הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[ייעוץ] שברתי את הרגל

• פותח/ת השרשור FTS1
  • פורסם בתאריך

FTS1

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
היי.
רק לפני כמה ימים הצטרפתי לפורום ופתחתי אשכול שבו ביקשתי את עזרתכם בנוגע להמשך דרכי, והנה אני מבקש את העזרה שלכם שוב, בנושא יותר בעייתי. :\

אתמול במהלך משחק כדורגל שברתי את הרגל. לא נכנס לפרטים, אבל יש לי שבר בכף הרגל וגיבסו לי אותה. אני אראה אורתופד רק בסוף השבוע (בגלל החג) ולכן עד אז אני לא יודע כמה זמן ייקח לי להחלים, אבל כרגע אני כמובן לא יכול ללכת ומכאן שגם לא להתאמן. הרופא שאיבחן אותי ברפואת חירום העריך שזה ייקח לי לפחות שלושה שבועות עד שאני אוכל ללכת, אבל שוב - זה לא מדויק כי הוא לא מומחה.

השאלה שלי היא מה אני כבר יכול לעשות - מבחינת תזונה וכו', כדי לנסות לשמור על מסת השריר שלי פחות או יותר? האם יש תרגילים מסוימים שבכל זאת אוכל לבצע בנתיים, ומה צריכת הקלוריות והחלבונים שמומלץ לי לשמור עליה כדי לנסות לשמר את מסת השריר עד כמה שניתן בתקופה הזו?

אני ממש מיואש, אשמח לעזרה, תודה מראש.

היי.
רק לפני כמה ימים הצטרפתי לפורום ופתחתי אשכול שבו ביקשתי את עזרתכם בנוגע להמשך דרכי, והנה אני מבקש את העזרה שלכם שוב, בנושא יותר בעייתי. :\

אתמול במהלך משחק כדורגל שברתי את הרגל. לא נכנס לפרטים, אבל יש לי שבר בכף הרגל וגיבסו לי אותה. אני אראה אורתופד רק בסוף השבוע (בגלל החג) ולכן עד אז אני לא יודע כמה זמן ייקח לי להחלים, אבל כרגע אני כמובן לא יכול ללכת ומכאן שגם לא להתאמן. הרופא שאיבחן אותי ברפואת חירום העריך שזה ייקח לי לפחות שלושה שבועות עד שאני אוכל ללכת, אבל שוב - זה לא מדויק כי הוא לא מומחה.

השאלה שלי היא מה אני כבר יכול לעשות - מבחינת תזונה וכו', כדי לנסות לשמור על מסת השריר שלי פחות או יותר? האם יש תרגילים מסוימים שבכל זאת אוכל לבצע בנתיים, ומה צריכת הקלוריות והחלבונים שמומלץ לי לשמור עליה כדי לנסות לשמר את מסת השריר עד כמה שניתן בתקופה הזו?

אני ממש מיואש, אשמח לעזרה, תודה מראש.

דבר ראשון תרגע זה לא סוף העולם כולה לא להתאמן 3 שבועות,אם אתה תשמור על תזונה עם הרבה חלבון(2 גרם פר קילו) ותפריט עם פלוס קלורי מאוד קטן אין סיבה שתאבד שריר בצורה רצינית.
האם אתה מתאמן בבית או בחדר כושר? והאם אתה מסוגל ללכת או שאתה עם קביים?
בכל מקרה תרגע תחכה לחוות דעת של האורתופד ואז תחליט מה אתה עושה.

שנה טובה.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון תרגע זה לא סוף העולם כולה לא להתאמן 3 שבועות,אם אתה תשמור על תזונה עם הרבה חלבון(2 גרם פר קילו) ותפריט עם פלוס קלורי מאוד קטן אין סיבה שתאבד שריר בצורה רצינית.
האם אתה מתאמן בבית או בחדר כושר? והאם אתה מסוגל ללכת או שאתה עם קביים?
בכל מקרה תרגע תחכה לחוות דעת של האורתופד ואז תחליט מה אתה עושה.

שנה טובה.
אני עם קביים, לא מסוגל לדרוך על הרגל. שלושה שבועות בכל אופן זו הייתה ההערכה של הרופא, אבל הוא לא אורתופד ולכן קשה לדעת עד כמה זה קרוב להיות מדויק.
אני מבואס כי עכשיו זה גם דופק לי תעבודה וגם את האימונים, ויכול להיות שזה ייקח גם יותר משלושה שבועות.

בכל מקרה תודה על העזרה. לשאלתך - אני מתאמן בחדר כושר. אתה אומר שאני צריך לשמור רק על פלוס קלורי קטן? כמה קלוריות בערך מעל התחזוקה?

תודה מראש ושנה טובה.

נערך לאחרונה:
תעשה קצת מנוחה, זה מועיל 😃
שמור על רמת חלבון גבוהה, מאזן פחות או יותר ניטראלי ואתה מסודר.

אני עם קביים, לא מסוגל לדרוך על הרגל. שלושה שבועות בכל אופן זו הייתה ההערכה של הרופא, אבל הוא לא אורתופד ולכן קשה לדעת עד כמה זה קרוב להיות מדויק.
אני מבואס כי עכשיו זה גם דופק לי תעבודה וגם את האימונים, ויכול להיות שזה ייקח גם יותר משלושה שבועות.

בכל מקרה תודה על העזרה. לשאלתך - אני מתאמן בחדר כושר. אתה אומר שאני צריך לשמור רק על פלוס קלורי קטן? כמה קלוריות בערך מעל התחזוקה?

תודה מראש ושנה טובה.

שוב אין מה להתבאס כולה מכון תכנס לפרופורציות לא קרה כלום, אתה תשלים את כמה שבועות האלו יותר מהר ממה שנראה לך אל תאכל סרטים.
אני הייתי הולך על 300-200 פלוס פחות או יותר, כדי לצמצם את העלייה בשומן בזמן שאתה מתבטל בבית וכדי לאבד כמה שפחות שריר,ואני מניח שאתה צריך להיות בפלוס קלורי כדי להחלים כמה שיותר מהר מהשבר.

חכה לחוות דעת נוספת אולי מהאנשים שהתמודדו עם סיטואציה כזו בעבר.
ושוב תרגע אל תתבאס זה לא דופק לך שום דבר.

לצערי כל מה שאתה יכול לעשות (בהנחה ואתה לא יכול להתאמן כלל) זה לשמור על תזונה עתירה בחלבון ולא להיכנס לגרעון קלורי

• פותח/ת השרשור
אוקיי, תודה לכולם, זה מה שאעשה.

Back
למעלה תחתית