הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבים תזונתים,רמת אינסולין

nadavba55

משתמש פעיל
561
1
נק' מוניטין:
-7
561
1
אם אני אוכל לחם,מקמח לבן או אורז לבן רמת האינסולין שלי אמורה לעלות בדם הרבה יותר מהר,וגם לרדת יותר מהר,מאשר אם ההיתי אוכל לחם מלא
או אורז מלא
חיפשתי תשובה ברשת,אבל לא מצאתי הם רק רושמים שהסיבים עוזרים יותר לשמירה על רמת סוכר מאוזנת יותר.
אני חושב שזה בגלל שמשך היעכול מתארך בגלל הסיבים כי הם מתעכלים(חלקית)רק במעי הגס...
למישהו יש מושג?

אם אני אוכל לחם,מקמח לבן או אורז לבן רמת האינסולין שלי אמורה לעלות בדם הרבה יותר מהר,וגם לרדת יותר מהר,מאשר אם ההיתי אוכל לחם מלא
או אורז מלא
חיפשתי תשובה ברשת,אבל לא מצאתי הם רק רושמים שהסיבים עוזרים יותר לשמירה על רמת סוכר מאוזנת יותר.
אני חושב שזה בגלל שמשך היעכול מתארך בגלל הסיבים כי הם מתעכלים(חלקית)רק במעי הגס...
למישהו יש מושג?
מה השאלה, מדוע סיבים תזונתיים מאזים את הסוכר בדם?

שליטה גליקמית משופרת
אחד ההיבטים הידועים והנידונים ביותר של צריכת סיבים גבוהה זה שיפור בשליטה ברמות הגלוקוז בדם. בין ההאטה בהתרוקנות וההפחתה בעיכול הפחמימות, סיבים מסיסים נוטים לשפר את רמת הסוכר בדם. במקום לראות זינוקים חדים (שנובעים מעיכול מהיר יותר), ואח"כ נפילות, רמות הסוכר בדם נשארות מאוזנות. בנפילות, גלוקוז בדם יכול להיות עוד זרז לרעב וזו עוד השפעה על השליטה ברעב בין ארוחות (וזה חשוב במיוחד בזמן דיאטה).

http://www.kilogram.co.il/2347/%D7%A1%D7%99%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%96%D7%95%D7%A0%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%90%D7%98%D7%90-%D7%A9%D7%9C-%D7%94%D7%98%D7%91%D7%A2/

• פותח/ת השרשור

כן,תודה על התשובה משה
אז בעצם הסיבים פשוט מארכים את משך העיכול אז בגלל זה רמת הסוכר לא קופצת,הבנתי.
אז לצורך העניין לא יהיה שום הבדל אם אני אוכל אורז לבן רגיל,והתסף סיבים תזונתיים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית