הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני משקולות מגבירים את הBMR?

RonnenP

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
3
18
0
אם במהלך חיטוב, מתאמן מתחיל עושה איזשהי תכנית AB, הBMR שלו גובר (מעבר לקלוריות שנשרפות במהלך האימון)?

אם כן אשמח למחקר שמגבה את זה.

הBMR יורד
הRMR עולה כי אתה נהיה יותר פעיל במידה ולא התאמנת לפני

• פותח/ת השרשור
לא, ההפך
המשקל גוף יורד = bmr יורד
לא הבנת את השאלה שלי.

נגיד שבן אדם ירד בחיטוב 90 ק"ג ל80 ק"ג, אבל הוא עשה את זה בלי אימוני משקולות. האם הBMR הנוכחי שלויהיה זהה לאותו אדם שירד בחיטוב מ90 ק"ג ל80 ק"ג כאשר במהלך תקופת הזמן הזו הוא שמר על תכנית אימונים?

לא הבנת את השאלה שלי.

נגיד שבן אדם ירד בחיטוב 90 ק"ג ל80 ק"ג, אבל הוא עשה את זה בלי אימוני משקולות. האם הBMR הנוכחי שלויהיה זהה לאותו אדם שירד בחיטוב מ90 ק"ג ל80 ק"ג כאשר במהלך תקופת הזמן הזו הוא שמר על תכנית אימונים?
אם יש להם גנטיקה זהה אז לזה שהתחטב בלי אימונים יהיה BMR יותר נמוך מלשני, כי רוב הסיכויים שהוא ירד יותר במסת שריר

לא הבנת את השאלה שלי.

זה שהתאמן במהלך החיטוב -> יש לו מסת שריר גדולה יותר מזה שלא התאמן -> יש לו BMR גבוה יותר.
אפשר להבין את זה מהנוסחא לחישוב BMR לפי מסה רזה (משקל גוף ללא שומן).
בכל מקרה ההבדל לא יהיה גדול

זה שהתאמן במהלך החיטוב -> יש לו מסת שריר גדולה יותר מזה שלא התאמן -> יש לו BMR גבוה יותר.
אפשר להבין את זה מהנוסחא לחישוב BMR לפי מסה רזה (משקל גוף ללא שומן).
בכל מקרה ההבדל לא יהיה גדול
אמת

Back
למעלה תחתית