הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מעבר מחיטוב דל פחמימה למאסה בAD

• פותח/ת השרשור masa
  • פורסם בתאריך

masa

משתמש מתחיל
219
0
נק' מוניטין:
-183
219
0
קראתי את המאמר של AD לחיטוב ואחר''כ של מאסה וזה נשמע לי ששווה לנסות, אז יש לי כמה שאלות שלא הצלחתי למצוא תשובה וחלק שלא הבנתי :
1.אני כרגע הייתי על דל פחמימה קלילי משהו כמו 80-90 בשבוע הזה שזה היה הכי נמוך והשבוע הזה (כולל היום) אני רוצה לחתוך ל60 ולעשות העמסה בערב חג סוכות(ראשון הבא),האם לאחר מכן אני צריך לחתוך עוד פחמימות ולהגיע ל30 גרם בערך ופשוט להתחיל מאסה ? או שצריך ניטרליי ?
אני פשוט רוצה לעשות עוד כמה שבעות חיטוב נגיד גג3 שבעות ואני פשוט לא מבין איך אני יכול לעשות את המעבר מבחינת התזונה סך קלוריות.
2.או שפשוט הכי טוב יהיה לסיים את החיטוב ולאחר מכן ניטרלי רגיל ואז לחזור לפי התוכנית עצמה ? זה נשמע הגיוני אבל אז אני שוב צריך לעלות בהדרגה פחמימות ואז להוריד שוב......
3.האם AD למאסה תהיה טובה יותר ממסה רגילה עם הרבה פחמימות במידה ואין לי נטייה להשמנה או רגישות טובה לאינסולין?זה שווה את ההשקעה ?
4.אני בן 15 וחצי האם זה יזיק לי מבחינת גדילה\התפתות וכו' ?

זהו בעיקרון אני רוצה לעשות מאסה נקייה כמה שיותר ובלי שום קשר הקטע של העמסות וכמות הקלוריות הגדולה וכל המאכלים השמנים האלה ממש קורצים לי ונירא לי ממש כיף לעשות מאסה כזאותי.אז אני ישמח אם תענו לי ברצינות ובסבלנות ,תודה וגמר חתימה טובה

למה לחתוך ל60 מ90 ואז ל30
תחתוך מ90 30 ישר..
בעיקרון אומרים שבהתחלה צריך להיות שבועיים על 30 גרם פחמימה בלי העמסה באמצע..(כלומר 12 יום רצוף וביום ה13 להעמיס).ככה שגם אם תכנס עכשיו ל30 גרם פחמימה העמסה לא תהיה אפשרית בשבוע הבא (לפי חוקי הדיאטה)..אז אולי באמת עדיף שתשאר על 90 ורק אחרי הארוחה בסוכות תכנס לAD
2.אין טעם..פשוט תעלה את הקלוריות
3.היא תהיה טעימה וכיפית אבל הכיס ישרף.
4.לא יפגע

• פותח/ת השרשור
למה לחתוך ל60 מ90 ואז ל30
תחתוך מ90 30 ישר..
בעיקרון אומרים שבהתחלה צריך להיות שבועיים על 30 גרם פחמימה בלי העמסה באמצע..(כלומר 12 יום רצוף וביום ה13 להעמיס).ככה שגם אם תכנס עכשיו ל30 גרם פחמימה העמסה לא תהיה אפשרית בשבוע הבא (לפי חוקי הדיאטה)..אז אולי באמת עדיף שתשאר על 90 ורק אחרי הארוחה בסוכות תכנס לAD
2.אין טעם..פשוט תעלה את הקלוריות
3.היא תהיה טעימה וכיפית אבל הכיס ישרף.
4.לא יפגע
ואו תודה שעזרתה , רק שאלה אחרונה שלא הבנתי כ''כ בקשר לשאלה מס' 2 לעלות קלוריות ולהתחיל יש מאסה או לעשות נייטרלי על דל פחמימה (שבועיים) ואז לעבור למאסה AD ? או ישר מאסה AD?

המעבר מחיטוב למאסה דורש נייטרלי זה כן..השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא:איך תעדיף לעשות את זה (בAD או בפחממתיות)..אישית היית מציע לך בAD על מנת לראות אם באמת מתחשק לך לעשות תקופה ארוכה של מאסה עם כמות כזאת של בשר (וכמובן אם זה מסתדר לך במחינת אוכל וכסף)

אני בספק אם הדיאטה שווה את ההשקעה במסה. אם אתה רוצה מסה בלי הרבה עלייה בשומן יש לך אפשרות לבצע מסה מבוקרת עם מאזן חיובי לא גדול שניתן לעדכן אותו עם ההתקדמות באימונים ובמקל הגוף.

ולגבי הבטיחות שלה לטווח ארוך גם לייל התייחס לכך שאין מספיק מידע בנושא.

• פותח/ת השרשור
אני בספק אם הדיאטה שווה את ההשקעה במסה. אם אתה רוצה מסה בלי הרבה עלייה בשומן יש לך אפשרות לבצע מסה מבוקרת עם מאזן חיובי לא גדול שניתן לעדכן אותו עם ההתקדמות באימונים ובמקל הגוף.

ולגבי הבטיחות שלה לטווח ארוך גם לייל התייחס לכך שאין מספיק מידע בנושא.
במקרה הזה אין לי בעיה לעשות AD במשך חצי שנה הקרובה זה יצא לי משלתם מאוד .
עניין הבטיחות מדאיג אותי , כמה זה טווח נורמלי שלא יגרום נזק ?

לייל בספר שלו טען שלטווח ארוך עדיף לחזור לתזונה\דיאטה מאוזנת.

כמה זה טווח ארוך לא ברור ישנם אנשים שממשיכים דיאטה כזו למעלמה משנה.

כמה זה "בריא" או לא פוגע בבריאות אני בספק אם מישהו יוכל לענות לך תשובה מבוססת ואחראית.

• פותח/ת השרשור
לייל בספר שלו טען שלטווח ארוך עדיף לחזור לתזונה\דיאטה מאוזנת.

כמה זה טווח ארוך לא ברור ישנם אנשים שממשיכים דיאטה כזו למעלמה משנה.

כמה זה "בריא" או לא פוגע בבריאות אני בספק אם מישהו יוכל לענות לך תשובה מבוססת ואחראית.
מה הכוונה טווח ארוך ? נגיד חצי שנה זה בסדר ?

• פותח/ת השרשור
למה לא ללכת על Paleo וזהו?
בפלאיו אין העמסות לפי מה שידוע לי ....AD נשמע לי פשוט 100% מתאים לי ...עכשיו השאלה העיקרית היא אם אני יכול לעשות תקופות של חצי שנה נגיד סייקלים כאלה

אפשר גם לא לעשות העמסות בדיאטה קטוג'נית (דל פחמימה). לא חייב העמסה.

לגבי חצי שנה אני יכול לומר מניסיון אישי שדווקא זה שיפר חלק גדול מהפרמטרים בבדיקות הדם לרבות סוכר וכו'.

• פותח/ת השרשור
אפשר גם לא לעשות העמסות בדיאטה קטוג'נית (דל פחמימה). לא חייב העמסה.

לגבי חצי שנה אני יכול לומר מניסיון אישי שדווקא זה שיפר חלק גדול מהפרמטרים בבדיקות הדם לרבות סוכר וכו'.
אז כדי ??(אני הבנתי גם את החסרונות אבל בעיקרון אין בעיה לחצי שנה של מאסה בAD)?

• פותח/ת השרשור
מקפיץ בקשר לשאלה שכתבתי אתמול ועוד כמה שאלות:
1.אני כרגע על 60 גרם פחמימה והיציאות שלי בינתיים טובות מתי אני אצטרך להתווסף בסיבים אם בכלל צריך..?
2.אחרי האימונים שלי פשוט בא לי לישון מרוב עייפות זה בסדר או שמשהו פה לא טוב ? רוב התזונה שלי כרגע זה גבינות שמנות בעיקר וזה עושה לי קצת בחילה זה לא נורא נכון כל עוד זה נסבל ?
3.אני צריך להעמיס בעקרון מחר אבל אני יכול לדחות את זה ביום לארוחת חג (למרות שאני מתאמן ) ? נגיד אני יכול לעשות העמסה בפלוס קלורי גדול יותר בגלל שאני מתאמן נכון ?

נערך לאחרונה:
1. כדאי לצרוך סיבים בייחוד בדיאטה כזאת ללא קשר ליציאות. אפשר לאכול עלים ירוקים - פטרוזיליה חסה וכו
2. לא ברור
3. אפשר להעמיס ולגבי פלוס קלורי לא קריטי עד כמה להעמיס.

• פותח/ת השרשור
1. כדאי לצרוך סיבים בייחוד בדיאטה כזאת ללא קשר ליציאות. אפשר לאכול עלים ירוקים - פטרוזיליה חסה וכו
2. לא ברור
3. אפשר להעמיס ולגבי פלוס קלורי לא קריטי עד כמה להעמיס.
אוקי תודה הבנתי , בקשר לסיבים כמה גרם בערך לקחת ?
ולשאלה2 אני פשוט עייף אני מרגיש שנתתי את הכל זה בסדר ?

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות והסבלנות באמת שאני מעריך את זה !!
רק שאלה אחרונה(באמת):
לא הבנתי איך אמור להיות הפלוס הקלורי בAD(מאסה) כאילו גם פלוס קלורי של 500 קלוריות לדוגמא כל יום ובימי העמסות שזה יומיים (שישי-שבת) גם להיות בפלוס קלורי של 500קלוריות לערך ? או שאני אמור להיות על ניטרלי בהעמסות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית