

בעיקרון אני מנסה לומר שזה פחות הכמות ויותר האיכות, אני למשל חזרתי להתאמן אחריי פציעה 81 קילו על 15% שומן ותוך 3 חודשים הגעתי ל-85.5 על 11%, אם הייתי מקפיד יותר הייתי יכול להיות קצת יותר חטוב. ומעולם לא חישבתי קלוריה אחת.

כן אבל תאכל איכות על גבול הנייטרלי ולא תעלה כלום. ואתה לא יכול לדעת באמת מה מונע את ההתאוששות שלך, לפעמים היא תהיה הרבה יותר מהירה מאוכל שיוגדר על ידי אנשים כ"זבל" (כמו סוכר זמין). מה שאני אומר זה שצריך לאכול נורמלי ולא להשתולל לשום כיוון.

מסכים. אני רק אציין שממה שאני ראיתי בן אדם X שיהיה במאזן נייטרלי מתזונה נקייה ואותו בן אדם שיהיה במאזן נייטרלי מתזונה "מלוכלכת" ייראו ויתפקדו אחרת ( לא סותר את העובדה ששתיהם יתקעו מהר מאוד).

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית