הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מדריך לחיטוב

• פותח/ת השרשור kroif
  • פורסם בתאריך

kroif

משתמש קבוע
1,219
58
נק' מוניטין:
131
1,219
58
המדריך לחיטוב שבפורטל מציע 2 נוסחאות לחישוב הוצאה קלורית וחילוף חומרים.איזו מהן מדויקת ומתאימה יותר בהנחה שאני יודע את אחוז השומן שלי?
דבר נוסף,נוסחאת הגירעון המקסימלי אומרת שאני יכול להגיע לאיזור ה700קל' גירעון(כרגע 11%שומן)האם במצבי אני יכול להגדיל את הגירעון הזה או שעדיף אפילו פחות מכך,נאמר 500קל' גירעון?עושה הליכה כל בבוקר ותפריט דל פחמימה.

המדריך לחיטוב שבפורטל מציע 2 נוסחאות לחישוב הוצאה קלורית וחילוף חומרים.איזו מהן מדויקת ומתאימה יותר בהנחה שאני יודע את אחוז השומן שלי?
דבר נוסף,נוסחאת הגירעון המקסימלי אומרת שאני יכול להגיע לאיזור ה700קל' גירעון(כרגע 11%שומן)האם במצבי אני יכול להגדיל את הגירעון הזה או שעדיף אפילו פחות מכך,נאמר 500קל' גירעון?עושה הליכה כל בבוקר ותפריט דל פחמימה.

חישוב RMR
http://www.lbs.co.il/LabTests/RMR.xls

הנוסחה שמשה רשם במאמר היתה 69*K שומן בגוף,אז למה גירעון של 690ק"? אתה שוקל 100?

בגלל שהערכת האחוז שומן שלך היא כנראה לא מדויקת ב100% אלא אם כן נשקלת בשקילת מים,עדיף שתסתמך על הנוסחה הראשונה שמוצגת שמסתמכת על גובה משקל וגיל.
לגביי הגירעון המקסימלי כל עוד תהיה על פחות מ700 קלוריות לא תשרוף שריר(בהנחה שהחישוב שלך נכון),אני מעדיף לקחת ריזיקה של 100 קלוריות למקרה ש...

• פותח/ת השרשור
חישוב RMR
http://www.lbs.co.il/LabTests/RMR.xls

הנוסחה שמשה רשם במאמר היתה 69*K שומן בגוף,אז למה גירעון של 690ק"? אתה שוקל 100?

שוקל 84ק"ג על 11%שומן ולכן 630קל' בערך ללא איבוד שריר לפי הנוסחא.

בגלל שהערכת האחוז שומן שלך היא כנראה לא מדויקת ב100% אלא אם כן נשקלת בשקילת מים,עדיף שתסתמך על הנוסחה הראשונה שמוצגת שמסתמכת על גובה משקל וגיל.
לגביי הגירעון המקסימלי כל עוד תהיה על פחות מ700 קלוריות לא תשרוף שריר(בהנחה שהחישוב שלך נכון),אני מעדיף לקחת ריזיקה של 100 קלוריות למקרה ש...

הערכת אחוז השומן שלי מסתמכת על קליפר,היא נותנת איזה אומדן לא רגע אפילו אם לא מדויקת במאת האחוזים.
העניין הוא שלפי מאמרים וחברים בפורום זה לא רעיון טוב לשלב גירעון גבוה/מקסימלי יחד עם אירובי.זו הסיבה שהעלתי את הנושא.
אגב,בין הנוסחאות יש הבדל משמעותי ומחפש את המדויקת יותר.

שוקל 84ק"ג על 11%שומן ולכן 630קל' בערך ללא איבוד שריר לפי הנוסחא.

הערכת אחוז השומן שלי מסתמכת על קליפר,היא נותנת איזה אומדן לא רגע אפילו אם לא מדויקת במאת האחוזים.
העניין הוא שלפי מאמרים וחברים בפורום זה לא רעיון טוב לשלב גירעון גבוה/מקסימלי יחד עם אירובי.זו הסיבה שהעלתי את הנושא.
אגב,בין הנוסחאות יש הבדל משמעותי ומחפש את המדויקת יותר.

בקליפר הסטייה היא עד 50%,זה ממש לא קרוב ל100%,ולכן עדיף לך לא להסתמך על הערכת א.ש הזו.
שוב אם תעשה אירובי,אבל תחזיר את הקלוריות שאיבדת במהלך האירובי וכך לא תעבור את הגירעון המקסימלי שלך אין שום בעיה לבצע אירובי מבחינת שריפת השריר,כמובן שהתאוששות ופגיעה באימונים האנאירוביים זה נושא אחר ואישי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית